Genre: Mystery / Thriller
Releasedatum: 30 juni 2010
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot The Twilight Saga: Eclipse
"It all begins... with a choice."
Bella Swan is wederom omcirkeld met gevaar als Seattle wordt geteisterd door een opeenvolging van geheimzinnige moorden en een kwaadwillige vampier die haar zoektocht naar wraak voortzet. In het midden van dit alles wordt zij gedwongen om tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob te kiezen - wetend dat haar besluit de potentie heeft om de eeuwige strijd tussen vampier en weerwolf opnieuw aan te wakkeren. Terwijl haar eindexamen snel naderbij komt, wordt Bella geconfronteerd met het belangrijkste besluit van haar leven.
Bella Swan
Esme Cullen
Jasper Hale
Emmett Cullen
Elineloves
Toch eerst maar eens wachten totdat er wat meer stemmen zijn, voordat we over het moviemeter gemiddelde gaan praten. De meeste mensen die deze film per se willen zien, gaan toch deze week al.
Turkeyloverz
Het aantal bevende die-hard fans die zich met veel moeite inhouden om niet vóór de film 5 te stemmen wordt bij IMDB sneller onzichtbaar door die duizenden stemmen. Hier valt het nog wel mee.
Lucasje0
Ik was naar Metropolis gegaan om een filmpje te pakken tot ik meer dan 1000 man zag op Metropolis buiten, ben maar naar huis gegaan...was de premiere van Twilight met 22 zalen verrekte twilight... Zag echt toen zwart van het volk.
hahaha echt grappig dit
TrickySmalls
Gisteren het laatste deel in de saga gezien. Ben tot de conclusie gekomen dat dit gewoon niet mijn ding is. Wél is zeker het laatste deel wel aardig te pruimen.
Er zit puur de gedachte achter een (vooral voor vrouwen) liefdesverhaal neer te zetten. Natuurlijk is daar niets mis mee, maar daarnaast komt het bij mij allemaal wel erg langdradig over. Dan heb ik het nog niet eens over de keuze die Bella moet maken tussen Jacob en Edward, werkelijk om gek van te worden.
Uiteraard zijn er ook goede punten te vermelden: met de cast zelf is niets mis en ze spelen dan ook alleraardigst. Ook het gevecht is visueel prima in beeld gebracht. Met de humor zit het verder ook wel goed.
Conclusie: leuk om een keer gezien te hebben, maar gewoonweg niet mijn ding. Wellicht komt dit ook door het gegeven dat dit stiekem toch wel een beetje een vrouwenfilm is. Mij deed dit allemaal niets eerlijk gezegd.
AchmedATM
Gisteren het laatste deel in de saga gezien.
It's not over yet!
Kevin13
Een kruising tussen Weerwolf en Vampier laten verliefd worden op Bella
Bardt1980
Een kruising tussen Weerwolf en Vampier laten verliefd worden op Bella
Te laat, dat concept is al een keer uitgevoerd bij de film Underworld
Salto
Ik heb gisteren in Antwerpen de premiere bijgewoond....Idd, het zag er echt zwart van de jonge gillende minderjarige meisjes....Er waren ook acteurs gekomen van de film... welke kon ik niet zien, maar het was echt een situatie daar... ik dacht echt WTF?!?!
to the point:
Ik moet zeggen dat dit deel me best tegenviel gezien het feit dat ik New Moon geweldig vond.... ik had gehoopt dat ze de lijn zouden doortrekken waar ze gebleven waren en verder zouden gaan naar een nieuw hoogtepunt....
Maar dat hoogtepunt bleef uit. Het ging meer als een nachtkaars uit. Bij New Moon werd je verrast en dit keer had je alles al een beetje gezien..... Toch wel vermakelijke film.
Naomi Watts
Beetje lauwe ontvangst, dat valt me niet tegen. Ik mag toch aannemen dat de fangirls als eerste de bios pakken.
Rianneke_Dan
Valt mij ook nog mee inderdaad. Ben toch zelf ook wel benieuwd, al is het alleen maar om te weten waar de fans het over hebben
Tonypulp
Het begint steeds meer een hype/sport te worden, dat anti-twilight gelul. Ik ga proberen om, net zoals deel 2, gewoon weer open te beginnen en dan zie ik wel, zal vast wat beter bevallen.
Bartt88
Hulde. Zouden er meer hier moeten doen.
DonLeone
beter dan deel 1, minder dan New Moon. toch een prettige ervaring, die me op bepaalde momenten op het puntje van mijn stoel bracht.
88Fabian
En de eerste stemmen zijn binnen. Afmaken deze zooi!
hahaha,en dan vinden ze mijn reacties vreemd
misterwhite
Ik wed ervoor dat het hier weer een te hoog gemiddelde gaat zijn tegenover IMDB.
Naomi Watts
Dat weet ik ook wel zeker maar op imdb zijn het wel veel haatstemmen natuurlijk.
BandietjeXL
Ik vond um geweldig.
Flink genoten.
Niet de Beste film ooit. MAar hij verdient 5 sterren omdat IK heb goed vond. En das mijn mening right?
Hier en daar iets anders als het boek. maar redelijk goed aan gehouden.
Kan niet wachten tot breaking dawn 1 en 2
Actionfreak
Ik vond um geweldig.
Flink genoten.
Hier en daar iets anders als het boek. maar redelijk goed aan gehouden.
Kan niet wachten tot breaking dawn 1 en 2
comedian-dylan
Ik ben gisteren naar de Twilight Saga Marathon met daarin de voorpremière van The Twilight Saga: Eclipse en ik vind het het beste deel van de Twilight Saga films tot nu toe. Dat vooral door de goede combinatie van actie, romantiek en humor. Ook doordat de vijandigheid tussen Edward en Jacob goed verfilmd is. Terwijl ze toch proberen samen te werken voor het welzijn van Bella, door de strijd samen aan te gaan met een samenwerking van wolven en vampieren die het opnemen tegen het jonge, maar sterke, vampierenleger uit Seattle, die het op Bella gemund heeft.
Met de sterke en humoristische dialogen en de zeer mooie shots geef ik deze film 5 sterren. Petje af voor de cast & crew.

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011

The Twilight Saga: New Moon
2009

Twilight
2008

Gehele 'Twilight'-reeks met Robert Pattinson wordt deze week uitgezonden op televisie

'Twilight'-schrijfster komt na twaalf jaar met vervolg

Remember Me
Drama / Romantiek, 2010