• 9.372.312 stemmen

Met onder meer: Luke Mably, Adar Beck en Chris Carey

Gesproken taal: Kantonees, Engels en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Exam

"How far would you go to win the ultimate job?"

Een groepje van acht getalenteerde kandidaten is geslaagd voor een laatste test en mag nu deel worden van een machtige, maar mysterieuze organisatie. Ze gaan een kamer zonder ramen binnen en krijgen hier tachtig minuten de tijd om slechts één vraag te beantwoorden. Er zijn echter wel een paar regels waaraan ze moeten voldoen, anders worden ze gediskwalificeerd; ze mogen niet praten tegen de opdrachtgever, de bewapende bewaker bij de deur, hun vragenlijsten bekladderen, of de kamer verlaten. De tijd gaat in, en de opdrachtgever verdwijnt. De kandidaten bekijken de papieren waarop de vragen zouden moeten staan, maar tot hun verbazing zijn deze blanco. Samen besluiten ze uit te zoeken wat de vraag is, maar doordat ze elkaars achtergrond ontdekken, lopen de spanningen hoog op.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van MARCUS CORVUS

MARCUS CORVUS

vreselijke energydrainer. slecht acteerwerk, veel clichees, slecht decor en vreselijk slecht ontknoping. dikke vette afrader.

ik zie dit als een dramatisch slecht aftreksel van The Cube.

avatar van LDvMegatron

LDvMegatron

Erg matig, het verbaast me dat deze in de bioscoop gaat draaien! Het acteerwerk was niet goed genoeg voor zo'n film en de acties van de karakters waren voor mij ook onbegrijpelijk. Dan nog dat verschrikkelijke einde Zeker geen voldoende dit

avatar van sbm

sbm

Nee deze film is mislukt

de idee was erg goed! maar de afwerking en de spanning die de film meekreeg was matig!!

ik denk dat ze dachten jaah we hebben de film gemaakt gewoon uitbrengen en mensen zullen toch wel nieuwsgierig zijn haha

en ze hebben gelijk!! voor mij een 2 voor de moeite

avatar van Frenkstarz

Frenkstarz

Boothead schreef:

Wat een crap, zonde van je tijd. Een ver-'saw'de versie van El Método. 1 ster.

Sorrie, maar deze vergelijking ontgaat mij volledig..

avatar van leandra6

leandra6

leuke film! vind films die zich op 1 plek afspelen altijd een uitdaging, maar deze heeft me goed vast kunnen houden. leuk verhaal, vond het goed uitgewerkt. acteerwerk was voor mij ook voldoende. geen hele grote topper, maar wel een aanrader.

er was alleen 1 ding wat ik niet helemaal snapte: ze slaan alle lampen kapot, tot ze 'infra-rood' licht overhouden. maar even later als ze erachter komen dat de lichten met stem-activatie werkt, dan branden er weer gewone lichten. maar die waren toch kapot??

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Zeer matig zoals al eerder beschreven hier dit is een zeer slap aftreksel van Cube.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Vrij goede psychologische thriller, het eind had iets beter gekunt maar al bij al gewoon een meer dan degelijke film waarin goed geacteerd wordt.

Voor mensen die niks met psychologie hebben is dit waarschijnlijk een wat mindere film.

avatar van bladerunner2007

bladerunner2007

mwah de film in 1 kamer en dat voor 1 uur en 35 minuten. Begin is mooi neergezet, maar daarna zwakt t af hoor. Aan het einde was ik slaperig dus heb de clou volledig gemist, was ook niet belangrijk. En dat de baas er ook in zat, wordt vaker gebruikt zoals ook hier. [/spoiler'] Nine dead moest ik ook aan denken.

avatar van reinier.1980

reinier.1980

Werkelijk een verschrikkelijk slechte film! Gewoon niet kijken!

avatar van plompa

plompa

absoluut niet de moeite waard. Zeer slap SAW aftreksel met slechte acteurs

avatar van rep_robert

Dit genre bestond al voor Saw hoor plompa, in dat geval kan ik Saw ook wel een aftreksel van Cube (1997) noemen.

Het gaat er vooral om of een film als dit spannend is. Dat is Exam zekerste weten. Het begin is lekker zonder poespas, de hoofdrolspelers worden gelijk in een afgesloten kamer gedropt en worden met een groot dilemma opgezadeld.
Wat is de vraag en wat is het antwoord? Wie dat weet krijgt de zeer gewilde baan.

In de basis een erg simpel idee, maar door de claustrofobische setting weet het goed een spannende sfeer te creëren.
Belangrijk in een film als dit is de cast. Die weten wat mij betreft prima staande te houden, op wat irritante acties na(wat aan het script ligt) heb ik me prima weten te vermaken tussen de spannende dialogen tussen de vreemdelingen.

Het leuke aan een film als dit is het feit dat je de hele speelduur moet raden naar het einde. Dat levert vaak leuke gedachtengangen op en als ik op het einde eigenlijk compleet mis zat vind ik het nog het leukst.

Het einde levert mij dan ook gemixte gevoelens op, het is eigenlijk zo briljant in haar eenvoud. Ik spoiler het maar niet, dat zou misschien een hoop ervaringen bederven van tevoren.
Wat wel weer jammer blijft is het feit dat ze na die leuke twist weer 5 minuten te lang door moeten gaan en er zo'n zoetsappig einde aan breien. Totaal niet nodig en het verneukt eigenlijk ook het hele concept van de film, ik vind gezien het einde de hele sollicitatiemethode maar 1 grote sof. Ook had ik in het begin al door dat de baas wel is in de groep zou kunnen zitten, iets wat je hier al wel vaker bent tegen gekomen.
Behoorlijk jammer, desalniettemin een prima thrillertje voor de genreliefhebbers die graag tot het einde in spanning gehouden willen worden.

avatar van Hankert

Hankert

wat was dit slecht zeg

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Hankert schreef:
wat was dit slecht zeg

wat is jouw beargumentatie slecht zeg.

Ik heb me prima vermaakt met Exam; Het concept is lekker mysterieus en er word heel weinig achtergrond info gegeven over de kandidaten, daar hou ik nou van.

Jammer dat de film op het einde toch iets teveel blootgeeft over het bedrijf zelf. Dit vond ik totaal irrelevant, samen met het zogenaamde virus waar sommige karakters aan leden. Dit hadden ze van mij uit het verhaal mogen laten, omdat het allemaal onnodig gecompliceerd word op deze manier.

Verder vond ik het jammer dat sommige momenten te duidelijk in beeld gebracht werden, waardoor je zelf al een conclusie kon maken. De bril die op de grond viel, het kauwgom dat onder het tafeltje geplakt werd.

Ondanks dat vond ik de cast het aardig doen, afgezien van die aziatische dramaqueen aan het begin.

Een alleraardigste film.

3,5 sterren

avatar van La Barca

La Barca

Prima film! Er zaten best aardige dialogen in die leuk waren om te volgen!

Helaas was het voor de kijker niet heel moeilijk om te bedenken hoe je antwoord zou krijgen op die vraag: door het camerawerk was het te obvious dat het wel iets met die bril moest zijn. Daarnaast lag het ook voor de hand dat de CEO al tussen de kandidaten zat.
Het moment dat de CEO de klok vooruitspoelde was wel goed gedaan!

Kortom een leuke film die op bepaalde momenten toch wat minder overduidelijke hints had moeten geven.

avatar van jipt

jipt

Klinkt als een interessant low-budget film. Is het budget bekend? Kan wel leuk zijn.

avatar van larska

larska

Vond het helaas niet echt een boeiende film. Begon na een tijdje ook meer in slaap te vallen als wat anders en het einde, sorry maar daar was ook niks aan. Toch nog 2 sterren inderdaad, 1, opzich is het verhaal wel leuk maar de verfilming van het verhaal minder.

avatar van grid8400

grid8400

erg ERG saai.

te veel geleuter en gelul en dan ook nog eens slecht acteerwerk.

avatar van pietpuk

pietpuk

Begint wel leuk maar zwakt naar het einde toe steeds verder af

avatar van Ew_MK1

Ew_MK1

Redelijke film.

Setting was goed neergezet en het idee was ook best orgineel. De uitwerking had helaas een stuk beter gekund maar heb me toch wel vermaakt op de zondagmiddag.

avatar van proxihox

proxihox

Ik heb me prima vermaakt en vind het weer eens wat anders dan een "schieten,tieten en helikopter" film.

Ach in elk verhaal kun je gaten schieten,maar dat vond ik niet storend.

Als je dus actie wilt niet kijken maar voor een wat anders en een goed psychologisch verhaal ben je met deze film een heel eind op weg.

avatar van El ralpho

El ralpho

Fikse tegenvaller..
Teveel geleuter en gelul zoals grid 8400 een paar reacties boven mij al al zegt: Dit alles haalt vaart uit de film en maakt hem nodeloos saai. Het verhaal was namelijk wel goed verzonnen en erg sterk. Helaas zit je het grootse gedeelte van de film naar theorieën te kijken die de personages elkaar voor leggen Hoe zouden we achter de vraagstelling kunnen komen? misschien essentieel voor de film, maar bijzonder saai uitgewerkt. Tegen het einde van de film wordt het allemaal net wat interessanter maar dit is niet genoeg om je aandacht de volledige film vast te houden. Aan het einde vond ik het geheel zeker leuk bedacht, maar er had zoveel meer in kunnen zitten door vooral in het eerste gedeelte van de film meer suspense te stoppen. De film lijkt overigens erg op Killing room(2009) die ik een stuk beter uitgewerkt vond.

2,5 ster voor de leuke ideeën die erin gestopt worden maar helaas op een saaie manier uitgewerkt worden.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Dezefilm stelt niet veel voor. Is eigenlijk saai na een eindje. Op het einde wordt het iets spannender wanneer er een clash komt tussen de twee 'overgeblevenen' maar dat is het dan ook. Ik zal deze zeker niet terug kijken.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Aardig concept. Hier en daar wordt het alleen wel erg langdradig. De psychologische spanningen hadden wat mij betreft nog beter uitgewerkt kunnen worden. Einde is wel een beetje suf. Had meer ingezeten. Wel beklemmend gefilmd en dat draagt erg sterk bij aan de sfeer in de film.

avatar van sander.h

sander.h

Ik vond hem ook wel aardig. De film wist mij in ieder geval wel de volledige speelduur te boeien, ondanks het af en toe houterige acteerwerk (die psychiater komt toch af en toe gevaarlijk dicht bij GTST-niveau) en het feit dat alles zich slechts op 1 locatie afspeelt.

Het concept is daarnaast beter dan de uitwerking, het mysterieuze examen en bijbehorende spanningen hadden een beter verhaal en zeker een betere ontknoping verdiend.

Ondanks dat zeker geen onaangename kijkervaring. 3*

avatar van Elineloves

Elineloves

Tsja. Normaal hou ik er wel van, een dergelijk psychologisch thrillertje. Of het nou de oninteressantere karakters waren, het langdradige verhaal of het trage begin van de film.. Ik weet het niet. Ergens was het best leuk om het eens voornamelijk verbaal te zien in plaats van fysiek. Geen bloedvergieten, geen lichamelijke martelingen..

Het motief is verre van boeiend, de plottwists voelen onnatuurlijk en geforceerd aan. Weinig nieuws onder de zon.

Een ander einde had de film misschien nog naar de voldoende kunnen helpen, maar helaas maakte het veel stuk. En het was al niet veel soeps om mee te beginnen.

avatar van pim-klaver

pim-klaver

erug goed neergezet

goede drukkende sfeer

liet veel aan de fantasie over

kon alle kanten op

cube is veel platter en grover (1ste deel vond ik wel goed trouwens ) hoeft van mij allemaal niet

en saw is helemaal vreselijk

martelen hoef ik niet te zien er moet wat aan de fantasie over blijven

avatar van schram101

schram101

Het einde nekt de film keihard.

De acteurs waren wisselend, de één beter dan de ander. Het concept is leuk en zoals Eline zegt, is het wel leuk om te zien dat de personages vooral de verbale strijd met elkaar aangaan. Tot aan het einde toe was dan ook allemaal best redelijk, door het einde kan ik echter niet boven 2,5* uitkomen.

avatar van mock turtle

mock turtle

errug slecht neergezet

heel neppe sfeer

liet te veel aan de fantasie over

kon alle kanten op (maar ging helaas nergens heen)

cube films waren stukken beter

Vergeljking met Saw slaat nergens op, want totaal ander soort film

leuk geprobeerd maar ging nergens over.

avatar van Pierre1965

Pierre1965

Geslaagd!!!

Niet realistisch natuurlijk.

Ik denk niet dat het zo zou gaan als je een groep bij elkaar zet.

Maar knap bedacht.

Film heeft iets van de Cube qua sfeer.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Een fascinerende psychologische thiller. De uiteindelijke "vraag" was goed gevonden. Film was bij momenten zeker spannend. Ook het samenwerkingsproces, de onraad, elkaar elimneren had zeker een bijdrage aan de sfeer.

De hele film speelt zich in één ruimte af, maar dat stoorde echt niet. Ik was de hele tijd aan het meedenken en je kon echt zelf plaats nemen in de deelnemers hun positie. Wat zou ik doen moest ik er zitten. Alles zit zo geweldig in elkaar.

De bewaker had bovendien iets creepy! Een echte aanrader, begrijp de lage score niet echt.