Genre: Avontuur / Actie
Speelduur: 117 minuten / 133 minuten (extended cut)
Alternatieve titel: The A Team
Geregisseerd door: Joe Carnahan
Met onder meer: Bradley Cooper, Liam Neeson en Sharlto Copley
Gesproken taal: Duits, Engels, Spaans en Frans
Releasedatum: 10 juni 2010
Plot The A-Team
"There Is No Plan B"
Een groep Irak-veteranen is op de vlucht voor het Amerikaanse leger. Deze groep, die bekend staat als 'The A-Team', probeert zo snel mogelijk hun naam te zuiveren, omdat ze ten onrechte te boek staan als gevaarlijke criminelen. Ze worden beschuldigd van een ernstige misdaad die ze niet begaan hebben.
- Teaser (YouTube)
- The A-Team (MusicMeter)
- Serie (TvMeter)
Chop Shop J
Gammons
Poppe
als ik me enkel "vermaak" krijgt een film nog geen 4*
Dat is toch JUIST waar je een film op beoordeelt, vooral in dit genre..
pie18
Mensen vroegen zich af waarom ik en 2 anderen vorige week al gestemt had.
En dat ze vonden dat je niet mag stemmen voor dat je de film gezien had.
Ik heb de film vorige week al gezien je kan gewoon downloaden op internet.
Ik stem alleen als ik de film echt gezien heb.
Dus mensen oordeel niet te snel. Je kan de film best van tevoren hebben gekeken.
Mensen van Moviemeter vraag eerst na als de persoon de film heeft gekeken inplaats van meteen de stem te verwijderen.
Berichten verplaatst naar Film > Algemeen > Centraal download-discussietopic (GEEN downloadtips!)
pie18
Oke niet allemaal gewonnen en ze halen link eraf. En dan kan je film nog vinden zonder link.
Er zitten zoveel gaten in de Nederlandse wet.
En er zijn partije die dat willen legaliseren het downloaden van film. Tegen een goede vergoeding
SnakeDoc
Er zitten ook een gaten in jou hoofd volgens mij, ... want ik zie hier toch snel een 1,5 voor The A-Team en een 5 voor Spice World .....
Knap!
Wacht op een cam versie
niet netjes misschien om te pindakazen maar ik vind het een te groot risico deze film gelijk te bekijken in de bios, normaal gezien ben ik hier wel voorstander van maar dit is waarschijnlijk toch geldklopperij..
Mescaline
Ik ga al bijna iedere week naar de bios, en koop heel veel films op zowel dvd als blu-ray, soms doe ik pindakazen als ik teveel twijfels over blijf hebben bij een film, en een film met een naam als deze is vaak wel geldklopperij, nog niet gezien dus kan het nog niet zeker weten maar heb een voorgevoel
Ik heb de film vorige week al gezien je kan gewoon downloaden op internet.
Ik stem alleen als ik de film echt gezien heb.
Onzin. Er is op internet niet 1 versie van de film nog te vinden.
mock turtle
Tot nu toe een verrassend hoge score
hopelijk blijft het zo!
Ja Thom, maar 5 stemmen is niet echt representatief, vind je wel?
MoFeDu
Ja Thom, maar 5 stemmen is niet echt representatief, vind je wel?
Daarbij is 3.5 niet echt verrassend hoog te noemen, en zitten er hoogstwaarschijnlijk een paar nepstemmen bij.
Freak
Net gezien in de bios;
Actie 4/5
Verhaal 3/5
Camerawerk 2/5
Dialogen 2/5
Humor 1/5
Goeie actie film, voelt een beetje Michael Bay achtig. Maar wat mij betreft waren de dialogen wel erg zwak. Dat valt nog te overzien bij een film die om actie draait, maar de humor in de dialogen was niet echt mijn ding. Veel te flauw, corny. Beetje een afknapper, in een voor de rest wel aardige action flick. Vond overigens het camerawerk bij de snelle actiescenes ook niet echt fijn. Teveel geschok en "quick cuts".. Ook niet echt mijn ding.
Kom hooguit op 2,5 / 5
Mescaline
Hmm, waar in de serie de humor juist een positief iets was pakt het hier al verkeerd uit? dat is wel erg jammer zeg, de soort humor van A-team maakt A-team juist zo leuk.
MrBossie
Hallo,
Als groot liefhebber van de originele serie kon ik niet wachten.
Zojuist de premiere gezien.
Ik vind het een regelrechte tegenvaller.
De film heeft op wat namen , karakters en bekende kreten na helemaal niets te maken met de originele tv serie.
Wat mij betreft echt een slap aftreksel.
Als je de series nooit hebt gezien , en je gewoon je verstand op nul zet is het best leuk vermaak. Veel actie en zeker wat humor.
Wat vroeger al een beetje over the top was is nu mega over de top met de ook nog slechte fast en the furious special effects. Deze film zal nooit de series evenaren.
Hoop dat ze van mijn andere favoriete series , oa Airwolf afblijven.
1,5* voor de moeite.
hwwtje
Vanavond gekeken en ik moet zeggen dat het me 100 procent mee viel. Sterker nog, het is eigenlijk gewoon een heel leuke film. Leuke humor, leuke links naar het verleden en natuurlijk goede actie. Wel jammer van het taalgebruik, dat had deze film niet nodig.
Blijf na de aftiteling nog even zitten, je krijgt dan nog even een flashback naar de serie.
JacoBaco
Vergeet de serie, vergeet logica. In de serie komt niemand om het leven en de logica is ver te zoeken. Ok, dus de film heeft wel degelijk iets gemeen met de serie. Maar als iemand misschien vroeger 2 of 3 afleveringen van The A-Team heeft gezien en hij of zij weet niet dat er een film van is (los van de namen zoals Face en Murdock), dan zal je niet tot de conclussie komen van: Hey, dit lijkt The-Team wel. Nee, echt absoluut niet. Het is gewoon een actiefilm boordevol humor met vooral onwaarschijnlijke gebeurtenissen. Kortom vermaak. En ik moet inderdaad zeggen dat het geheel erg enthousiast wordt gebracht, maar een eerbetoon aan The A-Team, echt no way. Leuk geprobeerd, maar meer ook niet. Het is een film die je gerust kan kijken, maar vergeet The A-Team. Het is een amusante film die in een modern A-Team jasje is gestoken en dat is tegenwoordig ook wel nodig, maar om eerlijk te zijn vind ik het geen (succesvolle) verbetering. Desalniettemin, ga de film gewoon kijken en niet zeiken.
ZomersBiertje
Zojuist terug van de bioscoop,
The A team anno 2010
Lang uitgekeken naar de film, de trailers beloofde niet zo heel veel goeds, was bang dat ze de serie door midden gescheurd hadden en zo in de prullenmand hadden gegooid.
Dat is deels gebeurd.
De film opent met een leuke introductie van de hoofdrolspelers, waarbij vooral de introductie van Murdock hilarisch is.
Het plot van de film dient uiteraard alleen als kapstok om de mannen van the A team van de ene situatie in de andere benarde situatie te laten rollen.
Met de humor in de film zit het wel goed, mede dankzij de leuke rollen van Copley ( Murdock ) en Cooper ( face )
Neeson is een lichte tegenvaller als Hannibal Smith hij mist de charisma die George Peppard wel had.
Quinton Jackson is een goede vervanger voor MrT, ze zijn allebei breed, beoefenen allebei een vechtsport en kunnen allebei niet acteren.
De rol van Jessica Biel zorgt voor de nodige eyecandy, ( ooit een CIA agente gezien op hoge hakken? )
Dat de sfeer van de serie niet over te brengen is naar het hedendaagse witte doek was te verwachten en dat geeft ook niet.
Meer dan genoeg knipogen naar de serie, Er worden plannetjes bedacht, de oude AK74 uit de serie is nog even te zien, de bus heeft een kleine rol, ze gaan knutselen ( helaas heb ik BA niet zien lassen ) BA is bang om te vliegen en gooit zijn tegenstanders nog steeds weg' en face die ritselt weer vanalles.
Helaas heb ik hannibal zich niet zien vermommen.
De aktie is echt mega over the top, dat is soms leuk.
De scene met de tank is orgineel en grappig dat zie ik door de vingers, de eindscene met de containers is echter een beetje jammer.
Het camerawerk was soms zo snel dat de vechtscenes niet meer te volgen waren ook dat was redelijk overkill.
De CGI viel met regelmaat tegen, sommige scenes waren toch duidelijk uit de computer getoverd, nu kan ik daar wel doorheen kijken maar er zullen een hoop mensen daar anders over denken.
Nu is het zo dat verfilmingen slechts zelden de verwachtingen die het bronmateriaal maakt halen en dat had ik ook niet verwacht bij the A team.
Toch is het een zeer vermakelijke film geworden met de nodige droge humor vette aktie en een aantal geniale dialogen.
Geen schansjes die zorgen voor vliegende auto's en ook gaan er in de film wel mensen dood, maar de film is zeker de moeite van het kijken waard.
als je maar duidelijk je verstand op 0 zet en geniet van een hoop knipogen naar het origineel dan is deze film een leuke 2 uur durende zit.
*3.5**
Emiledj
Ik weet niet hoe jij vroeger naar de serie keek, maar bij mij was dat eveneens stand op nul. De serie heb ik ook altijd gekeken en ook daar zat natuurlijk aktie maar zeker humor in. Kortom: begrijp even niet wat deze film dan slechter maakt t.o.v. als de serie? Als ik die nu namelijk terugkijk is dat ook een lachertje.
Anyway, dit is zo'n film om via filmnet of download op een druilerige zondagmiddag te kijken i.p.v. op het grote scherm. Scheelt namelijk weer 8 à 10 euro
Creasy_Bear
Gisteravond in de bioscoop gezien...
Strakke actiescenes;
(Soms) Leuke humor;
Redelijk acteerwerk
Jessica biel
Kortom je verstand op nul zetten en je hebt hoogwaardig popcornvermaak.
wimnoot
I love it when a plan comes together
Dat was de kreet die je regelmatig voorbij hoorde komen in de vernieuwde versie van The A-team. Ik moet zeggen dat het plan aardig gelukt is. Het is een vermakelijke film geworden. Ik ben blij dat ze de film niet zo braaf als de serie gemaakt hebben, dat kan in deze tijd echt niet meer.
Het vergelijken van de oude met de nieuwe acteurs is iets waar je toch niet omheen kan. Wat dat betreft hebben de makers wel wat steekjes laten vallen. Ik had bij niemand het gevoel van herkenning. Vooral aan Sharlto Copley stoorde ik me een beetje. Zijn Zuid-Afrikaanse accent was goed te horen door het accent van Murdock. Ook vond ik het casten van Bradley Cooper als Face niet geslaagd, ze hadden hem voor de rol van Murdock moeten nemen. Verder heb ik wel erg genoten van Jessica Biel, echt een kanjer die meid.
Ik vond de film er erg strak uitzien, en het verhaal wordt nergens saai. Er wordt langzaam naar de grote climax in de haven gewerkt waar alle registers los gaan, en het vuurwerk begint.The A-team is een leuk filmpje voor tussendoor maar zal verder geen diepe indruk achter laten. 3
SpooXxX
Tegen mijn verwachtingspatroon in heeft deze film mij weten te verrassen.
Ik keek absoluut niet uit naar deze film,ondanks ik met de serie ben opgegroeid. Vanwege het feit dat ik in eerste instantie niet blij was met de casting. Echter doen ze het alle 4 wel redelijk,
Met Murdock als uitblinker. In de serie lag de nadruk op het grappig doen omdat hij gek was. In de film ligt de nadruk op dat hij 'inrichting' gek is. Waar vervolgens de leuke momenten uit voortvloeien.
BA krijgt een iets andere insteek dan de versie van Mr. T. Alleen vind ik wel dat Rampage één keer te vaak FOOL gilt in de film. Zodat we niet kunnen vergeten dat hij B.A. moet voorstellen.
De actie scenes zien er flitsend uit. Het is lekker eigentijds. Het CGi werk is soms niet je van het. Af en toe viel mijn aandacht weg van de film. Toch ben ik bereid om op een regenachtige dag, deze film nogmaals in de bios te bekijken..... Ooit...
Rebel80
Onzin. Er is op internet niet 1 versie van de film nog te vinden.
Dat jij niet weet waar je moet zoeken wil niet zeggen dat het er niet is
Ik ga de film overigens niet bekijken wat ik pas echt onzin vind is dat er een film gemaakt van is.
De orginele A-team hadden gewoon leuke karakters en voor mij zijn die niet te vervangen.
Misschien als ie ooit op tv voorbij komt en ik toevallig kijk zal ik em is zien maar anders hoeft het voor mij niet.
fappie
- 2005 stemmen
Opzicht een prima actiefilm
. Het verhaal was niet geweldig, maar de regie van Carnahan vond ik wel erg sterk. Geen van de acteurs blinken echt uit, maar echt slecht doen ze het ook niet.
Thom1994
Zo.
Hoog gemiddelde op IMDB. Hier ook redelijk.
Zeker binnenkort wel een keer kijken.
Godsamme gast, kan je niet eens gewoon wat nuttigs posten of anders gewoon niks zeggen?
Er is hier net 23x gestemd dus dat gemiddelde hier is nog 0,0 representatief voor iets.
Dat jij niet weet waar je moet zoeken wil niet zeggen dat het er niet is
Dat denk jij. Ik weet 100% zeker dat er op het moment dat ik dat gister typte nog geen internet versie beschikbaar was.
Thom1994
Jij bent dan helemaal nutteloos bezig om op mijn nutteloze opmerking in te gaan.
En als je nou eerst een rustig leest, wat waarschijnlijk heel moeilijk voor jou is, heb ik het voornamelijk over de stemmen op IMDB, dat zijn er namelijk +/- 500.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

The Next Three Days
Drama / Thriller, 2010

Live Free or Die Hard
Actie / Thriller, 2007
war crimesmilitary courtmilitary servicedouble crossedpost-credits sceneduringcreditsstingerprivate military company