Barb Wire (1996)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 98 minuten / 100 minuten (unrated, VS)
Alternatieve titel: Barb·Wire
Geregisseerd door: David Hogan
Met onder meer: Pamela Anderson, Temuera Morrison en Victoria Rowell
Gesproken taal: Engels, Mandarijn, Frans en Duits
Releasedatum: 27 juni 1996
Plot Barb Wire
"Don't call me babe!"
Het is 2017. Steel Harbor is de laatste vrije zone in het door een burgeroorlog verscheurde Amerika. Barb Wire is de super-sensuele en schietgrage eigenares van een ruige nachtclub en een geduchte premiejager. Op een dag wordt ze verrast door het bezoek van de man met wie ze ooit een stormachtige verhouding had. Hij is nu de aanvoerder van een groep vrijheidsstrijders en op de vlucht voor de politie. Barb Wire staat voor een groot dilemma. Helpt zij de man die haar in de steek liet of vlucht ze met haar geld naar Europa?
Barbara Kopetski / Barb Wire
Smooth
Fred the Bartender
Dancer
Aapje81
Tommy Lee nam voor deze film het nummer Welcome To Planet Boom op. Het wordt gebruikt in de aftiteling. Ik vind dit echt een goed nummer en de film ach wat moet ik daar van zeggen. Ik heb me er niet mee verveeld. Ik had geen verwachtingen en als zo vaak dan valt het juist erg mee.
riefenstahl
Ik heb maar een paar keer in mijn leven een film vroegtijdig afgezet en dit is er één van.
Slecht kan ook leuk zijn maar dit is raszuivere tinnef. Echt waardeloos.
djelle
Donkerwoud
Als je een film niet volledig gezien hebt is een stem niet correct.
Dat vind ik zo'n gelul. Alsof je niet een mening mag hebben als je de hele draak niet uit hebt kunnen zetten. Het is wat anders als je een paar fragmenten hebt gezien en echt geen score kunt geven, maar dit verwijzen naar de stronthoop is gewoon terecht.
Geheim: ik heb ook niet alle films met lage score uit kunnen kijken. Bel de pliesie maar!
Nomak
Dat kan best zijn, maar bij Lorelei zijn er 2 die maar een kwartier hebben gekeken en die geven de film 0,5.
Zoiets kan niet, dat haalt het gemiddelde van een film onterecht omlaag. En moderators treden daar niet tegen op. Jammer is dat.
Donkerwoud
Tsja, het valt nou eenmaal niet te checken of iemand daadwerkelijk de film heeft gezien en er een oordeel aan mag plakken. Bij sommige films is het juist zaak om door te bijten, bij anderen blijft de kwaliteit onverminderd laag. Ik zal nooit een film afkraken als het me nog niet weet te raken, maar wanneer je in een korte tijd al allerhande crap langs ziet komen, dan is er toch iets mis met de film.
magaal
Als je een film niet volledig gezien hebt is een stem niet correct.
tuurlijk wel, hij vond hem zo slecht, net als ik, denk ik, dat 0,5 sterren nog teveel is
djelle
En ik blijf het onzin vinden. Er zijn films waarbij ik toch nog aan pakweg 2 sterren kom, enkel op basis van een paar scenes en/of leuke details die me na een tijdje duidelijk worden. Als je een film beoordeeld, doe het dan in zijn geheel. Tenzij je een glazen bol hebt kan je immers nooit zeker weten dat je oordeel op een bepaald moment toch een beetje stijgt (al is het maar met een half puntje).
tommykonijn
Ondanks de lage score leek me dit toch wel een aardige film te worden, maar die gedachte veranderde al snel binnen elkele minuten werd de film erg saai in mijn ogen en Pamela Anderson vond ik echt niet goed spelen, het verhaal zakte als een baksteen in elkaar waardoor de film mij eigenlijk geen fluit meer boeide, ik heb hem uitgekeken maar met heel veel moeite, verschrikkelijk.
DragQueen
Alleen als je het mooie lijf van pamela anderson wilt aanschouwen, zou ik deze film bekijken. want verder heeft de film niet veel te bieden. het verhaal is vrij slapjes te noemen. maar ja, daar draait de film ook niet om. ik geef hem 1,5 ster.
aburex
Vond hem wel et bekijken waard alleen al om de stunts. Spijtig van de ondermaatse acteurs (Pamela doe het niet zo goed, behalve haar borsten dan)
Toch 2,5*
Ramie
Is dit de nr8 in de flop-top?!
Ik heb hem gezien toen ik een jaartje of 14 was en vond hem toen wel vet eigenlijk!
Nu; bijna 10 jaar later, wil ik hem eigenlijk nog wel eens herzien.
Ik kan me niet voorstellen dat ik hem zo laag beoordeel! Al is het alleen door jeugdsentiment en, uiteraard, door Pamela...
Timothyvdmeer
Helemaal niks dit....alleen het lijf van Pamela???...maar daar kijk ik zelf geen film voor. 05*.
judgepaddy
Hmm nou ik denk niet dat ik deze film ga kijken...
Mwoh, het is wel anderhalf uur lachen.
"Don't call me Babe"
Legan
Toegegeven, Barb Wire heeft niet veel om het lijf (moest ik even zeggen
), maar het is gewoon een lekkere, over-the-top actiefilm met een leuk sfeertje. Ondanks meerdere (zichtbare) minpunten prima onderhoudend.
misterwhite
Slechte rommelfilm.Verdoe je tijd hier niet aan want je gaat er spijt van krijgen. (behalve als je een erg grote fan bent van pamela anderson
ILDIB
Deze film gaat over andersons lijf en dus voldoet ie net, qua verhaal is het niet veel.
Valii
Slecht hoeft niet vervelend te zijn. Met die instelling en om misschien nog wat te lachen zette ik ongeveer een uur geleden deze film aan.
Maar hemeltje lief.. deze film is slecht en oersaai, een dodelijk combinatie. Het script is enorm sexueel getint en suggestief. De saaie camerabeelden worden afgewisseld met zogenaamd originele camerabeelden, waarvan je de eerste 10 seconden niet eens doorhebt uit welke hoek je kijkt (sleutel in deurslot gefilmd door een camera van onderen:S). Het meeste stoor ik me nog aan de overgangen tussen de scenes, waardoor je niet langer dan drie minuten geboeid kan blijven.
Je moet wel een hele grote fan van Pamela zijn, wil je deze film kunnen afkijken.
jumpstylemovie
Zeker niet een van de slechtste films die ik gezien heb. Al met al is ie best vermakelijk maar hij krijgt toch geen goed cijfer omdat de film zichzelf serieus neemt, volgens mij. Situaties waarin het acteerwerk van Pamela zo lachwekkend was, even als het camerawerk moeten blijkbaar heel spannend zijn. Echt belachelijk dit, maar toch wel grappig.
BjornH
Geen al te best filmpje mag ik wel stellen. belachelijk verhaal, gruwelijk acteerwerk en erg veel clichéuitspraken. Vorral het Dont call me babe was belachelijk. Maarja....ligt er maar net aan wat je verwacht bij een film met Pamela Anderson als superbadass-tegen-dr-zin-in-held.
Hoewel de film vrij tegenviel, waren de actiescenes en de intro wel te pruimen. Vooral de intro, want die was niet misselijk xD
1.5*--> 0.5 voor de actie die andere 2* 0.5 spreken voor zich
AddictedToMovies
Precies, met die gedachte begon ik ook aan de film. Bij Anaconda bijvoorbeeld heb ik nog best kunnen lachen om al die slechte special-effects, script en acteurs. Maar hier viel niks te lachen. Het enige wat deze film heeft te bieden zijn de tieten van Pamela Anderson. En sorry, het zal wel aan mij liggen, maar ik vind haar nep-tieten of nep-lichaam niet interessant of mooi. En de hele film lang zit die regisseur een kat-en-muis spel te spelen met haar tieten, erg irritant. Pamela Anderson doet zo hard haar best om elke zin zo cool mogelijk te zeggen, maar niet geslaagd. Wat een ongelofelijke slechte rol, onbeschrijfelijk. Al die cliché oneliners komen ook echt je strot uit, met 'don't call me babe' als dieptepunt. En wanneer ik zeg dat Pamela Anderson zo slecht acteert, geldt dat eigenlijk ook voor de rest van de cast. Geen één fatsoenlijke rol tussen. En dan dat afgrijselijke verhaal! De meest trieste sf-toekomstfilm aller tijden? Die actie moet natuurlijk ook zo 'cool' mogelijk, maar net zoals de rest van de film, werkt het niet. De settings en decors zijn ook echt superlelijk. Bij dit niveau film merk je hoe achterlijk lang anderhalf uur kan zijn. Dit prul verdient inderdaad een plaatst in de flop 10.
ILDIB
Tsja, tis een beetje demolitian man alleen dan donkerder en sexyer. Vind je anderson oke dan is het uit de houden, want op een paar goede actiescenes na is het heeeeeel erg matig.
totti999
Pffffffff, het was doorbijten om deze film uit te zitten. Wat een ellende. Als je dan toch een film wilt zien omdat Pamela erin speelt, kun je beter beginnen met Raw Justice, dat is wat minder slecht en heeft betere scenes met Pamela.
Fixi88
Vond deze helemaal niet zo slecht. Zit tussen een twee en een half en een 3. Geef hem maar een 2,5 omdat het wel weer wat lang geleden is dat ik hem gezien heb. Ga dus maar een beetje op jullie oordeel af
Connor Macleod
Alleen het begin en het einde (dat identiek is aan elkaar) is supergoed, de rest is dramatisch!
Gemaakt op het punt dat Pam haar mooiste tijd beleefde, ik denk dat deze film er aan bijgedragen heeft dat die periode niet zo heel lang duurde...

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

The Transformers: The Movie

The Bedroom Window
Thriller, 1987

No Escape
Sciencefiction / Actie, 1994
burgeroorlogpremie jagerdystopiegebaseerd op stripobesityb filmscientist barelectrical torturepretending to be a prostitutepressure washer obese2010sfemale bounty hunter hilarious