• 9.379.088 stemmen

Met onder meer: Hilary Swank, Jeffrey Dean Morgan en Christopher Lee

Releasedatum: 7 april 2011

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Resident

"She Thought She Was Living Alone"

Dr. Juliet Devereau (Hilary Swank) betrekt een nieuw huurappartement in Brooklyn. Al snel voelt ze echter dat ze wel érg in de gaten wordt gehouden door haar huisbaas, Max (Jeffrey Dean Morgan). Wanneer duidelijk wordt dat Max een griezelige obsessie voor Juliet heeft, begint een gevaarlijk kat- en muisspel.

avatar van indrany

indrany

Jammer dat veel van de hier geplaatste recenties zo tegenvallend zijn. Vanavond de film gekeken omdat ik elders gellukig wel goede recenties had gelezen. En ja.. een goede vermakelijke film. Goede cast en lekker spannend. Niet standaard voorspelbaar. Not at all. Bij het genre weet je wat je kunt verwachten, en dus in dat opzichte voorspelbaar. Gewoon goed.

avatar van david bohm

david bohm

We maken kennis met Juliet die in haar nieuwe woonomgeving fanatiek wordt gestalkt door haar huisbaas Max. Het sfeertje, de beelden en het acteerwerk zijn aardig maar wat gebeurt er weinig.

Boel onnodige flashbacks en herhalingen maken de film er ook al niet beter op. Tijdens het kijken heb ik moeten denken aan deze prent:

My Girlfriend Thinks I'm Stalking Her - random images - moonbuggy - img.moonbuggy.org

avatar van steph b

steph b

Goede acteurs, goede locatie, goede sfeer, maar wat een voorspelbaar gedoe, zeg! Het eerste half uur is veelbelovend maar daarna zakt het totaal weg en kom je er achter dat je gewoon naar een hele slechte film zit te kijken.

1.5 ster voor het goede acteerwerk.

avatar van Bakema NL

Bakema NL

Wat een onwijs slechte film !

Voorspelbaar als maar kan, zo standaard als maar kan. En nu is dat nog geeneens zo erg, er kan nog altijd een aardige film in zitten. Het acteerwerk is ook best ok. Maar het verhaal(tje) en de onlogische handelingen van de personages en het gebeuren in het algeheel vernaggelen de hele film. Het einde is ook compleet zielloos, anti-climax....of ze er zelf ook maar vanaf wilden zijn.

En dan lees je bij commentaren dat die Swank er zo goed uit ziet, veel shots van haar lichaam, blabla........ja, dat heeft ze wel geregeld dat ze er goed op staat, ze heeft de film mede geproduceerd en dus betaald om goed voor de dag te komen. Helaas pakt het totaal-product niet zo best uit....geen oscar dit keer, misschien een raspberry.

Wan-product, niet meer dan 2 sterren.

avatar van nightbreed

nightbreed

Matig en standaard. In laatste kwartier kregen we een opeenstapeling van clichés voorgeschoteld.

avatar van Renee91

Renee91

Ik vond het een goede en behoorlijk spannende film 4*

avatar van Decec

Decec

Een redelijk drama/thriller film...

Redelijk verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende actrice Hilary Swank speelt goed...

Niet te geloven, wat een gluurder...

Zou maar geen huren, zo vreemde man...

Mooi HD kwaliteit...

Prima achtergrond geluid (Dolby Digital)...

Geen moeite waard...

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Sowieso erg standaard, daarnaast klapt de film al redelijk snel ongeloofwaardig om, vrouw is eenzaam en ontmoet buitengewoon vriendelijke huisbaas die heel gevoelig oogt.. wil met hem naar bed, en opeens niet meer en heeft ook volstrekt geen begrip voor zijn emoties of gevoelens.. een beetje in conflict met haar eerder beschreven karakter. Daardoor zat ik al redelijk snel met opgetrokken wenkbrauwen te kijken en het lijkt allemaal een kapstok om het zoveelste invader-verhaaltje aan op te hangen

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

13 in een dozijn thrillertje....

veel herhalingen van dezelfde gebeurtenissen inplaats een strak snel verhaal.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Totaal geen originele thriller die ook nog eens ontzettend voorspelbaar is. Ik vond het ook nergens echt spannend worden. Het verhaal deed me denken aan de film Sliver.Qua acteerwerk vond ik Hilary Swank nou niet echt een overtuigende rol van een bange vrouw neerzetten. Jeffrey Dean Morgan daarentegen vond ik wel supergoed. Hoe hij van supervriendelijke sul naar een compleet gestoorde freak kan omturnen vond ik heel erg goed gedaan. Vooral in de achtervolgingsscène als hij haar binnenin de muren achterna zit en haar naam roept. Heel creepy. Hij is dan ook de enige reden dat ik de film geen complete onvoldoende geef. Zijn acteerwerk en de toch wel sfeervolle beelden hebben er bij mij niet voor gezorgd dat ik hier een hoge waardering aan ga geven.

avatar van scorsese

Slechte thriller waarin een vrouw een appartement huurt, nadat haar relatie op de klippen is gelopen. Het verhaal weet tot op zekere hoogte nog wel te boeien, maar heeft absoluut geen verrassingen in petto en is maar half afgewerkt. Ook zijn de personages erg slecht uitgewerkt en ongeloofwaardig. Het is allemaal nog redelijk sfeervol in beeld gebracht, maar ondanks de korte lengte soms toch nog langdradig.

avatar van Norma

Norma

Wat een mislukking.

Naast het totaal niet originele verhaal vind ik Jeffrey Dean Morgan niet geloofwaardig als creep. Niet dat zo iemand er per definitie onbetrouwbaar uit moet zien met in grote letters “engerd’ op zijn voorhoofd, maar om één of andere reden bleef ik hem hardnekkig zien als de vriendelijke goedzak.

Het hele verhaal verloopt zo volkomen voorspelbaar dat het geen moment ook maar een beetje eng wordt; ik ben welgeteld één keer geschrokken en zelfs die had ik aan kunnen zien komen als ik niet drukker was geweest met me voortdurend af te vragen of de acteur die de oude buurman speelt, Saruman in The Lord of the Rings was.. (ja dus) Onvoorstelbaar dat een actrice als Swank gestrikt kon worden voor deze inspiratieloze thriller met uitgekauwd concept.

avatar van Angelo2

Angelo2

Aardige thriller en niet zo slecht als iedereen zegt. Niet echt vernieuwend en redelijk voorspelbaar maar verder wel vermakkelijk. Acteerwerk ging wel en een aantal kleine schrikmomentjes. Leuk tussendoortje.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Eerste 35-40 minuten gingen nog wel maar de climax begint eigenlijk al halverwege de film waardoor de laatste 20-25 minuten nogal saai zijn en voorspelbaar. Acteerwerk prima evenals de setting maar voor de rest niet meer dan een doorsnee thriller.

avatar van christophel

christophel

waardeloze film, zeer voorspellend, totaal geen inhoud, en zonde van de goede actrice

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Heb me wel vermaakt met The Resident. De spanningsboog is prima, ook al had ik liever gezien dat alles een beetje mysterieus was gebleven en veel aan de kijker was overgelaten. Nu werd alles redelijk voor je uitgekauwd en dat maakte de film wel iets minder dan ik had gehoopt. Het acteerwerk is echter meer dan uitstekend wat The Resident weer naar een hoger niveau tilt.

avatar van janwauters

janwauters

kutfilm

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Het verhaal is simpel en hebben we vaker gezien in andere films,maar ik vond deze toch wel spannend hoor.Ik heb me daarom ook geen moment verveeld bij de bezichtiging van deze film,zeker de moeite waard om een keer te kijken.

avatar van cor1946

cor1946

Weinig overtuigde film, niet spannend en soms langdradig.Niks aan dus.

avatar van Mel24

Mel24

Nog 2* voor het acteer werk maar foei foei hoe slecht...

Dat ze zo'n films nog willen maken.. Niks nieuws meer..

Naar het einde toe werd het echt verschrikkelijk slecht...

avatar van Beertje45

Beertje45

dit hebben we al eerder gezien, nietwaar? een behoorlijke rol van Dean Morgan, Swank heeft een mooi lichaam, maar haar rol is slecht utgewerkt en hollywood legende Lee heeft een totaal overbodige rol in dit spanningloos werkje. heb me nooit ergens laten betrappen door geforceerde, voorspelbare schrikmomenten.

avatar van Zeriel

Zeriel

De locatie alleen al maakt het moeilijk de film serieus te nemen. Zo'n beetje onder de Brooklyn bridge, een van de meest gebruikte film locaties aller tijden, je kunt net zo goed een bordje voor het raam hangen met; "Dit is een film".

Daar komt bij de totale miscasting van Dean Morgan, die niet geloofwaardig is als creep, te sympathieke uitstraling, om dat te benadrukken zetten ze nog even Christopher Lee ernaast lijkt het wel, vast een vriendendienst of een verloren weddenschap o.i.d.. Verder klopt er gewoon weinig in de film.

Blijft over de goede soundtrack, en Hilary Swank, waardoor ik de film toch heb uitgekeken.

avatar van andijvie

andijvie

Standaard filmpie, voor een gewoon avondje film kijken. Best jammer, want van Swank, Morgen en Lee had ik wat meer verwacht dat "gewoon". Het is geen slechte film, maar het is het gewoon net niet. Nogmaals .. jammer. 3 sterren, das een 6je.

avatar van jippie2010

jippie2010

De film kwam wat traag op gang, leek onorgineel te worden,

maar de tweede helft maakte een hoop goed.

voldoende *3.0

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Opzich nog wel een aardige film die er de aandacht nog wel een beetje bijhoud, maar wel zo voorspelbaar als de tering is na de eerste 5 minuten en je al meteen weet wie de slechterik is. Hillary Swank doet het nog aardig in deze film als huurster van het apartement van Max. En dat er al iets niet helemaal klopt bij hem merken we al heel snel. Dit keer hebben we niet te maken met een Jigsaw achtige psycho maar gewoon met een behoorlijk zielige seksgefrustreerd vies mannetje, die Juliet als vers vlees ziet, die hij zo nu en dan stiekem loopt te begluren, zich erbij afrukt en het ook totaal niet kan hebben als ze met andere mannen omgaat. Echt.... ik heb zelden in een film zo'n zielig pervers figuur als personage gezien, gatverdamme, echt het laagste van het laagste. Dus wat dat betreft is de film wel gelukt kwa overtuiging. Je zou je als acteur toch doodschamen om zo'n figuur te spelen. Verder heeft de film overigens opmerkelijk genoeg ook een minimale Paranormal Activity moment en tegen het einde gaan we weer de good old kat en muis spel tussen psycho en vrouw tegemoet.

Best nog wel vermakelijk dus.

avatar van Gon1234

Gon1234

Erg simpele film. De synopsis verteld dan ook al gelijk wat je zo'n beetje de hele film te zien krijgt. En alles wat er niet in de synopsis staat kan je wel voorspellen.

Het is een leuke film voor als je je verveelt, vandaar dat ik de film ook nog wel een 2,5* geef. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik me wel vermaakt heb. Maar een topper is het zeker niet.

avatar van maurice74

maurice74

Echt teleurstellende en spanningsloze Hammerfilm, zeker als je eerst het behoorlijke enge Wake Wood hebt gezien.

avatar van clockwork72

clockwork72

Redelijke thriller, het is alleen zo jammer dat elke scene zo voorspelbaar is, vooral het einde zie je van mijlenver aankomen. Hele simpele doorsnee, 13 in één dozijn thriller die toch wel vermaakt op een of andere vreemde manier.

avatar van missl

missl

Swank gaat in een goedkoop huis wonen en vindt haar huisbaas wel interessant. Hij haar ook en ze lopen wel eens samen naar huis, heel spannend allemaal. Op het moment dat dit over gaat gaat de huisbaas haar bespieden en dan is het nog steeds niet spannend. Deze film kun je best naast je laten liggen.

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keer gezien te hebben.