Genre: Misdaad / Thriller
Met onder meer: Eric Stoltz, Julie Delpy en Jean-Hugues Anglade
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 11 mei 1995
Plot Killing Zoe
"We go in. We get what we want. We come out."
Zed (Stoltz) komt vanuit Amerika aan in Parijs, de stad waar hij ooit woonde. De taxichauffeur regelt een callgirl voor hem, en even later komt de mooie Zoe (Delpy) naar zijn hotel. Hun bed is nog warm wanneer zijn opgefokte jeugdvriend Eric (Anglade) binnenstormt en Zoe halsoverkop de kamer uit schopt. Eric neemt Zed mee het nachtleven in, stelt hem voor aan een paar criminele vrienden en en onthult dan zijn doel: Zeds kennis van kluizen is de volgende dag gewenst bij een bankoverval. Uiteindelijk stemt Zed toe, maar in de bank wacht hen een verrassing...
Zed
Cab Driver
Bellboy
sn@ke
- 2077 berichten
Door Tarantino geproduceerd wanproduct dat stinkt langs alle kanten. Saai , onzinnig , slecht gefilmd ....
sombogywogy
Ik heb me dus ook zwaar lopen irriteren over de tekst op de hoes van de DVD. Er klopt helemaal niks van en het is allemaal zwaar overdreven.
Voor de rest heb ik wel redelijk genoten van de film.
Dennis Evahi
Geen hoogvlieger deze film maar ik heb mij toch nog geamuseerd.
***-sterren
the red guy
het was trouwens WEL de enige echte ron jeremy......en hij maakt wel vaker kortstondige optredens in films (deze was wel heel kort)......eigenlijk wil hij een normale acteur zijn i.p.v. een pornoacteur (check die documentaire over deze cultheld......hilarisch
the red guy
en ik vind killing zoe best een geslaagde film......vaak gezien en verveelt geen moment.......ik vind true romance b.v. (waar ook tarantino's naam aan gekoppeld wordt) niet beter dan deze film........natural born killers vindt ik de beste tarantino verfilming.......maar tarantino zelf is zwaar ontevreden over die film.......hij beweert dat oliver stone zijn scenario heeft verkracht.......wees blij zou ik zeggen......zolang het zulke films oplevert
_Daan_
ik ook hij leek mij leuk maar een 1,5 voor de moeite
i.Ron S.
Ik vind het best een goede film. Een beetje psychotisch, nogal ruw. Van mij krijgt hij een 3. Ik begrijp de kritiek niet goed, als je 1 ding nooit mag doen is het je verwachtingen op de tekst van de hoes basseren. Het is eens iets anders dan de Hollywood actiemisdaadfilms. Ruwer, er komt zichtbare seks in, drugsgebruik...
eduard
ik hou niet zo van films waarbij het verhaal voor een groot deel zich op één locatie afspeelt , het begint me snel te vervelen. En dit is nu niet anders, 2 sterren.
Ik vond films als phoneboot,Misery,Saw,The old men and the sea,Anatomie,Being There toch wel goed.
Deze moet ik nog gaan zien.
Ben het trouwens wel eens met anderen, op de achterkant van de hoes wordt alles zwaar overdreven.
Alleen laatste half uur red de film wat mij betreft!(en de 1e tien minuten hehehe)
Theatertje
Leuke actiefilm. Heeft Tarantino hiervoor het script niet geschreven???
Theatertje
Ik heb MTV niet meer ten gevolge van die stomme digitale televisie, dus heb ik niet opnieuw naar deze film kunnen kijken...
errr
Leuke film deed me heel er denken aan "True Romance" maar ja heb me goed vermaakt. Je moet denk ik niet te streng kijken naar deze film dan valt tie nog heel erg mee
film88888
Wat een slechte comentaar krijgt deze heerlijke actie thriller toch. Ik vind het juist een super goede film, met een hele goede Jean-Hugues Anglade, dat super speelde, en je moet gewoon niet verwachten dat het zoals kill bill, en pulp fiction ga zijn omda de grote Quetin Tarantino hier meer op de film hoes de grote eer heeft, en dat is ergens wel jammer voor de regiseur, en de film liet mij soms denken aan Inside man, en Reservoir dogs. De film heeft mij zeker en vast vermaakt vooral de ruwe shots, en prachtige schiet scene's. Ik denk dat Tarantino en deze regiseur een goed team vormen, alleen het camerawerk kon wat beter, maar voor de rest prima film dat vermaakt, en zeker als je een Tarantino fan bent. Ik geef de film een dikke 3,5, en vooral omdat het een meesterwerk van low budget is.
darkjaap
voor een simpele aktie film is hij zeker geslaagt acteer werk was ook goed
3,5 *
sylvia1
Het begin vond ik tegenvallen, het einde vind ik wel grof.
Een 2,5
Drs. DAJA
Avary wil graag een interresant bloederige film neer zetten en slaagt daar totaal niet in.
De dialogen zijn op z'n zachtst saai te noemen en hebben net zo weinig betekenis als het verhaal. Een verhaal is belangrijk; maar als je met een bijzondere visueele stijl aankomt en een hoog adrenaline gehalte hebt wil ik dat nog wel eens door de vingers zien. Deze film heeft echter geen bijzondere visueele vorm, saai licht en camerawerk dat schreeuwt om interresant gevonden te worden terwijl het allemaal behoorlijk ongeinspireerd is.
Geen moment heb je het idee dat de film ergens naar toe werkt, naar een climax, naar een doel. Ook het gewelddadige karakter van de film viel tegen, de hoes (zoals al gezegt) overdreef het behoorlijk, en met het geweld dat wel voor kwam werd haast niks interresants gedaan.
Typisch voorbeeld van een B-film die met grote letters de naam van een persoon erbij zet die er maar weinig bij betrokken was en die met valse beloftes schreeuwt om aandacht.
Castor Troy
Erg matige film, wordt nergens echt boeiend of meeslepend, de acteurs komen allemaal wat passief over, niet overtuigend in iedergeval.
Het verhaal is flinterdun en oninteressant, aardig voor een B-film, maar voor een film waar tarantino bij betrokken is, verwacht je toch wat meer.
Aardige film om eens te zien. Het begin is een beetje saai (wordt wel wat opgevrolijkt door Julie Delpy) maar zodra de bankoverval begint (leuke zeer korte rol van porno-ster Ron Jeremy) komt de vaart er goed in en is er veel actie en geweld te zien.
De mop die 1 van de bank-overvallers verteld is ook best wel goed.
leidsehoodie
Volkomen mee eens.
Ik had constant het idee dat er een pornoscene zou beginnen en ik toch de verkeerde dvd had besteld! En die langharige viezerik helpt daar ook niet echt mee.
Echt dit stinkt naar geldgebrek, het idee is ok, maar het wordt hulpeloos uitgewerkt. Het is moeilijk uit te leggen maar het ziet er zooo goedkoop uit. Visueel een dieptepunt.
Jakkiebah.
Ik ga hem niet nog eens kijken, maar wil toch nog 1 ding weten:
Als Zed moet kotsen in de plee, wordt een bepaald persoon op de achtergrond van achteren genomen door die langharige nepfransoos, is 'het slachtoffer' nou die chinese jongen??
Mijn vraag is dus ook een spoiler
sinterklaas
Ik vond het wel een leuke film, die nergens het niveau haalt van bijvoorbeeld Pulp Fiction, maar dat volgens mij ook niet probeert.
Zoals Malkovich ongeveer een jaar geleden al heeft opgemerkt gaat niemand in op het feit dat Eric aids heeft, en dus dood zal gaan. Hij offert alle anderen op, omdat hij zelf geen toekomst meer heeft.
Er wordt verder ook niet op ingegaan dat zowel Zoe als Zed zelf gewond zijn, en overgoten worden met het besmette bloed van Eric, en dus een grote kans hebben om ook hiv positief uit de strijd te komen.
Eric heeft alleen aan Zed verteld dat ie aids heeft, maar dat was tijdens de in drugs en drank gedrenkte avond voorafgaand aan de overval, en aangezien Zed ook niet meer weet dat ze zijn spullen 's nachts opgehaald hebben is het twijfelachtig of ie zich nog wel herinnert wat Eric hem heeft verteld......
Een mooi open einde dus wel, want zijn ze nu wel of niet besmet................??
Mmh, nu word het al een stuk interesanter.
De Krokodil
Man wat heb ik spijt dat ik 5 euro heb betaald voor deze rommel. Zelfs Wild Wild West was minder slecht.
Donkerwoud
Het hele drama-gedeelte kan door de plee gespoeld worden, maar de laatste 45 minuten maken veel goed. De heist die we in Reservoir Dogs niet zagen.
coldheaven
De minste van Quentin Tarantino, maar de personages zijn over het algemeen vrij interessant en het einde heeft een aardige shoot-out.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

True Romance