• 9.374.478 stemmen

Barb Wire (1996)

Actie / Sciencefiction | 98 minuten / 100 minuten (unrated, VS)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 98 minuten / 100 minuten (unrated, VS)

Alternatieve titel: Barb·Wire

Geregisseerd door: David Hogan

Met onder meer: Pamela Anderson, Temuera Morrison en Victoria Rowell

Gesproken taal: Engels, Mandarijn, Frans en Duits

Releasedatum: 27 juni 1996

Plot Barb Wire

"Don't call me babe!"

Het is 2017. Steel Harbor is de laatste vrije zone in het door een burgeroorlog verscheurde Amerika. Barb Wire is de super-sensuele en schietgrage eigenares van een ruige nachtclub en een geduchte premiejager. Op een dag wordt ze verrast door het bezoek van de man met wie ze ooit een stormachtige verhouding had. Hij is nu de aanvoerder van een groep vrijheidsstrijders en op de vlucht voor de politie. Barb Wire staat voor een groot dilemma. Helpt zij de man die haar in de steek liet of vlucht ze met haar geld naar Europa?

Barbara Kopetski / Barb Wire

avatar van De GeuS

De GeuS

P. Kloetjeuris schreef:

Correctie. 5 punten!

Stem meteen even bij "The big Lebowski"....

avatar van djelle

djelle

Dit is inderdaad een puur hersenloos, commerciëel hollywoodproduct. Maar hij kon wel enorm entertainen als je eens lekker je verstand op nul wil zetten en gewoon genieten van deze pretentieloze actiefilm!

Een lekker wijf in een strak pakje, een paar mooie plaatjes, wat bloot en veel mooie schietpartijen. Wat wil een man nog meer?

De decors waren dus overigens wel mooi en de personages en het verhaal(ondanks zijn eenvoud en onoriginaliteit) zijn niet echt oninteressant te noemen. De sfeer was ook vooral erg goed neergezet. En bovenal heb ik dus erg genoten van de vuurgevechten die toch wel mooi en creatief gefilmd zijn. Erg genietbaar. Denk maar aan die scene met die matras, waarna ze dan achter die tafel kruipt en begint te schieten terwijl de pluimen in het rond vliegen. Heerlijk!

Er waren veel minpunten maar gezien mij deze echt niet gestoord hebben bij mijn vermaak tijdens deze actiefilm, verdient hij zeker een 4,5! Hij is in zijn doel meer dan geslaagd om een entertainende, actievolle, genietbare sf-actieprent te worden, ondanks zijn vele zwakke elementen. Een in essentie redelijk zwakke film dus, maar die dankzij zijn enorme entertainingswaarde toch ongelooflijk plezant is om naar te kijken! Ik was althans voortdurend enorm vermaakt!

avatar van J.Bell

J.Bell

Jemig, konden ze dat mens nog strakker insnoeren

Oke, een 1

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

Dit is echt een gigantische B film.....alleen die cover al met dat jambekkie van Pam!

Ze had zich hiermee de moeite kunnen besparen

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Vreselijke poster inderdaad. Weet je ook wat dat lijntje om haar lippen betekent?

Dat ze de zwarte band in pijpen heeft.

Hey, slechte grappen moeten ook gemaakt worden

avatar van R.

R.

Ja 10jaar geleden geilde ik wel op pamela (wie niet?)...

1,5* voor de tieten en de rest van pamela

avatar van otherfool

otherfool

C-film op het hoogtepunt van Anderson's carriere heeft niks te bieden behalve Pam zelf. Da's misschien genoeg voor haar fanbase, maar Barb Wire is verder een complete mislukking: niet leuk, niet spannend, niet verrassend.

1*.

alé waarom heeft deze zo laag Pamela is toch hot???

avatar van katie morosky

katie morosky

Het is hier een filmsite, geen who's hot and who's not?

avatar van Thanoz

Thanoz

1 ster, en alleen vanwege de stuiterende boobs van Pam

avatar van saw_lover

saw_lover

Best vermakelijke film,

de boobies van Pam Anderson zijn ook een pluspunt voor deze film,

de special effects zijn flut maar wat dan nog ??!!

ik vond deze niet eens zo slecht.

avatar van LaCaméraStylo

LaCaméraStylo

Haha, ik heb gehoord dat dit een remake van Casablanca moet voorstellen, shiiiit!

avatar van newG

newG

komaan, k vind em best wel goed, en dan spreek ik niet over de spetterende naaktscene in het begin van de film...

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

LaCaméraStylo schreef:

avatar van mental_jos

mental_jos

jeeej straks deze film kijken!!!

avatar van Fikret8

Fikret8

Absoluut geen meesterwerk, maar wel vermakelijk. Daarbij helpt z'n knappe opmaakpop in een leren pak uiteraard wel een handje.

avatar van Disk

Disk

Bij nader inzien stem verhoogd naar 1 ster.

avatar van d.a.f.

d.a.f.

djelle schreef:

helemaal mee eens, met toevoeging, dat je je hersenen wel HELEMAAL "uit" moet zetten. gewoon hersenloos kijken, dan kan de film nog wel boeien. Zodra je echter ook maar wat nadenkt over de film krijg je vele minpunten, niet doen dus en gewoon kijken.

avatar van Fikret8

Fikret8

Hoe zet je je hersens helemaal uit dan?

Denken is automatisme (bij mij dan).

avatar van d.a.f.

d.a.f.

Fikret8 schreef:

Hoe zet je je hersens helemaal uit dan?

Denken is automatisme (bij mij dan).

weet ik veel , veel zuipen misschien???

Nee even serieus, ik bedoel ermee, dat je gewoon niet teveel op alle kleiningheidjes in de film moet letten. Want als je dit doet bij deze film, blijft er niks van de film over, aangezien dat allemaal nu niet bepaald super is uitgewerkt!

avatar van thunderball

thunderball

Heb 'm vandaag bij Mediamarkt voor nog geen 6 Eurie gekocht, want die kon ik toch voor dat geld niet laten liggen!

Staat nu op en kijk er met een half oog naar.

Actie scene's zijn goed tot zeer mooi in beeld gebracht maar verhaaltje kan me totaal niet boeien.

Naast onze Pam bestaat de cast louter uit B-acteurs (op Kier na uiteraard!), die overigens wel hun best doen.

Maar alleen de extended openings scene met een lekkere Pam maakt de 6 Euro al meer dan de moeite waard!

2 sterren!

avatar van robertus65

robertus65

Geef mij maar Pamela dan Harry Potter!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van Ronhart

Ronhart

Ik zie regelmatig films die echt de moeite van het bekijken niet waard zijn. Daar hoort deze film niet bij. Puur en leuk entertainment goed voor een avondje totaal ontspannen en pretentieloos kijken.

Natuurlijk is er veel op aan te merken, maar hij/zij is gewoon leuk om naar te kijken. Een ruime voldoende wat mij betreft en zeker geen flop. Dus 3,5**

avatar van film_kaza

film_kaza

Alleen aan dat hoofd al kan ik zien dat Pamela een vreselijk slechte actrice is.

avatar van djelle

djelle

Maar nee, ze kan heus wel acteren. Kijk maar naar haar tieten.

avatar van Wouter

LOL

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Deze film had slechts twee pluspunten. Nou vooruit, 0,5 voor elke borst.

avatar van hedkandi1

hedkandi1

Ze kan beter andere dingen doen met haar lijf.

Een 1

avatar van darthconner

darthconner

Ché Cliché schreef:

Deze film had slechts twee pluspunten. Nou vooruit, 0,5 voor elke borst.

helemaal mee eens.

avatar van BigPun

BigPun

Punten voor deze slimme, onderschatte vrouw.