• 9.374.764 stemmen

Met onder meer: Luke Mably, Adar Beck en Chris Carey

Gesproken taal: Kantonees, Engels en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Exam

"How far would you go to win the ultimate job?"

Een groepje van acht getalenteerde kandidaten is geslaagd voor een laatste test en mag nu deel worden van een machtige, maar mysterieuze organisatie. Ze gaan een kamer zonder ramen binnen en krijgen hier tachtig minuten de tijd om slechts één vraag te beantwoorden. Er zijn echter wel een paar regels waaraan ze moeten voldoen, anders worden ze gediskwalificeerd; ze mogen niet praten tegen de opdrachtgever, de bewapende bewaker bij de deur, hun vragenlijsten bekladderen, of de kamer verlaten. De tijd gaat in, en de opdrachtgever verdwijnt. De kandidaten bekijken de papieren waarop de vragen zouden moeten staan, maar tot hun verbazing zijn deze blanco. Samen besluiten ze uit te zoeken wat de vraag is, maar doordat ze elkaars achtergrond ontdekken, lopen de spanningen hoog op.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Shaky

Shaky

Wat een zware teleurstelling is deze film. Ik ging er echt lekker voor zitten omdat ik een goede film verwachtte. Ik kreeg echter een saaie, volledig onlogische, zwak geacteerde film te zien.

In het begin had ik het idee dat ik naar een kopie van 'the killing room' aan het kijken was maar daarmee doe ik die film te weinig eer aan.

Nadat ik me eindelijk door dat oersaaie eerste uur had gewerkt kwam daarna ook nog eens het rampzalig slechte einde. De film had een goed uitgangspunt maar door het slechte acteerwerk en de irritatie opwekkende scriptfouten is dit zeker geen aanrader.

avatar van JeffreyV

JeffreyV

Goede film!

Ik hou wel van zulk soort films.

Niet zo'n standaard filmpje.

avatar van Marcow_nl

Marcow_nl

saai en langdradig. je zit de hele tijd te wachten tot er iets gebeurd, en dat duurt veel te lang. Idee is wel grappig, maar e.e.a. had wel in de helft van de tijd gekund.

avatar van dudebag

dudebag

Spannend, maar het toch allemaal nét niet had ik het gevoel. De ene acteur beter dan de andere, maar zeker een mooi concept. Ik heb me vermaakt, het is 'gewoon' een standaard, leuke film. Altijd mooi wanneer een film zich op basis van één factor zich kan ontwikkelen, dit keer een vraag. Toch was het misschien leuker geweest als de kamer nóg meer technische snufjes had gehad, maar dat is mijn mening.

avatar van daxclusive

daxclusive

Tijdverspilling....

Gister gekeken en vond het totaal niets aan.

avatar van Fryce

Fryce

Bleef op zich wel boeien, maar kwam eigenlijk niet echt van zijn startblokken. Had er meer van verwacht.

avatar van Justinw

Justinw

Het idee is wel aardig en de ontknoping ook wel, maar begrijp zeker dat veel mensen hem niet kunnen waarderen. En aangezien op veel punten het niet vlekkeloos verliep is dit toch eerder een paar tenen in het water, dan dat er vol word ingesprongen. Klopt die metafoor?

avatar van Donnienol

Donnienol

Ik dacht dat het wel wat zou zijn.. Goed senario namelijk. Maar wat vel deze film tegen. Een op een hoping van toevallig heden en erg voorspelbaar.

avatar van mrhanky

mrhanky

Geen topper maar zeker ook geen slechte film.

Gewoon leuk voor op dvd. Verhaal is leuk, prestaties van de acteurs kon beter maar de ontknoping maakt veel goed.

avatar van Nikoleski

Nikoleski

Het concept is aardig, maar de uitwerking en acteerprestaties zijn ronduit dramatisch.

avatar van Stephaniievm

Stephaniievm

mrhanky schreef:

Geen topper maar zeker ook geen slechte film.

Precies.. Ik vond het een leuke film om te kijken, blijft toch spannend omdat je denkt dat er wat gaat gebeuren. Ik vond het acteer werk best redelijk. Maar ik ergerde me wel aan het personage van de "leider".

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Vandaag bekeken, en vond toch eigenlijk een goede film. Het is spannend van het begin tot het einde omdat je niet weet wat er gaat gebeuren. Je weet totaal niet wat er aan de hand is. Alleen had het acteerwerk wel wat beter gemogen.

Ik zat me overigens vooral te ergeren aan de mannelijke personages, die ik al meteen een klap had verkocht behalve de donkere man dan. Het einde word dan wel weer vager, maar je kan er nog een idee aan vastbinden.

avatar van tomasi2111

tomasi2111

Wat is dit een ontzettende bagger film! Ik snap ook echt niet dat deze film nog goede recensies krijgt. Ik heb speciaal om deze film een halve ster te geven een account aangemaakt, zo ontzettend slecht is dit misselijk stuk vreten.

Het acteerwerk is ronduit dramatisch. Vooral de vrouw 'dark' genaamd vond ik werkelijk waar verschrikkelijk om aan te horen. Wat is zij slecht en irritant!

Verder is het verhaal om te janken. Ik had gehoopt op een spannende ontknoping maar ik moest het doen met het laatste beetje stront dat de schrijver eruit heeft weten te persen. Ik heb anderhalf uur van mij leven door de plee gespoeld.

Ik kan iedereen aanraden; kijk dit niet! Zie je de dvd de volgende keer staan in de videotheek huur hem dan wel maar dan alleen om hem doormidden te breken, onder te zeiken vast te binden met kettingen aan een blok beton om hem vervolgens ergens ver op zee te dumpen! Elke dvd minder van deze stront is mooi meegenomen. Doe wat je kan!

avatar van Euro551

Euro551

Heeft wat...maar miste ook wat. 3,5*

avatar van nightbreed

nightbreed

Boooooooring! Totaal uitgemelkt concept waarmee 'Cube' destijds is begonnen. Inmiddels hebben we al talloze van dit soort psychologische filmpjes, waarbij een paar mensen in een ruimte zijn 'opgesloten' of opgesloten, voorbij zien komen. De dialogen zijn gemaakt, de karakters zijn oppervlakkig en ééndimensionaal, en het script is vergezocht en niet interessant.

avatar van _Nick_

_Nick_

Ik heb deze film net even gekeken en ik vond 'm wel goed. Er had zeker meer in gezeten maar ondanks de al eerder genoemde minpunten, heeft de film mij wel anderhalf uur lang geboeid. Een dikke voldoende dus wat mij betreft.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een goede Mysterie film...

Geen spannende film...

Moeilijk puzzel, nadenken...

Een redelijke acteerwerk...

Komt wel bekend voor dat andere film speelt ook: herkenbaar, zoals

deze film...

Geen aanrader...

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Bijzonder.

Het leek een beetje op Saw maar dan zonder bloed. Het is best wel fascinerend om een groep zo bezig te zien. Het is een vrij clichématige samenstelling met een blanke, zwarte, bruine, blonde, brunette en bijvoorbeeld een 'stille'. Maar gelukkig wordt dit aan bod gebracht doordat iemand zegt: ''het is wel heel toevallig dat ze acht mensen uitkiezen van verschillende rassen''. Het hoort er blijkbaar gewoon bij dat het zo'n groepje is.

We blijven continu in dezelfde kamer maar nergens wordt het saai. Integendeel, de spanning blijft continu voelbaar. Toch was niet alles even logisch. De manier waarop Bruin zich gedroeg tijdens de ondervragingen met Dark en toen hij Blank had vastgebonden vond ik lichtelijk overdreven. Hij leek wel erg zeker van z'n zaak, terwijl hij dat eigenlijk helemaal niet kon zijn. Ook snapte ik niet waarom Blank zo wreed was tegen Doof, dat zou puur zijn omdat hij nog geen woord had gezegd.

Continu zitten we opgescheept met de vraag wat nu de vraag is en ik vond het vrij geniaal dat het antwoord 'Nee' blijkt te zijn (op: ''Zijn er nog vragen?''). Maar achteraf is het wel een beetje vreemd dat de kandidaten zoveel moeite hebben gedaan met licht, vuur en ruzies terwijl dat helemaal niet de bedoeling was van de test.

Sommige dingen hadden wat beter uitgewerkt mogen worden. Dat gedoe met die blauwe knop snapte ik niet echt, er wordt teveel aandacht besteed aan dat brilletje van Doof, Blond blijft onnodig lang in de deuropening staan, het idee van een briljant medicijn vond ik er niet echt bijpassen en Zwart blijkt opeens te leven (ik vroeg me ook af waarom hij niet had gewonnen).

Origineel thrillertje.

avatar van Theunissen

Prima boeiend mysterie die inderdaad veel weg heeft van Saw II maar dan zonder grof geweld. Het verhaal is boeiend en het is fascinerend hoe ze proberen achter de vraag te komen met alle wendingen (sommige verrassend) van dien. De acteurs deden het best aardig en ik vond ze ook redelijk overtuigend. Met Nathalie Cox en vooral Pollyanna McIntosh is het vrouwelijk schoon goed voorzien in deze film. Het einde "het antwoord op de vraag" was achteraf gezien zeer eenvoudig maar wel goed gevonden. Prima entertainment deze film maar je moet er wel met je hoofd bijblijven (zeker in het begin ).

avatar van harm1985

harm1985

Intrigerende en boeiende film, waar zeker niet onaardig in wordt geacteerd. Niet alle plotwendingen zijn even geslaagd, maar het einde zeker wel.

avatar van melvddonk

melvddonk

Leuk voor tussendoor.

Exam is niet echt bijzonder, maar omdat ik wilde weten wat de vraag was en hoe het afliep, bleef ik toch erg geboeid kijken tot de laatste minuut. Het acteerwerk is prima en de personages waren allemaal erg verschillend. Hieruit kwamen verschillende situaties voort. De spanningsopbouw was goed en ook het sfeertje was, vooral dankzij de verschillende soorten belichting, erg fijn.

Het verhaal opzich vond ik een beetje vergezocht, maar desalniettemin was het toch erg vermakelijk.

avatar van scorsese

Redelijke psychologische thriller waarin acht kandidaten in een kleine ruimte voor het laatst op de proef worden gesteld voor een nieuwe baan. Uiteraard zorgt dit voor flink wat dynamiek binnen de groep. Een eenvoudige maar boeiende opzet. Vooral boeiend omdat de uitkomst onvoorspelbaar is. En die uiteindelijke ontknopping klopt gelukkig wel, maar is wel ver gezocht en daardoor ook wat minder bevredigend.

avatar van Leviwosc

Leviwosc

De film is mij niet tegengevallen. Sommigen hier noemen de film voorspelbaar, volgens mij is dat onzin. Niemand wist hoe de film zou eindigen. Niemand kon de vraag beantwoorden, niemand wist wie over zou blijven. Wat je wel kon verwachten is dat de deelnemers uiteindelijk elkaar zouden gaan saboteren, maar dat is geen kunst om dat op te merken.

Het grote minpunt aan deze film is dat er enkel één verhaallijn is. Wanneer je de oplossing kent, omdat je de film hebt gezien, is deze film totaal niet geschikt meer om nogmaals te bekijken, want dan zit je jezelf inderdaad te vervelen.

Ik geef de film 3,5 ster. Mede omdat ik nooit deze vraag had verwacht en dit scenario. Maar ook omdat de film na één keer kijken niet meer interessant is om nog eens te kijken.

maxroelofs

toch wel een lichte tegenvaller deze film,

een vriend had me deze aangeraden en gezegd dat hij zeer spannend was, het tegendeel was waar.

De film begint vrij snel alle personages worden voorgesteld en voordat je ook maar 2 keer adem kan halen zijn ze al in de ruimte. Toch heeft de film wel een groot nadeel. Ze waren 10 minuten in de kamer en begonnen de lichten kapot te slaan! HALLO?? dit doe je toch niet als je ergens 10 minuten bent. Dat het uiteindelijk werkte en er weer ander licht kwam was wel een beetje cliché en ongeloofwaardig. De personages zelf vond ik wel goed alleen sommige waren iets te ''nietszeggend'' ze voegden niet echt iets toe aan de film

op een gegeven moment wordt de film toch wel wat spannender, je denkt dat die man zijn pillen niet gaat krijgen maar uiteindelijk krijgt hij ze toch en dan krijgt de film plots een hele andere wending.

ik vond ''blonde'' een heel eigenaardig personage en ik had al snel door dat er meer met haar aan de hand was, en dat ze tot het einde er in zou blijven.ik had verwacht dat ze dan een verrader bleek te zijn net zo als bij my little eye die ik wel een aanrader vind.

nog iets dat ik eigenlijk wel TE toevallig vind is dat die ziekte zo'n grote rol speelt. Echt heel veel mensen blijken die uiteindelijk te hebben. Ook moest ik wel lachen om het geweldige acteerwerk van de bewaker in de kamer, dat had ik zelfs nog gekund.

Het hele gedoe op het einde met die kogel vond ik zoals vee dingen in de film toch weer te ver gezocht en toen had ik echt zoiets van hoe ver kun je willen gaan

Het acteerwerk is verschillend ik vond die ene gokker heel goed spelen hij was dan ook mijn favoriete personage. Alleen die debiel die aan het eind ook weer terug komt vond ik belabberd spelen.

camerawerk was wel goed maar verder niet zo heel veel aan.

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Nou geweldige recensie maxroelofs... 'die debiel op het einde' ? Je bedoelt 'doof' ?

Volgens mij heb je zitten zoeken naar punten om de film op af te kraken en heb je daardoor een stuk van het verhaal gemist.

Je kunt elke film neersabelen en dit doe jij nu met 'exam'. Niet nadenken, maar gewoon hakken totdat er niks meer van over is. Heel erg jammer.

Intussen lijkt het er op dat het hele verhaal, dat toegegeven niet heel erg uitgebreid is, lang je heen is gegaan.

Maar mijn kritiek is vast aan dovemansoren gericht. Ik zou zeggen, blijf lekker inhakken op films, verstand op nul en lekker kritiek leveren. Jij doet het vast beter.

Leviwosc schreef:

??? nee dit is een geweldige recensie, dit is toch gewoon mijn mening ik zei die debiel zodat iedereen waarschijnlijk meteen zou weten waar ik het over zou hebben. En ik zou tijdens de film punten zoeken om hem op af te kraken? ik neem het terug als jij ergens bent geweest waar je naar 10 minuten de lichten kapotgaat slaan en het nog lijkt te werken ook, niet voor het uiteindelijke verhaal maar je begrijpt vast wat ik bedoel. Jij vind zeker alle films goed en hebt bij geen een zeker negatieve kritiek gegeven.

noem de punten maar op uit mijn recensie die je raar vind in mijn recensie is die ''debiel op het einde'' het enige? dan zou je reactie wel heel overdreven zijn.

mvg

Leviwosc schreef:

waar slaat dit nou weer op?

volgens mij kun je er gewoon niet tegen dat ik deze film niet goed vind, Er zullen in mijn top 10 ook films staan die jou totaal niet aanspreken.

ik heb enkele voorbeeldjes gegeven voor de verduidelijking maar daarbij had de film nog veel meer gebreken. Het acteerwerk was namelijk ook onder de maat.

avatar van the new guy

the new guy

Vreselijk. Acteerprestatie van niets. Pretentieuze pulp!

the new guy schreef:

Vreselijk. Acteerprestatie van niets. Pretentieuze pulp!

nou nou, was wel een slechte film maar hij wist tot op een zekere hoogte toch wel te vermaken?

avatar van Dee Al

Dee Al

Leviwosc schreef:

Wat een domme reactie. Leviwosc vind deze film goed, maxroelofs vind hem slecht. Reageren op filmkritieken waar je het niet mee eens bent mag, maar moet dit nou op zo'n respectloze manier?

maxroelofs zou zogenaamd 'niet na hebben gedacht, gewoon gehakt hebben tot er niets meer van de film over was', en dat is gewoon niet waar. Hij heeft nagedacht, want hij heeft zijn mening voldoende onderbouwd. Ook heeft hij wel degelijk 'iets' van de film over gelaten (goed camerawerk, interessante wending, een LICHTE tegenvaller, 2.0 als cijfer).

Je laatste 3 regels zijn gewoonweg belachelijk. maxroelofs wordt hier beschuldigt zo arrogant te zijn om niet over andermans reacties na te denken of er naar te luisteren. Dat is niet uit zijn reactie af te leiden. Iemand in een discussie van arrogantie beschuldigen terwijl daar helemaal geen reden voor is, dat is de laagste vorm van discussiëren.

Dit soort reacties horen niet bij onderbouwde meningen. Die kun je beter plaatsen bij mensen die dit een kutfilm noemen zonder enige onderbouwing.