Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: David Slade
Met onder meer: Patrick Wilson, Elliot Page en Sandra Oh
Releasedatum: 13 juli 2006
Plot Hard Candy
"Strangers shouldn't talk to little girls."
Een 32-jarige man maakt contact met een 14-jarig meisje op het internet. Hij maakt een afspraak met het meisje en neemt haar mee naar huis. Al snel blijkt echter dat de verhoudingen wat anders komen te liggen dan de man had gedacht.
Hayley Stark
Jeff Kohlver
Judy Tokuda
Janelle Rogers
Nighthawks Clerk
Girl in Nighthawks (onvermeld)
lordmars
zeeeer matig filmpje, heb hem eens uit moeten zitten omdat mijn vrienden hem wilden zien, maar ik had al veel eerder afgehaakt. ik weet niet of hij als serieus bedoelde film is gemaakt, maar dan is het een lachertje natuurlijk.
NYSe
riefenstahl
Waar ging het dan over pedofilie ( een pedofiel valt op kleine kindertjes zónder sexuele kenmerken en/of rijpheid ) ? 14 jarige sletjes hebben mijns insziens niets met pedofilie te maken, dat is ook juist wat me zo stoort aan deze film, ze gooien van alles door elkaar qua begrippen en onderbuikgevoelens, tekenend voor deze tijd overigens.
Acteerwerk was bij vlagen best sterk, maar juist omdat het zo serieus gebracht wordt -ondanks de ongeloofwaardigheid- vind ik deze film niet bepaald goed.
De regisseur dwingt in feite de onnozele kijker de kant van het zwaar psychisch gestoorde meisje te kiezen.
Dreiecke
............
In onze maatschappij is een 14-jarige niet volwassen en wordt een kind genoemd, of jij het er mee eens bent of niet, onderbuikgevoelens of niet.
Verder vallen regelmatig pedofielen ook op meisjes en jongens van 12-16 (met seksuele kenmerken, zoals jij het noemt), je eerste zin is dus onzin. Je tweede zin zegt mij dat je weinig idee hebt van wat kinderen (en mensen?) kan bewegen en/of wat ze meegemaakt kunnen hebben wat eventueel tot hun huidige gedrag kan hebben geleid.
Ik heb deze film een aantal jaren geleden gezien en kan er nu even geen oordeel aan hangen, het zal volgens mijn herinnering rond 3.5 liggen.
Lupussy Galore
Opnieuw gezien en verhoogd naar 4* Film laat me niet los.
En wat de discussies betreft: Hij is dood imho. En hij is wel een pedofiel. Misschien heeft hij Donna niet vermoord maar hij is wel ziek. Hayley zei dat ze meerdere chatnamen had en dat als ze te oud waren hij het contact verbrak.
Plus dat hij toegaf aanwezig te zijn geweest bij de moord op Donna en dat wilde fotograveren: en waarom? Dat kan alleen lust zijn geweest. En het maakt hem medeplichtig aan haar dood. Wij kregen niet te zien wat Haley zag op de andere fotos uit de kluis maar het laat zich raden. Ook werd me niet echt duidelijk of Donna en Haley elkaar kenden maar dat vind ik eigenlijk niet zo belangrijk.
Haley is ernstig ziek; een gevaarlijk psychotisch mens die tot alles in staat is. Al ging ik even mee in haar wraakzucht alvorens ik begreep dat gladjakker Jeff nog meer op zijn kerfstok had behalve "onschuldig" chatten met te jonge meisjes en natuurlijk zijn huis vol fotos met meisjes van die leeftijd.
Het acteerwerk van Ellen Page en Patrick Wilson vond ik meer dan goed in dit zenuwslopende kat en muis spel. Mooi gefilmd ook voor een low-budget film. Jammer dat de scene met Sandra Oh zo overbodig leek en/of storend was. Moesten we denken dat ook Haley niet met haar misdaad weg zou komen door deze scene?
Vannacht gaf ik de film een *4 maar ik doe er toch nog maar een halfje bij. Hij liet me niet los; nog niet. Ook zie ik al die veel te jonge modellen in fashionbladen gefotografeerd door 'Jeff's' en volgende keer als e.o.a. fashion blog weer eens gaat jubelen over zo'n jong meisje van 14 t/m 17 suggestief gefotografeerd ga ik standaard met Fresh Hard Candy commentariëren!
LOTR-lover
Wilde deze film al een hele tijd zien en vanavond van de gelegenheid gebruik gemaakt aangezien 'ie op TV kwam. Vond het een prima film die me aardig op 't puntje van de stoel liet zitten de hele speelduur. Werd door het verhaal gegrepen en door het acteerwerk (top!). Aanradertje!
FunkyMe
maar wel van Topgun genieten of mission impossible 1t/m 6
movieronald
film gezien op TV vandaag.
Vond de acteerprestaties best goed maar de film op zich vond ik toch een stuk minder.
Erg onwaarschijnlijk verhaal en soms wat langdradig.
2,5 sterren
eRCee
- 1978 stemmen
Goed, scherp en spannend drama-op-het-randje. Heel anders eigenlijk dan ik had verwacht is Hard Candy vooral een praatfilm, die zich vrijwel volledig op één locatie afspeelt. Vakkundig komen er gedurende film steeds nieuwe dingen aan het licht, die beide hoofdpersonen meer relief geven. Ellen Page speelt een voortreffelijke en geloofwaardige rol. Realistisch is het wellicht niet, maar het wordt met overtuiging gebracht, en dat is het voornaamste. Slotscene is sterk en hard. Uitstekende film.
Dreiecke
Gisteren gezien. Deze krijgt inmiddels een 4.0 van mij.
Uitstekend geacteerd, een spannend verhaal met diverse wendingen en op één plek gerealiseerd, heel knap. Bijna alles drijft op suggestie.
Het kille optreden van Haley deed mij denken aan de kille (onmenselijke) inslag waarmee dergelijke foto's van kinderen worden gemaakt en verspreid, een soort spiegeleffect voor daders. De rollen omgedraaid.
Noem het onrealistisch.....
Ook het eind zie ik als dezelfde spiegel voor de dader, deze legt figuurlijk een strop om de nek van een slachtoffer en verstikt de levensvreugde van een kind, meestal voorgoed.
Haley zei echter wel op dat moment dat wat op de foto's stond strafbaar is, niet toegestaan is.
ieris
wat een tegenvaller
tip: als je met een goed gevoel naar bed wil gaan vooral deze kijken!
rox91
Slechte film. Veel te klein en te overdreven. Ook vind ik m veel te langdradig, die kerel heeft genoeg kansen gehad om te ontsnappen maar iedere keer doet ie t niet, of mislukt het toevallig..
N23
Vluchten uit je eigen huis, niet realistisch, Daarbij is ze 14 ofzo, fysiek zou die der dus makkelijk aankunnen.
PROPAYNE
Sterke film.
Met een verrassende plotwending, spannend tot het einde.
Ik vind een aantal van de reacties die ik hier gelezen heb wel erg kort door de bocht,
vooral als het gaat over dat het niet realistisch zou zijn. Laten we er even van uit gaan dat een volwassen man inderdaad wel een meisje van 14 aan kan, MAAR!, en nu komt dus het psychishe aspect, een pedofiel wil lijkt me, en deze overduidelijk ook, niet gepakt worden, en had dus deze hele turnpoint niet verwacht. En dan heb je ook nog zijn vriendin/vrouw, hij staat nogal onder druk. Het is nogal makkelijk gezegd; ja hoor, hij had toch makkelijk dat meisje aangekund, maar was zij hem niet veel meer stappen voor, zij had meer kennis, en hij wist niet wat zij allemaal wist, en al in gang gezet had, het was zijn huis inderdaad, maar zijn toekomst bleef onzeker door haar.
Hierdoor bleef het scherp en zeer spannend.
En Ellen Page....wow...mijn nieuwe favorietje na Christina Ricci
TragieStar.*
Een erg aangrijpende film, maar helaas niet zo leuk om naar te kijken. De spanning is om te snijden zo hoog, je zit op het puntje van je stoel, maar je weet toch wel hoe het afloopt met dit soort films. Het loopt natuurlijk weer slecht af, omdat het dan wat dieper tot je komt. En daar heb ik nou juist een hekel aan. Van mij hoeft een film niet per se goed af te lopen, maar heel de tijd kijken naar een gruwelijk meisje van 14 jaar! die vreemd gaat doen, nee bedankt. Goed bedacht, leuke twist in het verhaal, maar ik kan daar niet tegen. Je leeft erg goed met het personage mee, en dan komt ze er uiteindelijk nog mee weg ook. Ook al heb ik het einde niet helemaal kunnen zien vanwege opnametijd, maar dat is maar 5 minuten ofzo geweest.
Verder vrij ongeloofwaardig van een meisje van 14 jaar die dit allemaal even in elkaar zet. Verder is het vrij frusterend dat het slachtoffer steeds de verkeerde fouten maakt. Toen hij in die stoel zat en naar het pistool reed, ging hij weer terug en bleef rondjes rijden in het midden van de kamer. Lekker slim, als de dader spoorloos is, die kan je van alle kanten aanvallen. Dan kan je beter tegen de muur gaan staan. Ook toen hij eenmaal los kwam na de operatie kon hij makkelijk wegkomen, maar neehoor hij ging naar haar toe, terwijl je kan beseffen dat ze daar niet is. Vreemd dat ze dit hem aan doet, terwijl ze niet eens zeker weet dat hij seks heeft gehad met minderjarige meisjes. Ze is allemaal zo slim, maar hier is ze dan niet te slim voor om daar over na te denken?
Na al mijn negatieve punten, was het acteerwerk toch wel erg goed neergezet. Ellen Page (die in elke film een soort van jongensachtige en slonsige uitstraling heeft en een slim kind neerzet wat gewoon op den duur begint te irriteren), speelt op alle vlakken briljant. Ook Patrick Wilson leeft erg op in zijn rol en je leeft op alle momenten met hem mee.
Ik kan me voorstellen dat mensen dit een erg goede film vinden en dat kan ik ook in geloven, maar mij heeft het misschien iets minder gedaan dan sommigen anderen hier.
lordmars
maar wel van Topgun genieten of mission impossible 1t/m 6
eh.. wat de neuk hebben deze films hier mee te maken?!?
Oef, wat een lekkere film was dit. Het is eigenlijk gewoon een mixje van twee subgenres. Een wraakfilm en een kat-en-muis-spel. Beiden genres waar al genoeg films in gemaakt zijn. En in het tweede ook genoeg die zich afspelen in één huis.
Door het thema meteen spraakmakend. Maar vooral goed doordat de film niet alleen heel sterke acteurs bevat, maar ook geweldig geschreven is. Met ontzettend goede dialogen. Heerlijk ook dat we hier twee hoofdkarakters hebben waar je beide niet graag naast zou willen wonen, om het zacht uit te drukken, dat maakt het een stuk boeiender dan een good-guy en een bad-guy. Wat deze film ook erg plezierig maakte is erg stijlvolle en zorgvuldige regie.
Verrassend leuk eigenlijk.
Een kleine 4.0* kan ik hier wel aan kwijt.
Emma'
Net gekeken, en wat een indrukwekkende film. Ik voel m'n hart nog nakloppen, haha. Ik had al eens eerder een deel van deze film gezien en wilde 'm eens helemaal kijken, dus dat stond vanmiddag op het programma. Maar hoe meer de film vorderde, hoe zieker het werd en uiteindelijk zat ik vol ontzag te kijken hoe Hayley (of hoe ze ook mag heten?) een volwassen man de dood injaagde. Wel een erg goede film, je wordt nieuwsgierig naar Hayley's achtergrond maar krijgt daar niks van te weten. 4*
wimaroca
Een goede psychologische thriller,alleen als je iets meer van hem had gezien wat ie eventueel gedaan zou hebben,had je ook meer wraak gevoelens gehad,en dat was er nu niet.
Hij is tegen over Hayley gewoon netjes geweest.
In het midden stuk toch wat gespoeld,want ik had het allemaal wel gezien,laatste kwartier is weer mooi
Dus eigenlijk wat langdradig
toch 3 **
schram101
Hard Candy is en blijft, ook bij een herziening, een bijzonder intrigerend filmpje dat boeiend blijft over de gehele speelduur. Bij momenten is spanning om te snijden en dat ligt natuurlijk vooral aan het zeldzaam sterke acteerwerk. Maar ook de regie zorgt hier toch wel voor. David Slade brengt ons dicht op de huid van cast en dat werkt, zeker in een film als deze, erg prettig.
Of de film nu helemaal realistisch is vind ik eigenlijk niet zo relevant. Buiten het feit dat ik me niet stoorde aan Haley's wijsheid voor haar leeftijd zou ik ook geen andere actrice in plaats van Page willen zien.
Aanrader.
De grote troef van deze film is de constante onzekerheid of Jeff nu wel iets verkeerd heeft gedaan of niet. Zo ja, is het zijn verdiende loon (zonder een discussie te beginnen over het feit dat je het recht zelf in eigen handen mag nemen), anders is hij wel het slachtoffer van iets waarbij de kans altijd bestaat dat hij onschuldig is. Sterke dialogen en een spanning waarbij je jezelf constant afvraagt wie nu in z'n recht is en wat er effectief gebeurd is.
De film beviel me beter bij herziening. David Slade doet z'n job zeer goed.
Oriana
Hij is tegen over Hayley gewoon netjes geweest.
Dus eigenlijk wat langdradig
toch 3 **
Een 32-jarige geilerd die via het internet seksueel getinte uitspraken maakt tegenover een 14-jarige, met haar afspreekt en meeneemt naar z'n huis om zeker een potje te gaan gamen of zo? Heel netjes ja..
Dee Al
Matige film. Op zich heel spannend (hulde voor de sterke dialogen), maar ik vond ook dat de moraal er iets te veel ingestampt werd door Hailey. Met Patrick's liefde voor minderjarige meisjes valt dat nog te begrijpen en daar komt ze er nog mee weg. Maar zodra ze met die praatjes gaat beginnen van ''ook al wil een tiener screwdrivers drinken: dan haal je toch meteen de alcohol weg?'' haak ik toch een beetje af. Het wordt dan wel heel braaf en politiek correct. Vooral ook omdat onze moraalridder kort daarna aanstalten maakt om iemand zijn ballen af te snijden. Hailey was ook ongeloofwaardig slim en doortrapt. Aan de ene kant gedroeg ze zich als een onschuldig tienermeisje die slachtoffer was van Jeff's lusten; aan de andere kant was ze een crimineel meesterbrein. Dat lag er toch te dik bovenop. Ik moest eigenlijk aan de kant van Hailey staan (ik moest haar als het slachtoffer zien) terwijl ze zich gedroeg als een volwassene. Dat werkte niet echt goed. En dat ze iemand ging castreren die ze eigenlijk op niets meer dan het in bezit hebben van kinderporno had betrapt, was ook ongeloofwaardig.
Ik vond de film de eerste keer erg sterk, maar na een herziening merk ik toch wat ongeloofwaardigheden op die ik de eerste keer nog door de vingers zag.
eRCee
- 1978 stemmen
Je zegt dat de film er een moraal instampt, en braaf en politiek correct is, maar tegelijk is het je opgevallen dat Hailey ook een zwarte zijde heeft en haar acties niet echt te rechtvaardigen zijn. Dan klopt je eerste aanname toch niet? En hoe kom je erbij dat je aan de kant van Hailey zou moeten staan?
TragieStar.*
Hij dacht misschien dat: Patrick Wilson de boosdoener was, omdat hij Hailey misschien met opzet naar zijn huis lokte, om haar te misbruiken of andere erge dingen met haar te doen. Maar, toen eenmaal bleek dat Hailey de kwelgeest van de 2 was, toen stond hij dus niet meer aan haar kant. Tenminste zo zou je het op voorhand kunnen zien, omdat je op voorhand niet verwacht dat de verhoudingen zo verdraaid zouden liggen.

Kirschblüten - Hanami

An American Crime
Biografie / Misdaad, 2007

Klass
Drama, 2007
zelfmoordverkrachtingage differencefotograaficeshowermenaceliggenpedofiliemanipulationbedroomsadismeelectric shockcoffee shopcastratiekrankzinnigheidburgerwachtsociopathbedrogbuurmantienermeisjecryingmartelensadistpedophilecrueltyoudere man jongere vrouw relatiegerechtigheiddrinkenrooftopheld captivegeestesziektethreatsexual torturescreamingelectrical torture childhood sexual abusephoto studio verbal abuse