Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: Luke Mably, Adar Beck en Chris Carey
Gesproken taal: Kantonees, Engels en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Plot Exam
"How far would you go to win the ultimate job?"
Een groepje van acht getalenteerde kandidaten is geslaagd voor een laatste test en mag nu deel worden van een machtige, maar mysterieuze organisatie. Ze gaan een kamer zonder ramen binnen en krijgen hier tachtig minuten de tijd om slechts één vraag te beantwoorden. Er zijn echter wel een paar regels waaraan ze moeten voldoen, anders worden ze gediskwalificeerd; ze mogen niet praten tegen de opdrachtgever, de bewapende bewaker bij de deur, hun vragenlijsten bekladderen, of de kamer verlaten. De tijd gaat in, en de opdrachtgever verdwijnt. De kandidaten bekijken de papieren waarop de vragen zouden moeten staan, maar tot hun verbazing zijn deze blanco. Samen besluiten ze uit te zoeken wat de vraag is, maar doordat ze elkaars achtergrond ontdekken, lopen de spanningen hoog op.
White
Chinese Girl
Invigilator
Guard
Jawat
Hier hadden ze iets veel beters van kunnen maken, want het plot is goed vind ik.
Heel slecht geacteerd. Brown was de enige die goed speelde, maar de rest was echt matig acteerwerk. Vooral de blonde dame. Volgens mij hadden ze die nog op het laatst voordat ze gingen filmen nog ff van een pornoset afgehaald.
Nee geen leuke film! Ik geef hem 2*, maar alleen, omdat je hem wel wilt afkijken om te zien hoe het afloopt, dus enige spanning is er nog wel.
krysrng
Ik heb de film net gekeken en ik moet zeggen dat het mij in zeer positieve zin heeft verrast. Ik las hier een aantal slechte recensies, maar ik denk dat die meer zijn gebaseerd op het feit dat de film voor 98% in 1 kamer afspeelt dan de daadwerkelijke inhoud van de film.
De opbouw van de film, zeg maar de eerste 10 minuten, gebeurd er niet veel. Je ziet wat korte beelden van de acht kandidaten en er word kort uitgelegd wat de bedoeling is.
Juist vanaf hier begint de film te lopen en ik moet zeggen dat de overige minuten (nog een stuk of 70) in een goed tempo door gingen.
Als je van een psychologische thriller, mindgame of iets dergelijks houd kan ik je deze film zeker aanraden.
Ik geef hem 4 sterren omdat het einde van de film niet perfect is. Er zit een rare wending aan (het soort mij verder niet en het verhaal word goed kloppend gemaakt voor de rest) en had beter uitgewerkt kunnen worden.
Daarbij had het qua audio wel beter gekund. Niet qua stemmen of wat dan ook, maar achtergrond muziek bedoel ik dan.
schram101
Wat een onzin. Er zijn genoeg voorbeelden van films die zich op 1 locatie afspelen die wel geslaagd te noemen zijn. Hier was het concept ook goed genoeg om er een aardige film van te maken, alleen lukte dat niet.
krysrng
Ik doelde er meer op dat er een paar mensen tussen zaten die letterlijk zeiden dat ze de film niet goed vonden OMDAT hij in maar in 1 ruimte gefilmd werd.
schram101
Excuus, dan heb ik je verkeerd begrepen.
Vreemde redenatie is dat inderdaad
notsub
Ik zat maar te wachten tot het einde, zo vervelend kabbelde deze film voort. Er gebeurt echt veel te weinig. Aan het eind heeft de film dan nog een kleine verrassing in petto, maar dat kan de film als geheel niet meer redden. Verschillende elementen uit diverse films worden samengevoegd, maar het werkt hier gewoon niet.
Jozz
Viel me niet tegen, maar geweldig was het ook niet. Er hangt een mooie mysterieuze sfeer in deze film, waarbij het even duurt voordat er meer duidelijkheid gebracht wordt in het verhaal. Dit vond ik wel een pluspunt.
Aan de andere kant vond ik het verhaal na de film nog steeds een beetje vaag en had ik het idee dat het beter uitgewerkt had kunnen worden. Dat is het probleem met deze film, het concept is erg sterk en is een goede basis voor een psychologische thriller, maar het komt gewoon niet helemaal uit de verf.
Misschien een beetje vreemde vergelijking, maar ik kreeg er soms een Saw gevoel bij, maar dan zonder de gore
. De manier waarop de personages zich in een groep gedragen, en de manier waarop de clou aan het eind wordt uitgelegd deed me aan zojuist genoemde film denken.
3.0
MMXMMX
Ik vond de film niet echt spannend En ongeloofwaardig op zomige momenten .
gauke
Film is steengoed in het opbouwen van de spanning. Er wordt prima geacteerd en het eerste uur zitten de dialogen knap in elkaar. Helaas stelt de ontknoping na zoveel opbouw behoorlijk teleur.
renessepoker
Ik vond het een leuke film en sommige dingentjes niet goed uitgewerkt en sommigen wel maar ik wist welna die uitleg wat de vraag was prima voor avondje vermaak alleen
eddyeddy
Geen film die lang blijft hangen wel leuk om te zien. De spanningsopbouw was goed, maar tegen het einde toch een anticlimax en dat werd er niet geloofwaardiger op.
Grizzly3030
Ronduit slecht geacteerde film. Verhaal begon echt heel leuk! Ging er even goed voor zitten toen de acteurs allemaal heel onrealistische dingen gingen doen. Wat een slappe bagger. Jammer, had veel meer in kunnen zitten!
mirres12
Deze film is wat het concept betreft, volledig gebaseerd op de Spaanse film El Método (2005) : deze. Alleen werd er een ander scenario gebruikt.
Deze Engelse versie was niet slecht, maar kon toch niet tippen aan de Spaanse versie.
Ik geef hem 2 *
Die Spaanse El Método heb ik inderdaad gezien, en die zat goed in elkaar. Ben benieuwd naar Exam. Zal hem t.z.t. eens huren.
SaNDuTjE
Leuk idee maar met name door de slechte acteurs ondermaats uitgewerkt. Het einde was goed maar te laat om de film een voldoende te geven.
Jammer, aangezien het veelbelovend leek.
SnakeDoc
Veel geklets waardoor het soms neigt een beetje saai te worden. Toch blijft er genoeg te beleven. Einde is aardig al was er een hoop voorspelbaar. Er was immers al zo vaak op de bril ingezoomd dat daar wel iets mee aan de hand moest wezen.
Toch nog best vermaakt.
JakobFugger
Idee was leuk en ik hou wel van psychologische thrillers, alleen de uitwerking kon beter. Vooral het einde vond ik niet bevredigend en iets voor het einde sloeg het ook een beetje door. Toch 3* voor het concept en ik toch wel geboeid was.
ehvlange
Ik ben het eens met de meesten hier: erg slecht geacteerd, van slecht tot verschrikkelijk slecht..
Maar inderdaad is het wel een filmpje die je af wil kijken. Zo boeiend is deze dan nog wel.
Verder een tip: sla maar over;)
woopie
Mee eens!!
Lekkere mind game film
Rosicky
Exam heeft een sterke setting en een stevige spanningsopbouw. Bovendien is het fijn om wee eens een keer een claustrofobisch thriller te zien die niet heel slap eindigt. Het einde van Exam is heel acceptabel. De acteurs zijn niet zo heel goed, en dat is jammer. Naar het einde toe wordt steeds meer duidelijk dat het eigenlijk slechts wandelende clichés zijn.
henkula
was dit een 'triller' te noemen, niets van gemerkt, voor de gevoelige kijker hebben ze zeker ook het einde aangepast.
LOTR-lover
Nou, ik heb me er mee vermaakt maar om nou te zeggen dat het een geweldige film was? Nee, niet echt. Het acteerwerk is soms echt om te huilen zo slecht en het einde doet eigenlijk afbreuk aan de hele film.
Wat betreft opzet en scenario ben ik wel enthousiast, ben altijd wel fan van dit soort films. Maar het had allemaal net wat mysterieuzer mogen zijn en net wat spannender. Tevens kreeg ik het gevoel dat er getwijfeld werd tussen de personages wel wat meer diepte te geven door hun achtergrond verhaal bekend te maken of juist niet. Nu bleef het er een beetje tussenin hangen en dat irriteerde me mateloos.
Blarown
wat een saaie film,
niks meer over te zeggen
Nakkie13
Goed idee, matig uitgewerkt.
De gaten in het plot halen je uit de ervaring bijv. wel meteen met de lampen kutten maar niet effe naar de klok gaan kijken en het acteerwerk is ook maar matig. Als de ontknoping dan ook nog een sisser is blijft er maar een 3* over.
Leuk en best spannend, maar uiteindelijk niet fantastisch.
Saaimen
Aangenaam verrast bij deze film! Ik zag in tegenstelling tot andere mensen dingen niet aankomen, en zat ook te denken hoe het nou werkte precies. Geen moment verveeld in deze film en gewoon een leuk verhaal en geniaal dat het zich allemaal in één ruimte afspeelt, ik heb genoten!
Fortune
Lijkt me eng (een beetje spannend) of is die meer bloederig…
Is niet eng of bloederig, een beetje spannend is die wel.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Sinav
Komedie / Drama, 2006

Al Final del Túnel
Misdaad / Thriller, 2016
pistoolroomsuspicionguardpilljobpsychologistziekteinterrogationcandidatenarcissist corporationpandemicrules