Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: Luke Mably, Adar Beck en Chris Carey
Gesproken taal: Kantonees, Engels en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Plot Exam
"How far would you go to win the ultimate job?"
Een groepje van acht getalenteerde kandidaten is geslaagd voor een laatste test en mag nu deel worden van een machtige, maar mysterieuze organisatie. Ze gaan een kamer zonder ramen binnen en krijgen hier tachtig minuten de tijd om slechts één vraag te beantwoorden. Er zijn echter wel een paar regels waaraan ze moeten voldoen, anders worden ze gediskwalificeerd; ze mogen niet praten tegen de opdrachtgever, de bewapende bewaker bij de deur, hun vragenlijsten bekladderen, of de kamer verlaten. De tijd gaat in, en de opdrachtgever verdwijnt. De kandidaten bekijken de papieren waarop de vragen zouden moeten staan, maar tot hun verbazing zijn deze blanco. Samen besluiten ze uit te zoeken wat de vraag is, maar doordat ze elkaars achtergrond ontdekken, lopen de spanningen hoog op.
White
Chinese Girl
Invigilator
Guard
the new guy
nou nou, was wel een slechte film maar hij wist tot op een zekere hoogte toch wel te vermaken?
Hmm. Dat kan best, maar ik zat me alleen maar te ergen aan het overacting. Die Engelsman praatte net als John Cleese, wanneer Cleese een Engelsman speelt. Het was allemaal zo nep. Mijn broertje mailde de trailer, die heb ik niet eens afgekeken omdat het idee me enorm aansprak. Ik wilde 'm gewoon meteen zien. Als je dan vanaf seconde 1 niets anders dan cliché-karakters voorgeschoteld krijgt word ik gewoon heel chagrijnig, en dat kost punten. Dus letterlijk een 1 voor de moeite (idee).
Overigens lijkt een 2 ook niet erg op een vermakelijke film voor jou toch...
John Lee Hooker
[Als je dan vanaf seconde 1 niets anders dan cliché-karakters voorgeschoteld krijgt word ik gewoon heel chagrijnig, en dat kost punten.
Dat is met opzet zo gedaan: een brunette, een blonde, een stille, een macho, een latino, een neger... part of the game.
maxroelofs
Overigens lijkt een 2 ook niet erg op een vermakelijke film voor jou toch...
tja ik ben het verder wel met je eens alleen misschien moet je mijn zin nog recensie nog een keer doorlezen dat weet je waarom ik twee sterren heb gegeven.
'' was wel een slechte film maar hij wist tot op een zekere hoogte toch wel te vermaken? ''
ik bedoel dat hij wel slecht is alleen niet zo ontzettend bagger als jij schrijft, na een tijdje werd hij wel wat beter.
maxroelofs
waar haal je uit de film dat dit ''part of the game'' is, ik ben het hier wel mee eens dat het gewoon cliché karakters zijn.
John Lee Hooker
Dat wordt gezegd door één van de deelnemers. En al zou hij niet gelijk hebben waardeer ik toch dat het aangehaald wordt want dan weet je in ieder geval dat de regisseur zich bewust is van deze 'clichématige' samenstelling.
the new guy
Het enige vermakelijke aan de film vond ik het idee. Maar dat zat dus al in de trailer. En dat er idd verschillende types in de kamer zijn gezet was idd bewust. Dat wil echter niet zeggen dat ze zich als typetjes moeten gedragen. Het leken mij nl. meer jochem myer typetjes dan echte karakters.
Kortom, idd leuk plan, maar overmoedige en zeer slechte uitvoering.
Brooklyn
Maakt het nog geen goede film...
Zizzo
Ik bleef hangen zonder te zeppen, hopend op een epische climax die de film zou redden voor mij, helaas schoot het einde toch te kort.
Jammer....
Awake78
Tja, zonde van m'n tijd is misschien wat hard, maar goed was dit natuurlijk allemaal niet. Toch jammer dat sommige films dan toch 90 minuten moeten duren, want na een slordige 40 minuten was de spanningsboog toch wel voorbij.
Verhaal is op zich nog niet eens zo heel beroerd, maar de uitwerking slaat behoorlijk wat planken mis. Te onlogische denkwijzes en communicatie van de desbetreffende sollicitanten, waardoor je je zeer moeilijk kan inleven in verhaal en personages.
Als dan het acteerwerk ook nog eens ronduit matig is, is het moeilijk om zo'n film uit te kijken. Toch gedaan in de hoop op een mooie climax/verassing (zelf had ik misschien nog wel 3 betere eindes kunnen verzinnen), maar helaas was dat ook zeer slap uitgewerkt. Jammer.
Fran
- 1953 berichten
Ik heb me geregeld gewoonweg verveeld tijdens deze film. Het eerste en het laatste kwartier waren spannend maar alles wat daar tussenin zat kon mij niet zo heel erg boeien moet ik eerlijk zeggen. Het verhaal op zich is wel spannend maar er gebeurde gewoon te weinig om echt spannend of boeiend te worden. Te weinig in ieder geval om het volledige anderhalf uur mee te vullen.
Daarnaast kreeg ik toch te weinig van de personage;'s te zien en waren de dialogen soms te warrig om echt een interesse te kweken voor deze mensen. Alleen die narcistische arrogante zak vond ik wel interessant. Op zich ben ik blijven kijken omdat ik toch op een bepaalde climax zat te wachten. Ik verwachtte namelijk dat het toch nog ècht heel spannend ging worden maar helaas......
lars-pixar
‘de kandidaten wisten meer dan ik’
Het verhaal is op zich simpel maar als je het eind ziet dan is het opzicht goed uit gewerkt en had ik het niet zo bedacht. De film heeft het genre Thriller niet vol kunnen houden anderhalf uur lang maar wel de eerste 20 minuten en de laatste 20 minuten en dat is voor de kijker zeer moeilijk om de film af te kunnen kijken ter wel er tussen het begin en eind nauwelijks vermaak is en zo wiste de spellers of wel kandidaten meer dan ik want in het begin konden ze zo alles op hoesten en wisten ze (proberen) de vraag te zoeken. De casting is goed verzorgt vooral John Lioyd Fillingham was erg goed en de rest ook. De trailer geeft een goede indruk maar de film daar in tegen is erg matig en zo wordt je in de val gelokt. Maar mijn vraag is ….....................
John Lee Hooker
Maar mijn vraag is ….....................
?
otherfool
Een erg leuke premisse en over de hele duur toch wel amusant genoeg om geboeid te blijven volgen, zonder dat de spanningsboog constant gespannen blijft. Het randverhaaltje moeten we maar met een korreltje zout nemen (nog iets meer mysterie had misschien beter geweest) en de conclusie blaast je verre van je stoel maar zeker geen slechte poging.
3*.
GinolaEHV
Schromelijk ondergewaardeerde film.
Film is spannend, mysterieus... de interactie tussen de (ja, wel ietwat stereotype) personages is boeiend en dat blijft de hele speelduur zo.
Van het einde verwachtte ik eigenlijk niet veel, maar dat viel op zich niet tegen.
Goed verhaal, dat ook nog eens prima wordt uitgewerkt. Prima film: 4,0*.
John Lee Hooker
Hoe veel sterren zal ik geven aan deze film??
Aan je recensie te zien 2,5 sterren?
Jeroenymus
Toch wel een verrassende film met een origineel plot. Helaas in tegenstelling tot bijvoorbeeld SAW en Cube komt het psychologische aspect hier een beetje te geforceerd over. Maar al met al is het toch wel een vermakelijke film voor een loze zondag middag. Wat wel uitstekend in de film naar voren wordt gebracht is het competitie element die men tegenwoordig maar al te graag aanwakkert onder de mens. Stop 8 mensen in een kamer voor één vacature en dan blijft vanzelf de beste over. Helaas een realistisch tijdsbeeld.
SuperSideSwipe
Vond deze film op zich best aardig.
Helaas was het wel voor een groot deel al direct voorspelbaar.
Dat die Fransman op z'n minst bij het spel hoorde was vanaf het begin al meteen duidelijk, al leken ze geen moeite te willen doen om dat te verbergen
Film had verder wel een aardige vaart en redelijke sfeer voor een dergelijke thriller.
Het was op geen enkel gebied hoogstaand, maar de cast vond ik merendeels wel redelijk presteren.
Voor eenieder op z'n minst het bekijken waard als hij op TV langskomt
Minotaures
''Eighty minutes to determine the next eighty years of your lives.''
Onvoorspelbaar en verrassend.
Het is een verhaal over een aantal kandidaten die op verschillende aspecten op de proef worden vastgesteld. Hun 'test' wordt in een gesloten kamer gehouden, met een aantal simpele regels om aan te houden en slechts één vraag.
De personages zijn hier beperkt. Het is tenslotte een simpele film qua decors en niet bepaald rijk aan personages te noemen. Je hebt zo 8 kandidaten, waar niemand van elkaar iets af weet en elk kandidaat daar voor een reden terecht is. Daarnaast heb je een bewaker, waar je al moeite mee krijgt om hem van een echte standbeeld te vergelijken en uiteindelijk de opdrachtgever, die snel uit de kamer verdwijnt zodra die de 'spelregels' en 'test' heeft uitgelegd. Het leuke van de personages is, is dat de spanning per personage oploopt naarmate je meer van hem/haar te weten komt. Het is dus, nogmaals, niet voor niets dat ze daar als een groep bij elkaar zitten.
De film zou saai genoemd worden. Dit komt omdat er geen andere activiteit gebeurt buiten de kamer. Alles speelt en draait zich af in de kamer. Het interessante van de film is, is dat je zelf als een 9de kandidaat kan zien, want tijdens hun 'teamwork' ben je geneigd om voor jezelf te bedenken wat het allemaal kan zijn en of er een oplossing voor hun probleem is die je maar kan bedenken. Je ziet zo hoe slimme mensen met de minuut gek worden na een tijd als je ze in een ruimte opsluit en van alles en nog wat gaan proberen om elkaar dwars te zitten om zelf nummer 1 te zijn. Je kan altijd weg gaan, maar dat doe je met een groot verlies: diskwalificatie.
De speelduur valt mee. Voordat het begint ben je zo 8 minuten verder. Daarna gaat hun 80-minuten tijd in en dan een afsluiting van zo'n 7 - 9 minuten. Het valt dus best mee. De tempo van de film verandert zo nu en dan. Hiermee bedoel ik dan hoe ver ze zijn en wat voor resultaten ze hebben ontdekt. Dat wisselt nogal van traag tot op gang komen.
Een film waar toeval, bedrog, list, sluwheid, ongeduld, krankzinnigheid en betrouwbaarheid centraal staan. Waar verrassing, onvoorspelbaarheid en verbazing ook goed aan bod komen.
Het kijkt prima weg en is goed te volgen.
REDnas X
Intrigerend totdat 'de vraag' duidelijk werd. Ik had allang door dat die gozer het dan zou zijn, dat lag er te dik op.
fappie
- 2005 stemmen
Chapeau voor de scriptschrijver. Uitwerking had wat beter gekund, maar zeker niet slecht.
Tegenvaller.
Ondanks de verwoede pogingen van de makers om een intelligente thriller te vervaardigen, blijft het mysterie onnodig lang doorsudderen. Tot bijna vervelens aan toe. Wanneer een verhaaltje zo simpel, met zoveel potentie, niet krachtig genoeg overkomt is dat een behoorlijke tegenvaller.
Onvoldoende.
The_Game
Opzich een prima thriller, btje in de sfeer van de Cube-reeks. Helaas, wist geen enkel personage te boeien en was het daardoor ook een te lange zit (dit terwijl de film helemaal niet lang was).
knusse stoel
Goede en sterke thriller waarin het spel van de acteurs beter had kunnen zijn.
Ik kreeg niet een echte band met de spelers en dat vind ik jammer.
Vraag: " wat doe je met een blanco papier???
Denk daar ook maar eens over na."
De tijd gaat nu in.
Meersie
Ik hoop dat je weet dat Cleese een Engelsman is?
NYSe
Pretentieuze rotzooi. Alles voelde geforceerd: het plot, de personages, de dialogen, de wendingen, alles. Gooi daar nog een belachelijk trieste twist in en je hebt een wanproduct als Exam.
DMF
Vermaakt. Een lekker vlotte opening met een mysterieus tintje vormt een aardige start voor een verder redelijk onderhoudende film met een simpel uitgangspunt. Zet acht personen bij elkaar en laat ze antwoord geven op die ene vraag die mogelijk recht geeft op de felbegeerde baan. Gelukkig ontpopt de film zich niet direct tot een of andere martelprent, maar wordt er aandacht geschonken aan de verschillende theorieën die de personages bedenken. Het script heeft wel duidelijk een aantal gaten en Exam ontstijgt de middelmaat niet of nauwelijks, maar het blijft boeien. Jammer is wel dat de meeste acteurs geen beste prestaties neerzetten en de personages te oppervlakkig zijn om er echt wat psychologische diepgang in te krijgen. Het einde vond ik in al zijn eenvoud helemaal niet verkeerd. Jammer is wel dat het wat overdreven uitleggerig wordt, maar aan die kwaal lijden heel veel films.
* * ½
bjerik76
Ik vond hem wel goed, al begreep ik het eind niet zo goed, dat werd mij allemaal iets te ingewikkeld hoe/wat precies.
Een goede thriller met eigenlijk zeer weinig bloederige scenes.
Ik verwachte soort SAW scenes, maar het blijft bij de spanning.
Wel allemaal wat ver gezocht, en alle mogelijke opties werden vrij snel ontdekt en uitgevoerd, maar toch heb ik wel geboeid gekeken, want je wil toch ook wel weten hoe/wat alles in elkaar zit.
Het eind, de motivatie en alle links had van mij wel wat simpeler gemogen.
Want ik begreep nou ook niet echt WIE de baas was, zat ie er nou wel of niet tussen want zo slim kwam die baas weer niet over.
80 minuten spanning !

Sinav
Komedie / Drama, 2006

Al Final del Túnel
Misdaad / Thriller, 2016
pistoolroomsuspicionguardpilljobpsychologistziekteinterrogationcandidatenarcissist corporationpandemicrules