Genre: Horror / Thriller
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Bekijk via Netflix
Plot Darkness Falls
"Evil rises."
Als een kind beweerde Kyle dat hij, toen hij wakker werd, per ongeluk de tandenfee zag, waarop zij hem probeerde te vermoorden. Sindsdien werd hij door iedereen in zijn woonplaats als gek beschouwd, behalve door zijn jeugdvriendin Caitlin en haar jongere broer. Het behaarde en gevleugelde wezen dat Kyle toen beschreef staat op het punt om terug te keren... en ze zal niet verdwijnen voor ze Caitlin's broertje te pakken heeft.
Kyle Walsh
Dr. Peter Murphy
Dr. Travis
Nurse Lauren
FillumGek
had de film gewonnen met een prijsvraag. Ik dacht: Leuk, een horrorfilm over een tandenfee, daar is best iets leuks van te maken lijkt me...maar de film wordt helaas nergens spannend en die tandenfee vind ik er ook niet echt overtuigend uitzien. Het enige boeiende was de extras op de dvd waarin ze het waargebeurde verhaal uitleggen...
Dead01
- 1976 stemmen
Vond het niet zo een slechte film,vond het nog wat spannend.Niet voor te zeggen echte horror gewoon spannende film met wat raar verhaal:-).
2.5sterren
SuperSideSwipe
Super standaard Horror film. Standaard verhaal, standaard monster / spook, en standaard einde.
Dat kind vond ik wel aardig acteren, de rest van de cast ging ook nog wel.
De spanning lag in het begin nog wel vrij aardig met dat paniekerige donker licht gebeuren, maar op het eind werd hel allemaal te standaard om eng te zijn.
Niet de slechtste film in zijn soort, maar als je je aan Jeeper Creepers achtige films stoort kun je deze het best ontwijken.
3,0
roeligun
net gezien
erg goeie film als je het mij vraagt
spannend van het begin tot het eind
Leno
Niet deze film komt vanavond op RTL 5, maar de oorlogsfilm Windtalkers. http://www.moviemeter.nl/film/953
Virginia1
Redelijk enge film. Slechte acteurs maar de schrikmomenten maken alles weer goed.
The_Game
euh bedankt dat je dat ff meld... maar waarom eigenlijk?
ps gah dez film denk ik vanavond of woensdag kijken
Scopan#1
Leuk sprookje... met plezier naar de film gekeken. MOet eerlijk zeggen dat er een aantal spannende momenten inzaten, maar dat het niet een verhaal is, zoals stephen king ze kan maken. ik twijfel tussen 2,5 of 3... dit keer nadeel van de twijfel...desondanks geen verkeerde film om eens op te zetten!
2,5
resensie
Geen hauted couture zullen we maar zeggen. Toch geen nare film om te zien. Het "enge' gebeurd alleen steeds in het pikdonker. Mag het licht aan ? 2,5*
Gang_Star
De waardering voor deze film valt me toch wat tegen. Oke het verhaal is misschien wel standaard, maar wel erg spannend. En daar moet deze film het van hebben. goede film
film88888
een leuke horror, als er iets gebeurt ga de camera heel snel, soms was dat wel vervelend, maar voor de rest was het wel een goede horror, wel leuk gevonden het verhaal een 3/5 vor dit leuk horror filmpje.
dieseltje 13
lijkt me best een enge film ga hem wel een keer huren en bekijken als ik tijd heb
x_ShamieeJ
Ja ik heb hem ook op kanaal 2 gekeken. Volgens mij hebben ze 'The Ring' nagemaakt.
Zo met die strepen op de arm van dat jongetje enzo.
Alleen dat het nu om licht en donker draait en in 'The Ring' draait het rond water.
Ik vond het helemaal niet eng.
En de 'tandenfee' was net een stuk stof dat door de lucht vloog..
The Ring is stukken beter !
XZtephan
Zo met die strepen op de arm van dat jongetje enzo.
Ik vond het helemaal niet eng.
En de 'tandenfee' was net een stuk stof dat door de lucht vloog..
The Ring is stukken beter !
Dat is niet met elkaar te vergelijken, The Ring is met een veel hoger budget gemaakt.
Aparte film trouwens, niet super, met leuk om es gezien te hebben, want het verhaal is op zich best origineel.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Nogal vervelende film die me tegenviel. Vaak te donker om goed te kunnen zien wat er gebeurt, en de montage was een rommeltje. Had goed kunnen zijn, is het niet. 2*
Lenn
Kom, kom.Erg spannend is overdreven. De'verschietachtige'scènes zijn op één hand te tellen en dan heb je er zelfs nog maar een half voor nodig.
Ik vond het een slechte film, past eerder in de flop 100 thuis.
Maar bon je doet maar. Maar één goeie raad: huur hem niet en koop hem zeker niet!
cameo28
het verhaal is erg fictief maar de sfeer in de film is best scary vind hem best goed, lekker hard aanzetten met je dolby setje en licht uit!
SanniePannie
pff heb deze film net gezien, zoals hierboven al gezegd wordt erg standaard.
Deze film vond ik in het begin wel spannend, je wist niet precies waar je mee te maken had, maar naarmate de film vorderde vond ik de spanning afnemen en werd het eigenlijk alleen maar minder.
Het kindje acteerde wel leuk, toch wel 2*
zjandannybob
niet zo heel bijzonder
deze film is inderdaad niet echt bijzonder, maar hij heeft ook wel weer iets. het einde vond ik toch wel leuk gedaan.
en wel grappig verhaaltje, mijn moeder heeft me dit vroeger ook eens verteld (zorg niet dat je spiekt als de tandenfee komt)...
blisteringdude
Was wel te pruimen, niet echt bijzonder. Ik geef 3 sterren.
BlueSword
Volgens mij hebben ze 'The Ring' nagemaakt.
Zo met die strepen op de arm van dat jongetje enzo.

maargoed, inderdaad standaard horrorfilmpje...in het begon was het best wel eng en spannend maar later zakte het allemaal wel een beetje in omdat de verassing van de dat spook al af is.
toch heb ik me best wel vermaakt ook al zaten er best wel veel belachelijke dingen in, een horror die niet echt aan te raden is maar wel leuk voor een avondje als je gewoon niks te doen heb.
Castor Troy
Zeer matige horror, de schrikmomenten waren op een hand te tellen, de acteurs zijn niet beter dan bij een gemiddelde tv-film en het verhaal is zo standaard en slecht uitgewerkt. Dat het over een tandenfee gaat is slechts bijzaak.1,5
guymvv
niet zo'n erg goede film...
had er ook niet veel van verwacht
het verhaal ging nog wel..1.5
nightbreed
Deze film deed me heel erg veel aan 'They' denken met het verschil dat ik 'They' toch ietsje beter vond.
Ik vond de wijze waarop dat kind als een baby de woodjes uit zijn mondje liet rollen ronduit irritant (hij kon bepaalde woorden niet eens goed uitspreken) en hoopte dat hij snel het loodje zou leggen.
De regie is wel goed en zorgt voor een goede sfeer.
De dialogen zijn niet om over naar huis te schrijven maar zijn gelukkig niet tenenkrommend.
Ik vind het jammer dat er eigenlijk geen druppeltje bloed te zien was.
De film is voorspelbaar en ontaard aan het einde een beetje.
Ik strijk over mijn hart, haal diep adem en geef deze film een krappe voldoende zoals een leraar een slechte leerling die toch zijn best heeft gedaan niet een onvoldoende wil geven.
Cijfer: 3
bluesky
Een van de slechtste horror films die ik ooit heb gezien. Er zat abslotuut geen spanning in de film. En ze moesten uit het donker blijven? Ik zag vaak genoeg mensen in het donker dansen zonder dat ze iets overkwamen. De tandenfee was ronduit slecht en de film was van het begin tot het einde te voorspellen. 1 Ster!
Linske
HoRRoR-Freak23
3.5
hier heb ik niks meer aan toe te voegen
3.5
ja dat had ik ook leuke film
3,5 ster

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Felon