Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Ben Ketai
Met onder meer: Kiele Sanchez, Mia Kirshner en Rhys Coiro
Plot 30 Days of Night: Dark Days
"Don't walk into the dark."
"Dark Days" vertelt het verhaal van Stella Olemaun die onderweg is naar Los Angeles nadat ze de vampierenaanval in Barrow, Alaska heeft overleefd. Ze trekt expres de aandacht van de plaatselijke vampieren, om de dood van haar man Ebens te wreken.
Stella Oleson
Jane
Jennifer
Agent Norris
- 11900 stemmen
Is dit plaatje niet eerder afgekeurd omdat het een setfoto betreft?
Lexcoaster
Zo te zien lijkt het mij een still, niet een setfoto. Maar ik kan het mis hebben.
Spartaan1986
Melissa George had geen zin meer? Je kan haar wel in het plot zetten maar ze zit niet in deze film.
jarno1975 (moderator series)
Inderdaad Lui, deze is eerder afgekeurd omdat het een setfoto is.
Daarnaast speelt Melissa George in deel 1 en niet in dit deel...
stephan73
Deze film heb ik met deze foto goedgekeurd. De link die meegegeven werd had het over een scene uit de film, dus vandaar dat hij werd goedgekeurd. Mijn fout! Ik had iets verder moeten zoeken!
Soms zijn setfoto's zeer moeilijk te onderscheiden van echte foto's, wat niet wegneemt dat het gewoon fout is.
Mocht iemand problemen hebben met deze foto bij deze film, dan kan deze toevoeging alsnog verwijderd worden, zodat hij terzijnertijd met een goede foto kan worden toegevoegd!
- 11900 stemmen
Problemen niet, maar ik zou het wel onlogisch vinden als een film op de site blijft staan met een setfoto
jarno1975 (moderator series)
Voor deze keer zullen we het door de vingers zien Stephan

kinjutsu
Het is ook mijn schuld, ik zag hem in de rejections staan. Verder helemaal niets veranderd aan het plot, omdat ik alleen een opmerking over de namaak poster zag staan. Kwam toen snel deze set foto tegen, waarbij stond dat het, wat stephan73 al zegt, om een scene uit de film ging.
edit: Maar hij blijft dus staan?
Layla!
Net deel 1 gekeken en die vond ik wel goed.. Hopen dat dit deel ook in de smaak valt.
Minotaures
Lijkt me beetje overbodig, een 2de deel. Maja, afwachten en zien.
30 days of night zonder Alaska
? Dan mag die vampire hunt wel lekker bloederig worden om dat gemis goed te maken. Was een belangrijke factor in de sfeer bij deel 1!
Fox McCloud
Ziet er wel okay uit. Ik denk dat ik binnenkort deel 1 maar is ga zien.
Conspiracy
Trailer zag er wel oke uit, maar totaal andere sfeer als de 1e.
Ben benieuwd, de eerste was erg goed.
Bardt1980
Ben bang dat deze, net als bij 30 days of night, bij lange na niet het niveau, de sfeer en de spanning kan evenaren van de strip.
Maar goed, heb nog geen trailer gezien dus ik wacht in spanning af.
Zou alleen leuk zijn wanneer een dergelijke film, net als bijvoorbeeld Sin City, zo dicht mogelijk bij het artwork kan komen van de strip.
ralfsjam
net bekeken en ik moet zeggen waar ik deel 1 nog een 4 gaf ik deze niet meer dan een 2 kan geven. totaal geen originaliteit en het verhaal was eigenlijk te slecht voor woorden. een van de hak op de tak film, met cliche shot's en slechte vampiers. waar de film veel belovend begon bij een lezing in een zaaltje (zie trailer) liep het snel uit op een zielloze "vampierenjagers" film.
ben bang dat er een deel 3 zal komen....
Hit the lights
Aardig begin van een verder zwaar overbodig vervolg op het erg sterke 30 Days of Night (4,0*). Een film die erg werd gedragen dankzij de ijzige setting, standaard bijgeleverd met een flinke dosis sfeer en spanning, iets waar deze Ben Ketai duidelijk geen brood van heeft gegeten.
Af en toe best leuk hoor, deze Dark Days, maar het moet het vooral hebben van een aantal momentopnames ipv een sterke rode draad. Er zijn wat geslaagde gore momenten te vinden maar die zijn op één hand te tellen. Verder moet je het doen met futloze dode momenten en irritant gelul in de ruimte.
De cast is er niet bepaald op vooruit gegaan, erg pijnlijk wanneer er zich situaties voordoen buiten de actie om, het was werkelijk niet vooruit te branden en het voelde als compleet zinloze opvulling. Het zijn van die momenten waarop je smacht naar nieuwe actie.
De sfeer is er met deze setting ook voor een groot deel uitgezogen (ha ha..woordgrapje
). De stad in de vorm van L.A weet he-le-maal niets klaar te spelen, het blijft bij grauwe saaie verwaarloosbare ruimtes waarin af en toe wat gebeurd.
Al met al een geflopt vervolg die niet meteen verplicht hoeft te zijn voor de fans van deel 1, dit zal namelijk alleen maar tegenvallen.
lauwi_b
Slecht vervolg. Bespaar je de moeite. Erg voorspellend, geen spanning en slecht geacteerd. 1,5 * voor de titel
Pover.
Je hoeft maar naar de posters te kijken om het verschil in kwaliteit tussen de twee films in te schatten. Deze is een goedkoop vervolgje enkel om wat geld in het laatje te brengen.
Erg povere cast die véél te veel werk moet doen in redelijk lange intermezzos met aardig wat dialoog. Op zich niks mis mee, maar die mensen zijn er echt niet bekwaam voor. Verder matige actiescenes die vooral draaien rond het afvuren van allerlei wapentuig in donkere settings.
Camerawerk laat tijdens de actiescenes flink te wensen over, verder is het wel sfeervol gefilmd. Soundtrack vond ik wel een opvallend pluspuntje, al kan het de film absoluut niet meer redden.
't Is allemaal redelijk slaapverwekkend en uitgemolken, jammer want het eerste deel was erg de moeite waard. Snel maar weer vergeten dan.
Elineloves
30 Days of Night was één van mijn mooiste bioscoopervaringen. Niet zozeer het bioscoopbezoek zelf, maar meer wat daarna was. In een donkere, vreemde stad lopen, midden in de nacht, tegen je vriend aangeklemd en stiekem schijt je 7 kleuren omdat je bang bent dat er uit een of andere donker hoek een vampier komt die zijn tanden in je wil zetten. Dat is het gevoel wat 30 Days of Night bij mij achter wist te laten. Spanning en angst zelfs nádat ik de film gezien had. Een film die je in je hoofd blijft zitten en je niet meer loslaat. En zo hoort het.
Deze film begint met een korte terugblik op het eerste deel. Ik zag best wat verrassingen wat betreft de cast. Harold Perrineau!
Beter bekend als ''Michael'' uit Lost. Dat is trouwens niet het enige bekende gezicht uit Lost, Kiele Sanchez kennen sommige mensen ook als Nikki Fernandez. En hoewel ik Melissa George best even miste, was er gelukkig nog ander vrouwelijk schoon. Diora Baird is prachtig. Mia Kirshner is een prima actrice. Maar echt veel soeps is het allemaal niet natuurlijk.
Verder kwam de film wel wat traag op gang en de verhalen waren niet echt bijster interessant. Echt meeleven met de personages deed je niet. En phoe phoe, wat een schietwerk. Op een gegeven moment weten we het wel hoor. Ook de vampieren lijken meer een cartoon te zijn geworden, dan koelbloedige en ijzige killers die je angst aanjagen.
Toch zaten er hier en daar best wat aardige twists in de film, waardoor het niet vervelend werd om naar te kijken. Heb in ieder geval nergens de behoefte gehad om de film uit te zetten, ondanks dat ik er niet zo in meegesleept werd als in het eerste deel.
Ik stemde een dikke 4.0* voor 30 days of Night, dus ik vind een voldoende voor deze film ook teveel. Ik zet het om het randje, een 2.5* is zat op.
Starscream
Deze film kan niet tippen aan het eerste deel. om een film uiteindelijk te kunnen beoordelen kijk ik een film helemaal af. en wat was ik blij dat deze afgelopen was zeg.
+ punt van deze film wasde aftiteling
mixmaster
slap vervolg op het sterke 1e deel.
dit deel mist de sfeer en spanning van het 1e deel.
verder zijn de acteurs ook niet echt geweldig .
Sylverr
Ik zag de dvd liggen en dacht, he is daar ook al deel 2 van??
Dus heb de film gekeken.. Op zich wel een aardig begin, maar naarmate de film vorderde vond ik hem steeds slapper worden..
Ik bedoel, wie loopt er nu met goede hoop een nest van vampieren in met 4 personen?!
Beetje onrealistisch vind ik dat.
Denk inderdaad ook dat er nog een deel 3 komt..
Beetje jammer vind ik dit
Tonypulp
Maar even serieus...heb je niet goed opgelet Sylverr
? Werd gewoon uitgelegd.

Wir Sind die Nacht
Horror / Drama, 2010

Better Watch Out
Thriller / Horror, 2016
heldvampierbovennatuurlijkgebaseerd op stripwraakrivaliteitgewelddangerinterrogationwrist slittingcoughing bloodburnt bodycorrupt agent death of husbandescapadeimaginary deadlychases and racesmind and soultrack down