• 9.375.042 stemmen

Geregisseerd door: David Slade

Met onder meer: Patrick Wilson, Elliot Page en Sandra Oh

Releasedatum: 13 juli 2006

Plot Hard Candy

"Strangers shouldn't talk to little girls."

Een 32-jarige man maakt contact met een 14-jarig meisje op het internet. Hij maakt een afspraak met het meisje en neemt haar mee naar huis. Al snel blijkt echter dat de verhoudingen wat anders komen te liggen dan de man had gedacht.

Hayley Stark

Jeff Kohlver

Judy Tokuda

Janelle Rogers

Nighthawks Clerk

Girl in Nighthawks (onvermeld)

avatar van David_D

David_D

Geweldige acteerprestaties van zowel Patrick Wilson als Ellen Page, sterke dialogen en de film houd je tot het eind in spanning.

avatar van M@us

M@us

Goede film maar hij blijft wel wat vreemd. vooral het einde vind ik een beetje apart.

avatar van notsub

notsub

Ik heb erg genoten van deze film. Het uitgangspunt is origineel en de uitvoering dik voldoende. Vooral de opbouw is knap gedaan en zorgt ervoor dat je gekluisterd blijft aan het scherm. De film moet het hebben van de dialogen en de veranderende situaties tussen de hoofdpersonen. 3.5

avatar van Reinbo

Vinden jullie ook dat ze als twee druppels water op een jonge Femke Halsema lijkt?

avatar van De Nederlander

De Nederlander

super geacteerd

avatar van Mel24

Mel24

Goed film. Goed geacteerd.

Dat de operatie niet echt was en dat er een film op stond had ik echter wel door. Zou ook onmogelijk gekunt hebben! Dacht eerst al dat zij, zijn dochter ging zijn ofzo.. Snap nog altijd niet wat zij nu met Donna te maken had. Maarja, maakt ook niet zoveel uit..

avatar van Waku

Waku

Hele aparte en bijzonder intrigerende thriller die van begin tot eind boeit ondanks dat deze practisch in een ruimte afspeelt tussen enkel 2 personages.

De kracht van de film zit hem in de dialogen en in een

behoorlijk ( voor mannen) angstaanjagende scene.

Prima thriller, aanrader.

dutchtuga

Goede film die nog beter was geweest als Page hier niet in had meegedaan. Bijzonder irritant kind die mij net iets teveel tekst had in de film. Verder is hier bijna niets op aan te merken. Erg spannende thriller die met minimale middelen het maximale eruit weet te halen. Wilson is geweldig in zijn rol en krijgt het zelfs voor elkaar voor sympathie bij de kijker te zorgen. Verder is het visueel niet denderend maar wel verzorgd. Zelfde geldt voor de soundtrack.

Erg krappe 4*. Voordeel van de twijfel.

avatar van Reinbo

dutchtuga schreef:

idd deed mij erg aan Femke Halsema denken.

dutchtuga

Nog irritanter dan FH zelfs.

avatar van Doom

Doom

Ik vind Ellen Page juist helemaal geweldig in Hard Candy. Geen standaard actrice, ze zet haar rol zeer goed neer. Ik irriteer mij juist alles behalve aan haar.

avatar van janhero

janhero

Ik weet het niet. De film slaat wel een beetje door. Moest wel blijven kijken. Het duurde wel wat lang en mocht wel wat beter uitgewerkt worden. Kon beter.

dutchtuga

Toch maar verlaagd met een half sterretje. HC blijft toch niet zo lang hangen als verwacht en dat irritant wijf blijft me achtervolgen .

avatar van blondegod8

blondegod8

Veel positieve reacties hier. Ik had er dan ook heel veel van verwacht!! Maar niets is minder waar..........een grote teleurstelling was het Het hele verhaal kwam een beetje vaag over en ook het feit dat zo'n beetje de gehele film zich afspeelt in 1 ruimte spreekt mij wat minder aan. Jammer dat ik enkele keren ingedut ben, anders had ik er misschien WEL wat van gesnapt....................2 *

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Na een goed halfuur dacht ik: dit wordt zo'n middelmatige thriller met het bijhorende 'kat en muisspel' of iets dergelijks.

In feite was het ook wel iets in die richting, maar dan wel op een knappe manier uitgewerkt.
Ik heb het dan niet echt over het verhaal, dat is van iets minder belang. Belangrijker waren o.a. het prima acteerwerk: kleine cast, maar de 2 hoofdrolspelers weten perfect waar ze mee bezig zijn en zetten hun rol zeer goed neer.

Ook visueel is de film geen kleintje, knappe filmstijl met mooie beelden / shots...

Het verhaal zelf: over de ganse lijn is middelmatig of behoorlijk hier de goeie woordkeuze. Zoals ik al zei dacht ik dat het hier ging om een kat- en muisspel. Met momenten is de film nogal traag en een beetje saai, maar af en toe is er toch ook wel wat spanning zodat de film in feite nergens gaat vervelen.Bij de castratiescène bijvoorbeeld, toen kreeg ik het zelf even benauwd .
Het betere einde (laatste 20 min. ongeveer) zorgt ervoor dat de film uiteindelijk toch nog iets betere punten scoort.

3 en een halve ster.

avatar van DarkDuuvel

DarkDuuvel

goede film hoor!
haha die castratie was echt bedacht!

4.5 *

avatar van the rainking

the rainking

Ellen Page speelt zo ongelofelijk sterk dat je er niks anders dan bewondering voor kunt hebben, dit is een actrice die ik in de gaten ga houden! Patrick wilson houdt zich prima staande tegenover haar en er ontstaat eigenlijk een geweldig geacteerde spanningsopbouw met als hoogtepunt daarin een scène waar menig man zijn benen stevig bij elkaar zal knijpen. Lang blijft onduidelijk wat nou de werkelijke intenties van de spelers zijn en zo blijft er veel kracht in het verhaal zitten. Jammer dus ook, dat als het uiteindelijk steeds meer duidelijk wordt hoe alles in elkaar zit het einde daardoor veel geloofwaardigheid en spanning inlevert. De film had best gekund met tien minuten minder en een meer open eind.

Desalniettemin een aanrader, al is het maar voor het uitstekende acteerwerk en die ene scène waar je met je handen in je kruis zit te kijken. (de mannen dan)

avatar van chocodillen

chocodillen

Een aparte maar erg goede film! Knap dat de film interessant blijft met eigenlijk maar 2 personages. Page deed t wat mij betreft super, past goed in deze film. En dan die ene voor vooral mannen verschrikkelijke scene...masterlijk

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een aardige thriller, die een verrassend onderwerp aansnijdt.

Wel traag, moet ik zeggen.

..........en wat is haar connectie met het vermiste meisje.

avatar van dewulfda

dewulfda

beetje een rare film toch wel die toch niet helemaal geloofwaardig is

ik vraag me af hoe zo'n klein meisje van 14 die bewusteloze gast op een tafel sleuren en vastbinden

toch was de film wel spannend en was je aan het scherm gekluisterd, je wilde weten hoe het verder ging

avatar van Gehenna

Gehenna

Een psycho thriller met prima potentieel maar dat veelste langgerekt aanvoelt en tracht serieus te zijn maar daarin jammerlijk faalt. Het verhaal is warrig en doet een beetje aan als een typische Haneke film, helaas zonder de klasse waarin Haneke producties wel uitblinken. Leuke poging. 3.5*

avatar van Twilight

Twilight

Wow zeg. Erg heftig. En erg goed geacteerd, door beide hoofdpersonen. Super spannend ook, terwijl er niet eens enorm veel gebeurd.

Ik vind absoluut niet dat Slade Haneke probeerd te imiteren of iets dergelijks, er is naar mijn mening veel verschil in stijl.

En serieus kwam het mij zeker wel over, behalve dan de soms "grappige" opmerkingen van Haley.

Deze krijgt 4* van mij.

avatar van illogical

illogical

Hmm.

Ik weet niet precies wat ik hier van vind.

Wel sterke dialogen en goed geacteerd, maar het was toch wat langdradig en saai.

een 3 is wat veel, dus ik kom uit op 2,5 ster.

avatar van da JennA

da JennA

Goede film, maar had wat meer snelheid in mogen zitten. Origineel verhaal (voorlopig).

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Ik vond het tempo juist een pluspunt. De tijd kruipt voorbij en de spanning wordt mooi opgebouwd.

avatar van errr

errr

geweldige film!! niet alleen door de het zeer goede acteer werk van Patrick Wilson en Ellen Page maar ook door het geweldig in beeld brengen van de film vooral het stukje wanneer het personage van Ellen voor de rode muur staat om de schilderij op te hangen. Ik kreeg gewoon kippenvel. *****

avatar van jherb

jherb

zeer mooie en interessante formule die uiteindelijk wegkruimelt in een obscene film over wraak als het heft des oordeels in eigen hand wordt genomen. jammerlijk. er had zoveel meer ingezeten. 3* voor de mooie beelden en eerste half uur a drie kwartier.

avatar van Prudh

Prudh

De wraakformule is juist het interessante, vooral als het lemmet des gramschap dat met het heft des oordeels verbonden is ogenschijnlijk een paar testikels verwijdert. Huuh, zenuwslopened.

avatar van jherb

jherb

ja de dreigementen waren zenuwslopend, maar toen zij ze eenmaal verwijderd had, was het gedaan met de spanning. vanaf dat moment verandert zij in een monster zonder hart en krijgt de kijker OF volledige sympathie voor de pedo, of whatever hij ook geweest mocht zijn OF keert zich volledig tegen hem en kiest de kant van het meisje in een soort van machtswellust die net als zij MEENT dat hij het verdient. de laatste kant is eindig (het is een mening) en eindigt ook als de film eindigt. de eerste kant resteert en blijft hangen en verandert de hele film in een testikelverwijdering. een klein detail met desastreuze gevolgen: de film verandert van een psychologisch drama in een soort van chucky horrorflick. BORING.

avatar van Maroquinho

Maroquinho

hahaha goeie film man ... goed acteerwerk van dat meisje en een sterk verhaal...