• 9.377.185 stemmen

Undisputed III: Redemption (2010)

Actie | 96 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titel: Undisputed 3

Geregisseerd door: Isaac Florentine

Met onder meer: Scott Adkins, Mykel Shannon Jenkins en Mark Ivanir

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Undisputed III: Redemption

"One deadly tournament. Last fight for freedom."

Uri Boyka is een Oost-Europese gevangenisvechter. Hij is op zoek naar een mogelijkheid om zich de gevangenis uit te vechten, maar om dat te bereiken zal hij de beste kooivechters in de wereld moeten verslaan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van mrwhite

mrwhite

dit is een redelijke goeie film zeker beter dan deel 2 want die vond ik echt zeer zwak.

natuurlijk moet je niet naar deze film kijken voor het verhaal want dit is waarschijlijk al de 100ste film in deze genre maar de vechtscene's zijn meer dan behoorlijk gedaan en ook bij momenten leuk in beeld gebracht.

die Scott Adkins is wel die ideale man voor dit soort films en Isaac Florentine probeert een beetje de b-actie films van begin de jaren 90 terug tot leven te brengen.

het einde van de film was dan wel weer heel zwak wat mij betreft en zeer voorspelbaar.

en nog één iets sinds waneer ligt brussel in frankrijk

een dikke 2,5* vooral voor de goeie vechtscene's.

avatar van kaholiic

kaholiic

Flitsend.

Ik dacht dat die flink zou tegenvallen maar niks is minder waar. Het verhaal is wat magertjes en slechter dan deel 2. Maar de vechtscenes zijn echt prachtig. De verschillende stijlen doen erg goed en het vertragen en versnellen van beelden is zeer vet. Acteerwerk matig. Niet storend. Rauw, flitsend en harde vechtfilm.

Zeer goed.

avatar van 606

Mijn 1ster Undisputed film en beviel me erg goed.

Verhaal was prima en dat afgewisseld met keiharde knok actie.

Acteurs ook gewoon goed.

3,5 ster

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Hierbij verklaar ik mezelf officieel fan van de Undisputed films.

Ik maakte mij lichtjes zorgen wie acteurs als Jean Claude van Damme, Steven Seagal Jet Li, etc. gaan vervangen. Al deze gasten zitten al heel dicht tegen de 50. Maar als ik zie wat een man als Scott Adkins allemaal in zijn mars heeft, dan ben ik al gerust gesteld. Hij is nog relatief jong, heeft de looks, hij kan idioot goed vechten en hij kan zelfs acteren. Verwacht geen Jeff Bridges niveau, maar het is echt niet verkeerd. Ik gun hem succes. Ik hou nou eenmaal van een goede vechtfilm. Nu kan iemand als Michael Jai White ook erg goed matten, maar helaas begint deze beste man ook minder jong te worden. Hij wordt dit jaar 43.

In Undisputed III draait het allemaal om Uri Boyka. In deel II was het in principe nog de grote badguy, maar nu hij hier de hoofdrol vertolkt, wil het niet zeggen dat het nu ineens een hele sympathieke kerel is geworden. Al heb je het wel een beetje met hem te doen. Althans, dat had ik. De fenomenale knokpartijen spatten wederom van het scherm en de smeuïge clichés vliegen je weer om de oren. Maar zeg nou zelf, nou en!! Ik word alleen maar vrolijk van het feit dat er anno 2010 nog steeds uitstekende vechtfilms worden gemaakt! Serieus, ik had het genre toch wel enigzins dood verklaard.

De Undisputed films doen alle andere goede matfilms uit het verleden eer aan. Verplichte kost dus!

avatar van Aapje81

Aapje81

Ouderwets leuke knokfilm die zichzelf niet te serieus neemt. De cast is ok en Atkins is zelfs charismatisch als de sentimentele vechtmachine.

Boven gemiddeld.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Vandaag nog eens herzien, nadat ik hem eigenlijk nog maar pas gezien had.

Ik vind deze film gewoonweg top. De film bevat een leuk verhaal dat weliswaar niet vergezocht is, maar toch voldoet voor een film als deze (want uiteindelijk draait het toch alleen om de gevechten). Mijn complimenten voor de bedenker(s) van de vechtchoreografieën die echt van een hoog niveau waren. Natuurlijk moet ik dan ook de vechters zelf complimenteren, want zij moesten namelijk deze scenes spelen.

Scott Adkins heb ik leren kennen in het vorige deel van de Undisputed-reeks, en ik moet zeggen dat ik er meteen wild van was. Hij heeft echt zo'n stoer Russisch accent en is echt de geknipte man voor deze film.

Ook het regiewerk lijkt me uitstekend. Het lijkt me niet evident om zo'n actiescenes op een dergelijke manier in beeld te brengen. Ook positief was het gebruik van slow-motions en af en toe een heerlijke close-up.

Op naar een vierde deel zou ik zeggen!

avatar van Decec

Decec

Prima actie/misdaadfilm....
Prima vechtscene....
Prima acteerwerk...
Oh, wat een spannende slot....
Wel belachelijk: als je verliest, dan mag je naar huis, dan schiet je neer...

Zeker de moeite waard...

Undisputed III won Best Director Award and Best Fight Choreographer in the 2010 edition of ActionFest.

avatar van david bohm

david bohm

Actiefilm die met het verstand op nul kijkbaar is.

Standaard verhaal met man -tot-man-gevechten in een gevangenis waarbij de uiteindelijke winnaar zijn vrijheid terugkrijgt. Uiteraard zijn er slechteriken tegenover mannen met rechtvaardigheidsgevoel. Ook heeft de hoofdpersoon een nare blessure.

Tja, origineel is anders maar het is allemaal leuk gedaan vind ik. Toch gaat het geven van een voldoende me te ver.

Twee en ½ sterretje.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Beter dan verwacht. Vond deel 2, ondanks MJW, een stap terug t.o.v het eerste deel. Adkins komt gelukkig een stuk beter tot z'n recht hier en de gevechten worden nog even wat verder opgekrikt. Lang niet slecht! Mykel Shannon Jenkins zorgt voor de traditionele 'tegenhanger' van de norse Uri, wat een vermakelijke opbouw oplevert. Verder een iet wat uit de hand gelopen einde, maar alleszins vermakelijk met de juiste state of mind. Blijft een middle of the road trilogie en ja... deel 1 is nog steeds de beste

avatar van Kondoro

Kondoro

Top Film!.

Ik vond hem gewoon prima en heb genoten..

Ik keek er erg na uit om te kijken en uiteindelijk dan toch maar gedaan.

En dat was de tijd wel waard!

Mooi verhaal en moves van de vechters!

avatar van Leno

Leno

Het verfrissende van de actiescenes is er inmiddels wel vanaf en het verhaal is alleen maar vager geworden. Adkins zit aan zijn vage Russische karakter vast en kan nog steeds de film niet dragen.

avatar van Theunissen

Na eerst het tweede deel uit de reeks "Undisputed" te hebben gezien, was het nu de beurt aan dit derde deel. Dit derde deel is me overigens best goed bevallen, want zowel het verhaal vond ik leuker en ook de uitvoering ervan. Desondanks zit ook dit deel weer vol met clichés, is het niet bijster origineel en is het verloop ook vrij voorspelbaar.

Dit deel sluit overigens naadloos aan op het einde van het tweede deel en dit keer neemt Scott Adkins (wederom in de rol van de Rus Yuri Boyka) de hoofdrol op zich, die nog in het vorige deel zwaar geblesseerd raakte aan zijn rechterbeen in het eindgevecht met de Amerikaan George Chambers. Die handicap neemt hij mee in dit verhaal en speelde overigens verdienstelijk en zijn gevechten mochten er zeker weer wezen (vooral natuurlijk het eindgevecht tegen de Colombiaan Raul 'Dolor' Quinones die leuk gespeeld werd door Marko Zaror).

Omdat het in dit deel om een gevangenistornooi draait met acht gevangenisdeelnemers uit verschillende landen (o.a. natuurlijk weer een donkere Amerikaan met de naam "Turbo" die gespeeld werd door Mykel Shannon Jenkins en waar Yuri Boyka uiteindelijk bevriend mee raakt) is de vechtactie meer gevarieerd en hebben alle deelnemers hun eigen vechtstijl (vooral de manier van vechten van Braziliaan Rodrigo Silva, die gespeeld werd door Santiago Silva, was wel fraai en komisch). Uiteraard worden de gevechten weer allemaal fraai en ook best spectaculair in beeld gebracht. Buiten de vele gevechten was het verhaal best aardig (de opbouw is goed en het verhaal bevat ook een aantal wendingen) en wist het ook nog te boeien. Ook het einde mocht er wezen en was zelfs nog enigszins verrassend.

Al met al heb ik me goed vermaakt met deze leuke vechtfilm, die vermakelijk is en die ook lekker wegkijkt.

avatar van Brabants

Brabants

Krachtig deel met een solide plot en goed acteerwerk. Martial arts meer dan goed vertegenwoordigd. Prima film binnen het genre. Scott Adkins is de JCVD van de 21e eeuw.

avatar van Number23

Number23

Ook bij dit vervolg erg verbaasd over het cijfer op IMDb, ook MM-gebruikers stemmen deze film gewoon de actie 250 in. De film ziet er in z'n geheel veel slechter uit en de vechtscenes zijn minder overtuigend, al was de capoeira leuk om te zien. Ook Mark Ivanir is wel leuk in zijn terugkerende rol als Gaga. Geinig om Marko Zaror te herkennen uit John Wick 4 en Machete Kills, hij is blijkbaar een bekende actieheld in Chili. Adkins doet het gewoon prima als Boyka, helaas is die Turbo bloedirritant.

Vroeger was ik gek van die tournament movies, tegenwoordig is het allemaal veel te voorspelbaar.