• 9.374.429 stemmen

Geregisseerd door: David Slade

Met onder meer: Patrick Wilson, Elliot Page en Sandra Oh

Releasedatum: 13 juli 2006

Plot Hard Candy

"Strangers shouldn't talk to little girls."

Een 32-jarige man maakt contact met een 14-jarig meisje op het internet. Hij maakt een afspraak met het meisje en neemt haar mee naar huis. Al snel blijkt echter dat de verhoudingen wat anders komen te liggen dan de man had gedacht.

Hayley Stark

Jeff Kohlver

Judy Tokuda

Janelle Rogers

Nighthawks Clerk

Girl in Nighthawks (onvermeld)

avatar van eelco

eelco

slechte film, langdradig weinig verhaal.

gek bizar einde 1,5

avatar van HeatWave

HeatWave

Wat een killer van een film.

Het schattige meisje uit het begin van de film verandert opeens in een stoute meid.

Vooral de subtiele manier van haar doen en laten, in het begin van de film vind ik ervoor zorgen dat de hele film onheilspellend en onvoorspelbaar blijft omdat ze haar echte karakter steeds meer blootgeeft hoe verder de film vordert.

Ook tegenspeler 'Jeff' zette zijn rol erg goed neer, erg sterk allemaal.

Helaas ondanks het toch allemaal erg goed in elkaar zit, zijn sommige stukjes iets te langdradig, dat kost dus een puntje.

Ook het laatste kwartier van de film vond ik een beetje wazig, vanwaar Jeff opeens zo paranoïde werd.

Al bij al heb ik me goed vermaakt.

Een erg hard snoepje...deze film.

avatar van hendrik119

hendrik119

ik vind de film niet echt spetterend.

maar voor het idee geef ik hem toch 2,5*

avatar van dollz

dollz

Ik vond het een erg goede film een leuk verhaal.
Ik heb een dus ander gevoel voor humor.
Ik heb dus heel erg om de film gelachen was de enigste in de zaal trouwens.
Het was een mooi film en vooral hoe die man gemarteld werd echt geniaal
vooral dat hij wakker wordt en dan vast gebonden zit op de stoel en dan gaat schreeuwen en dan iets in z'n mond gespoten krijgt en ze zegt de volgende keer woord het bleekwater.
Of dat gezicht als ie denkt dat z'n ballen er afgesneden zijn.

Een erg ziek gevoel voor humor film ik heb 5 punten gegeven

avatar van Kageta

Kageta

Ik vond het een goede film maar ik stoorde me enorm aan dat irritante wijf. 3.5 *

avatar van Redlop

Redlop

Kageta schreef:

...ik stoorde me enorm aan dat irritante wijf...

Dat 14-jarig meisje bedoel je? Die stal de show voor mij.

avatar van Ziggy007

Ziggy007

Wat ik wel vreemd vind is hoe een meisje van 14 een 32jarige man meerdere malen kan optillen ed

avatar van jimbo79

jimbo79

controversiele psychologische thriller die zijn doel niet mist . heel goed geakteerd door de onbekende cast en een film die je doet nadenken, nog eens een bewijs dat ze soms toch risico's durven pakken in hollywood. regisseur van het schitterende warp label heeft een debuut gemaakt om u tegen te zeggen. nu al een cultstatus volgens mij

avatar van bananenneus

bananenneus

Goede film, haperde op geen enkel moment.......alles liep natuurlijk in elkaar over. In het begin had ik het wel met de man te doen, maar dat ging (spijtig genoeg voor hem) over naarmate de puzzelstukjes in elkaar vielen.

Op zich best knap hoe ze het voor elkaar krijgen dat je dat grietje zelf enorm graag wil wurgen in plaats van de pedofiel .

avatar van Mr.Manson

Mr.Manson

ja dat gevoel had ik ook

maar ik vind het soms wel een beetje langdradig worden

op zich wel een hele goeie sterke film

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik vond het enorm tegenvallen.

Ik vond het meisje erg irritant, zat me er echt aan te ergeren, en het duurde allemaal te lang.

Ook qua spanning was er weinig te vinden.

Had er echt meer verwachtingen van, maar dit stelt eigenlijk net niks voor.

avatar van Beatboy

Beatboy

ik neem geen meisje mee naar m'n huis LOL.

goed film origineel verhaal dus krijgt hij van mij een 3,5

avatar van flyer

flyer

Een zeer goede film van begin tot eind. Het meisje komt inderdaad irritant over maar dat is alleen maar omdat ze de rol zeer goed speelt. Ook een verhaal wat heel anders gaat dan je verwacht. Na afloop er nog lang over nagepraat

voor mij 4 sterren

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Matig filmpje. Een aardig gegeven maar de uitvoering liet te wensen over, Page is zeer irritant (niet als personage alleen maar Page zelf weet ook heel wat irritatie op te wekken. Zoals kos al aangaf; erg knap dat zij meer irritatie weet op te wekken dan de pedofiel zelf ), de vormgeving was dan wel weer in orde.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Een vrij origineel gegeven, deze film. Zouden ze met alle pedofielen moeten doen... Heb ook genoten van de vormgeving van deze film. Lekker strak en modern. Het meisje in de film is misschien ietwat gestoord, maar toch vond ik dat ze haar rol perfect speelde. Niet een topfilm, maar wel eentje om te zien! 3,5*.

avatar van daanos;

daanos;

erg verrassend vind ik deze film. geen moment was saai. ook het einde was schitterend vond ik.

4* voor deze film

Bizarre film.

Onverwachte wending en einde.

Rillingen op verschillende momenten.

Een echte aanrader voor freaks.

avatar van Voodoo

Voodoo

Dit was toch echt gebeurd? heb zoiets op het nieuws gehoord. over een duitser die contact had met een meisje uit amerika. of is dit iets anders? moet hem nog binnen halen.

avatar van dirkmoras

dirkmoras

Lekker filmpie, zo kan het ook hehe

Hard Candy,

Wat heel interessant leek kon mijn verwachtingen toch niet waarmaken. Ik vond het acteren ook niet bijster goed, het kon me niet overtuigen net als de "meer van hetzelfde dialogen". Het camerawerk wekte af en toe een twijfel en lichte irritatie op.

Kort gezegd vond ik het wat aan de saaie kant. Dat onbevredigende gevoel doet mij uitkomen op 2,5*

Het idee is zoals gezegd interessant en LFO - freak erg cool gebruikt!

avatar van fritsy

fritsy

Film is voorspelbaar en word al snel eentoonig.

Vond het een originele film van deze tijd! soms iets te langdradig bij bepaalde scenes en vond het jammer dat het verhaal zo snel al omsloeg.... Je wist net wie wie was en alles werd weer anders. Dit maakte de rest ook wat langdradig. Maar goed, al met al, goed verhaal en zeer goed geacteerd!!!

avatar van The_Game

The_Game

Een erg originele film, dat klopt. Het begint allemaal een beetje saai, maar dat houdt gelukkig al snel op. Ik vind het acteer werk erg sterk en daarom kijk je ook door (sommige stukken zijn namelijk iets te langdradig).

Verder een echte aanrader.

avatar van sjoerd148

sjoerd148

Ik had hier wat meer van verwacht. Teveel de nadruk op 'de operatie'. Wat jammer, maar toch 3* voor de originaliteit.

avatar van Prudh

Prudh

sjoerd148 schreef:

Die nadruk vond ik juist erg goed aan de film. Non de jus wat een tergende situatie zeg. Soms durfde ik niet verder te kijken vanwege de spanning

avatar van natju

natju

Ik vond de film wel redelijk, soms wat te langdradig. Wat ik met wel afvraag....:zou ze echt 14 zijn?

avatar van savi_7

savi_7

natju schreef:

ze is 19jaar wat niet echt van haar aftezien is ze heeft ook wel eens op MTV bij de Trailerpark Boys meegespeelt.

avatar van vinketering

vinketering

2,5 sterren, Vond het niet echt een topfilm, maar om toch een keer te zien is hij best leuk.

Tip: Kijk hem wel op een avond dat je veeel geduld hebt.

Maar zeker geen flop, je moet er gewoon van houden.

avatar van Blanky

Blanky

5 sterren!! Wat een grandioze film is dat, zeg. Dit is echt een verfilming van de gedachte van zoveel mensen. Geniaal in elkaar gezet. Heel knap, en dat met feitelijk maar 2 acteurs. Het is een groot dialoog tussen de tiener, die de touwtjes in handen heeft en de pedofiel. Het enige waar ik wel mijn vraagtekens bij zet is hoe zo'n jong meisje (van 14 jaar oud) zo verstandig en intelligent kan zijn. Maar wie weet gaf ze zich wel uit voor een meisje van 14 maar is ze in werkelijkheid een stuk ouder.