• 8.897.097 stemmen

Deuce Bigalow: Male Gigolo (1999)

Komedie | 90 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Mike Mitchell

Met onder meer: Rob Schneider, William Forsythe en Eddie Griffin

Releasedatum: 25 mei 2000

• Google Play Bekijk via Google Play
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot Deuce Bigalow: Male Gigolo

"He charges $10 but he’s willing to negotiate."

Deuce Bigalow is een aquarium-schoonmaker die door een gigolo gevraagd wordt om op z'n vissen te passen als hij weg is. Als hij per ongeluk het huis vernielt, is hij gedwongen om zelf als gigolo aan het werk te gaan om aan geld te komen voor een reparatie.

Deuce Bigalow

Det. Chuck Fowler

Tiberius Jefferson "T.J." Hicks

Antoine Laconte

avatar van Kondoro

Kondoro

Heb er wel even van genoten!

Leuk om een middagje film te kijken!

3.0

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:

De film begint erg grappig en het eerste gedeelte van de film is ook leuk, zoals tijdens de schoonmaakwerkzaamheden. Al is de scène met het aquarium misschien nog wel de beste. Maar zodra hij als gigolo aan de slag gaat, gaat het met de film ook steeds meer achteruit. Deze film kent weliswaar zijn hilarische momenten, maar verloopt in het algemeen nogal stroefjes. Komt aan het einde nog een beetje terug op het niveau waarop hij begon. Maar ik vind deze film na herkijken toch duidelijk minder dan Deuce Bigalow: European Gigolo (2005). 3.0

Toch een aangename verrassing. Schneider is maar een vervelende vent. Maar ja, dat is met alle komieken zo, er zijn periodes dat ze leuk zijn maar op gegeven moment worden ze vervelend. Die films van Rob zijn vaak heel erg op sex gericht.

Het begin van de film is erg leuk, maar daarna vertoont hij steeds vaker dipjes. Toch blijven er over de gehele linie leuke dingen in zitten. Het zijn wel extreme gevallen, zijn klanten. Schneider is lenig, viel me bij The Animal, ook al op. Die toch de beste voor mij blijft. Maar ik vind deze film ook wel leuk. Die rechercheur valt wel wat uit de toon maar de andere tegenspelers zijn acceptabel. Het heeft wel iets, dat onvolmaaktheid in combinatie met dat gigolo-gebeuren. Ondanks de met regelmaat ook wat mindere momenten, komen er ook vaak hilarische gedeelten in voor. Het einde is ook grappig. Heb me er, tegen verwachting in, toch behoorlijk mee vermaakt. En denk maar niet dat dit commercieel een flopfilm is, de film was een flink succes. 5.0

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Leuk,4 stars.

avatar van DragQueen

DragQueen

Leuke komedie, met vermakelijke flauwe humor. Schneider zit als gegoten in de hoofdrol. 3 Sterren.

avatar van Brabants

Brabants

• 1965 stemmen

Deuce Bigalow: Male Gigolo is gewoon entertainment vol inhoudsloze humor. Rob Schneider is de perfecte match voor deze rol. Niet te veel tekst maar vooral laten zien. Prima vermaak met allerlei leuke typetjes. Blijft leuk ook na een tweede kijkbeurt.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Vond hem overwegend toch wel grappig en nergens overdreven zoals bvb de Leslie Nielsen films.

3,5 sterren

avatar van Shadowed

Shadowed

Wel leuk.

Ik heb de laatste tijd een hele horde aan komedies gezien die me verrassend genoeg nog best wisten te vermaken. Ik had het niet snel gedacht want ik ben nou eenmaal niet iemand die komedies altijd geweldig vind. De humor bij deze komedies is alleen vooral lomp en dom genoeg om mij voor een middagje aan de buis gekluisterd te houden.

Dit keer komt het wederom neer op Schneider. Het is zeker niet zijn allereerste typetje, al is hij tegenwoordig (waarschijnlijk vanwege zijn controversiële standpunten) naar de achtergrond verdwenen. Dat betekent dus wel dat rollen als Deuce Bigalow de hoogtepunten zullen vormen van zijn carrière. Het is vervolgens subjectief aan ieder persoon inclusief hemzelf om daarmee te bepalen of dit zijn ultieme rol was of niet.

Wat mij betreft is het wel de meest oprechte rol van Schneider waar hij ook zijn wat menselijkere kanten laat zien. Dat is moeilijk te zeggen uiteraard met een film als deze, maar toch weet het moraal dat uiteindelijk in het verhaal wordt vermengd nog wel wat effect te hebben. Het past er niet bepaald lekker in, maar het is begrijpelijk. Het is vooral dat de film de switch die het maakt van complete lompheid naar wat subtieler schouwspel niet lekker valt.

Wie daar wat omheen kan kijken zit met deze film uiteindelijk wel goed. Veel tempo, aardig wat vermaak en vooral een hele stoot aan bijrollen die eigenhandig voor het nodige vermaak weten te zorgen. Briljant is het allemaal absoluut niet en het verloop kan je volledig uittekenen, maar dat neemt niet weg dat het qua vermaak doet wat het moet doen.