• 9.375.090 stemmen

Met onder meer: Sean Penn, Nick Nolte en Jennifer Lopez

Releasedatum: 10 september 1998

Plot U Turn

"Expect the Unexpected."

Wanneer Bobby's auto pech krijgt in the middle of nowhere, terwijl hij op vlucht is voor een paar bookmakers, komt hij vast te zitten in een vlakbijgelegen dorpje. Nadat hij iets krijgt met een jonge getrouwde vrouw, huurt haar echtgenoot Bobby in om haar te vermoorden. Later huurt zij Bobby echter in om hém te vermoorden.

avatar van mister blonde

mister blonde

billy bob....

MaTtIeBoY

Aha die ex van Angelina Jolie.

avatar van Cheiz

Cheiz

Teleurstellende film, slap aftreksel van Red Rock West/Blood Simple, te veel onwaarschijnlijke situaties en irritante, overbodige beeldmontages tussen de film door.

avatar van yodek

yodek

Beslist een onwaarschijnlijk verhaal, maar ja, tis film he.

Wel meesterlijk neergezet, waarbij je (ik dan) aan het eind van de film zowaar blij bent met je eigen probleempjes

avatar van Diesel

avatar van roda

roda

Diesel schreef:

Alles wat ik prachtig vind is volgens jou prut.

jij vind films die op een donkere en aparte manier gefilmd zijn, mooi uitzien. (zoals Narc en U-Turn).

ik vind het het afschuwelijk en irritant uitzien.

ik denk dat de makers van U-Turn en Narc alleen maar die irritante manier van filmen gebruikt hebben, om het flinterdunne verhaal te camoufleren.

avatar van Jan Spoelstra

Jan Spoelstra

Weet je wat het met deze film is... Er is geen enkel personage waar je sympathie voor hebt. Heel raar.

Billy bob is geweldig in deze film. Hij komt nog met een leuke filosofie tijdens 1 van de geweldige confrontaties met Sean Penn in de film.

"you think bad, then bad is what you get!"

En die gedachte zorgt ervoor dat de hoofdrolspeler het dorpje superior niet uitkomt.

avatar van Dollos

Dollos

Hele goede film, maar je word er wel heel depressief van en wat een erge einde zeg.

avatar van Jordy

Jordy

geflame verwijderd

avatar van mimi mouse

mimi mouse

Dollos schreef:

Laat het een wijze les zijn lieve mensen: you get what you deserve! Vond het einde juist cool!

avatar van Rujar

Rujar

AAHH een heerlijke film... in alle opzichten.

Lig ziek op bed en had deze nog liggen.... ik voel me alweer een stuk beter.

absoluut 4 sterren

avatar van Bloompje

Bloompje

Rujar schreef:

AAHH een heerlijke film... in alle opzichten.

absoluut 4 sterren

Helemaal mee eens. een van de weinig rollen waren in JLO bewees dat ze kon acteren. Helaas is ze dat talent verloren of heeft ze een slechte agent.

avatar van Menghini

Menghini

Bloompje schreef:

Ze zingt nu ook... Volgens mij is die combinatie niet best...

avatar van donnie B.

donnie B.

Menghini schreef:

Ze zingt nu ook... Volgens mij is die combinatie niet best...

Out of Sight met JLO en george Clooney is toch zeker haar beste, en dat is gewoon een wereldfilm opzich. Dit zal ze niet snel meer evenaren..

avatar van jacom

jacom

een wereldfilm?!?!

avatar van donnie B.

donnie B.

jacom schreef:

een wereldfilm?!?!

ja zeker... maar niet iedereen zal dat beseffen... jammer dat niet iedereen de realiteit onder ogen ziet...

avatar van T®inity

T®inity

donnie B. schreef:

Ik denk dat een heel subjectief gegeven is. Ik vind de film te weinig brengen. Voor mij was het grootste deel van de film heel saai. Jij ervaart de film anders als iemand anders maar ik denk niet dat U-Turn behoort tot de categorie 'wereldfilm' in een objectief perspectief.

avatar van De GeuS

De GeuS

donnie B. schreef:

Sorry, maar dit zijn van die berichten waar ik weinig mee kan. Alsof anderen niet voor zichzelf kunnen bepalen wat zij wel/niet een wereld film vinden. Het blijft gewoon subjectief....

avatar van as

as

De beste objectieve waarde die men over iets kan verkrijgen is als meerdere mensen zich over het dezelfde onderwerp buigen. Een zogenaamde intersubjectiviteit. Echte objectiviteit bestaat niet.

avatar van flipsen

flipsen

Dit is op zich wel een leuke/oriniginele film. Hij zit vol met allemaal leuke personages (vooral Billy Bob de garagehouder is erg gaaf, maar ook Jenny, TNT, De Indiaan... ), wel een leuk verhaaltje, leuke muziek zoals altijd van Ennio Morricone (dat deuntje als Jennifer Lopez verschijnt) en we krijgen een goede boodschap van Billy Bob mee: You think bad, then bad is what you get!

De eerste helft van de film (overdag) is leuker dan de tweede helft ('s nachts). 3.5 sterren, aanrader.

avatar van Icer

Icer

Uitstekende film... hoeveel pech kun je hebben?

avatar van mikey

mikey

Vervelende film met onaardige karakters, vooral J-LO. Stone's 'remake' van Natural... lijkt misschien een beetje op red rock west. 1

avatar van sebas83

sebas83

zeker stone's beste alleen jammer van jennifer lopez, hoe kan ze zo vrouwelijk doen met zo'n snor.

avatar van predator

predator

• 1951 stemmen

TNT en de garagehouder zijn geweldig. Wel duurt het allemaal een beetje erg lang met erg veel Stone-beeldjes tussendoor geplakt. Zonder dat was het topfilm geweest, nu 3,5*

avatar van Snufkin

Snufkin

T®inity schreef:

Toch vind ik het van jou ook wel naïef dat je niet verder leest dan je neus lang is.. dan had je bijvoorbeeld kunnen zien dat donnie B. met zijn kwalificatie als wereldfilm doelt op 'Out Of Sight', een film die hij nog geen twee regels daarvoor noemt..

Dan even over U-Turn.. ik vond de gebruikelijke filmtechnische effectjes van Stone weer heel goed uitpakken, maar tijdens de film sloeg (door de enorme lading shit die Penn over zich heen kreeg) de depressie enigzins op me neer.

3**

avatar van Lotteke

Lotteke

Lekker donkere film, houd ik wel van. Vond iedereen goed spelen.

Opvallend vind ik het dat nadat JLO een zangcrriere is gestart haar films daarna 1 voor 1 slechter werden....hier vind ik haar echt erg goed, net als in Selena, Out of Sight, Blood and wine en moneytrain...alles na 1999 is echt kromme tenen werk.

Maar goed, 3,5 ster.