Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Sean Penn, Nick Nolte en Jennifer Lopez
Releasedatum: 10 september 1998
Plot U Turn
"Expect the Unexpected."
Wanneer Bobby's auto pech krijgt in the middle of nowhere, terwijl hij op vlucht is voor een paar bookmakers, komt hij vast te zitten in een vlakbijgelegen dorpje. Nadat hij iets krijgt met een jonge getrouwde vrouw, huurt haar echtgenoot Bobby in om haar te vermoorden. Later huurt zij Bobby echter in om hém te vermoorden.
Bobby Cooper
Darrell
Blind Man
Biker #1
Biker #2
Fantasties dat is het woordt dat ik vind van deze film.
Grimmige sfeer en zeer leuke types in de film zoals zo vele als gezegt hebben.
Toby N. Tucker
vond de film maar niets begint saai hoopte dat het wat interesanter ging worden na het midden van de film maar dat word het niet alleen tegen het einde betert het wat maar dit is niet genoeg om de film te redden een teleurstelling vind ik persoonlijk
Sterk gesproken..
underwearhero
Het beste van deze film is de goede humor. En dan heb ik het vooral over de stukken met de garagehouder (ben die scénes nooit vergeten) gespeeld door Billy Bob Thornton en de scénes met Joaquin Phoenix als Toby N. Tucker.
De rest..tja. Er zitten wel sterke momenten in de film. De sfeer is vrij apart en verontrustend wat goed past bij deze film.
Maar de film als geheel faalt naar mijn mening en is geen groot succes geweest om één simpele reden; er zitten geen sympathieke personages in de film. Met name de hoofdrolspeler (gespeeld door Sean Penn) is een egoistische kerel. En hoeveel onheil hem ook overkomt, er ontstond bij mij weinig medeleven met hem omdat ie een vervelend mannetje is die slecht met anderen omgaat.
De rest van de personages spreken voor zich behalve Grace (gespeeld door Jennifer Lopez). Zij zit in een moeilijke situatie maar uiteindelijk is ook maar de slet die met iedereen bereid is naar bed te gaan om maar te kunnen ontsnappen aan haar situatie. Maar ik had meer medeleven met haar dan met Sean Penn.
Al waren tenminste die twee personages sympathieker gemaakt dan was het een geslaagde film geweest. Een happy end past niet bij zo'n film als deze maar het had denk ik beter gescoord bij het grote publiek (hoe clichématig het dan ook is).
Pastichio Rocker
Fok het publiek. Er zijn al meer dan genoeg goede films verneukt door het introduceren van een tenenkrommend happy end. Het zou in ieder geval een dikke anti-climax zijn bij deze film.
Maar goed, aan je mening te zien ben jij meer iemand die prat gaat op standaard Hollywood verhaaltjes met sympathieke helden en heldinnen, een standaard bad guy en een standaard happy end. Ieder zijn ding.
underwearhero
ik hou eigenlijk juist niet van standaard hollywood verhaaltjes. Sterker nog ik haat clichés. Ik heb ook niet gezegd dat ik van een happy end hou. Misschien moet je beter leren lezen. Ik zei dat dat het beste scoort bij het grote publiek, niet bij mij.
Maar wat jij blijkbaar niet begrijpt is dat elke film (van hollywood tot arthouse) minimaal één sympathiek personage nodig heeft zodat het (grote) publiek kan meeleven met dat personage en dat ontbreekt hier.
Hoogstens dat Grace zo'n personage is.
En ik haat idd een tenenkromend happy end zoals bij Slumdog Millionaire bijv. Een happy end hoeft niet per se slecht te zijn, het ligt eraan hoe je het uitwerkt. Ik zou het beter hebben gevonden voor deze film als één van de twee met het geld ervandoor was gegaan. Maar dat is mijn persoonlijke mening.
Leland Palmer
Geweldig leuke film, met een heerlijk zenuwachtig, paranoïde sfeertje. Visueel erg mooi, dankzij shots van prachtige gebieden, bergen, uitgerekte woestijnlandschappen en het beetje wat we van Palm Springs te zien krijgen.
Het verhaal is erg leuk, niet bijzonder, maar wel cool uitgewerkt. De vele bizarre personen, vreemde gebeurtenissen, lekkere humor en natuurlijk 'Ring of Fire', die we een paar keer te horen krijgen. Zo'n beetje alles gaat mis en de hoofdpersoon bevindt zich constant in situaties vol onmacht, maar alles is wel op een manier gebracht waardoor het gewoon leuk blijft. Niet echt serieus te nemen deze film dus.
Jennnifer Lopez bewijst voor mij weer eens één van de slechtste actrice's te zijn die ik ken en altijd maar weer op een voor mij onbegrijpelijke manier mee mag doen in - voor haar - veel te grote projecten. Vreselijk slecht gedaan door haar, maar gelukkig word alles een beetje gecompenseerd door een geweldige Sean Penn en de vele leuke bijrollen van bijv. Thornton, Phoenix, Danes, Voight en Nolte. Zo, behoorlijk wat grote namen nog eigenlijk. Al valt de helft maar te herkennen
Ik heb me meer dan vermaakt met deze film die vooral dankzij de setting, midden in de woestijn een heerlijk bedrijgend sfeertje bevat, waar het constant aanvoelt dat alles mis kan gaan. Het einde is eveneens geweldig en past precies in het plaatje. De muziek van Morricone was redelijk, maar vooral de vele twists, het kleurgebruik en al het voorgaande zorgen voor een dikke voldoende.
Tokkelboer
Compleet mee eens. Maar mijn vrouw vond hem wel leuk dus daarom geef ik een 3
®Tc
Oliver Stone is echt wel een polyvalent regisseur. Dan maakt hij een perfecte oorlogsfilm dan een politiek stuk en af en toe een weird filmpje ala U Turn. Wat dat is wat ik dit vond, nogal weird
Het camerawerk deed me vaak denken aan Natural Born Killers en brengt een leuke sfeer met zich mee. De score en personages zijn zeker te genieten. Sean Penn loopt daar wat als enige normale tussen rond. Een interessante en amusante tocht waarbij je zijn personage volgt. Maar de prijs voor beste acteur gaat zonder twijfel naar Billy B Thornton. Wat een hilarisch personage. Van J. Lo had ik erger verwacht, viel nog goed mee.
Echt een goede film, zo heb ik de amusante films graag
****
je80roen
Heb altijd een beetje aversie tegen films met Jennifer Lopes, maar deze heeft mij ten goede verrast. Een absoluut niet voorspelbare weirde film. Maar ja j.lo hadden ze moeten vervangen voor iemand anders, dan was ie nog beter geweest.
tijn79
Wat een zwaar onzinnige film, maar wat geweldige gedaan en wat een heerlijke, broeierige sfeer
aburex
Soms wat langdradige zwartet thriller van OliverStone. De film is wel perfect gecast met sterren als Sean Penn en Nick Nolte (Lopez even terzijde gelaten).
Bla
Waarom werd deze genomineerd voor 2 Razzies? Worst Director en Worst Actor (Jon Voight). Worst Actress Jennifer Lopez ok, maar de rest was redelijk tot zeer goed.
Heeft zo zijn momenten maar af en toe wat rommelig. Het einde krikt de score echter met 0,5* omhoog naar een 3,5*.
Al DeNiro
Uitstekende film waarin Sean Penn maar niet kan wegkomen uit het rare stadje met haar geschifte inwoners.
De sfeer is apart en de bijrollen van BB Thornton, Nick Nolte, Powers Boothe, Jaquin Phoenix en Jon Voight zijn gedenkwaardig.
Verder was Jennifer Lopez hier wel op haar lekkerst.
Mads Smikkelsen
Geweldige film en wat een cast, Penn en Billy Bob Thornton zijn op hun best, zelfs Jelo is te pruimen hier. Ik heb ontzettend gelachen om de scene bij de garagehouder.............tot huilens toe. Ik vind het niet echt een thriller, meer een komedie. Nick Nolte ziet er helemaal geweldig uit en speelt op en top.
Aanrader..................!!
Carl
Het is een bijzondere thriller. Bijna alle rollen beelden een veel algemener beeld uit dan het karakter op zicn. Bobby is niet zomaar bobby, maar zijn wij allemaal. Grace is niet zomaar race, maar staat voor de vrouw in zijn algemeenheid. Jake idem dito. De garagehouder staat voor de commercie etc. etc. etc.
Dit gegeven maakr de film tot iets heel bijzonders
4,5
Quaest
Een uitstekende film! Het is leuk om te zien hoe Sean Penn alles verkeerd gaat:P Deze film leek een beetje op Running Scared. Maar dan is t verhaal wat anders.
Jennnifer Lopez bewijst voor mij weer eens één van de slechtste actrice's te zijn.
Helemaal mee eens!
orbit
- 12092 berichten
Film lijkt vooral op Red Rock West, een paar jaar daarvoor
wavanbuuren
Film lijkt vooral op Red Rock West, een paar jaar daarvoor
Dat was ook mijn eerste reactie.
Quintijn
Wat een fantastische film is dit toch! Pas kwam die op RTL 7 als ik het mij goed herinner, en wat een verschrikkelijke goeie film. Sean Penn weet hier fantastisch een doorgedraaide paniekerige man weer te geven, samen met wat andere getalenteerde heren. Ook het plot is niet al te verassend maar toch prima te doen.
4,5* voor deze zeer nette film wat zeker een tweede keer kijken waard is.
maxcomthrilla
Geestige film,
Zeer amusant om te zien hoe Sean Penn zich langzamerhand steeds meer de woede op de hals haalt van rednecks, psychoten en wat ander schoon volk dat er in deze film bijloopt. De situatie wordt steeds penibeler vanuit meerdere perspectieven, uitwegen worden spaarser en terwijl Penn dieper wegzakt in het onappetijtelijke moeras probeert hij er zich toch, zij het met de moed der wanhoop, erdoor heen te slaan.
Immens gelachen toen Penn steun probeerde te werven van wat oude vlammen van hem, die hem allemaal een kneiterharde nul op zijn request gaven of om die jaloerse gast, die mij wel heel erg aan Johnny Cash deed denken, bleek het onze lijnloper Jaquin Phoenix te zijn. Een steeds groter wordend cliche, maar ook ik had Billy Bob Thornton hier niet herkend, maar wat een grootse rol zeg. Ik kwam bijna niet meer bij toen hij Twister aan het spelen was.
Formidabele prent die afsluit met het enige einde dat deze film verdiend. Complimenten voor Stone die de geschifte personages een podium geeft in een aanvankelijk wat randdom gat, dat zijn ideale ligging vlakbij woestijnen en kliffen weet te verzilveren dankzij het majesteus, psychedelisch ogende camerawerk. 4*
goongumpa
Geweldige film! Een hilarische, sfeervolle, spannende en vooral gitzwarte achtbaanrit van een film. Een radicale breuk met het eerdere werk van Stone, maar minstens zo goed.
moviemafketel
- 19752 berichten
Nog maar weer eens gekeken vanavond op tv. Ik ben en blijf gewoon niet zo'n fan val Lopez. Ze overacteert en dr stem is na een half uur echt irritant aan de oren. Sean Penn en Thornton spelen wel weer geweldig. Het is echt een boerengat waar iedereen op zijn of haar eigen manier geschift is. Verder leuk wanhopig sfeertje die de hele film wel aardig aanhoudt. Geen hoogvlieger, maar zeker de moeite waard om een keer te zien.
brabusRUS
Inderdaad.
Opvallend leuk film. Ik was in het begin beetje sceptisch vanwege J.Lo, maar dat viel uiteindelijk best mee.
boozebelly
- 1908 stemmen
Inderdaad, juist dat vind ik geweldig aan deze film.
Heerlijke humor mede dankzij Billy Bob & Joaquin Phoenix.
En je gaat je ook net zo gefrustreerd voelen als Sean Penn, waar de fuck is ie terecht gekomen en hoe komt hij er zo snel mogelijk weer weg?! Te frustrerend voor woorden, heerlijk
Oliveri
Goeie film en cast en een geweldige, broeierige sfeer.
Vier sterren derhalve.
bjerik76
actie en komedie in 1 film, met daarbij ook nog eens veel bloed wat het toch ook weer niet een komedie maakt.
vond hem vrij verassend, had hem me veel minder goed voorgesteld dan hij was.

Arlington Road

Bound
Thriller / Misdaad, 1996

The Basketball Diaries
Drama / Misdaad, 1995
diefstalkleine stadarizonacar breakdownwilderniskusgambling debtcar garage misanthrophygeldpolitie agentwoestijnneo-noir