• 8.846.219 stemmen

Met onder meer: Raffaëla Anderson, Karen Lancaume en Céline Beugnot

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 16 november 2000

Plot Baise-Moi

Manu (Raffäela Anderson) en Nadine (Karen Lancaume) zijn allebei nog jong, maar hebben al een moeilijk leven achter de rug. Door een speling van het lot ontmoeten de twee vrouwen elkaar. Ze besluiten bij elkaar te blijven, hun twee favoriete bezigheden, seks en geweldpleging, te combineren en te genieten van het leven. Zoiets kan nooit lang duren.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

• 20870 berichten

Destijds was er veel om te doen geweest, expliciete seksscènes in een mainstream film die in de gewone bioscoop werd vertoond, het komt weinig voor. Voor mensen die nog nooit van hun leven porno hebben gezien kan het inderdaad schokkend zijn. En die het wél hebben gezien en het afstotelijk vinden zullen een film als deze wellicht mijden. Het geweld is dan weer weinig expliciet en op een saaie manier gefilmd net als het hele verhaal dat een duidelijk doel mist. Het voelt zo een beetje als een wat gewelddadigere en pornografischere versie van Thelma en Louise met het verschil dat de 2 Franse dames totaal niet sympathiek zijn. Neen dit is nergens memorabel.

avatar van Basto

Basto

alexspyforever schreef:

Geloof niet dat deze film ooit ‘mainstream’ is geweest. Laat staan dat de gewone bioscoop (Pathé of Kinepolis) m ooit heeft vertoond. Hooguit was het een obscure cultklassieker in het dvd circuit...

avatar van umbra

umbra

Deze er nog eens bijgehaald en blijft toch lekker Frans filmpje, de Fransen kunnen dit toch fantastisch, zulke ciné maken. 2 Gestoorde (begrijpelijk) wijven, die terecht wraak nemen op klootzakskes. Dit komt natuurlijk nooit in de buurt van een 'Irréverseble', daardoor is deze gewoon té goedkoop ogend en van een lager kaliber, maar leuk op zijn manier.

avatar van joolstein

joolstein

Baise-moi is een soort roadmovie over twee jonge vrouwen, Nadine (Karen Bach) en Manu (Raffaëla Anderson), die genoeg hebben van hun omgeving en de mannen daarin. Zo ze ontsnappen aan die waardeloze wereld en doden en neuken erop los. En als verhaal krijg je ook niet meer dan dat! Een beetje Bonnie & Clyde, een beetje Thelma and Louise, ietsepietsie geweld alla Tarantino. Niets wordt verhuld. De moorden en seksscènes worden in beeld gebracht met close-ups van de geslachtsdelen en de coïtus etc. Er wordt dus zeer weinig aan de suggestie overgelaten. Jammer genoeg is deze film niet vakkundig gemaakt, zelfs amateuristisch gemaakt. Het bezit nogal wat schoonheidsfoutjes; het camerawerk, de slechte beeldkwaliteit en eigenlijk de cinematografie in zijn geheel kom slecht over. Enigszins begrijpelijk als je weet dat het voor de beide makers, alsook voor de actrices (alle afkomstig uit de seks of porno-industrie) de eerste maal is dat ze zich met een echte speelfilm bezig hielden. Ach soms was de film best nog pakkend en omdat de dames-filmmaker wel iets beters hebben gemaakt dan zo'n beetje al het soft-erotische spul om maar te zwijgen van porno, (maar dat is ook niet heel moeilijk) een voorzichtige goede waardering.

avatar van robke

robke

De film is zeer goedkoop gemaakt en dat merk je aan de film ook , maar toch vind ik toch nog niet zo slecht .

Wat me vooral is bijgebleven is de verkrachting in de garage . Het kan indd niet aan die van Irréverseble tippen . Maar toch ....

avatar van Theunissen

robke schreef:
Wat me vooral is bijgebleven is de verkrachting in de garage .

Die scène is me ook vooral bijgebleven en ook het einde in de seksclub (waar ze iedereen doodschieten) waarbij ze iemand dwingen om een varken na te doen (min of meer alla "Deliverance (1972)") en waarbij hij zijn broek moet laten zakken. De loop van een revolver wordt dan in zijn kont gestopt, waarna één van de meiden de trekker overhaalt.

avatar van mrklm

mrklm

Slecht belichte, matige gefilmde hardcore porno afgewisseld met bloedvergieten zonder enige stijl of spanningsopbouw. Net als een pornofilm bestaat dit uit een serie losse scènes die verlopen volgens een vast stramien: een slachtoffer van een groepsverkrachting en een prostituee verleiden mannen, maken die af en zo nu en dan knallen ze een vervelende voorbijganger ook nog een kogel door de kop. Slechte porno gecombineerd met waardeloze actie. Incompetente drek.

avatar van mrklm

mrklm

(min of meer alla "Deliverance (1972)")

Dit is niet zoiets als zeggen dat de dood van Bela Lugosi in Plan 9 from Outer Space doet denken aan de Rosebud-scène in Citizen Kane.

avatar van reporterxyz

reporterxyz

Ik heb 2 mooie woorden gevonden om deze film in zijn geheel samen te vatten

"WAARDELOZE ROMMEL“

Tot daar mijn bijdrage

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Kan bovenstaande alleen maar bevestigen. Stelt filmisch erg weinig voor. Erg amateuristische aanpak van zowat alles. Alles oogt goedkoop en ademt gemakzucht uit. Visueel erg pover camerawerk en ondermaatse beeldkwaliteit.

Ook het plot zelf slaat nergens op en is erg onsamenhangend en warrig. Weinig logica en nogal simpele conclusies. Om de film wat op te pimpen worden hier en daar wat pornografische scènes aan toegevoegd. Echt wel expliciet bij momenten. Alleen niet altijd even passend in de film doordat de montage echt rampzalig is. Sommige beelden, bvb de close-up penetratie bij de verkrachting lijkt een erg duidelijk knip- en plakwerk en heeft totaal geen waarde. De talrijke orale bevredigingen, mja, kunnen met wat goede wil nog geplaatst worden ...

Ook de geweldscènes zijn vrij waardeloos, in het niets en zonder enig doel. De meiden komen niet over als psychopaten omdat zowel plot als acteerwerk niet overtuigend zijn. Ik weet niet wat dit is. Geen Thelma & Louise, maar ook geen Bonnie & Clyde in ieder geval ...

avatar van Dk2008

Dk2008

Vage sex, drugs en rock filmpje, die semi-pornografisch is. Door twee regisseuses gemaakt (waarom twee ?), gebaseerd op novel van Virginie Despentes, die vanwege het slechte script vervolgens zelf de film opnam. Volgens de dvd biografie staat verder dat ze in een striptease bar heeft gewerkt en daarna ging schrijven en filmen. De twee hoofdrol spelers zijn porno actrices. Het begint vaag in het criminele wereldje waarna een heftige verkrachting volgt. Daarna worden de twee vriendinnen en trekkend ze moordend door het land, vaak met een korte sexscène maar wordt steeds meer een misdaadfilmpje. De jongste van de twee Manu (Raffäela Anderson) is van Algerijnse afkomst en de oudere Nadine (Karen Lancaume) is van semi-Marokkaanse afkomst (al overleden aan zelfmoord overdosis in 2005 en zie je in de film ook snuiven). Maar bepaald geen lelijke vrouwen vooral die Karen niet.

Na de verkrachtingsscène ben ik wel naar informatie gaan zoeken bij Wiki en IMDb, want ja als dat zo verder moet maar valt daarna wel mee. Het script is inderdaad wel slecht want wat wil Despentes nu eigenlijk. Voor een echte pornofilm is het te karig. Voor een feministische film is het niet consequent want waarom moet die vrouw en die gendarmes nu dood. Het enige wat ik er nog van kan maken is dat in dit geval vrouwen met migratie-achtergrond het niet gemakkelijk hebben en vaak een kansloos, uitzichtloos bestaan hebben. Visueel op zich niet zo slecht gemaakt, zeker later zoals scène op het strand. Eigenlijk een direct to video film die toch in een aantal bioscopen heeft gedraaid. 3.0

avatar van mister blonde

mister blonde

Het stelt heden ten dagen niet veel meer voor, deze boze vrouwen filmversie van Thelma & Louise, gemaakt door Gaspar Noe. Maar dan oneindig veel minder goed. Ergens heeft het wat, maar iets meer professionaliteit, ideeën of filmisch talent had het écht nog wat kunnen laten worden. Ach, aardig om eens gezien te hebben.