• 9.153.081 stemmen

Geregisseerd door: Takeshi Kitano

Met onder meer: Takeshi Kitano, Ryô Kase en Yutaka Matsushige

Gesproken taal: Japans

Plot Autoreiji: Biyondo

"Who is the worst among them?"

In Outrage Beyond keert de Sanno-kai, de georganiseerde misdaad in de Kanto-regio, zich tegen de Hanabishi-kai, de regerende misdaadfamilie in de Kansai-regio. Ondertussen raakt Otomo (Kitano) verwikkeld in een heftige strijd met de politie, die er op uit is om voor eens en altijd een einde aan de Yakuza organisaties te maken.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van DVD-T

DVD-T

Toch iets minder fris dan het sterke eerste deel. Wel weer een erg goede Kitano film

Ik weet niet wat het is. Maar ik miste hier toch iets. Outrage: Beyond heeft net als in het eerste deel een wat trage opbouw. Maar eenmaal de hel losbreekt is het toch wel weer genieten van Kitano's visie op de Yakuza. Toch kent Beyond toch minder memorabele momenten, vooral in de moorden. Verder is het plot best gecompliceerd en is het door de vele personages echt goed opletten geblazen. Toch blijft het geheel onderhoudend en interessant. Kitano lijkt hier een beetje zijn Godfather trilogie van te willen maken aangezien dit in alles aanvoelt als een middenstuk. Het einde is dan ook best abrupt, maar wel erg passend. Ook miste ik een klein beetje meer van die typische Kitano humor.

Acteerwerk hier is van een zeer hoog niveau. Iedereen doet zijn/haar best om de personages zo goed mogelijk neer te zetten. Verder doet Kitano wat hij goed kan. Alles op een stijlvolle manier in beeld brengen. En dat is goed gelukt. Zelfs in een iets mindere Kitano is er veel kwaliteit te vinden. Van mij mag dat derde deel wel komen.

avatar van danuz

danuz

Ik herinner me het eerste deel toch als een pak visueel gestileerder. In Beyond viel me positief wel de soundtrack op, die soms subtiel tegendraads en experimenteel is. Qua verhaal staat dit deel best zijn mannetje, en schotelt Kitano de kijker een mooi puzzeltje voor. Maar ook hier blijft echte persoonlijke connectie met de personages uit. Dat maakt de Outrage serie zeker interessant en formeel qua sfeer, maar het haalt voor mij nooit het niveau van films als Hana Bi.

avatar van frolunda

frolunda

Uitstekende film over de handel en wandel van de Japanse criminele organisatie,de Yakuza.

Autoreiji: Biyondo is het tweede deel van een trilogie,allemaal geregisseerd door Takeshi Kitano die tevens één van de hoofdrollen voor zijn rekening neemt.En ondanks het feit dat ik Autoreiji,het eerste deel uit 2010 niet gezien heb zat ik toch vrij snel in het verhaal,dat gaat over de machtsstrijd tussen de diverse bendes in Tokio,hun connecties en pogingen om hun gezag uit te breiden met in sommige gevallen de daar weer uit voort vloeiende wraakacties,een strijd waarbij ook de Japanse politie een niet altijd even frisse rol speelt.

Wat vooral veel indruk op mij maakte was de berekening en doordachte acties van de verschillende bendes en hun leden.Het verhaal ontwikkelt zich daardoor als een soort van schaakspel waarbij extreem geweld absoluut niet geschuwd wordt.Dit alles in een kille sfeer met bijbehorende fraaie beelden en een soundtrack die echt iets toevoegt.

Het allersterkste aan Autoreiji: Biyondo vond ik de imponerende cast met voorop Takeshi Kitano als nauwelijks te doorgronden crimineel waardoor zijn rol in het verhaal constant met mistsluiers is omgeven.Toshiyuki Nishida en Sansei Shiomi in de rol vooraanstaande Yakuza oudgedienden waren alle twee fantastisch en ook Fumiyo Kohinata als gluiperige politie rechercheur was erg sterk in zijn rol.Maar eigenlijk gold dat wel voor zowat heel de cast.

Prima en uitermate boeiende film die op mij erg realistisch overkwam.

Snel eens kijken hoe het afloopt.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Een goed vervolg. Ik vond het iets makkelijker te volgen en overzichtelijker dan de voorganger, anderzijds is deze tweede film iets milder met geweldscènes en het bondgenootschap Otomo en Kimura is één van de verrassingen van de film. Alweer een hele hoop intriges met wankele allianties tussen verschillende yakuza facties, vooral met de bedoeling om elkaar achteraf beter te kunnen afmaken. Alweer genadeloze shootouts wanneer bepaalde yakuza's in ongenade vallen of het voorwerp uitmaken van vendetta's. En Kataoka, de corrupte flik, is ook verre van onschuldig in de gebeurtenissen. Voor wie de eerste film kon smaken, zal ook deze niet tegenvallen. Heeft mij geen moment verveeld. Kitano flikt het opnieuw. Volgende vrijdag staat Coda op het programma, de afsluiter van Kitano's yakuza trilogie.