Genre: Drama / Sport
Geregisseerd door: Gavin O'Connor
Met onder meer: Tom Hardy, Joel Edgerton en Nick Nolte
Releasedatum: 6 oktober 2011
Plot Warrior
"Family is worth fighting for."
De verbitterde ex-marinier Tommy keert na veertien jaar terug naar de plek waar hij is opgegroeid. De band met zijn vader is slecht, maar toch besluit hij diens hulp te vragen om hem te trainen voor het grootste mixed martial arts toernooi ter wereld. Zijn broer Brendan, die na zijn bokscarrière leraar is geworden, doet vanwege het enorme geldbedrag dat te winnen is ook mee en stapt in de ring om zijn gezin te redden van een financiële ondergang. De twee broers hebben elkaar al jaren niet meer gesproken.
Brendan Conlon
Bryan Callen
Sam Sheridan
Fenroy
Mister_Movie
Het einde was jammer genoeg te verwachten. Stiekem had ik gehoopt dat Bredan helemaal kapot geslagen zou worden door Koba (misschien gedood?), waardoor Tommy dan wraak zou kunnen nemen á la Rocky en Drago. Ook dat klinkt cliché, maar ik had het veel liever zo gezien dan dit. Neemt niet weg dat ´t gewoon een vermakelijke film kan zijn, denk alleen niet dat ik ´m nog zal herzien de komende jaren.
Alle begrip hoor voor die voorkeur.
Maar als ze dat gedaan hadden, kon er geen verzoening meer zijn tussen de twee broers en het is net dat element waar velen de hele film naar uitkijken.
voskat
Ik denk dat de Seagal- en Van Damme-fans zich inderdaad te veel blind staren op de gevechten. Het draait in deze film toch echt vooral om wat er buiten de ring gebeurt.
Tom Hardy en Nick Nolte zijn trouwens fantastisch (voor zover ik dat nog niet eerder gezegd had).
missl
Film is redelijk voorspelbaar. Er gebeurd eigenlijk niets wat een verrassing was. Wat wel interessant was is dat het meer is dan boksen alleen. Maar verder vind ik het een tegenvaller.
joey1973
Pffff, wel een erg hoge waardering voor een film die zo ongelooflijk voorspelbaar is. Ik heb nog nooit zoveel cliché's in 1 film gezien. Een paar mooie vechtscenes, maar het drama gedeelte was gewoon slap. Acteerwerk was goed, maar ook niet meer dan dat. Verder een aantal belachelijke zaken die niet kloppen, Joe the principal is tot 2 maal toe op 2 plekken tegelijk; in de zaal en bij de kids en je maakt mij niet wijs dat er voor een toernooi met de 16 beste vechters uit de hele wereld, er 3 toevallig uit Pittsburg komen, leuk voor het verhaal, maar erg ongeloofwaardig. Hele krappe 7/10
Mister_Movie
Nou, ben jij wel 'n gul mens: 3,5 sterren met zo'n hevige kritieken.
joey1973
Hahaha, je hebt gelijk, maar het acteren was goed en de vechtscenes leuk, ik was zeker in een goede bui
Ik ben van mening dat het raten van een film erg afhankelijk is van de bui waarop men op dat moment verkeerd. Gisteren dus blijkbaar in een goede bui. Al probeer ik vaak zo objectief mogelijk een cijfer te geven. Achteraf gezien had ik misschien een half puntje lager moeten geven....
b00ts
Middelmatig. De vecht scènes zijn inderdaad van ondergeschikt belang in deze film. Dat maakt het voor mij juist minder te pruimen dat het drama gedeelte niet verder wordt uitgewerkt. Met name het karakter van Nick Nolte had meer inhoud mogen krijgen. "Een gepensioneerde staalarbeider en voormalig bokser heeft door zijn alcoholisme zijn gezin verscheurd achtergelaten. Echter op zekere dag komt hij tot inkeer en versobert op berouwvolle wijze zijn levenswandel." Volgens mij is echter zijn vrouw eruit gepeerd. Daarnaast was hij nog geen drie jaar van de drank af dus dit speelde allemaal al wat langer dan drie jaar geleden. De handel en wandel van het gezin had zeker meer aandacht verdiend.
wulp2
Hoewel ongeloofwaardelijk was de film tot Kobe verloor zeer leuk, daarna werd het ongeloofwaardige lachwekkend. Jammer...
Eliandjiee
Deze zojuist gekeken. Wat een onwijs lekkere film! De ongeloofwaardigheid is een minpuntje, evenals het uitdiepen van de karakters en de opbouw naar het toernooi toe. Maar op die punten na een heerlijke, vermakelijke en sterke film!
Mister_Movie
De ongeloofwaardigheid is een minpuntje
Zou hij even mooi zijn geweest als ze hem realistischer hadden gemaakt ?
DBTim
Gewoon een standaard familie drama die zó voorspelbaar is en boordevol cliches zit dat het gewoon vervelend wordt. Helemaal ook door de lange speeltijd. Het enige wat dit een beetje van al die andere standaard filmpjes onderscheid is dat het zich in de sportwereld afspeelt. Een sport die mij totaal niet weet te boeien overigens. De gevechten waren dan wel leuk om te zien, maar dat irritante Amerikaanse commentaar eronder was bloedirritant! Echt een zwakke film
Honey Blossom
KRak! En daar gaat je schouder! Heerlijke climax.
Rating: 4*
Hebie
Soms is het beter om de recensies te laten voor wat het is en gewoon de film te kijken. Vond het onderhoudend, goed geacteerd. Tommy goed in zijn rol. Het is niet op waarheid berust dus op je af laten komen en vond dat het twee kanten op kon gaan..voorspelbaar, nee niet helemaal.
Montanafan1990
Opzich houd ik wel van dit soort films, ik vond het alleen niet goed uitgewerkt. Tom Hardy acteerde goed, maar kwam wat mij betreft niet voldoende tot zijn recht. De film focuste zich veel te veel op het verhaal rond Joel Edgerton.
De opbouw naar het beslissende eindgevecht was ook veel te afgeraffeld. De broers krijgen te horen dat ze tegen elkaar moeten vechten en (wilde gok) tien minuten later begint het gevecht al. Die opbouw had veel beter gekund. De gevechten zelf vond ik een beetje soft, het had van mij allemaal wel wat bruter in beeld mogen worden gebracht.
Ondanks dit alles had de film zeker ook een aantal positieve punten.
Iedereen, met name de drie hoofdkarakters, acteerde erg goed.
De scene op het strand is werkelijk een prachtige scene. Van mij hadden er veel meer van dat soort scenes in gemogen.
En tot slot de openingscene. In een woord: geweldig! Het zet exact de juiste sfeer die de rest van de film ook had moeten hebben.
Een 2,5.
Lucky Jack
Voorspelbaar matig uitgewerkt drama. Vechtscenes waren prima, maar daarvoor kun je natuurlijk ook een echte MMA-match bekijken. Over het algemeen wel een aardig filmpje, maar The Wrester is in een dezelfde setting een veel beter drama.
kevinvd
Damn, heel onverwacht, echt 1 van de beste films die ik in tijden heb gezien! Had nog langer mogen duren voor mij.
henktoutlesjoef
Vond het een matige film. Verhaal was echt een grote aanfluiting. Hoe makkelijk ze in dat toernooi komen sloeg nergens op. En dan de rode draad, de verhouding tussen de vader en de zoons, voegde weinig toe aan de film, vooral omdat er weinig veranderde tussen die drie. Verder waren de gevechten wel aardig, maar die van de leraar waren erg voorspelbaar eerst een paar rondes incasseren en op het eind de tegenstander vastzetten
Ik las bij de reacties van Never Back Down dat iemand zei dat deze beter moest zijn, maar ik heb van Never Back Down toch echt veel meer genoten, een aanrader voor iedereen die deze tegen vond vallen.
DVD-T
Erg goede wisselwerking en combinatie van actie en drama. Gevechten zien er erg realstisch uit, en dat is ook mede te danken aan de goede rauwe cinematografie. Drama komt, alhoewel het allemaal een beetje cliche is, verassend goed uit de verf. Daarnaast krijg je ook nog eens Tom Hardy . Wat een acteur is dat.
jordkaka
Warrior. De film startte eigenlijk al geweldig, met als eerste het nummer die de film inluidde (The National - Start a War), en vervolgens een ijzersterke scene waar Tommy (Tom Hardy) zijn vader opzoekt en zijn vader die hem vervolgens keihard afwijst. Aan de andere kant hebben we Brendan, de broer van Tommy die de ideale schoonzoon is. Tommy wil weer gaan vechten en pa wordt zijn trainer. Brendan komt in geldproblemen en komt zo ook weer terecht in de vechtwereld. Zo komen de broers elkaar tegen.
Mooi en meeslepend familiedrama, en daar tegenover de geweldige gevechten.
4/5
Donkerwoud
Ook bij herziening blijft dit melodrama voor mannen fier overeind staan. Het zit gewoon verdomd goed in elkaar en weet toe te werken naar een punch die me ook de tweede keer wist te raken. Enige punje van kritiek is toch weer de overdreven Amerikaanse heroïek met oorlogshelden en leraren als de backbone van Amerika. Had niet gehoeven, want de verhouding tussen de twee broers en hun vader is al meer dan genoeg.
sateck
Zeer voorspelbare film. Je ziet alles van mijlenver aankomen. Voor de rest kijkt ie wel prima weg hoor. Tom Hardy is echt top in deze film. Daarom evengoed 3 sterren. En ik kan niet wachten om Tom Hardy in de nieuwe Batman te zien.
thegoodfella
Prima filmpje!
Maar ik snap niet welk meesterwerk hierin gezien wordt. Het verhaal is standaard. Lekker amerikaans en de eerste honderd minuten van de film zijn super voorspelbaar, dat wordt op de voorkant van de dvd zelfs al verklapt.
Ik heb mij zeker wel vermaakt, maar wel echt een clicheverhaaltje
Stephan538
Goed verhaal, blijft boeiend van begin tot eind. Tom Hardy & Joel Edgerton leveren met hun geweldige acteerwerk een mooie film op. Ondanks dat de film voorspelbaar is blijft het toch boeiend en spannend. Het is zeker een geen tijdsverspilling.
Naomi Watts
Weer eens herzien en blijft geweldig.Drama verliest geen impact, zeer goed acteerwerk van het trio, ook narratief uitstekende achtergronden en de gevechten zijn uitstekend gechoreografeerd en geschoten. Viel me nu pas op dat Edgerton qua presence heel veel weg had van mijn favoriete MMA fighter Chael Sonnen
. Op de trashtalk na dan
Masterkeeltie
Wat een pareltje, dit word 1 van de klassiekers en mag zich hier ook zeker onder gaan scharen, wat een geweldige rollen die ze spelen net zoals vader conlan. Geweldige film en een Must-See!
Arthur1908
Soms vraag ik me af met watvoor gedachten mensen naar een film kijken!
Zolang een film niet waargebeurd is(wat bij deze film dus het geval is), dan moet het toch allemaal fictief zijn. Ik zie termen als ''ongeloofwaardig'' en ''cliche'', maar vooral dat laatste wordt altijd zo makkelijk in de mond genomen, ik betrap mezelf er ook weleens op.
De film is meer dan geweldig, goed verhaal, wordt goed opgebouwd en is het toernooi niet het enige wat we te zien krijgen, al is er natuurlijk geen betere afsluiter. Enige smet op deze film is de grote broer, die laat zien totaal neit te kunnen acteren. Tom Hardy zet overigens een geweldige rol neer, leuke personage.
thegoodfella
Soms vraag ik me af met watvoor gedachten mensen naar een film kijken!
Ik zeg niet dat ik de film vervelend vond of dat ik de acteerprestaties slecht vond.
Het enige wat ik vind van de film is dat hij cliche is. Aan jou de vraag: Wat is dan uniek aan deze film? iets wat we nog nooit in een andere film hebben gezien, waarmee deze zich onderscheid?
Arthur1908
Hoho, dit was geen persoonlijke aanval, maar meer algemeen. En als je goed leest dan zie je dat ik er zelf ook weleens last van heb om iets cliche te noemen, verder zeg ik nergens dat de mensen die het over deze film roepen ongelijk hebben, dat te hebben gezegd!
Om antwoord te geven op je vraag, de sfeer in de film dan denk ik. Hoe de personages met elkaar omgaan, hoe bijvoorbeeld Tom Hardy tot het einde(bijna) van de film zijn haat tegenover zijn vader laat zien. Het verhaal is bekend, doordat we deze in meerdere vecht films tegenkomen, maar de uitwerking bij deze vind ik net wat beter dan bij andere.

'Wuthering Heights' verovert de bioscoop: zó stream je de andere verfilmingen

Sciencefictionfilm 'Source Code' met Jake Gyllenhaal is vanavond te zien op televisie

SkyShowtime verhoogt prijzen van abonnementen in Nederland

Felle reacties op Kanye West-concert: Netflix-docu belicht de omstreden artiest

Prisoners