ad
 • 140.690 films
 • 6.737 series
 • 20.448 seizoenen
 • 460.959 acteurs
 • 284.175 gebruikers
 • 8.143.389 stemmen
Avatar
 
banner banner

Hard Candy (2005)

Drama / Thriller | 104 minuten
3,36 2.432 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Speelduur: 104 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Slade

Met onder meer: Patrick Wilson, Elliot Page en Sandra Oh

IMDb beoordeling: 7,1 (155.329)

Oorspronkelijke taal: Engels

Releasedatum: 13 juli 2006

 • On Demand:

 • Pathé Thuis Bekijk via Pathé Thuis
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play

Over Hard Candy

"Strangers shouldn't talk to little girls."

Een 32-jarige man maakt contact met een 14-jarig meisje op het internet. Hij maakt een afspraak met het meisje en neemt haar mee naar huis. Al snel blijkt echter dat de verhoudingen wat anders komen te liggen dan de man had gedacht.

imageimageimageimageimageimageimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

 • 7252 berichten
 • 3195 stemmen

Hypocriete moraal op zijn Amerikaans. Eerst een overgeseksualiseerde opbouw waarmee de camera een meisje van veertien neerzet als een begerenswaardig lustobject, maar dan natuurlijk wel met een wraakplot erin gebouwd waarin de vieze vuile pedofiel eens even flink wordt aangepakt. Kunnen de mannelijke kijkers tevreden geilen op minderjarig schoon en toch het schuldgevoel afgekocht zien voordat de aftiteling over het scherm gaat.

Op zich ben ik absoluut niet vies van een beetje exploitation op zijn tijd, maar het irriteert wel als mensen gaan doen alsof hier nou complexe morele vraagstukken worden behandeld. Eigenlijk is het namelijk vooral een aartsconservatieve film die een shockerende inhoud suggereert door pedofilie centraal te stellen. Jammer eigenlijk dat een beladen onderwerp als pedofilie in 2005 niet behandeld kon worden op een niveau dat zelf het puberale overstijgt.


avatar van Olórin

Olórin

 • 42 berichten
 • 112 stemmen

Goeie film! Gister gezien en moet er nu nog af en toe over nadenken, als je dat hebt dan heb je persoonlijk een goeie film te pakken.

Ik had het toch ook met de man te doen omdat het voor mij niet 100 procent vaststond dat hij een dader is

Ik ga deze film zeker nog een keertje bekijken!


avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

 • 395 berichten
 • 1294 stemmen

Na heel lang uitstellen toch gezien.

Prachtig acteerwerk van Patrick Wilson, en zeker ook de piepjonge Ellen Page.

Wat mij echter stoorde was het rommelige camerawerk, ok het is het typische David Slade camerawerk, maar was voor mij te bedrukkend (had ik ook bij 30 Days)

Wel een fantastisch plot, en entertainend en spannend genoeg om te blijven kijken, maar ik denk eenmaal ik de film herbekijk is het er een beetje af vandaar twijfelde ik voor een 3,5 of 3,0

Maar na even denken hou ik deze Hard Candy op een dikke 3,0 sterren zeker wel , maar had veel meer van deze verwacht.


avatar van ambrosini

ambrosini

 • 489 berichten
 • 518 stemmen

goed verhaal

goed acteerwerk..


avatar van Suteruni

Suteruni

 • 70 berichten
 • 197 stemmen

zeker een goede film en ook ik had regelmatig te doen met zowel de man als het meisje. Stemt tot nadenken over pedofolie ( niet elke pedofiel handelt naar zijn gevoelens ) maar ook over het recht in eigen handen nemen, wat het meisje deed. Bovendien vind ik het onvoorstelbaar dat een meisje van 14 zulke dingen doet en het ook volhoudt als het eea misloopt. Maar goed, het is dan ook een film


avatar van flaphead

flaphead

 • 483 berichten
 • 721 stemmen

Een film met pedofilie als thema en leidraad, heeft durf. Het is een controversieel onderwerp, waar iedereen een scherpe mening over heeft. Bij de eerste scene hield ik dan ook mijn hart vast waar dit heen zou gaan.

Daarna komen de hoofdrolspelers in beeld en na een minuut ben ben ik het al kwijt; Hayley zou een 14-jarig meisje moeten zijn, dat er ouder uitziet en zich volwassener gedraagt. Dat laatste klopt zeker (daarover later meer), maar Ellen Page ziet eruit als een 10-jarig jongetje. Het is mij een volslagen raadsel waarom ze zo neergezet wordt als het karakter duidelijk anders voorgesteld wordt.

Mede daardoor kom ik niet in de film. Zodra het niet geheel onverwachte kantelpunt geweest is, wordt het van kwaad tot erger. Wraakfilms zijn er genoeg, ook met daarin karakters die zich van verschillende kanten laten zien. Maar Hayley gedraagt zich als mínstens haar dubbele leeftijd, met haar sarcasme, intelligentie, analytisch vermogen, noem het maar op. Het is een psychisch gestoord kutwijf. Het is zo verschrikkelijk ongeloofwaardig dat het onmogelijk wordt het gebrachte thema tot je te laten doordringen. In het script wordt dan maar gestopt dat de doktoren haar blijkbaar al gek vinden, zodat alles verklaard zou worden. Gewoon nee.

Als ik objectief probeer te kijken, ligt er feitelijk zo'n dik Amerikaans moraal overheen. Ook daar worden we niet vrolijk van. Nogmaals, het is een gedurfd thema om te behandelen, maar het vliegt erg de bocht uit. Het mist een goed uitgesponnen diepte. De achtergrond wordt ook vaag gehouden. En ook al klopte haar karakter niet, Page speelt subliem. Tegenspeler Wilson verdient ook een pluim, want een makkelijke rol was het niet.


avatar van SmackItUp

SmackItUp

 • 3313 berichten
 • 2123 stemmen

Donkerwoud schreef:

Eigenlijk is het namelijk vooral een aartsconservatieve film die een shockerende inhoud suggereert door pedofilie centraal te stellen. Jammer eigenlijk dat een beladen onderwerp als pedofilie in 2005 niet behandeld kon worden op een niveau dat zelf het puberale overstijgt.

Mee eens. Had gehoopt op een wat minder platvloerse uitwerking.


avatar van Movsin

Movsin

 • 6009 berichten
 • 7309 stemmen

Eerder ongeloofwaardig, vond ik, temeer dat het thema van een jonge, geniale tiener die een volwassene verstandelijk op vele vlakken overbluft, weer wordt aangevoerd.

Nietemin, filmisch zeker in orde en vermits de cineast ons een heel tijd over één en ander in het ongewisse laat, is spanning voortdurend aanwezig.

Ellen Page en Patrick Wilson schitteren in hun rol. Page was al enkele jaartjes ouder dan 14 toen de film werd opgenomen.


avatar van shrink

shrink

 • 1621 berichten
 • 1846 stemmen

De film is behoorlijk ongeloofwaardig en soms langdraderig. Maar het thema vergoed veel, op een bijzondere wijze wordt de verschrikkelijke handelingen van pedofielen via het internet 'aangepakt'


avatar van duffs

duffs

 • 222 berichten
 • 193 stemmen

Niet bijzonder wel soms wat spanning


avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

 • 5223 berichten
 • 1053 stemmen

Goh.

Niet foutloos, maar met zo een thema ook heel moeilijk. Ik heb wel de gehele speelduur erg geboeid gekeken. Nooit werd het saai. Audiovisueel wel heel altijd braafjes, dus dat mocht wel wat gewaagder.

Deze film slaagt erin wat ethische vraagstukken te stellen (of maak ik ze zelf en was de film erg belerend juist?). Maar soms vroeg ik me af wie het meest onmenselijk en gestoord was: het meisje of de pedofiel van wie je toen niet wist dat hij een pedofiel was maar wel de beschuldiging kreeg, en dat is een zeer slecht teken. Hoe dan ook, het meisje handelde ethisch niet correct en heeft een man - hoe slecht hij ook mag zijn - wel tot zelfmoord gedreven.

Hoe dan ook, zijn er nog wel wat problemen met de film. Zo had ik nooit het idee dat de man avances bij haar maakte. Maar bleek hij haar wel te stalken en niet geinteresseerd te zijn in oudere vrouwen dan haar. Wel heb ik het idee dat zij het een beetje zelf zocht, en met reden, om hem een lesje te leren. Maar als man moet je echt actief meisjes - zeker van die leeftijd afwijzen, en dat deed hij ook niet. Het is gewoon degoutant om als volwassen man met minderjarige meisjes op te trekken. That's not done. Maar er bestaat ook zoiets als de kat bij de melk zetten... ik heb er een wat dubbel gevoel bij, zeker omdat er niet zo diep ingegaan werd op hun voorgeschiedenis.

Ik had ook het idee dat de film rond de pot draaide. Heb gewoon als film her lef om zijn fucking ballen er dan af te snijden, en krabbel dan niet terug, om dan met een soort van andere intimidatie/chantage af te komen. Maar niet voor we het verplichte nummertje krijgen waarbij de man vrijkomt om vervolgens met gemak overmeesterd te worden door een meisje van 14 die totaal niet overkomt als een minderjarig meisje

En dat tot twee keer toe. Alsook de buurvrouw die nog eens komt kijken wat er gebeurt, ook zo een cliche. Dan nog eens die code die zo makkelijk gekraakt wordt, en de kluis die relatief makkelijk gevonden wordt. Zeer ongeloofwaardig, maar de spanningsboog bleef op die manier wel aanwezig, en ik denk dat het zeer lastig is om van dit thema een geloofwaardige film te maken. Op bepaalde vlakken doet de film het wel zeer goed. En qua acteerprestaties is het ook zeer goed, maar een fan van Ellen Page ga ik wel nooit worden.

Al bij al een film waar ik erg dubbele gevoelens bij heb. Ik weet niet wat nu overheerst.

Ik bedacht me ook wat ik zou doen in deze situatie als ik als rechter zo een zaak zou krijgen, maar laten we uitgaan van een meerderjarige vrouw. En er van uitgaan dat er geen sprake is van psychisch lijden, of geschiedenis van seksueel misbruik. Ik denk dat ik als rechter haar al verantwoordelijk stel voor twee wettelijke inbreuken: 1. foltering en 2. aanzetten tot zelfmoord, met het argument dat ze al haar opzoekingswerk en research aan de autoriteiten kon doorgeven, want die zijn er NORMAAL gezien om dit soort zaken af te handelen, al voel je je als burger soms wel machteloos en zijn ze hier erg laks. Maar op het feit na dat ze wellicht niet veroordeeld kan worden omdat ze minderjarig is (nog zoiets), zou ik geen verzachtende omstandigheden inroepen en onherroepelijk de maximumstraf uitspreken voor beide feiten. Dus een beetje film waar ik geen sympathie kan hebben voor beiden.

Zeker een film die moet rijpen voor ik een cijfer er kan aangeven. Zijn de elementen die storen te overheersend geweest voor een positieve filmervaring. Geen idee op dit moment eigenlijk. Maar de film laat je op z'n minst wel je brein gebruiken en dat waardeer ik wel. Het had wellicht wel veel beter gekund, maar geen makkelijke opdracht eigenlijk.


avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

 • 5223 berichten
 • 1053 stemmen

Hoe meer ik erover nadenk, hoe minder goed ik hem vind. Deze gaat gewoon de vrije val in, heb ik het idee. Bah.

Begonnen met een 9. Begin al te denken over een 6. Bijna nog nooit meegemaakt op drie dagen tijd, maar zelfs een 7 lijkt me gewoon te veel at this point.

Zeker een film die moet rijpen voor ik een cijfer er kan aangeven. Zijn de elementen die storen te overheersend geweest voor een positieve filmervaring. Geen idee op dit moment eigenlijk.

Al voelde ik het ergens wel aankomen, en dieptepunt lijkt me nog niet bereikt. Het is gewoon zo frustrerend als ik moet terug denken aan deze film, en eigenlijk aanstootgevend.


avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

 • 5223 berichten
 • 1053 stemmen

Antwerpse politie pakt 9 pedo-jagers op - Stap naar de politie in plaats van het recht in eigen handen te nemen" | VRT NWS: nieuws

En dit is waarom ik de moraal van de film de meest afgrijselijke vind, van alle films die ik tot nu toe heb gezien. Dit is wat gewoon zo fout aanvoelt.

Eigenlijk wat we zien is moord, en hoe je het ook draait of keert, het is moord, en sorry dat vind ik echt een trede erger dan pedofilie.


avatar van Boenga

Boenga

 • 2020 berichten
 • 1228 stemmen

TornadoEF5 schreef:

En dit is waarom ik de moraal van de film de meest afgrijselijke vind, van alle films die ik tot nu toe heb gezien. Dit is wat gewoon zo fout aanvoelt.

Ik begrijp zeker je idee, maar hoe dan ook: het is een film over..., en niks meer dan een film. En tenzij de makers bijbedoelingen hadden (waar ik voor alle duidelijkheid helemaal niks over weet), mag je daar ook niet meer achter zoeken, toch ?

Een oorlogsfilm over natie A die natie B binnenvalt en daar een paar duizend slachtoffers maakt is ook maar een film, geen goedkeuring of pleidooi.


avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

 • 5223 berichten
 • 1053 stemmen

Boenga schreef:

(quote)

Ik begrijp zeker je idee, maar hoe dan ook: het is een film over..., en niks meer dan een film. En tenzij de makers bijbedoelingen hadden (waar ik voor alle duidelijkheid helemaal niks over weet), mag je daar ook niet meer achter zoeken, toch ?

Een oorlogsfilm over natie A die natie B binnenvalt en daar een paar duizend slachtoffers maakt is ook maar een film, geen goedkeuring of pleidooi.

Meestal zoek ik geen bijbedoelingen of moraal in een film. In zekere zin slaag ik daar ook gewoon zelden in om te begrijpen wat een film bedoelt. Meestal bekijk ik een film voor vermaak. Maar bij deze film kan ik gewoon niet meer positief over deze film denken, omdat ik echt het gevoel heb dat dit gewoon goedgepraat wordt, en ik vind de gedachtegang van de film echt misselijkmakend.


avatar van Rob robson

Rob robson

 • 24 berichten
 • 0 stemmen

Bijzondere film

Wel spannend had wel meer twistjes verwacht

Maar het kijken waard


avatar van Onderhond

Onderhond

 • 85483 berichten
 • 10014 stemmen

Blijft sterk.

Zo'n film waarvan ik me vooraf wel afvroeg of hij nog steeds zo sterk zou zijn, maar blijkbaar was dat nergens voor nodig. Slade's carriere is na de release van deze redelijk snel bergaf gegaan, maar Hard Candy was er wel dik op. En net omdat hij zichzelf een beetje lijkt in te houden is de film ook nog wel relatief vers gebleven.

Vroeger vooral bekend van z'n muziekvideos, ook wel terug te zien in Hard Candy (als je weet waar je naar moet kijken), maar verwacht geen al te blitse film. Slade gaat het vooral in de details zoeken en houdt een film met twee personage en één primaire locatie daardoor ook wel interessant.

Verhaaltje blijft leuk, de hoofdrolspelers doen het goed, audiovisueel erg netjes (met nog steeds LFO - Freak als hoogtepunt) en met een puik einde. De eerste keer sprak ik nog over een mogelijke verhoging, dat zit er dan weer niet in, maar kwaliteit te over hier.

4.0* en een uitgebreide review


avatar van starbright boy

starbright boy (moderator films)

 • 19622 berichten
 • 3852 stemmen

Onderhond schreef:

Slade's carriere is na de release van deze redelijk snel bergaf gegaan, maar Hard Candy was er wel dik op.

Ik zie het ja, niet eens echt in de gaten gehad. Maar hij lijkt zijn carriere om zeep te hebben geholpen met een deeltje Twilight. Sindsdien vooral anoniem TV spul aan het regisseren. Zonde wat dit was echt een leuke film.

Lijkt een beetje een vloek van de Twilight-regisseurs, Het is niet allemaal zo anoniem als Slade. Ze lijken allemaal erna op zijn minst minder succesvol en minder eigenzinnig dan ervoor. Met Pattinson en Stewart gaat het goed,maar ook Lautners carriere is zo goed als dood.


avatar van Onderhond

Onderhond

 • 85483 berichten
 • 10014 stemmen

starbright boy schreef:

(quote)

Ik zie het ja, niet eens echt in de gaten gehad. Maar hij lijkt zijn carriere om zeep te hebben geholpen met een deeltje Twilight. Sindsdien vooral anoniem TV spul aan het regisseren. Zonde wat dit was echt een leuke film.

Goh ja, mijn uitspraak was ook wel een beetje persoonlijk want de man heeft toch een paar prestigieuze dingen achter z'n naam staan, maar dan vooral in de TV wereld (die mij niet boeit).

Als je kijkt naar de cijfers die uitgedeeld worden, zijn het vooral z'n films (inclusief deze) die van mindere kwaliteit zijn


avatar van starbright boy

starbright boy (moderator films)

 • 19622 berichten
 • 3852 stemmen

Maar op TV, al is de serie nog zo sterk, heb je als regisseur geen fluit te vertellen. Als je iets als Breaking Bad maakt (wat ik echt goed vond) heb je vrijwel 0 creatieve inbreng, maar moet je je conformeren naar de uitgezette toon en die creativiteit ligt veel bij meer de creators van de serie. Vandaar ook vooral anoniem voor mij. Het is niet zijn verdienste. Bij een anthology als Black Mirror is dat wellicht meer, maar dat trok me nooit zo.


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 4263 berichten
 • 3050 stemmen

Goed.

Slade is absoluut een competent regisseur op het visuele vlak, maar inhoudelijk vind ik zijn films altijd wat leeg. Ik denk dat hij het zelf ook gewoon interessanter vind om de film er vooral mooi uit te laten zien, maar Hard Candy doet, toegegeven, nog wel een poging om belangrijk te zijn. Er zitten veel lesjes in deze film, maar uiteindelijk is het vooral een gemene thriller.

Wat direct opvalt tijdens het kijken van Hard Candy is de look die regisseur Slade aan de film mee weet te geven. Ook met een budget van minder dan een miljoen ziet deze film er weer wonderschoon uit. Sterke montage, sterk camerawerk en sterk kleurgebruik. De scenes van geweld worden confronterend in beeld gebracht, en zo brengt de film een naar gevoel naar voren.

Het helpt ook mee dat Wilson geweldig staat te acteren en altijd een sterk gevoel van angst mee weet te geven. Zijn rol is moeilijk, maar Wilson klaart het klusje op een behoorlijke manier. Dat kan helaas niet worden gezegd van Page, die ik maar een matige rol neer vond zetten. Slade legt te veel druk op de rol, en die kan Page niet aan. Het personage wordt op deze manier niet bepaald interessanter, en Hayley wil nooit echt dreigend worden.

Jammer, want het verhaal weet voor een groot deel goed te boeien. Slade stort zich na een beginscene van een minuut direct in het verhaal. De twee hebben elkaar ook al na een minuut ontmoet, maar daarna duurt het net wat te lang voordat de dreiging erin begint te sluipen. Eenmaal de poppen aan het dansen zijn krijg je een goed resultaat voor de kiezen, eentje die voor een groot deel weet te boeien en ook weet te verrassen.

Toch is het de confronterende manier waarmee Slade het geweld in beeld weet te krijgen, die de kijker een naar gevoel bezorgen. Het is maar aan weinig regisseurs gegeven, maar Slade kan het. Naast het feit dat deze film er visueel heerlijk uitziet en goed in beeld wordt gebracht weet het ook te boeien. Jammer dat de eerste 20 minuten wat taaier zijn en de rol van Page matig geacteerd is. Verder een goede film, eindigt ietwat onbevredigend, maar verder absoluut sterk in de uitvoering.