• 9.375.307 stemmen

Geregisseerd door: Kurt Wimmer

Met onder meer: Christian Bale, Emily Watson en Taye Diggs

Releasedatum: 8 mei 2003

Plot Equilibrium

"In a future where freedom is outlawed, outlaws will become heroes."

In een futuristische wereld heeft een streng regime er voor gezorgd dat er geen oorlog meer is. Dit hebben ze gedaan door emoties te onderdrukken: boeken, kunst en muziek zijn streng verboden, en gevoelens zijn een misdaad waar de doodstraf op staat. John Preston is een hoge overheidsbeambte die verantwoordelijk is voor de vervolging van mensen die deze wetten overtreden. Wanneer hij zijn dosis anti-gevoelens drugs niet krijgt begint hij zich af te vragen of hij wel doet wat goed is. Dit brengt hem in een rechtstreeks conflict met zijn superieuren.

Hobbes

equilibrium een kloon van the matrix noemen is net zo onzinnig als Unforgiven een kloon van c'era una volta il west noemen.

T®inity schreef:

Equilibrium is the biggest output clone so far from our project the Matrix.

Bron: quote uit Interview Wachowski Bros.

wat een wereld argument! ik ben gelijk om.

avatar van T®inity

T®inity

Ik probeer ook jou niet te overtuigen maar ik neem wel aan dat de Wachowski Bros wel beter kunnen beoordelen wanneer iets een kloon is van hun Matrix project als jou

Hobbes

nee, dat kunnen ze niet aangezien ze dit soort vragen altijd met een bias benaderen.

Ze zullen nooit in staat zijn om een objectief antwoord te kunnen geven. Het is dus in deze een non-argument.

avatar van T®inity

T®inity

Ik als groot Matrix fan zal Equilibrium snel als kloon zien, maar dat is gewoon een subjectieve veronderstelling.

avatar van jedymaster

jedymaster

sterker nog elke film na 77 is een starwars kloon

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Klopt, en na '81 zijn alle films over onderzeeërs een kloon van 'Das Boot'

avatar van sjob

sjob

veel overeenkomst met de matrix en toch ook weer niet. boeien de film staat als een huis en is gewoon de shit. ga m maar kijken

avatar van Wouter

Wordt goed gewaardeerd op imdb...

avatar van yosemite44

yosemite44

heel erg goed zelfs, en daar snap ik totaal niks van.

avatar van De Knip

De Knip

Een aantal hier vergelijkt deze film als een soort slap aftreksel van The Matrix. Niet mee eens, hoewel ik beide films wel gelijk gewaardeerd heb. Ehh...where's my point?

En dat is het em nou juist....

Could the freak be any more vague

avatar van Wouter

yosemite44 schreef:

heel erg goed zelfs, en daar snap ik totaal niks van.

Wat snap je niet?

avatar van De Knip

De Knip

Wouter schreef:

Wat snap je niet?

Zie bericht boven yosemite

avatar van Phoenix

Phoenix

Leuke film, niet meer, niet minder. Leuk geacteerd, stijlvol gefilmd, aardig verhaal. Wat wil je nog meer om een saaie zondagavond door te komen? Af en toe vond ik de film wel wat traag en zat er wat weinig actie in het begin maar dit werd naarmate de film vorderde gecompenseerd. Nog wel een halve punt aftrek voor Die ONWIJS DEBIELE ik-pak-jouw-pistool-en-jij-de-mijne-en-ik-weer- de-jouwe-die-eigenlijk-van-mij-was-scène met de zgn. "Father". Dat sloeg echt nergens op.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Dat dit een Matrix kloon is, vind ik een beetje kort-door-de-bocht De enige reden dat men dit zegt is de shoot-out scene.

Om nu gelijk te zeggen dat het een kloon is, vind ik dus wel ver gaan. De regiseur heeft the Matrix gewoon als inspiratiebron gebruikt, net als Brazil en 1984 volgens mij.

Kan iemand mij antwoord geven waarom iedereen in de toekomst ineens een wansmaak gekregen heeft en in idiote kleding met ondraagbare kragen gaat lopen? Is toch iets wat ik me afvraag als ik die doemtoekomst fikms zie.

Een andere kanttekeningen bij de film die ik heb is: Waarom die opzwepende betogen van 'Vader' als niemand emoties voelt? Die gaan toch langs de mensen als water langs een eendenreet.
En ik vindt dat je ook wel snel emoties ontwikkel, 1 spuitje niet en een uurtje later voel je al.

Alles in overweging nemend vind ik dat het verhaal te ongeloofwaardig in elkaar zit, de clou te voor de hand ligt en het verhaal te zwak is, om een hoge waardering te kunnen geven.

Hobbes

wie gaat er dan ook in godesnaam nadenken bij een actiefilm

da's vragen om problemen

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

ja dom he, ik had mijn hersenen laten aanstaan. Zet ze normaal ook uit voordat ik actiefilm ga kijken, les voor de volgende keer.

avatar van brodie

brodie

Wat een superfilm. 1 van de betere science- fiction films van de laatste tijd. Leuk verhaal, goede special effects en een fantastische Christian Bale maar dat is geen verrassing.

avatar van manic

manic

Het is natuurlijk een nogal ambitieus project: een verhaal schrijven waarin emotie uit den boze is, helaas ook deze keer niet overtuigend.

Er zitten net teveel zaken in die wel degelijk emotie laten zien, en is die atlas soms geen kunst?

Bij een SF zoals Star Trek kan ik meestal nog wel enigszins geloven in de onderdrukking van emoties bij de Vulcans, maar hier.... nee.

Ook de details zijn niet goed uitgewerkt. Hebben ze in de toekomst nog steeds autosleutels bijv.? Ik denk 't niet.

Verder leuke actiescenes dat wel en enkele aardige kleine wendingen.

2 * voor de aktie en het acteerwerk in het algemeen, maar niemand in het bijzonder.

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Er zaten inderdaad wat haken en ogen aan het verhaal. Bijvoorbeeld dat die tweede partner van m de hele tijd zit te lachen (..eh emotie..?) En het verhaal is weinig vernieuwend. Maar ik vond dat Bale het erg goed deed in deze film. Ik vond hem af en toe net een "ken", zo'n strakke kop als ie had En ik vond de vechtscenes best leuk. Niet een een superfilm maar hij was in ieder geval leuker dan de matrix reloaded!

avatar van Banjo

Banjo

• 2034 berichten

mooie film! die soms wat inzakte, en met een matig einde.

3 1/2 ster

avatar van Karst

Karst

Redelijke film. Inderdaad behoorlijk bij elkaar gejat. Wat me verbaasd is dat niemand Metropolis heeft genoemd. De gebouwen en de mensen die in rotten van vier naar hun werk gaan komt zo uit Metropolis. De gevechtscenes gaan wat mij betreft een beetje te ver. En helaas worden er gedurende de hele film emoties getoond. Maar het blijft een leuke film om een keer te zien.

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

The Matrix was toch al een aftreksel van vele hong kong en manga films. Van alles goed bij elkaar gejat! Net zoals deze film het iets minder deed.

avatar van Justice4All

Justice4All

Vandaag nog gezien en vond 'em degelijk goed. Verhaal lijkt veel op Demolition Man en Judge Dredd en 'tuurlijk vechtscene's van Matrix. Mijn inziens dan.

avatar van Bozza

Bozza

Ik vond het echt een goeie film. In het begin een beetje wazig en op een gegeven moment denk je dan van nu mogen ze weleens wat duidelijkheid erin gooien en op dat moment begint het beste van de film en eindigd met goeie vechtscenes en meerdere verassingen in het verhaal.

Cijfer --> 4

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Da's natuurlijk weer overdreven, temeer omdat deze film geen origineel idee te bieden heeft. Alle plotelementen, van paranoïa tot drugsgebruik om de massa te verdoven, zijn standaardelementen uit de sci-fi literatuur. Bovendien was het einde wel héél voorspelbaar.

Het enige nieuwe (en bewonderenswaardige) waren de aparte vechtscènes. Verder vond ik het qua ideeën en uitwerking maar gewoontjes.

Toch nog 3 sterren omwille van de goede uitwerking, mooie special-effects en prima acteerprestatie van Christian Bale.

avatar van kevin j

kevin j

origineel verhaal mssn sommige zaken een beetje nagemaakt van de matrix. maar vindt hem beter als de matrix

avatar van Boediecall

Boediecall

eerste half uur snapte ik me de ballen uit de broek dervan.. maar natijd was alles duidelijker en vond een goeje film

avatar van Ramon K

Ramon K

Jezus, wat moet ik hier mee? Na de inleiding zat ik eigenlijk al op 0,5 sterren. Qua verhaal is dit een vreselijk ongeloofwaardig (en voorspelbaar) zooitje. Maar qua actie........verdomme zeg, daar kan The Matrix een puntje aan zuigen. Gun-Kata: een soort samoerai-zwaardkunst, maar dan met pistolen. Erg cool. Bale is verder best aardig op dreef. Maar wat moet ik hier nu mee?

Ik houd het vooralsnog op 2,5*?

Hobbes

Verstand op nul, bij de actiescenes "hehe, cool" roepen, zien dat Emily Watson schitterend is, Bale donders stoer kijkt en dat je ondertussen een uittreksel van Fahrenheit 54 en 1984 krijgt.

En de muziek is ook érg goed.