• 9.374.609 stemmen

Gesproken taal: Engels en Zweeds

Releasedatum: 7 oktober 2010

• meJane Bekijk via meJane

Plot Snabba Cash

In Stockholm, waar de decadente bovenwereld en de rauwe onderwereld nauw met elkaar verbonden zijn, zwichten drie mannen voor de destructieve lokroep van de cocaïnehandel. Ze dromen van een beter leven, maar dan hebben ze wel geld nodig. Veel geld. En snel. De ambitieuze student JW zoekt koortsachtig manieren om zijn dure levensstijl te kunnen blijven betalen. Alleen dan kan hij zich handhaven tussen de rijke elite. Zeker als hij verliefd wordt. De drugsdealende Latino Jorge is op de vlucht voor de politie en de Servische maffia. Met het importeren van een grote partij cocaïne wil hij nog één keer een grote financiële klapper maken. De Servische huurling Mrado jaagt op Jorge. De noodgedwongen zorg voor zijn jonge dochter zit een snelle afrekening in de weg. Terwijl JW steeds dieper afglijdt in de donkere wereld van de georganiseerde misdaad, brengt hij het lot van hen samen in een strijd op leven en dood.

avatar van wwelover

wwelover

Wat een James Bond achtige poster

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Nu al weer een Amerikaanse remake aangekondigd. Eigenlijk te gek voor woorden.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Dat is de vijfde remake van een Zweedse film is zeer korte tijd. Volgens mij is de insparatie ver te zoeken in Hollywood.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Welke ook al weer nog meer? Ik kan alleen even op 'Let the right one in' komen.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

De Millenium trilogie. Trouwens, ik weet niet of ze die alle 3 gaan remaken.

avatar van senseoaddict

senseoaddict

Wil deze al een lange tijd zien. Ben erg fan van deze boeken. Maar nu zie ik dat hij pas in oktober in de bios komt!

avatar van stanvh

stanvh

heb het eerste boek gelezen, en geloof me dit word een meesterlijke film

avatar van stanvh

stanvh

worden ze trouwens alle 3 verfilmd ?

avatar van Roel_

Roel_

• 2062 stemmen

Wel een aardige misdaadfilm, zoals we afgelopen jaren wel gewend zijn van de Zweden, zoals De Wallander serie.

avatar van Malick

Malick

De regisseur weet op een bepaalde manier toch nuances te geven aan het clichérijke verhaal inclusief stereotypes. Voor de rest lekker glad en gelikt. Precies zoals de hoofdpersoon eruit ziet.

Opvallend trouwens hoe vaak in de Scandinavische Cinema het probleem indirect wordt gelegd bij de ouders. Ditmaal drie keer de vader. Vorige maand bij Submarino was het de moeder.

avatar van Mood Indigo

Mood Indigo

Zweeds drama-misdaad in de beleving van een bijdehand yuppie die zichzelf wel snel rijk ziet worden.

klasse camerawerk en een verhaallijn alsof de regisseur het

allemaal niet verzonnen heeft.

avatar van Wick-eD

Wick-eD

Vanavond de Sneakpreview bij Pathe de Kuip. Of weten mensen dit liever niet..?

avatar van 2bme

2bme

Ben erg benieuwd naar deze film, het boek was iig al geweldig!

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Redelijk onderhoudend, goed gefilmd. Verhaal vond ik niet sterk, veel rivaliserende bendes, de personages kwamen niet echt de verf. Vond de film een tegenvaller.

Al DeNiro

Eindelijk weer eens een film over de onderwereld in bios.

Ga het zeker kijken binnenkort.

Al DeNiro

Misdaadfilm met veel diepgang.

De boodschap dat misdaad uiteindelijk niet loont wordt mooi duidelijk gemaakt en de hoofdrolspelers zijn goed uitgewerkt.

Verder is het geweld realistisch en hard.

De Zweedse cinema begint me nu toch wel steeds meer te interesseren.

Al DeNiro

Ook veel realisme in deze film.

avatar van fcdenhaag

fcdenhaag

Behoorlijke film, mooi in beeld gebracht. Kan me voorstellen dat voor het mainstream publiek dit soms wat te vaag is. Daarom verwonderlijk dat deze film gewoon in de Pathés draait en niet slechts in de filmhuizen ...

avatar van wwelover

wwelover

Omschrijving klopt niet helemaal, hij heeft helemaal geen vrouw. Wel een vriendin, maar dat geld is meer om te laten zien wat hij kan. Ik vond het een vrij intense, harde maar vooral spannende thriller. Een paar fijne twists wat het niet echt voorspelbaar maakte. Muziek was dik in orde, en visueel was het ook prima, al ging het soms bij de actiescenes te snel om het goed te volgen. Acteerwerk was ook erg goed, vooral Joel Kinnaman en de bloedmooie Lisa Henni.

Plot kun je aanpassen hoor.

Ik heb zojuist het plot van BFD film (Nederlandse distributeur) geplaatst.

avatar van _Casper_

_Casper_

ik vond het een moeilijke film om in te komen, het duurde even voordat ik het verhaal snapte.. Maar tis een sterke thriller die goed in elkaar zit! zeker een aanrader om te zien.

mooie 3.5 *

avatar van 009

vond hem echt goed en sterk gespeeld.

leuke plot eigenlijk ook... en origineel einde vond ik toch wel...

4 sterrren

avatar van Redlop

Redlop

Beste actiethriller van het jaar. Stockholm anno 2010 levert geen plaatjes om erg vrolijk van te worden. 4*

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Vrij matige film. Dat gemiddelde is hilarisch.

Verhaaltje waar je makkelijk doorheen prikt, dat verplichte romantische geneuzel, acteurs waar alleen nog bij ontbreekt dat ze hun tekst voor de camera van een papiertje oplezen en dat extreem negatieve, zonder enige humor breekt mij ook aardig op. Wat overigens voor bijna alle bekende Zweedse films geldt. Ook moet er natuurlijk een lekker wijf in, dat hebben ze helemaal afgekeken van onze Amerikaanse vrienden.

Het lijkt wel alsof bij MovieMeter steevast films met een Zweeds, Frans, Oezbeeks, Japans "accent" een 4 gemiddeld krijgt.

Vreemd stemgedrag, ik vermoed dat het intellectueel verantwoorder is om hoog op films te stemmen die niet in het engels zijn.

Vooral Franse films krijgen zonder te kijken 4 sterren.

avatar van Montorsi

Montorsi

Hectometerpaal schreef:

Goh wat een wijsheid weer. Vandaar ook dat ze in Hollywood films als deze aan de lopende band aan het remaken zijn..

Anyway, aardige film. Beetje langdradig, maar het verhaaltje is best aardig met een actuele tint. Vooral interessant omdat je het hoofdpersonage aan de ene kant echt een mega irritant balletje vindt met z'n gladde vette haartjes, overhempje en lakschoentje, maar naar verloop van tijd hem wel leert kennen als iemand met een ontzettende geldingsdrang. En dan toch leef je wel met hem mee, best apart.

Een stel prima acteurs, maar hier en daar wat wisselvallig, best een leuke soundtrack ook. Ook visueel valt het wel op. Nogal ruw, veel out-of-focus en handheld, beetje slordig soms, maar het meest opvallend is het feit dat het licht ontzettend fel doorkomt. Met name in binnenscenes met een raam op de achtergrond zit je eigenlijk naar een wit vlak te kijken. Weet nou niet of ik het echt fijn vond, het gaf visueel bij vlagen wel een boost, maar ook vaak stond het me tegen dat het je afleidde van de voorgrond.

Kijkt wel leuk weg, omdat het verhaaltje en de personages wel de moeite waard zijn.

avatar van Knisper

Knisper

Off-topic discussie verwijderd en berichten verplaatst naar Film >> Algemeen >> beoordelingen non-mainstream films

avatar van RickZ

RickZ

Langdurige Zweedse misdaadthriller, redelijk spannend, soms wat vaag verhaal. Er zit genoeg actie en bloed in deze film. Cijfer 7, kleine aanrader.

Leuke eindmuziek: "U got me good" van Sheri

avatar van Nooiert

Nooiert

Het boek was zeer sterk, deze verfilming voelt alsof die snel uitgebracht moest worden vanwege het succes van de Millenium trilogie, niet alleen de boeken, maar ook de films zelf.

Vooral de settings voelen totaal niet zoals ze in het boek voorkomen. Het rollen van het studentenleven naar organisator van een keiharde bussiness/drugshandel komt zeer slecht uit de verf.

Gelukkig is er in Zweden een redelijke basis acteurs, die een groot deel van het verhaal weten te redden en hun personages goed neer weten te zetten. dat maakt de film dragelijk.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Niets nieuws natuurlijk, zo'n noodlotsdrama geserveerd als mozaïekfilm, maar niettemin een prima prent (en maar allitereren!). Snabba Cash is nog maar bezig of de donkere wolken boven Stockholm pakken zich samen. Poepestront aan de knikker? Poepestront aan de knikker!

Hoewel de personages op zoek gaan naar een betere wereld, is het pad ernaartoe waarschijnlijk niet bezaaid met coke. Als kijker wéét je dus al vlug dat er slachtoffers zullen vallen, maar toch bleef Snabba Cash me de hele speelduur boeien en leefde ik mee met Mrado, Jorge en JW (in het dagelijkse leven gewoon een cloon van dEUS-drummer Stephane Misseghers).

Maar waarom dan? Vooral omdat er Zweeds wordt gesproken natuurlijk! Oh hoho, Hectometerpaal toch! En ook wel omdat regisseur Daniel Espinosa zijn verhaal wat mij betreft op een knappe manier brengt. De opbouw is voortreffelijk, de cameravoering aardig en de Inarritu-muziek passend.

Erg degelijk gebeuren. 3,5*