Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Sean Penn, Nick Nolte en Jennifer Lopez
Releasedatum: 10 september 1998
Plot U Turn
"Expect the Unexpected."
Wanneer Bobby's auto pech krijgt in the middle of nowhere, terwijl hij op vlucht is voor een paar bookmakers, komt hij vast te zitten in een vlakbijgelegen dorpje. Nadat hij iets krijgt met een jonge getrouwde vrouw, huurt haar echtgenoot Bobby in om haar te vermoorden. Later huurt zij Bobby echter in om hém te vermoorden.
Bobby Cooper
Biker #2
sn@ke
- 2077 berichten
U Turn **** 1/2
Heerlijke sfeerfilm waar Stone terecht een sterrencast voor kon optrommelen. Sean Penn is hier geweldig, het script zit erg goed in elkaar , de sfeer en situaties zijn dikwijls erg beklemmend, iedereen leeft goed acteerwerk, als kijker wil je ook zo rap mogelijk weg uit dat dorp ... Nolte is aardig freaky maar vooral Lopez verbaast hier door een heerlijke mindfuck -rol. Spijtig maar te verwachten zijn haar recente romantische komedies - rollen ...Thornton geeft onherkenbaar eveneens een geflipte garagist weer. Hoe onsympathiek het hoofdpersonage eigenlijk ook is , op de ene of andere blijf je geklemd en geboeid bij de verschillende situaties. De heerlijke broeierige sfeer zorgt voor de rest. Het einde is gewaagd en fantastisch. Stone kan spijtig genoeg soms zijn cameratrukjes van NBK niet achterwege laten, daarom een klein halfje af.
Behalve dat een echt meesterwerk.
E V
Wat een ongelofelijke vreemde mensen wonen er in dat dorp. Oliver Stone zet een sterke sfeer neer. Onheilspellend en beetje absurd.
Mooie cameravoering
Acteurs spelen overtuigend.
En alweer een Oliver Stone-teleurstelling. Het wil maar zelden klikken tussen mij en de films die Stone schreef of regisseerde. Dit vond ik een vervelende, geforceerde, lompe en flauwe film. Soms aardig, maar wat misplaatst cameragefreak en het sfeertje was wel redelijk getroffen.
SuperSideSwipe
Weer zo een film waar ik in het veleden zeer veel discussies over had. Ik vond hem vreselijk en anderen vonden hem geweldig.
Ik vond het een onwijs vaag verhaal, met vage personages die me een seconde konden boeien.
Echt een ergerlijke film.
1,5
seth gecko
erg amusante broeierige film met een noirsmaakje.
heerlijke personages die allemaal wel een vijs of 2 los hebben zitten.
heerlijke absurde situaties die resulteren in leuke scenes.
schitterende sfeerschepping ook.
Patat van ne film. Geniaal gewoon. Super onvoorspelbaar en origineel. Een leuk plot. Prachtig gefilmd en gemonteerd. Het acteren is ook super.
Soms begin je je gewoon mee te ergeren met het hoofdpersonage en daarom is de film ook echt super goed en sterk.
Een echt meesterwerk. Bravo!
4 dikke sterren voor deze dikke film.
Vier sterren slechts voor iets dat je geniaal noemt en een meesterwerk?!!
DRJeFF
Waarschijnlijk 5* als ie zelf de hoofdrol had mogen spelen ofzo
Is het hier niet de bedoeling dat ge uw mening gaat geven over de film, inplaats van over het bericht en het aantal sterren dat iemand er aan geeft?
gideonvdb
een orginele verhaal zeer zeker de moeite waard hoeveel pech kan een mens hebben zelfs j lo doet het goed iniedergeval ze houd zich goed staande tussen tussen toppers als sean penn, billy bob en nick nolte 4 sterren.
code9
Broeierige en fascinerende thriller van Stone, die Lopez zowaar aan het acteren krijgt. Sean Penn is op z'n best en Nick Nolte zet ook een prima rol neer. De bijna ouderwetse western-look van het stadje werkt overigens sterk sfeerverhogend.
De intriges blijven ook na meerdere malen leuk om naar te kijken omdat de uitwerking zo geloofwaardig en interessant is. Ook de overige personages zijn nergens overbodig en dragen alleen maar bij tot een wat een voor mij zeer bevredigende en aangename thriller is geworden.
Oliver Stone is niet bepaald mijn favoriete regisseur maar deze film mag er zijn en is wat mij betreft zijn beste.
Charlie_Q
Ik ben het helemaal eens met code9 en wil daar nog aan toevoegen: schitterende beelden, fotografie een dikke 10, fantastische kleuren! En een goede muziekkeuze, helemaal af!
pjaspers
Briljante film.!!! De scenes met de garagehouder zijn hilarisch. Zeker in topper in z'n genre.
4.5 ster
Zal ik dan maar de eerste zijn die het zegt ? Zwarte comedy.
Moviemeter heeft het toch blijkbaar niet zo makkelijk met dit soort filmpjes. Irritante, onsympathieke personages ? Ja duh. 't Is geen My Little Pony. Lijkt me duidelijk aan de steeds groter worden berg shit waar Penn zich door dient te worstelen dat het allemaal met een donkere grijns bedoeld is. Die autokerel is geweldig, maar ook TNT, Jack en Danes personage kregen mij best aan het lachen.
Vooral leuk hoe Penn licht gehavend (nu ja, licht ...) het dorpje binnenkomt, en doorheen de film steeds meer en meer aftakelt. Sfeertje is verder ook erg lekker. Stone's visueel geklooi is fijn en houdt de film boeiend, de soundtrack is bij momenten compleet debiel grappig en dan weer erg mooi en sfeervol.
Gooi daarbij de leuk climax en je hebt een geslaagde zwarte komedie. Lachen met het ongeluk van een ander is niet aan iedereen besteed.
Die autokerel is geweldig...
Een volledig onherkenbare Billy Bob Thorton...
Dennizzz
een leuke film, maar niet fenomenaal... het is een goede 'wegkijk' film.
Acteer werk was ook wel oke en natuurlijk de automonteur (zo om gelachen op den duur!!)
3 *
Thomas83
Aardige film. Er zit een prettig sfeertje in, en de situatie waarin Bobby terechtkomt en de personages waar hij mee te maken krijgt irriteren echt heerlijk. Vooral die automonteur is inderdaad behoorlijk irritant.
De acteerprestaties zijn ook best aardig, en leuk dat Jennifer Lopez meespeelt. Het oog wil ook wat.
Diffel Naffel
Als Penn in dat cafetariaatje zit en mot krijgt met Joaquin Phoenix, drie maal raden welke, voor Phoenix heel bekende zanger, er uit de jukebox knalt.
Rianneke_Dan
Vond het een beetje tegenvallen.
Muziek vond ik soms misplaatst, en het verhaal vond ik beetje langdradig.
Acteren was wel goed van Sean Penn en J.Lo, maar niet echt mijn ding.
orbit
- 12092 berichten
Volledig gejat van Red Rock West, haal ze ook steeds door elkaar, qua niveau ongeveer hetzelfde, maar dan met Penn ipv Cage
hendrik119
vond er niets aan. penn acteert wel goed maar op een of andere manier kan j.lo dat niet in mijn ogen. maar dat is mijn mening
orbit
- 12092 berichten
Best aardig bij nader inzien, alleen teveel skip-truukjes met de camera en hij duurt eigenlijk ook te lang.. maar achteraf is het einde wel erg passend bij de toon van de hele film..
Toch een 3.5*
FisherKing
Slechte film. Teveel onnodig bloed, erg dom, onlogisch einde.
xenne
de irritante cameramontage verknoeide het voor mij. het verhaal was ook al niet zo bijzonder (overdreven veel twists), het leukste was nog de figuur van Billy Bob Thornton ... toch een fikse tegenvaller .. 2
Icer
Uitstekende film. De juiste hoeveelheid bloed, erg slim, logisch einde.
Captain Pervert
Schitterende film met een geweldige sfeer en goede acteurs. Ik viel er na 10 minuten in, kende de film niet, maar herkende wel de hand van Oliver Stone.
De artistieke shots en muziek/geluidseffecten, bijvoorbeeld van schijnbaar irrelevante objecten in de omgeving, staan in dienst van het plot: ze geven gestalte aan de ontreddering, vertwijfeling, radeloosheid en onmacht van de hoofdpersoon, die van de ene hopeloze situatie in de andere belandt. Ook het kleurgebruik draagt hier aan bij, echt heel goed gedaan. Dit alles in tegenstelling tot bijvoorbeeld Tony Scott, die puur willekeurig kleurfilters en vreemde shots hanteert.
Verder neemt de plot ook u-turn op u-turn, de vele twists maken het tot een goed verhaal.
4.5 sterren!
boerenpummel
Heel aardig filmpje dat veel weg heeft van Red Rock West. Visueel zit het allemaal wel goed en ook qua muziek en bekende acteurs is het niet mis. Het verhaal is echter niet sterk genoeg om dit een topfilm te kunnen noemen.
tevelenco
Heerlijke film !!
Met een lekker maf verhaal vol gekke gebeurtenissen en maffe typetjes.
En dit wordt op een erg goede manier in beeld gebracht waardoor er de hele film een spannende en broeierige sfeer hangt.
En ook de akteerprestaties waren dik in orde.
Jennifer Lopez speelt erg overtuigend en ziet er super verleidelijk uit.
Maar het is vooral Sean Penn die de show steelt.
Het is prachtig om te zien hoe hij bij elke tegenslag weer een stukje gekker en moedelozer wordt.
Enig nadeel is dat de film mischien iets te lang duurt en iets te veel wendingen kent.
Maar voor de rest niets dan lof over deze goede ,spannende en broeierige thriller.
HeatWave
Ik heb me kostelijk vermaakt met "U-Turn".
Wat kan het leven toch tegen zitten, en dit slaat dan op de rol van Sean Penn, die de rol van Bobby speelt en dit ook fantastisch doet.
Maar ook de andere acteurs en actrices spelen hun rol geweldig.
Het valt me wel op dat Oliver Stone een heel blik aan grote film bekendheden heeft open getrokken, al zijn ze niet allemaal even goed herkenbaar.
Het bericht hierboven schrijft prometida nog dat het einde haar niet bevalt,...ik kan me dat aan de ene kant wel voorstellen dat je dat vind, maar ik vind zelf dat dat juist aangeeft in wat voor totale waanzin Sean Penn alias Bobby beland is, een niet zo'n rooskleurige toestand dus en dat vind ik nu juist de kracht van de film.

Arlington Road

Bound
Thriller / Misdaad, 1996

The Basketball Diaries
Drama / Misdaad, 1995
diefstalkleine stadarizonacar breakdownwilderniskusgambling debtcar garage misanthrophygeldpolitie agentwoestijnneo-noir