Genre: Drama / Horror
Geregisseerd door: Matt Reeves
Met onder meer: Kodi Smit-McPhee, Chloë Grace Moretz en Richard Jenkins
Releasedatum: 13 januari 2011
Plot Let Me In
"Innocence dies. Abby doesn't."
Owen is een 12-jarige jongen uit New Mexico die op school gepest wordt. Hij raakt bevriend met zijn buurmeisje Abby, die pas in de stad is komen wonen. Vanaf dat moment vinden er verschillende 'vreemde' gebeurtenissen plaats en komt Owen langzaam maar zeker achter het verschrikkelijke geheim van zijn buurmeisje...
Owen
Donald
High School Kid
psycholamp
- 1960 berichten
Ik vond het iig een originele film
Ik heb deze niet gezien, maar dat lijkt me toch wel onmogelijk bij een remake als deze.
Gon1234
Er staat ook dat ik het vind, ik heb de originele versie namelijk nog niet gezien
centurion81
- 2066 berichten
- 1986 stemmen
Aardige film, originele invalshoek. Ondanks de originele invalshoek vond ik de film tamelijk voorspelbaar en nergens echt eng. Knap geacteerd van dat jonge ventje ook nog.
Cassevis
Hmmm.. Hier heeft Matt Reeves toch wel een aardig werkje gemaakt.
Deze film heeft een goed en creatief verhaal, is een keer wat anders dan al die saaie en nutteloze doorsnee horrorverhalen.
De film is NIET eng maar dat maakt mij ook helemaal niet uit. Ik denk dat de film daar ook helemaal niet voor bedoeld is. Gelukkig heeft Reeves niet (wat ik althans wel van te voren gedacht had) er een overdreven hollywood film van gemaakt, dat alle moordscenes 10 keer bloederiger zijn. Dat zou ik anders dommig en typisch Amerikaans vinden.
Verder zien de visuele effecten er wel redelijk uit en het acteerwerk van Chloe Moretz is ook niet verkeerd.
Wat wel jammer is van de film dat als je het origineel heb gezien denk je op den duur dat het eigenlijk bijna een kopie is, alleen is het in Amerikaans gesproken. Scenes zijn haast letterlijk overgenomen. Het ontbrak gewoon aan creativiteit.
Een aardige film maar ik raad het origineel toch wel meer aan.
Chloe Moretz
Heerlijke actrice. Ik ben 14 hoor! Maar het blijft toch een mooie meid en ze speelt echt geweldig. Ze is niet zomaar een girl in deze film. Ze is een hit-girl!
Tarkus
Prima film vond ik dit.
Er heerst een heel speciaal sfeertje in deze prent, die hem alleen maar beter maakt. Niet echt al té gruwelijk maar toch voldoende om af en toe even te schrikken.
En de beide kids doen het voortreffelijk.
Eentje voor de liefhebbers !!!
snake shit
Hoe heet het origineel?
Daphny.
Prima film vond ik dit.
En de beide kids doen het voortreffelijk.
Eentje voor de liefhebbers !!!
Je zou het origineel eens moeten zien.
puckb96
Het irritante aan deze film vind ik dat die stukken bloederiger is dan het origineel en die verrekte CGI was verdomd slecht, vooral in die scène in de tunnel. Zag er nep uit
donnasbroeikas
Een verbazingwekkende drama/thriller in een bloedstollende horror sfeer! vind ik persoonlijk.
Ik vind het echt een meesterlijke film, deze moet je gewoon gezien hebben als horror fan. Hij is heel origineel en zeer spannend. ik vond de pestkoppen echt cool, vooral die broer Jimmi die kan echt goed acteren. Hij ziet er ook echt als een pestkop uit. (vooral de scene in het zwembad)
En natuurlijk Hit Girl (bekend van Kick Ass) Chloe Moretz is echt een groot talendje. In Kick Ass vond ik haar toch net iets beter spelen, maar dat terzijde. De muziek is ook erg goed past echt bij deze film. De zweedse versie heb ik eerst gezien die was al goed maar deze is nog vele malen beter. Hij is zeer vermakelijk en zeker een prachtig filmpje.
Ik heb ''m 2 keer in de bios gezien daarna nog 10 keer op de download versie. Toen kocht ik ''m en heb ik ''m nog 100 keer gezien. Ik heb nog nooit een film zo vaak gezien. Sommige scenes zijn echt zo vet (zwembad scene en Tunnel scene)
Mijn favoriete scenes zijn:
De badkamerscene)
Tunnel scene (deze gaat iedere horor fan leuk vinden)
Zwembad scene
Conclusie een meesterwerk gewoon kijken iedere horror fan heel mooie beelden ontroerend verhaal ook origineel mooie muziek en zeer eng!
PS. Ben ik hier de enige die Let me in een super enge film vind? hihi
Cassevis
De Tunnel scene is echt een super coole scene, die moet je gewoon gezien hebben als horror fan. Uitmuntend!
puckb96
Ik vind hem cool, maar zoals ik al zei is het CGI, dat erbij gebruikt is, heel nep. Ze hadden beter een sound effect of implicatie moeten gebruiken, net zoals bij het origineel. Maar ik vind hem wel cool, lekker bloederig
Cassevis
@Puck 96 Ja die scene heb ik 1000 keer gezien, wat vind je van de badkamerscene? Vind je die ook vet? En heeft die badkamerscene ook CGI?
Chloe Grace Moretz is echt awesome! knap meisje!
Ik ben wel 19
the-hague-pride
zal bijna denken dat ik een andere heb gezien
vond het echt 3 keer niks
puckb96
Chloe Grace Moretz is echt awesome! knap meisje!
Ik ben wel 19
De badkamer scène is ook cool natuurlijk maar wat ik nog altijd de mooiste scène vind in de remake is wanneer Owen die grammofoon plaat afspeelt. Mooie muziek is er ook bij gebruikt. Ik weet niet of ie CGI heeft, maar die is dan wel beter
Chloe Moretz is zeker een knappe meid. Ik ben 14 dus wij kunnen er wel over kletsen
AandF
Schattig romantisch in a creepy way!
De kindertjes deden het goed, geen hoogstaande film, maar leuk tussendoortje
jorn2611
Chloe Moretz
Je hebt echt gelijk, ik heb bijna al haar films gezien!! HaHa! Respect man!
Ik ben ook 14!
puckb96
Je hebt echt gelijk, ik heb bijna al haar films gezien!! HaHa! Respect man!
Ik ben ook 14!
Ah bedankt.
Ik vind van alle kindersterren (op dit moment) zo'n beetje chloe moretz wel de beste van de vrouwen. die fanning zusjes hebben het wel goed gehad, alhoewel elle fanning wel weer erg goed speelde in super 8.;
sinterklaas
Naah, ik ben bijna 21 en vind Chloe ook een lief knap meissie hoor.
En gister diep in de nacht deze maar eens aanschouwt. Het Zweedse orgineel was natuurlijk subliem en heeft vorig jaar ook in mijn top 10 gestaan. Toen er een remake ervan werd aangekondigt (deze dus) zag ik er wel er tegenop. Maar toen de film werd geregiseerd door Matt Reeves (van Cloverfield) en dat Chloe Moretz het vampiermeisje speelde, (wat ik dus te weten kwam vlak nadat ik Kick-Ass gezien had) werden m'n gedachten helemaal anders. En inderdaad. Let me In is zeker geen slechte remake.
Natuurlijk komt alles weer op hetzelfte neer als het orgineel, weinig nieuwe toevoegingen enz maar toch kwam deze wel goed uit de verf en was het opnieuw weer een donkere vampierenliefdes sprookje. Kodi Smith, die we al kennen uit The Road zet hierin dit keer een mooie rol neer van Owen, die uiteraard een buitensluiter is en dat zijn leven gaat veranderen als hij kennis maakt met Abbey, die weer erg mooi is neergezet door Moretz. Moretz is hierin vergeleken met Kick-Ass een stuk rustiger en onschuldiger, maar ook weer niet altijd onschuldig.
Ik denk eigenlijk dat zij wel een beetje de remake gered heeft. Het mag ook wel een kopie zijn het orgineel maar ook het donkere duistere sfeertje is weer mooi meegekopieerd en weet het je toch ook een spannend, maar soms ook wel een beetje een depri gevoel te geven. Mede vanwege de troosteloze besneeuwde locatie en de levenstijl van de 2 kinderen. Ook het kalverliefdethema word hierin weer mooi weergeven en je ziet maar dat Zweden toch wel gedurfter is dan de states. Hierin laten ze de beruchte waarheid over Abbey niet expliciet zien. De kills van Moretz waren ook weer lekker bruut en hierin lijkt ze wel weer even Hit Girl, maar dan in de vampieren versie.
Al met al een zeer gelukte remake. Even duister en even mooi en gelukkig ook niet zoetsappig en overdreven. Wat vaak gebeurd bij dit soort films in Amerika.
AmazingPP
Toch wel de verrassing van de week voor mij! Ik had het origineel gezien en wist toen al dat deze remake gemaakt zou worden, wat ik toendertijd niet nodig vond. Nu ik deze remake heb gezien neem ik mijn woorden terug. Het is allemaal net iets verfijnder in deze remake. Daarbij vond ik de film prachtig geschoten, beter dan het origineel. Erg goed gedaan deze remake en wat mij betreft overtreft hij het origineel. Ik heb ademloos naar mijn HD-scherm zitten kijken. Fantastische horrorfilm, waar ook nog eens veel drama in verwerkt zit! Prima rollen van de kinderen, fantastisch neergezet. Zoals ik al zei: de verrassing van de week, daarom 4,5 *!
puckb96
er zijn dus ook goeie remakes....................
grapje hoor dat wist ik al heus veel.
neem een voorbeeld aan the hills have eyes.
en neem een voorbeeld aan let me in.
vond dit een dondersgoeie horrorfilm.
het acteerwerk is, net zoals in het origineel, ijzersterk.
en chloe moretz blijft toch altijd wel een mooie meid.
en deze film is ook stukken bloederiger dan het origineel.
ja, we willen alles zien of toch niet?
het CGI die erbij is gebruikt, vooral bij de tunnel scène, is bagger.
maar wat mij betreft in mijn ogen gewoon een goeie remake!
Triple G
Ik lees zojuist dat dit een remake van een Zweeds gebeuren uit 2008 is. Wat is de reden daarvan? Iets van: ik kan het beter..?
In ieder geval vond ik deze versie buitengewoon goed. Uitstekende sfeer, vrij origineel op het gebied van vampierenwerk (afgezien van het origineel dan natuurlijk), overtuigend acteerwerk, ingetogen en van de eerste tot de laatste minuut boeiend, al niet met een voorspelbaar eind. Dat had trouwens, met dezelfde afloop overigens, nog best iets strakker uitgewerkt gekund.
Ben nu wel benieuwd naar 't origineel. Of moet ik die nu juist links laten liggen....?
puckb96
matt reeves vond dat het origineel te weinig kijkers had gekregen en heeft daarom een remake gemaakt. ik raad je aan het origineel een keer te kijken.
dies stukken beter!
KingJ
Zoals eerder gezegd inderdaad een duister mooi sprookje, mooie trage sfeer.
Zeker horror elementen maar anders dan de gemiddelde horrorfilm, ik heb er van genoten.
stultmeister
Een enorm sfeervolle film. Boeit van begin tot het einde.
Ook de kind acteurs zijn in deze film te pruimen (iets waar ik soms bij andere films wel eens moeite mee heb).
Iedereen heeft het steeds over het origineel dat beter is. Ik heb beide films gezien. Ik vind beide films goed, maar de remake kon me toch meer bekoren. Kan zijn dat ik misschien niet zo goed kon wennen aan het Zweedse taaltje. Vond de uitstraling van de hoofdpersoon ook minder dan in de remake. Echter het meisje van de Zweedse film was wel angstaanjagend.
Al met al 4 sterren voor deze horrorfilm die zich onderscheid van andere horrorfilms.
Actarus
Nee, deze versie is helemaal niet beter dan het origineel!
Als je een remake maakt, kom dan met iets nieuws of verrassend uit de hoek. De scene op de achterbank vond ik dan ook het beste van de film....Voor de rest zie je ons monstertje rondvliegen als een Gollum-achtig iets (slechte special effects!)
De o-zo-beruchte zwembadscene biedt totaal geen spanning zoals ie in het origineel was opgebouwd; Waarom is die nu in het donker? aja, om de effects te verdoezelen?
Die scene in het bed, helemaal niet zo verwarmend als voorganger...
...En waar is de kattenscene naartoe? Toch wel een hoogtepunt in de Zweedse versie!
Ik kan begrijpen dat als je de eerste keer kennis maakt met "Abby and Boyfriend", je het een ferm en leuk filmpje vind, maar voor mezelf is dit geen verbetering, maar flauwe versie van het origineel,...dus overbodig.

Låt den Rätte Komma In
Drama / Horror, 2008