Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Hilary Swank, Jeffrey Dean Morgan en Christopher Lee
Releasedatum: 7 april 2011
Bekijk via Videoland
Plot The Resident
"She Thought She Was Living Alone"
Dr. Juliet Devereau (Hilary Swank) betrekt een nieuw huurappartement in Brooklyn. Al snel voelt ze echter dat ze wel érg in de gaten wordt gehouden door haar huisbaas, Max (Jeffrey Dean Morgan). Wanneer duidelijk wordt dat Max een griezelige obsessie voor Juliet heeft, begint een gevaarlijk kat- en muisspel.
Juliet
August
Jack
Sydney
Carlos
Mrs. Portes
ER Nurse (as Sheila Traister)
August ER Doctor
Real Estate Agent
Rianneke_Dan
Jeffrey Dean Morgen en Hilary weer samen in een film. Nu waarschijnlijk niet zo liefdevol als in P.S I Love You, maar goed ik ben wel benieuwd naar deze film
schram101
Poster en trailer
Eerste The Resident poster & trailer - FilmTotaal filmnieuws
gauke
Prima camarawerk in een film over liefde, hartstocht en bezetenheid waar er eerlijk gezegd al teveel van zijn, zodat de spanningsopbouw doorsnee is en het plot zo voorspelbaar. Niet origineel maar tijdloos.
xaid
Heb hem al gedownload , maar ik wacht nog ff een aantal reacties af , heb een hekel aan films die mijn kostbare tijd verdoen
mock turtle
Ik snap dat je liever je tijd besteedt aan het plaatsen van dergelijke nuttige mededelingen op deze site..
Hoodini
Goeie film die zeker de moeite van het kijken waard is, tenzij dat je liever iets anders te doen hebt in je kostbare tijd... Nee het verhaal is misschien niet zo origineel, maar dat maakt de film niet minder goed.
Standaard thriller maar sterk opgewaardeerd door de goede cast en dito rollen, Hilary Swank maakt zo wie zo al bijna geen slechte films, Jeffrey Dean Morgan bekend geworden door diverse tv-rollen heeft wel iets en lijkt een beetje op Robert Downing jr. En weer een piep klein rolletje van de onverwoestbare Lee (Dracula).
Erg matige 13 in dozijn film die totaal niet origineel is en ook barst van de clichés. Verder weet de film nauwelijks te boeien en is hij ook nergens spannend, laat staan dat er iets verrassends gebeurt. Deze film had men net zo goed kunnen uitvoeren met minder bekende acteurs. Dat Hilary Swank zich voor deze rol heeft laten strikken duidt er een beetje op dat haar carrière in het slob zit. Het positieve aan deze film is dat hij gelukkig maar 90 minuten duurt.
Deze film kunnen ze beter niet draaien in de bioscoop want meer dan een B-film is het niet.
ralfsjam
Toch aan begonnen, maar ik had het beter niet kunnen doen...
Het was te makkelijk en te eenvoudig. Swank heeft een smet in haar loopbaan opgelopen.
Jammer
2-tje
jadolino
Trailer spreekt me niet zo aan, de resenties hier zijn slecht tot matig . Ga me er toch aan wagen om de film te zien. Ben benieuwd.
mcdaktari
Inderdaad stinissen het was mij ook all opgevallen dat die ene hoofdrol speler best veel weg had van Robert Downing jr. De film opzich was best wel voorspelbaar teminste ik wist al wat er ging gebeuren maar door de goede cast was het toch een aantrekkelijke film die af en toe ook nog spannend was.
override100
Special ingelogd omdat niet met jullie eens ben.Hilary Swank En Jeffrey Dean Morgan
Prima cast ,ik heb alles goed bekijken ook de oude krant waar blijk dat de vader van Dean Morgan zij vrouw hat vermoord en de opa hem als een mislukkeling en zonder eigen waarde beschouwd dat word tje gek van of niet?de details waren ook goed zelf de slip van hilary vond leuk om te zijn eindelijke iets natuurlijke van een mooie vrouwe.
een dikke 3.5
RickZ
Thriller over een huurster in een relatie met de verhuurder, beetje spannend en soms zelfs creepy. Goed spel (en beelden ) van Hilary Swank. Ruime voldoende.
mixmaster
tja, deze film is niet echt geweldig maar ook weer niet heel slecht.
een middelmaatje dus , aardige spanningsopbouw , wel heel voorspelbaar allemaal , we hebben het allemaal al zo vaak eerder gezien.
topper we hebben genoten
Sterren uitdelen is niet je sterkste kant zie ik!
Van je laatste 10 films die je hebt gezien deel je 8 vijven uit, een 4.5 en een 0.5....?
Even een kleine uitleg: een 5 staat gelijk aan een meesterwerk! Een meesterwerk die bijna niet te overtreffen valt.
Maargoed... Sommige nemen het niet zo nauw.
ken1976
De meeste films van Hilary Swank zijn over het algemeen wel goed. Ik moet zeggen, dat deze mij heel erg tegenviel...
Het lag zeker niet aan Swank's acteervermogen, want we weten allemaal dat die van hoog niveau kan zijn. Het lag voornamelijk aan het verhaal , die te voorspelbaar was en zelfs al vrij vroeg zijn onthullingen deed.... vanwege dit feit wordt er een hoop spanning weggehaald!
Kortom een film die het genre thriller te kort doet, maar aan de andere kant weer te weinig drama heeft .... 2,5 sterren want zelfs Swank , kon in mij ogen de film niet redden!!!
Armin
Geinig. Ik dacht bij Morgan eerder aan Javier Bardem
Hij heeft inderdaad meer weg van Javier Bardem dan van Robert Downing jr. Maar voor mij blijft hij nog steeds "The Comedian" uit "Watchmen" wat nog steeds zijn beste rol is.
tal1b
wat-een-bout-film
begint aardig, maar neemt een veelste gehaaste wending, met een zeer ongeloofwaardig gestalk op 'n meter afstand door een gaatje lopen loeren..Nee, volledig de plank mis geslagen..
Drama thriller? 'n Drama is het zeker.
tal1b
Sterren uitdelen is niet je sterkste kant zie ik!
Maargoed... Sommige nemen het niet zo nauw.
zeer merkwaardig stemgedrag idd.
Kan 't niet echt serieus nemen.
ralfsjam
Had ik ook bij het kijken van de film, zeker omdat ik had besloten om Biutiful te gaan zien met Berdem deze week. Hij had in iedergeval een mooie kop voor deze rol...
JacoBaco
Suffe film dit. Weinig vaart, weinig spanning en weinig plot. Vooral het ± laatste kwartier is iets om je aan te ergeren. Dit heb ik nou al zovaak moeten aanzien, dat het toch echt vervelend begint te worden. We hebben allemaal Scream gezien toch? In Scream wordt er gezegd: ''This is the moment when the supposedly dead killer comes back to life, for one last scare.'' Het hangt ook wel een beetje van de film af natuurlijk, maar in deze film vind ik het dus niet gepast. Hilary Swank maakt het er ook weer is niet beter op. Het is gewoon een irritante mens. Opvallend is ook hoe vaak ze bijna naakte te zien is. Alsof ze wil laten zien hoe trots ze is met haar vrij magere lichaam op 37 jarige leeftijd. Verder geen kwaad woord over Jeffrey Dean Morgan, want hij is en blijft inderdaad The Comedian uit Watchmen.
bobbydigital01
ik vond het wel een goed filmpje.
niet heel origineel maar zeker spannend..
ja de film heeft me zeker geboeid
gijsvogel
Mwa, aardig.
Niet heel speciaal plot, ik begon er aan zonder deze te lezen, en je hebt dan ook redelijk snel door waar het heen gaat.
Her en der wel enig goede spannende momentjes.
Swank vind ik erg fijn om naar te kijken, zowel als mens als actrice. Zij en Dean Morgan doen het hier prima verder, maar het verhaal word een beetje standaard en de uitkomst weten we halverwege wel al ongeveer te raden...
beetje 13 in een dozijn, maar niet geheel onaardig. Zal ook wel een reden hebben dat deze film nu al in HD te pindakazen valt...
Strafbankje.
Als je als regisseur een thriller met dit basisidee en deze acteurs toch nog om zeep helpt, mag je best op het strafbankje plaatsnemen. Zo zit Jokinen daar al een tijdje, want een rechtstreekse première op DVD lijkt het enige zinnige lot van deze flauwe vertoning. Althans in het thuisland, want ondanks dat de BluRay is gearriveerd in Europa, zullen hier zelfs sommige bioscopen worden aangedaan.
Het zal niet veel meer uitmaken voor de filmmaker. Want wie onder de naam 'Hammer' een nieuwe film met een bijrollende Christopher Lee tot een zielloos product verdraait, zal niet snel een tweede kans krijgen.
Doorsnee.

Conviction