• 9.378.590 stemmen

The Killer inside Me (2010)

Misdaad / Drama | 109 minuten

• CineMember Bekijk via CineMember
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Killer inside Me

"Nobody Sees It Coming"

Hulpsheriff Lou Ford (Casey Affleck) wordt in het rustige Central City beschouwd als een goede man. Hij leidt een onopvallend leven in dit stadje in het westen van Texas, maar zijn ontmoeting met het mooie hoertje Joyce Lakeland (Jessica Alba) zal daar voorgoed verandering in brengen. Hij moet haar voor een ander overtuigen om de stad te verlaten, maar het bezoek pakt heel anders uit en brengt het slechtste in Lou naar boven. Zijn vriendin Amy (Kate Hudson) weet echter nog van niets.

Amy Stanton

Johnnie Pappas

avatar van Insignificance

Insignificance

Filmkriebel schreef:

Wat Affleck doet is, voor zover ik dat kan inschatten, in overeenstemming met het karakter dat hij speelt. Kennelijk bevalt Lou Ford je niet.

avatar van El ralpho

El ralpho

Insignificance schreef:

De film komt vanuit het perspectief van een aangestoken sociopaat. Zo bekeken is het misschien juist onlogisch om een coherent verhaal vol logica te verwachten. Ik zat er in ieder geval niet zo mee, al kan ik me voorstellen dat velen daarop zullen afknappen.

Niet mee eens. Natuurlijk wordt het verteld vanuit het perspectief van Lou, maar de manier waarop de personages reageren is gewoon bar onrealistisch. Ik blijf maar vergelijkingen met Dexter maken maar in zijn verhalen reageren de personages tot op zekere hoogte wel behoorlijk realistisch, ik zat de film onbewust constant te vergelijken met die film en stoorde me er continue aan omdat het daar allemaal veel beter uitgewerkt was.

Maar dit zal waarschijnlijk wel de stijl van het verhaal zijn en wat je al zegt jij kan het niet storend vinden maar velen zullen zich er wel aan gaan ergeren.

Filmkriebel schreef:

Zo ziet ge dat ieder een ander probleem heeft. Affleck vond ik nu net wel tegenvallen en is voornamelijk de reden voor mijn laag cijfer. Monotone stem, slaperig voorkomen, boeit niet. Zoals je ook aangeeft is het bijzonder moeilijk om je in het personage in te leven. Het is perfect mogelijk om tegelijk een Jan Modaal en bloeddorstige gek te zijn maar ergens leek het contrast tussen die twee extremen te klein in de film.

Het lag niet aan het personage an sich, deze werd wel degelijk goed vertolkt. Doordat hij juist in ieder situatie zo onverschillig en kalm overkomt terwijl er zoveel om hem speelt en hij zichzelf toch nog steeds overal uit weet te redden (tot op zekere hoogte) zijn subliem vertolkt door Affleck.

Echter is het gewoon de manier waarop de rol zich dient te manifesteren in dit verhaal die op deze wijze geregisseerd wordt wat de film voor mij de das omdoet.

Was dit geheel anders neergezet had het best kunnen werken want inderdaad; naast dat zijn karakter goed wordt neergezet geeft de film het personage op de een of andere manier niet de ruimte om de kijker mee te laten leven. Iets wat Dexter (ga ik weer )oh zo sterk wel doet. Heeft niks met Affleck te maken maar wel alles met het verhaal en de keuze over hoe het gebracht wordt aan de kijker. Gewoon niet mijn ding. Naar alle waarschijnlijkheid was het boek ook niet my cup of tea geweest.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Insignificance schreef:

En ook in overeenstemming met de andere personages die hij ooit gespeeld heeft in andere films. Telkens ik hem in een film zie, speelt hij op dezelfde suffe manier (zoals de moordenaar van Jesse James). Nee, het probleem vond ik echt wel Affleck. ooit wil ik wel nog het boek een kans geven. Jij hebt 'm dus gelezen?

avatar van Insignificance

Insignificance

Nee, ik zei niet voor niks 'voor zover ik dat kan inschatten'. Ik heb vooraf wat informatie ingewonnen. Kwam o.a. enkele boekrecesies tegen. Mja, je kan ook zeggen het logisch is dat ze bij Affleck uitkwamen voor deze rol.

El ralpho schreef:

Daar ben ik ook bang voor, ja.

avatar van Elineloves

Elineloves

Freakylici0us schreef:

vind je het leuk als meiden in elkaar geslagen worden dan moet je zeker kijken.. er waren zelfs jongens in de bioscoop aan het applaudiseren.. ze moeten die afschieten..

Stoer zeg. Dan had ik mijn mond wel even opengetrokken, als ik daar bij was geweest.

avatar van rep_robert

Elineloves schreef:

Misschien genoten ze wel van die scene? Je moet het wel met een korrel zout nemen natuurlijk heb. Ik kon mijn glimlach ook niet onderdrukken bij die scene, ben ik nu ook fout?

Al is applaudiseren wel overdreven, maar dat is altijd overdreven in de bios.

El ralpho schreef:

Je hoeft het dan ook niet altijd met Dexter te vergelijken. Er zijn al zoveel 'into the mind of a serial killer' films/series gemaakt en de uitwerking is altijd anders. Bovendien zie ik niet in wat er zo onrealistisch aan zou moeten zijn. Bepaalde zaken zijn als stijlelement inderdaad uitvergroot, maar de meeste reacties zijn tot op een zekere hoogte begrijpelijk.

Freakylici0us schreef:

Ik vond het een vreselijke film.. Als er mensen zijn die mishandeld zijn dan moeten zij er echt niet naar toe gaan..echt luguber en behoorlijk gestoord wat hij in de film deed..

Ik blijf het bizar vinden dat sommigen omwille van 2 scènes deze prent bestempelen als ordinaire exploitation..

Filmkriebel schreef:

Ik vind een zekere afstandelijkheid en kilheid wel essentieel in films met deze thematiek. Zie bv. ook The Driller Killer, Taxi Driver, Repulsion, Henry: Portrait of a Serial Killer..

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Of je hebt ook enkele killers met meer kleur zoals in American Psycho. en Kalifornia. Deze films zijn niet minder karakterstudies dan deze die je opnoemt

PS : Taxi Driver

yeyo

Dat komt omdat American Psycho zodanig 'tongue-in-cheek' is. Maar ook die film is in zekere zin afstandelijk hoor, het hoofdpersonage blijft ook een raadsel.

Kalifornia heb ik nog niet gezien.

avatar van Saaimen

Saaimen

Echt lastig deze film te beoordelen... Casey Affleck vond ik weer is geniaal! na Gone Baby Gone en deze film ben ik toch wel fan geworden van zijn acteerprestaties. Het personage wat hij neerzette was naar mijn mening ook echt fantastisch. Absoluut een sociopaat waar je je niet in kunt inleven, maar wel de grootste afschuw van krijgt na de brute scene dat hij Jessica Alba in elkaar mept (Hoe freaky echt het eruit zag was ook echt te bizar, en dan ook nog Jessica Alba, oi joi joi!) De muziek was ook geniaal!! Het einde en de flashbacks konden mij echter totaal niet bekoren!!!! Je wilt weten wat er vroeger precies gebeurd is, en hoe het nou helemaal zit met ze geadopteerde broertje. Ook die flashback van dat meisje wat ervan hield geslagen te worden was voor mij volkomen onduidelijk. Veel dingen hadden naar mijn mening dus beter uitgewerkt kunnen worden, het einde was ook afschuwelijk slecht. Echter voor de geniale muziek, het karakter neergezet door Casey Affleck, de bijrol van Simon Baker en de bloedstollend mooie Jessica Alba die ook fantastisch kan acteren toch duidelijk een voldoende! Heb mij ook echt geen moment verveeld tijdens de film!

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Saaie film maar wel met een geweldige prestatie van Casy Affleck door het slecht uitgewerkte einde kom ik niet verder dan 2,5.

avatar van El ralpho

El ralpho

yeyo schreef:

Er zijn al zoveel 'into the mind of a serial killer' films/series gemaakt en de uitwerking is altijd anders. .

Dan is dit gewoon niet de soort uitwerking die ik realistisch en/of sterk vind uitgewerkt

Naomi Watts

Waar te beginnen? Wat een enorme verrassing van Winterbottom, al is hij natuurlijk een erg kundig regisseur maar toch wel eindelijk een film die niet fragmentarisch oogt.

Ik moet bekennen, ik ben een Casey Affleck fan, maar elke tegenstander moet toch erkennen dat hij hier wel enorm goed acteert. Ook de rest van de cast hobbelt goed mee op zijn niveau, of hij de boel zelf op trekt zou ik best durven te stellen. Want als zelfs Kate Hudson geen irritatie factor vormt voor mij, dan doe je iets toch goed. Ook alle complimenten voor Winterbottom hiervoor. Alba doet het ook goed, Koteas is misschien wel één van de sterkste supporting role actors in Hollywood en leuk dat Pullman ook nog even voorbij komt. De kracht (of beter gezegd briljantie) van The Killer Inside Me zit 'm in de sfeerschepping. Vooral dat Winterbottom deze film noir settled in Texas is een groot pluspunt. Niets geeft mij een bevreemdender en desolater gevoel dan outskirts met een broeierig klimaat. De sfeerschepping is briljant en dan gecombineerd met het voortkabbelende tempo en het perfecte spel van Affleck heb je een echte winner in huis.

Ook erg fijn dat er niet teveel aandacht is besteedt aan het plausibel maken van zijn psychotische gedrag, de flashbacks zeggen genoeg en Winterbottom tracht nooit zijn toestand te rechtvaardigen of uit te leggen op een manier. Zijn state of mind blijft voor de kijker onbegrijpelijk, en zo hoort het ook natuurlijk. Ik ben ook erg te spreken over de manier hoe Winterbottom de geweldadige scenes toont. Erg effectief en zorgt voor een erg wrang gevoel, dat maakt de psychische toestand van Affleck erg geloofwaardig. Daar kan tegenhanger Perfume nog wat van leren. Ook de seks vind ik erg fijn getoond, sowieso weet Winterbottom daar wel raad mee (zie 9 songs). Al was het hier wel minder expliciet natuurlijk. Toch fijn dat ie het toont zoals het is.

Al met al een enorme verrassing, en toch één van de beste films van de laatste jaren. Een sterke cast, effectieve semi-expliciteit en een magistrale sfeerschepping zorgen ervoor dat er eindelijk een kundige serial killer flick uit is gekomen, die de juiste vibe weet te creëren. Erg onderschat filmpje en ik ben ervan overtuigt dat als deze film zijn erkenning niet krijgt van het grote publiek, dat deze toch wel een cult status gaat verwerven. De film verdient he twel in ieder geval. Deze wil ik nog wel eens gaan herzien in de bios.

avatar van AHWA

AHWA

Ga hem dit weekend kijken, denk ik. Top 10 kandidaat voor jou?

Naomi Watts

Net niet. top 20 zeker wel. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Rianneke_Dan

Ik heb hem ook aan staan, dit weekend maar eens met mijn pa kijken

Naomi Watts

Hou je maar vast, er zit een scene die je niet zo leuk gaat vinden.

En dat is?

Naomi Watts

Aangezien je toch altijd spoilers leest van films die je niet gezien hebt, bij deze:

Affleck slaat full frontal (niet bij elke klap) het gezicht van Alba tot moes.Toffe scene ook .

Rianneke_Dan

Ach daar heb ik geen moeite mee hoor, het is Alba maar

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Film die mijn hooggespannen verwachtingen slechts deels waarmaakt.

Absoluut hoogtepunt is de notoire scène waarin de tot dan toe onwijs lekkere Alba compleet wordt afgeranseld. Wist bij mij een vertontrustende combinatie van genot en huivering los te maken. Daarna is het vooral lang wachten op de volgende geweldsuitbarsting. Ook die is de moeite waard, maar het in de tussentijd voltrokken misdaadverhaaltje heeft je dan inmiddels in zo'n diepe apathie gewiegd dat de impact ditmaal beduidend minder is.

Eén van de eerste scènes illustreert mooi het grooste manco van de film. Affleck belt aan bij Alba, beschuldigt haar van prostitutie, dreigt haar uit het dorpje te zetten, Alba windt zich daarover op, vliegt Affleck in de haren, die pikt dat niet, randt haar aan en ziedaar: een hartstochtelijke vrijpartij en romantische relatie is geboren. Ging mij iets te snel allemaal. En zo wordt er eigenlijk in de hele film te veel hooi op de vork genomen. Het uitstapje naar Fort Worth bijvoorbeeld had wat mij betreft plaats kunnen maken voor een scène waarin rustig, laid-back, de tijd wordt genomen om het Texaanse platteland van de jaren vijftig nog wat meer tot leven te laten komen.

De als altijd uitstekende Affleck houdt eigenlijk in z'n eentje de film nog enigszins op de been. En dat stemgeluid blijft intrigerend.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Mja, toch wel een teleurstelling eigenlijk. Ik was niet echt onder de indruk van dit filmpje. Met de sfeer, muziek, camerabewegingen en vooral Affleck zet het wel goed. Hij zet hier een erg sterke rol neer. Ik vond het verder wat te afstandelijk en het verhaal pakte me niet echt. Er zitten wel een aantal flink harde scenes in die opzich wel kicke zijn. Maar nogmaals, kwa niveau vond ik het niet echt bijzonder. Ook kent de film een hoop saaie stukken. Moeilijk te beoordelen, maar onder de indruk was ik zeker niet. 2 sterren dan maar. Apart filmpje.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Flut

avatar van AHWA

AHWA

We hebben hem hier halverwege maar uitgezet, tot dan toe vond ik er nog niet veel aan, ook die scene van Alba niet echt. Heftig dat wel, maar niet overdreven schokkend. Tempo is te laag, en ben nog niet zo onder de indruk van Affleck. Misschien dat ik hem nog wel en een keer afkijk als ik wel weer in de stemming ben voor dit soort films.

avatar van Wouter

Poster hier ziet er uit als een dvd-hoes.

avatar van NoSleep

NoSleep

Ik weet niet echt wat ik moet vinden van deze film behalve dat Casey Affleck de rol voor mij super overtuigend speelt. Ik geloof gewoon helemaal dat hij het personage is. Vanaf nu kijk ik met hele andere ogen naar Casey Affleck, haha. Die kill scenes met de prostituee en later z'n vrouw vond ik echt super grof, ik kon er gewoon niet naar kijken terwijl ik in principe nog ergere dingen heb gezien.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Kijk hier enorm naar uit. Trailer maakt diepe indruk. Vanaf donderdag toch eens de bios bezoeken.

avatar van Montorsi

Montorsi

Krijg hier ook steeds meer zin in. Users waar ik vertrouwen in heb geven opvallend hoge cijfers, 88Fabian geeft een 0,5. Belooft toch wel wat.