Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Hilary Swank, Jeffrey Dean Morgan en Christopher Lee
Releasedatum: 7 april 2011
Bekijk via Videoland
Plot The Resident
"She Thought She Was Living Alone"
Dr. Juliet Devereau (Hilary Swank) betrekt een nieuw huurappartement in Brooklyn. Al snel voelt ze echter dat ze wel érg in de gaten wordt gehouden door haar huisbaas, Max (Jeffrey Dean Morgan). Wanneer duidelijk wordt dat Max een griezelige obsessie voor Juliet heeft, begint een gevaarlijk kat- en muisspel.
Juliet
August
Jack
Sydney
Carlos
Mrs. Portes
ER Nurse (as Sheila Traister)
August ER Doctor
Real Estate Agent
Nee, dit was niet zo heel best.
The Resident is nou ook weer geen hele slechte film, maar het mist teveel om te spreken van een goede film of een aanrader.
Het idee dat een geobserdeerd iemand je appartement binnen kan komen en je kan besnuffelen is best wel interessant. Morgan zette ook een prima rol neer van psychopaat die helemaal door draait. De rol van Swank vond ik weer kleurloos. Best een leuke vrouw, maar dit soort standaard rolletjes in standaard filmpjes doet haar carriere geen goed.
Helaas weet de film nooit spannend te worden. Je weet al meteen wie de psycho is en het hele verhaal laat zich wel makkelijk raden, helemaal nadat Juliet camera's en software in zet om erachter te komen wat er aan de hand is. Wel vond ik de scene waar zij op de pc ziet wat er in die nachten is gebeurd erg sterk. Dat was overtuigend gespeeld en was best goed. Helaas kent de film verder geen hoogtepunten. Het einde was ook 1 lachwekkende grap.
Wat is dat toch in dit soort films, dat er een confrontatie komt tussen dader en slachtoffer komt en dat die laatste de dader een paar keer af kan maken nadat hij gewond is geraakt, maar dat ze steeds maar weg rent en hem weer terug laat komen. Zeer irritant steeds, dit komt heel vaak in dit soort films terug. Als je iemand met een spijkerpistool omver hebt geknald, schiet er dan nog 20 keer mee in zijn voorhoofd. Maar nee hoor....je zou dan bijna hopen dat hij haar alsnog te pakken krijgt...
Voorspelbaar, simpel en eentonige thriller. Toch is de film best wel goed te kijken voor een keertje. Kleine onvoldoende.
henkula
Hammer producties zijn nu eenmaal niet de beste, soms zit er een uitschieter bij. Het lijkt wel of ze steeds op het grote publiek als kijker uit zijn. verder ben ik het helemaal eens met de spoiler van Ajax&Litmanen1. Maar ja, de tijd moet gevuld worden met wat actie. Jammer dat ze niet meer hebben gedaan met die bewaking camera's
Thom1994
Deze film gisteren gezien.
Wat een flop is dit ! Hij begint goed, en de spanning zit er lekker in, maar al snel slaat deze film om in een voorspelbare film, waarbij ik mij telkens weer verbaasde over de overdosis aan ongeloofwaardigheid, die zich blijft opstapelen, net zolang tot ik aan het eind van de film zat te lachen.
Dat een film ongeloofwaardigheid bevat is één ding, maar dit is echt teveel. In mijn ogen een spannende film, maar door de ongeloofwaardigheid die eraan vastkleeft, kan ik deze film niet meer geven dan een 1*.
akira124
Strafbankje.
Als je als regisseur een thriller met dit basisidee en deze acteurs toch nog om zeep helpt, mag je best op het strafbankje plaatsnemen. Zo zit Jokinen daar al een tijdje, want een rechtstreekse première op DVD lijkt het enige zinnige lot van deze flauwe vertoning. Althans in het thuisland, want ondanks dat de BluRay is gearriveerd in Europa, zullen hier zelfs sommige bioscopen worden aangedaan.
Het zal niet veel meer uitmaken voor de filmmaker. Want wie onder de naam 'Hammer' een nieuwe film met een bijrollende Christopher Lee tot een zielloos product verdraait, zal niet snel een tweede kans krijgen.
Doorsnee.
Totaal mee eens, een misgeschoten kans!
madmax1
Uitgeleend aan mijn dochter en schoondochter.
Ik had hem te weinig gewaardeerd, vonden hem geweldig.
Zo zie je maar, ik zie er niks in.
Halfje erbij want ze kijken toch stiekem.
mock turtle
Slap, flauw, saai, voorspelbaar, cliche en vooral vervelend.
Voor argumentatie: zie de meeste van bovenstaande commentaren...
Ik geef doorgaans hogere beoordelingen dan gemiddeld, maar dit was echt niet best: 1,5 *
daxclusive
Het begin nogal saai, wilde eerst de film stop zetten.
Toch maar door gekeken en uiteindelijk werd het verhaal spannender. Een typische psycho. Redelijk vermakend, zeker niet vervelend om naar te kijken.
Number23
Nou niet echt iets om vrolijk van te worden. Swank is als lustobject niet op der plaats en Morgan zie ik ook graag anders. En dan heb ik t nog niet de rol van Lee, al issie wel ff weer ouderwets dreigend haha
Mai*
Voorspelbaar, niet echt boeiend en houd niet vast. Er wordt overal veel om heen gedraaid en sommige spelers komen gewoon niet tot hun recht.
Ik miste diepgang en de karakters werden gewoon niet goed uitgewerkt.
2,0
jess1
Wat zonde. Het kon zo'n goede film zijn. Het concept is echt goed bedacht en het 1e half uur is echt boeiend, maar hoe meer de film het einde naderde, hoe ongeloofwaardiger het werd. Vanaf het moment dat Juliet er achter komt dat Max haar drogeerd is het allemaal veel te ongeloofwaardig en voorspelbaar Ze hadden er ook wel een beter einde aan kunnen zetten want het eindigt veel te abrupt. Ik vind Jeffrey Dean Morgan ook totaal niet geschikt als psychopaat goede acteur, maar niet voor deze rol.
erpunited
Eeen redelijke film. Niets aparts. Redelijk voorspelbaar. Ik vond het verhaal op zich nog wel goed en de spanning werd goed opgebouwd op het begin maar daarna is hij heel voorspelbaar en matig. Het einde is super slecht zelfs. Verder wordt er goed geacteerd. Een topper is het niet maar wel vermakelijk om een keer te kijken.
SaNDuTjE
Goede opbouw en redelijk geacteerd, maar mist door de clichés en grote voorspelbaarheid enige spanning.
Zowel Swank als Morgan vond ik verkeerd gekozen voor hun rol. Swank is , voor mij althans, geen lustobject terwijl men haar duidelijk wel zo wil profileren. En Morgan is mij te charismatisch om een extreem geobsedeerde mafkees te spelen, wat hij ondanks dat toch nog behoorlijk overtuigend doet.
Verrassingen kent de film niet, zowel qua verhaal als uitwerking. En daardoor is dit niet meer dan een standaardfilm die nergens doet wat het wil doen en dat is spannend zijn.
Voor liefhebbers van Swank zeker het kijken waard maar voor de rest geen aanrader.
Keane1983
Een tegenvallertje,
De film neemt erg de tijd om alles langzaam op te bouwen, je zou dan ook denken dat de personages goed worden uitgewerkt...Dat is jammergenoeg niet het geval.
De film word nergens echt spannend dit komt omdat alles juist erg voorspelbaar en zoals er al door meerdere gezegt is geworden erg cliche-matig en op bepaalde momenten zelfs ongeloofwaardig.
Acteerwerk vond ik eigenlijk alleen van Morgan goed. Ik vond het een goed psychopaat neer zetten. Swank daarintegen vond ik persoonlijk een beetje tegenvallen in deze film. Voor mijn gevoel net iets te overdreven, terwijl zij toch echt wel beter kan.
De score is in orde, maar verraad toch te veel van wat er gaat komen.
Tja, om hiervoor massaal naar de bios voor te rennen zeg ik duidelijk nee heb ik ook niet gedaan.
Als er meer vaart in had gezeten en minder hing aan de cliche's zouden we een hele andere film hebben gehad.
Kortom het idee is owke, de uitwerking iets minder.
Van mij een 2,5*
ejtemmas
Ik vond deze film erg tegenvallen!
Ik had een spannende film verwacht en ook de cover zag er zo uit.
Helaas werd ik teleurgesteld, vooral een erg traag verhaal.
Alleen de laatste 20 minuten waren wel leuk.
Maar om nou zolang daarop te moeten wachten?
Nee, dit was geen succes. 2*
Het is maar dat het extreem rustig was in de zaal net, want ik heb me toch een partij lopen zuchten. Ondanks dat de acteurs het leuk doen(vooral Dean Morgan is overtuigend) heb ik me hoofdzakelijk zitten vervelen bij de film. Er zit geen enkele vorm van originaliteit in en nergens zit er ook maar een verrassend momentje in de film. Daarnaast wordt de uber voorspelbare twist al op de helft prijsgegeven(wie verzint zoiets) en blijft er eigenlijk niets over, behalve een vervelend/voorspelbaar kat en muis spelletje op het einde.
1,5* voor de acteurs.
wwelover
Matige film, het plot is ten eerste niet erg origineel en vervolgens is het ook niet spannend opgebouwd. De muziek deed de film ook niet veel goeds, want dat was enkel misleidend en too much. Het is namelijk geen horror. Aan de cast lag het niet geheel, Swank vond ik erg zwak, zeker voor haar doen, maar Morgan was wel erg sterk., best een ondergewaardeerde acteur wat mij betreft.
maarten.tepaske
Veel reclame voor Apple, dat viel me al vrij snel op. Ja, het is een wat voorspelbare film, maar daar hou ik persoonlijk van (soms, niet altijd, bijvoorbeeld geen romcom asjeblieft). Ik vond de rol van Max erg goed geacteerd door Jeffrey Dean. Na ja, is ook weer niet al te moeilijk voor een man, maar ik vind het altijd mooi om naar te kijken. Zeer mooie vrouw die Hilary en goed gespeeld.
Mon
Had een ietwat andere film verwacht, maar echt geweldig was dit niet. Op een bepaald moment gewoon moeten lachen om het bizarre personage van Morgan. En dat einde was wel erg afgeraffeld.
purekillah
Nee, dit was niet zo heel best.
Kan ik me helemaal in vinden. En dat laatste stukje met de spijkerpistool irriteerde me ook mateloos. Gebeurt heel vaak in dit soort films. De psychopaat slechts verwonden en halfdood laten liggen om vervolgens weer achtervolgd te worden. En zo zat de film helemaal vol met allerlei van dit soort cliches. Bovendien was het abrupt einde een lachertje en de spanning minimaal omdat je al van te voren weet wie de dader is.
Toch wist Jeffrey Dean Morgan mij goed te overtuigen in zijn rol als psycho.
Noodless
Voorspelbare film met heel wat clichés en toch best onderhoudend door het creepy gegeven en het degelijke acteerwerk van Jeffrey Dean Morgan. Helaas mist de film enige spanning en is het slot wat te simpel en afgezaagd. 6/10
bjerik76
Beetje vergelijkbaar met "sliver"
vond het in het begin wel meer een tv-film, maar later werd het pas echt wat spannender allemaal.
die hele lange uitgebreide flash back was ook weer wat overdreven.
Ik vond het wel raar dat je verder niet hoorde hoe het met de vader van MAX af is gelopen, of wat daar mee gedaan is.
gewoon wegkijkertje met een glas wijn in de donkere woonkamer.
( dat was het voor mij dan)
SaNDuTjE
Beetje vergelijkbaar met "sliver"
die hele lange uitgebreide flash back was ook weer wat overdreven.
gewoon wegkijkertje met een glas wijn in de donkere woonkamer.
( dat was het voor mij dan)
Hij is toch door Max op een dergelijke manier vermoord dat het op een natuurlijke dood leek?
JamesB009
Verhaal is mooi verzonnen, soms wat langdradig maar verder wel een leuke film. Het had een stuk beter gekund in mijn ogen, maar ook slechter.
NightSpirit
Lang geleden dat ik zo'n heerlijk zieke film zag! Hij bouwt zich echt op, en er zit een goede ontknoping in!
Wel minpuntjes voor Hilary Swank, de meest irritante actrice die ik ken....
El ralpho
Voorspel maar genietbaar
The Resident is wat je er van kan verwachten: gewoon een vermakelijk tussendoortje. Net zoals een diepvries pizza of een frietje van de plaatselijke frietboer op zijn tijd heel lekker kan zijn maar waar je niet al te veel van moet verwachten. Weinig diepgang dus maar op zijn tijd best lekker!
De bekende thriller elementen zitten in de film verwerkt, die zelfs iedere leek al van mijlenver aan kan zien komen. Binnen 5 minuten kan men raden hoe de film afloopt en de film genereert dan ook weinig spanning of mysterie. Vermakelijk is de film echter wel.
Het verhaal is een beetje ver gezocht en heeft wel wat weg van Law Abiding Citizen. Zo ingenieus als het verhaal daar werd wordt het hier echter nergens. Je kan het zien als een versimpelde versie van deze film.
Hilary Swank zet zoals altijd weer een mooie acteerprestatie neer en tegenspeler Jeffrey Dean Morgan doet het ook niet slecht. Leuk om de beste man eens in een film te zien spelen omdat ik hem eigenlijk alleen kende van de tv serie supernatural.
Sit back, grab a beer and enjoy!
kaztor
Te vroege flashbacks waardoor het hele plot je als het ware op een presenteerblaadje aangereikt wordt, een relatie die op een ongeloofwaardige manier nieuw leven wordt ingeblazen ('Het spijt me' in een sms-je doet het 'm) en een opa die maar een jaar of 25 ouder lijkt dan z'n kleinzoon.
Te simpel.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'