• 9.373.117 stemmen

Geregisseerd door: Takeshi Kitano

Met onder meer: Takeshi Kitano, Ryô Kase en Renji Ishibashi

Gesproken taal: Japans

Plot Autoreiji

"One wrong move and it's all out war."

'Outrage' vertelt het verhaal van een machtsstrijd tussen een aantal misdaadorganisaties in Tokio. Baas Sekiuchi van de Sannokai, een grote overkoepelende misdaadorganisatie in de Kanto-regio, roept zijn luitenant Katô (Tomokazu Miura) en zijn rechterhand Ikemoto (Jun Kunimura) van de Ikemoto-gumi tot zich. Hierna geeft Katô Ikemoto de opdracht om de losstaande Murase-gumi zo ver te krijgen zich bij de Sannokai aan te sluiten. Vrijwel direct schuift Ikemoto de klus weer door naar de ondergeschikte Ôtomo (Takeshi Kitano) en zijn bende, die altijd de lastige en onpopulaire klusjes toebedeeld krijgen...

kinjutsu

Hoppa, de nieuwe Kitano. IFFR is nog wat te vroeg lijkt me.

Official Site.

avatar van Montorsi

Montorsi

Kitano's laatste misdaaddrama is alweer 10 jaar geleden, beetje terug naar zijn vroegere periode.

Ja, nice!

Niet dat ik niet van z'n laatste 3 films genoten heb, maar ik vind het echt fijn vinden dat we weer een koelbloedig drama voorgeschoteld krijgen .

En Ryo Kase bevalt me ook altijd.

Geen Terajima?

McSavah schreef:

Geen Terajima?

Lijkt me niet dat dat de gehele cast lijst is, op IMDb. Hij zal vast wel een bijrolletje hebben .

kinjutsu schreef:

Ja, maar met een bijrolletje of cameo neem ik geen genoegen Synopsis klinkt natuurlijk als een standaard yakuza verhaaltje, maar Kitano maakt er vast wel weer iets moois van.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

kinjutsu

Veel geschreeuw, veel baka yarou, top. Met name dat laatste shot ziet er erg goed uit.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

kinjutsu schreef:

IFFR is nog wat te vroeg lijkt me.

Wereldpremières van dergelijke grote regisseursnamen is natuurlijk nooit in Rotterdam (zo bleek wel weer).

Releasedatum in Japan is 12 juni, dus dan ligt een wereldpremière in Cannes (eind mei) meer in de lijn der verwachting.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Yes!!! Nieuwe Misdaad film van en met Kitano, zat er al met smart op te wachten.

Laat maar snel komen!

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

sinterklaas schreef:

Laat maar snel komen!

Staat op de (voorlopige) competie lijst van Cannes, dus dat duurt dan nog anderhalve maand.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Nouja, als ie maar in NL uitkomt.

avatar van annalouisa

annalouisa

Op de officiële site staat nu dus de officiële trailer..just sayin'

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Vette trailer, deze komt op me kijk-lijst.

avatar van groente12

Nieuwe Kitano!

Kom maar op

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Benieuwd naar deze. Reacties in Cannes zijn op dit moment helaas niet veelbelovend......

avatar van |Bazzie|

|Bazzie|

Mja klopt, het is daarentegen wel continue dezelfde kritiek: geen verhaal, zwak plot blabla. Visueel zou het allemaal dik in orde zijn. Daar ga ik dus voor Ik weet inmiddels wel wat ik van deze Kitano moet verwachten, waarschijnlijk de film die Brother had moeten zijn.

Op Twitch lijken ze tevreden. Good enough for me.

avatar van ghostman

ghostman

Slechte recensies werken juist averechts bij mij .

Slecht nieuws = goed nieuws .

kinjutsu

is die ene stem mogelijk?

avatar van Knisper

Knisper

Ja, zo te zien is sveneras in Cannes geweest.

avatar van kikujiro

kikujiro

Is er al iets bekend over een Europese release?

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

De Japanse BR + Dvd R2 hebben deze keer Eng. subs en komen uit op 3 december, maar zijn uiteraard wel prijzig.

avatar van notnotfun

notnotfun

Nogmaals de trailer in betere HD (1080p) kwaliteit. Niet meteen een heel opvallende trailer, maar shots als deze alsmede het machinegeweer in slowmotion en het laatste shot (ook slowmo) zijn weer ouderwets (2000 voor het laatst) genieten! .

avatar van notnotfun

notnotfun

Weet iemand hier al het fijne van? R2 release e.d.

avatar van Nephilim

Nephilim

notnotfun schreef:

Weet iemand hier al het fijne van? R2 release e.d.

6 December. R2 release in Japan met Engelse subs.

Zojuist de Bluray besteld

McSavah

Vond het aanvankelijk nogal teleurstellend, maar weet 'm nu al wat beter te waarderen. Toch is het geen memorabele film in het oeuvre van Kitano geworden.

Er wordt weer ouderwets veel gescholden, geslagen, afgeknald en ook de pink moet het natuurlijk ontgelden. De film is een stuk minder speels dan Kitano's eerdere misdaadfilms. Toch zit er genoeg humor in (hoewel je dat automatisch krijgt met de yakuza), vond het echter niet altijd even geslaagd. De film is mooi stijlvol geschoten, niet al te bijzonder verder en een beetje jammer van de vele fade outs die erin zitten, verhaal loopt niet echt lekker daardoor. Daarnaast miste ik iemand als Terajima (verrassend), hoewel er zeker wel wat bekende koppen rondliepen. Zijn hoofd had alleen bij dat openingsshot al minstens drie sterren opgeleverd.

Een aangename Kitano waar ik iets meer van verwacht had, benieuwd wie er in deel 2 gaan spelen (weinig uit deel 1 vermoed ik ).