• 9.377.684 stemmen

Geregisseerd door: David Slade

Met onder meer: Patrick Wilson, Elliot Page en Sandra Oh

Releasedatum: 13 juli 2006

Plot Hard Candy

"Strangers shouldn't talk to little girls."

Een 32-jarige man maakt contact met een 14-jarig meisje op het internet. Hij maakt een afspraak met het meisje en neemt haar mee naar huis. Al snel blijkt echter dat de verhoudingen wat anders komen te liggen dan de man had gedacht.

Hayley Stark

Jeff Kohlver

Judy Tokuda

Janelle Rogers

Nighthawks Clerk

Girl in Nighthawks (onvermeld)

avatar van schram101

schram101

Het is toch juist de de grote kracht van de film dat hij sympathie voor beide hoofdrolspelers weet op te wekken?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Had voor beiden juist geen sympathie.

avatar van schram101

schram101

Dat kan ook natuurlijk

Dee Al schreef:
Matige film. Op zich heel spannend (hulde voor de sterke dialogen), maar ik vond ook dat de moraal er iets te veel ingestampt werd door Hailey. Met Patrick's liefde voor minderjarige meisjes valt dat nog te begrijpen en daar komt ze er nog mee weg. Maar zodra ze met die praatjes gaat beginnen van ''ook al wil een tiener screwdrivers drinken: dan haal je toch meteen de alcohol weg?'' haak ik toch een beetje af. Het wordt dan wel heel braaf en politiek correct. Vooral ook omdat onze moraalridder kort daarna aanstalten maakt om iemand zijn ballen af te snijden. Hailey was ook ongeloofwaardig slim en doortrapt. Aan de ene kant gedroeg ze zich als een onschuldig tienermeisje die slachtoffer was van Jeff's lusten; aan de andere kant was ze een crimineel meesterbrein. Dat lag er toch te dik bovenop. Ik moest eigenlijk aan de kant van Hailey staan (ik moest haar als het slachtoffer zien) terwijl ze zich gedroeg als een volwassene. Dat werkte niet echt goed. En dat ze iemand ging castreren die ze eigenlijk op niets meer dan het in bezit hebben van kinderporno had betrapt, was ook ongeloofwaardig.

Ik vond de film de eerste keer erg sterk, maar na een herziening merk ik toch wat ongeloofwaardigheden op die ik de eerste keer nog door de vingers zag.

Je weet zelf ook wel dat de castratie uiteindelijk niet uitgevoerd was?

Overigens was het in het bezit hebben van kinderporno - imo meer dan reden genoeg om iemands genitaliën af te hakken - niet het enige motief van Hailey om de pedofiel te martelen. Volgens mij was ze er meer dan van overtuigd dat hij haar vriendin (althans ik meen haar vriendin, een jong meisje iig) heeft ontvoerd en vermoedelijk vermoord, al dan niet met een handlanger (die dezelfde
marteling heeft moeten ondergaan zo blijkt uit het einde).

Ben het wel met je eens mbt dat onnodig dwingende moralistische gedoe met dat drankje.

avatar van pim-klaver

pim-klaver

goeie titel.. dekt de lading prima

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Gemengde gevoelens.

De film begint niet al te sterk, of eigenlijk komt dat meer door de beschrijving hier op MM. Waarom wordt de (vroege, oke) plottwist hier al onthuld?

Er wordt in het beginstuk een heel artificiele spanning opgebouwd met manier van filmen, monteren en filter, maar het werkt eigenlijk totaal niet. De situatie wordt niet dreigend omdat Page een zelfverzekerd vrij verantwoordelijk meisje is, en Wilson een veel te jonge vent die weggelopen lijkt uit een brillenreclame.

Maar dan vanaf de helaas verwachte twist wordt het toch nog aardig spannend. Vooral heel het stuk wat naar de castratie leidt is bijna niet om aan te zien. Je gaat toch hopen voor Jeff, al is dat misschien ook de bedoeling.

Alsnog vind ik het camerawerk en de effecten soms overdone. Er zitten mooie shots bij, maar het is wat te MTV allemaal en de extreme close-ups worden irritant.

Spannend, erg goed geacteerd, een interessant concept.Toch werkte het niet 100%, door de geforceerde look en een toch wel soort onaf gevoel. Hoe weet Hayley van alles, en waarom is ze zo uit op wraak? Wellicht is het er de film niet naar, had toch iets meer over haar willen weten. Ook soms wat ongeloofwaardig.

avatar van black swallow

black swallow

Geen slechte film, maar een hoogvlieger vind ik het ook niet.

Ik merk wat moeite te hebben met het rechtvaardigden van de wraak - het meisje als de held,.. Aan het einde van de film moeten we het toch knap vinden wat ze heeft gedaan (door de manier waarop ze in beeld wordt gebracht, met het tevreden muziekje eronder)-
Terwijl het gewoon een brute misdaad is -

Hetzelfde gevoel hield over ik na het zien van de film:'La tourneuse de pages'.

Overigens houd ik wel van films waarin met 'geweld' wordt geëxperimenteerd - het werk van Tarantino - Lynch - etcetera - maar ... en de hit van vorig jaar 'Drive'
Een brute daad hoeft in de film zeker niet gerechtvaardigd te worden - het zit hem in de aanpak -

Maar dit bekoort mij dus niet - deze film heeft iets prekerigs

Wel een 3, maar het is een magere 3 - eigenlijk een 2.75 - voor het camerawerk, het bij tijden goede acteerwerk -

Maar ik raad de film niemand aan.

avatar van tattoobob

tattoobob

Topfilm

John Lee Hooker

Intigrerende thriller die je de bloed onder de nagels vandaan haalt of je juist op de nagels laat bijten. Zoals de omschrijving doet vermoeden komen de verhoudingen inderdaad wat anders te liggen. Dat is een understatement, eigenlijk kun je zelfs niet spreken over 'verhoudingen' want dit tienermeisje is geheel ontspoord en lijkt helemaal niet vatbaar voor de emoties van haar doelwit. Natuurlijk hoop je als kijker dat Jeff zichzelf weet te bevrijden, een honkbalknuppel pakt, een paar goede klappen uitdeelt en nog wat mayonaise over haar gezicht uitknijpt. Formidabel werk van Patrick Wilson. Wel vond ik het nogal onwaarschijnlijk dat Hayley zichzelf zomaar kon voordoen als een LAPD (of welke instantie het ook was) agent want ze klonk overduidelijk minderjarig en hoefde verder geen gegevens door te melden. Ook verbaasde ik me over de eindscène op het dak. Hij had zijn handen vrij en kon alles doen wat 'ie wilde dus het besluit om zichzelf op te hangen vond ik zeer verbazingwekkend. Jammer van deze twee punten maar omdat er grotendeels een beklemmende sfeer in stand wordt gehouden vind ik het best geslaagd.

John Lee Hooker schreef:

Hmm, ik had dat juist niet. Integendeel.

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

Hele pittige film, waarbij je sympathie van de ene naar de andere partij gaan. Ik zie dat schram101 het zelfde gevoel bij de film had.... Erg goed neergezet, de psychische druk en spanning is goed uitgerwerkt.

Sommige gebeurtenissen kon je zowat voelen...

Oriana schreef:

Hmm, ik had dat juist niet. Integendeel.

Hoezo? Wat had hij verkeerd gedaan dan?

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke thriller, allen het einde vond ik ook wel wat vreemd, hij had het meisje toen allang terug kunnen pakkene of je bent psyschich zover heen dat je het dan meer durft??? Zou kunnen.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Aardig is dat de kijker lang niet weet waar zij/hij aan toe is.

Voor de rest niet al te geloofwaardig maar een verhaal dat je toch graag afkijkt.

Onderhoudend.

j0enne

Het ziekste van alles is eigenlijk dat zo op een gegeven moment een vriendin o.i.d. opbelt met de mededeling dat ze eerder thuis is dan verwacht om daarna gezellig naar de film te gaan. Alsof er niks is gebeurd. En natuurlijk dat ze dit spelletje waarschijnlijk ook al geflikt heeft met Aaron. Grote vraag is echter: Wie heeft Mauer nu daadwerkelijk om 't leven gebracht, Aaron of Jeff? Op de één of andere manier neig je toch naar Aaron aangezien je een bepaalde 'sympathie' krijgt voor Jeff, ook al heeft die verschrikkelijke dingen gedaan. En wie is 'Hayley' nu daadwerkelijk? Is ze echt een vriendin van Mauer? Is ze echt 14 jaar?

John Lee Hooker schreef:

Hoezo? Wat had hij verkeerd gedaan dan?

Wat had hij verkeerd gedaan? ]Wat dacht je van ontzettend walgelijke kinderpornografie in zijn bezit? Bovendien had hij ook iets te maken met de ontvoering en dood van Mauer. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik voel geen sympathie voor gore pedofielen.

John Lee Hooker

Hij had niets verkeerd gedaan en had geen kinderpornografie in bezit. Het waren enkel de vermoedens/geschifte ideeën van dat meisje die deze suggestie wekte.

John Lee Hooker schreef:

Dan zou ik, als ik jou was, de film herzien aangezien je klaarblijkelijk grote dingen over het hoofd hebt gezien.

John Lee Hooker

Een herziening zal niet snel plaatsvinden maar ik herinner me nog goed dat het één grote misverstand betrof zonder onwettige bijdrage van Jeff.

avatar van Fortune

Fortune

Hij spreekt toch meteen in het begin af met een veertienjarig meisje. Het einde spreekt toch voor zich dat hij op moet opbiechten wat hij werkelijk doet of er een eind aan maken

John Lee Hooker

Volgens mij wist hij niet dat zij zo jong was doordat zij had verteld dat ze ouder was of iets dergelijks. En het einde vond ik ook nogal raar. Waarom jezelf ophangen? Dat viel een beetje buiten de context.

avatar van Fortune

Fortune

Het einde vind ik psychologisch heel sterk. Dan moet je hem toch maar eens herzien want ze praat hem de dood in en als je onschuldig bent dan doe je dat natuurlijk niet.

Fortune schreef:

en als je onschuldig bent dan doe je dat natuurlijk niet.

Zij was dan ook niet helemaal voor reden vatbaar (die martelingen niet gezien?) en ik vond het wat onwerkelijk dat hij zichzelf helemaal liet beheersen in die slotfase.

j0enne

Hij had twee keuzes. De eerste was dat die zou blijven leven maar dat z'n geheimen openbaar zouden worden gemaakt, of hij moest zelfmoord plegen terwijl Hayley al 't bewijs zou vernietigen. Bij deze pleegt die dus zelfmoord, maar Hayley gaat 't bewijs niet vernietigen gezien de woorden 'or not' wat doelt op de belofte om het bewijs te vernietigen.

John Lee Hooker schreef:
Hij wist exact hoe oud ze was, hij ging zelfs zoveel mensen af en vroeg daarbij naar de leeftijd en als die al te hoog was had die al geen interesse meer. Bovendien zat d'r een verontrustende foto in de kluis die de kijker niet heeft mogen zien maar waarvan Hayley alleen zegt dat 't niet is toegestaan.

John Lee Hooker

Je moet wel heel erg wanhopig zijn om jezelf op te hangen als je een klein meisje voor je neus zo'n voorstel doet, nietwaar? Hij kon doen wat hij wilde. De keuze om zichzelf op te hangen, enkel en alleen omdat Hayley dan 'het bewijs ging vernietigen' lag totaal niet voor de hand.

Die foto's en dergelijke (ik meen dat ze ook wat schilderijen van de muur haalde?) was meer een foute hersenspinsel van Hayley die opeens veel te ver doorsloeg in haar benadering.

j0enne schreef:

Inderdaad. Het is inmiddels een tijd geleden dat ik de film heb gezien, maar volgens mij stond ze ook op het punt een mail te versturen met "bewijsmateriaal" naar de (ex)geliefde van Wilson, wat ze uiteindelijk niet heeft gedaan.

Daarnaast was er inderdaad een kluis zoals j0enne zei met nota bene de foto van het ontvoerde (vermoorde?) meisje en ander verontrustend materiaal waar Hailey van moest kokhalzen, wat gewoon heel sterk duidt op kinderpornografie.

Bovendien heeft ze zich op het einde niet aan haar belofte gehouden om het "bewijsmateriaal" te venietigen als hij van het dak zou springen (ze zegt dan toch ook na zijn sprong "or not").
Al met al is het behoorlijk duidelijk dat Wilson een viezerik was en het zeker geen hersenspinsels waren van Hailey.

John Lee Hooker schreef:

Blijkbaar wilde hij niet dat zijn omgeving erachter kwam dat hij een pedofiel was en een vermeende kidnapper. Om die reden koos hij ervoor om zijn leven te beëindigen. Of het geloofwaardig is, kan je over redetwisten inderdaad.

Oriana

Overigens, gaf hij niet toe dat hij iets te maken had met de dood van dat ontvoerde meisje? Maar dat hij "slechts toekeek" en zijn vriend (of wie het ook was) haar daadwerkelijk had vermoord? Zoiets meen ik me te herinneren en als ik zoek op het internet wordt dat inderdaad bevestigd.

John Lee Hooker

Dan kun je toch nog beter de eerste vlucht naar een nabije stad nemen en een nieuw onderkomen zoeken? Jezelf ophangen, enkel omdat mensen er misschien achter zouden komen is echt niet direct nodig en dat is een gruwelijke dood. Als hij echt een einde wilde maken aan zijn leven had hij gemakkelijk voor een trein kunnen springen of een kogel door z'n hoofd kunnen jagen. Ook had hij gewoon dat meisje van kant kunnen maken in plaats van zichzelf op te hangen. Dat moment op het dak was echt niet allesbeslissend hoor. Dat meisje presenteerde het wel zo, maar hij had keuze genoeg.

Verder ben ik nog steeds van mening dat hij geen pedofiel was maar ook voor mij is het alweer een tijdje geleden dat ik 'm zag dus hier kan ik op dit moment niet genoeg argumenten voor geven. Misschien dat ik 'm binnenkort weer eens aanzet, puur om te kijken hoe het nou zat.