• 9.383.730 stemmen

Geregisseerd door: David Slade

Met onder meer: Patrick Wilson, Elliot Page en Sandra Oh

Releasedatum: 13 juli 2006

Plot Hard Candy

"Strangers shouldn't talk to little girls."

Een 32-jarige man maakt contact met een 14-jarig meisje op het internet. Hij maakt een afspraak met het meisje en neemt haar mee naar huis. Al snel blijkt echter dat de verhoudingen wat anders komen te liggen dan de man had gedacht.

Hayley Stark

Jeff Kohlver

Judy Tokuda

Janelle Rogers

Nighthawks Clerk

Girl in Nighthawks (onvermeld)

avatar van Macmanus

Macmanus

Trailer

Lijkt me wel wat.

avatar van damon

damon

Interessante trailer, alleen de plot is zo niet heel erg duidelijk....

avatar van Cinzano

Cinzano

Ben heel benieuwd wat we hiervan kunnen verwachten

avatar van Safri

Safri

Wow wat een trailer zeg, ben totaal overrompeld. Ging mijn lijstje trailers weer eens af bij Apple en geen van allen deed mij echt verlangen. Deze wel, deze film wil ik snel zien.

avatar van chester

chester

net de trailer gezien.

maar het is me nou niet echt duidelijk, ben wel erg benieuwd.

avatar van Doom

Doom

Zeer interessante trailer, ben erg benieuwd naar deze film.

avatar van kimelie

kimelie

deze MOET ik zien maar tot heden is me dat dus niet gelukt *baal *

avatar van BlueSword

BlueSword

wel een vette trailer, weet alleen niet echt wat er met dat meisje gebeurde maarja.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Zeker een film die ik moet zien.

Plot is helemaal niet duidelijk in de trailer maar dat maakt me ook wel weer nieuwsgierig.

Acteurs en Actrice? Ik weet het niet moeilijk in te schatten of dat echt wat gaat worden.

Ook weer één die ik wil zien

avatar van Doom

Doom

7.1 na bijna 1000 stemmen op IMDB. Geen slecht begin.

avatar van Purmerend

Purmerend

Nieuwe poster, maar ik vind diegene die nu staat mooier.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Ik zou toch voor de nieuwe poster gaan,

de huidige lijkt me nogal lachwekkend,

terwijl het verhaal helemaal het tegenovergestelde is.

Het verhaal lijkt mij duidelijk,

een meid van 14 die denkt dat ze chat met een leeftijdsgenoot, blijkt dat die 32 is en wint haar vertrouwen. Eens in zijn huis merkt ze waarschijnlijk dat hij andere bedoelingen heeft.

Lijkt me een goede film, en een film die weer discussies gaat te weeg brengen ivm veiligheid op het net

avatar van dr walgvogel

dr walgvogel

Schijnt meer dan Ok te zijn deze film. Vooral Page schijnt een openbaring te wat betreft acteren. ik ga hem even kijken.

avatar van Safri

Safri

Ja, Page werd ook al geprezen voor haar optreden in Mouth to mouth. Ik denk dat we hier te maken hebben met een echt groot acteertalent, dat nog hoge ogen zal gaan gooien in Hollywood (en hopelijk ook elders)

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Laat ik maar beginnen met het acteerwerk: Geweldig!
Zowel Wilson als Page weten te overtuigen in hun rol.
De film heeft ook een paar gruwelijke wendingenmet als klapper op de vuurpijl natuurlijk de castratiescene
Maar eigenlijk wordt de film nooit echt spannend.
De dialogen zijn vrij saai en hebben weinig inhoud en ik had vaak het idee dat dingen dubbel werden gezegd.
Na een uur had ik het eigenlijk wel een beetje gehad en zat ik ongeduldig te wachten op de ontknoping.
Ik moet zeggen dat die niet tegenviel.
Beide personages zijnabsoluut niet dom maar zo crimineel als wat. Daarom had het mij niet verbaasd als het meisje zelfmoord zou hebben gepleegd op het laatst en misschien hoe wreed dat ook klinkt was dat wel op zijn plaats geweest in deze film

avatar van mastahkillah

mastahkillah

plot is wel duidelijk toch? Die man denkt eeen lekker klein meisje aan de haak te hebben geslagen alleen dit kleine meisje .. is niet zo makkelijk te ''handelen'' als hij denkt; ze is een beetje gestoord ??

avatar van movie.maniac

movie.maniac

Bij Yahoo Movies staat 'n preview van de eerste 8 minuten.

Is zeker de moeite denk ik, de film krijgt bijna overal goede recensies.

avatar van Redlop

Redlop

De opbouw ging iets te gehaast. Het omslagpunt was er te snel waardoor de spanning beetje verloren ging.

Spartaan1986 schreef:

Dat had ik dus ook. Af en toe ook niet helemaal geloofwaardig, maar niettemin sterk geacteerde nagelbijter. Voorlopig 3,5*

avatar van Word_Play

Word_Play

Wat een zenuwslopende psychologische thriller is dit. De film ziet er erg stoer uit, door veel gebruik van close-ups en handhelds wordt je meegezogen in de benauwde situatie waar de twee hoofdpersonen zich in bevinden. Ellen Page zet een geweldige rol neer als de 14-jarige Hayley die een en ander voor Jeff, zelf ook geen lieverdje, in petto heeft. Wat dat allemaal is zeg ik niet, daarvoor moet je hem zelf zien, maar je zal tot het einde van de film op het puntje van je stoel zitten.

****.

avatar van The Contender

The Contender

Erg goede film. Gewelig acteerwerk van zowel Page als Wilson. Aparte plotwendingen. Vond sommige momenten ook wel grappig en aan de mensen in de zaal te horen was ik niet de enige. Gaat dan over over de dialogen. Had sommige dingen van te voren niet echt verwacht.

3,5

avatar van fritsy

fritsy

Film moet wel eerst op gang komen zo te zien in de trailer.!!!

avatar van titan

titan

Laat ik positief beginnen: het acteerwerk is dik in orde. Ellen Page is een jongedame om in de gaten te houden en Patrick Wilson zet een geloofwaardige pedosexueel neer.

Behalve het gebrek aan spanning op sommige momenten (mede veroorzaakt door het feit dat het basisgegeven gerekt wordt tot een film van 103 minuten, waar dat best een kwartier korter had gekund) is vooral de invulling van de rol van Hayley echter niet altijd even gelukkig. Allereerst is zij door de scriptschrijvers opgezadeld met dialogen die haar veel te wijsneuzerig maken voor een meisje van 14. Verder zitten er wat onwaarschijnlijke plotweningen in (het hele verhaal op zich is al niet zo geloofwaardig, ik zie een meisje van 14 dit allemaal niet zo gauw doen) en helaas ook diverse momenten waarop het hele spelletje van Hayley door (domme) fouten net op het moment supreme lijkt te mislukken, waarna het vervolgens natuurlijk weer met een sisser afloopt.3*.

avatar van greekboy

greekboy

Goede film alleen jammer dat het soms te langdradig is

avatar van ASroma

ASroma

absoluut een sterke thriller, het is toch ieders man zijn nachtmerrie zeg maar he. Hahaha op zo'n moment voel je wel mee met zo'n figuur.

3,5 ster

avatar van Sjan

Sjan

Na een zenuwslopend eerste uur en - pak hem beet - kwartier, eindigt de film toch wel teleurstellend in mijn nederige optiek. Ik vond het einde een beetje 'flauw' en behoorlijk overdreven. Blijven toch nog 3.5 * over.

avatar van Nixon17

Nixon17

Sjan schreef:

Ik vond de hele film flauw maar wel origineel daarom een 2,5*

Sterke film.

Na het kijken van deze film meteen even opgezocht wie David Slade is. Het mag niet verbazen dat de man hiervoor een hoop videoclips geschoten heeft.

De beste scene van de film is dan ook een ode aan dit meesterwerkje. Geweldig hoe Slade even de stilering overneemt, net diezelfde editing hanteert, de dialoog warpt zodat het perfect in het nummer past, en nog even een slinkse verwijzing geeft. En niet te vergeten het geweldige nummer zelf gebruikt. Cinema naar mijn hart.

Ook de rest van de film is uiterst zorgvuldig vormgegeven. Prachtig kleurgebruik, sterke shots (waar vaak essentiële zaken net buiten het scherm afspelen). Maar ook het gegeven zelf is sterk uitgewerkt. Niet zozeer spannend, wel mysterieus en best luguber, met een geweldige finale ook.

Gooi daarbij de geweldige poster, en je hebt een filmpje dat met zorg vorm is gegeven, sterk is uitgedacht en een erg stabiel geheel vormt. Iets wat je niet al te veel ziet.

Dikke 4*, kan misschien nog wel eens een halfje bij.

PS: ook het acteerwerk verdient best nog een pluim. Al is het wel vaker zo dat acteurs kunnen (mogen) uitblinken wanneer er zo'n kleine cast is.

avatar van Ritchie30

Ritchie30

Ben erg benieuwd naar deze film, later kom ik terug voor het te beoordelen.

avatar van belgium21

belgium21

prima acteerwerk in deze film. Het verhaal en de plotwendingen zijn misschien net iets te mager om van deze film echt een topfilm te maken. Toch is deze absoluut het bekijken waard. 3.5 sterren voor een prima psychologische thriller...

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Ben het ermee eens dat het in sommige stukjes best langdradig kan zijn, maar voor de rest een ijzersterke film..