• 9.374.599 stemmen

The Killer inside Me (2010)

Misdaad / Drama | 109 minuten

• CineMember Bekijk via CineMember
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Killer inside Me

"Nobody Sees It Coming"

Hulpsheriff Lou Ford (Casey Affleck) wordt in het rustige Central City beschouwd als een goede man. Hij leidt een onopvallend leven in dit stadje in het westen van Texas, maar zijn ontmoeting met het mooie hoertje Joyce Lakeland (Jessica Alba) zal daar voorgoed verandering in brengen. Hij moet haar voor een ander overtuigen om de stad te verlaten, maar het bezoek pakt heel anders uit en brengt het slechtste in Lou naar boven. Zijn vriendin Amy (Kate Hudson) weet echter nog van niets.

Amy Stanton

Joe Rothman

Johnnie Pappas

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Remake van de gelijknamige film uit 1976.

avatar van Hankieh

Hankieh

Op dumpert.nl staat een filmpje hier over.

www.dumpert.nl - Jessica Alba krijgt billenkoek

Vraag me af hoe goed deze film word.

. is dat een trailer, je ziet de hele film al. .

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Geen film waar je de dames Alba en Hudson snel in verwacht!

Ben daarom wel benieuwd naar hoe zij zich in dit soort films weten te presenteren.

De (erg lange) trailer maakt me trouwens ook wel nieuwsgierig naar de film!

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

kos schreef:

. is dat een trailer, je ziet de hele film al. .

Dit had ik bij '10,000 BC' nou ook. Ze laten veels te veel zien, echt onnodig.

"Zo hoeft u die kutfilm ook niet meer te zien" staat er bij als commentaar trouwens.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Uit de pers :

Nieuwe film Winterbottom schokt Berlinale

De Engelse regisseur Michael Winterbottom, die op de Berlinale van 2003 voor 'In This World' de Gouden Beer kreeg, werd met zijn nieuwe film 'The Killer Inside Me' op boegeroep onthaald. De thriller is een van de laatste films in de lopende competitie.

In deze ruwe thriller wordt het verhaal geschetst van een psychopathische moordenaar. Winterbottom schokt de toeschouwers met ontaarde gewelddadige taferelen.

Minutenlang brutaal geweld

Zo wordt minutenlang van dichtbij getoond hoe een vrouw brutaal in elkaar wordt geslagen en vermoord. De manier waarop wekt de funeste indruk dat hij genoegen schept in bloederige sequenties.

De regisseur zei in Berlijn over zijn film: "Ik vind het een spannend verhaal. Het laat me nadenken over welke vormen van menselijk gedrag er zijn". Over het geweld vulde hij aan: "Vele boeken of films geven geweld onderhoudend weer. Hier choqueert het geweld. Ik wil afstotend geweld op afstotende wijze tonen". (belga/mvdb)

Interessant, ben benieuwd.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Haha, in de trailer zie je alles al en die billenkoekscene is een beetje ongeloofwaardig. Het blijft wel een genot om naar Jessica Alba te kijken. Maar het publiek moet nu niet overdrijven met het boe-geroep, uiteindelijk valt het reuzemee.

avatar van ghostman

ghostman

Ziet er goed uit!

avatar van DwarreI

DwarreI

Filmkriebel schreef:

Doet me in dit opzicht denken aan Irréversible..

Wil de eerste stemmer zijn waardering eventueel toelichten?

avatar van Zero

Zero

natuurlijk... het grootste probleem waren voor mij de zeer matig uitgewerkte personages, hun motivatie wordt nergens duidelijk en als kijker kreeg ik er absoluut geen binding mee. de hoofdrolspeler lijkt aanvankelijk op geld uit te zijn, maar ontpopt zich later in de film als psychopaat - een wending die in een enkele bijzin met een vage referentie naar zijn moeilijke jeugd wordt verklaard. er gebeurt heel veel en er zijn heel wat belangrijke personages, maar wat ze precies willen - geen idee. de film duurt eigenlijk ook te lang, en is esthetisch ook niks bijzonders.

ik heb 'm bij de berlinale gezien en een deel van 't publiek onthaalde 'm inderdaad op boegeroep.

avatar van schram101

schram101

De film trok me persoonlijk al niet, maar na het zien van de trailer wordt dat alleen maar minder. Casey Affleck kon mij totaal niet bekoren in Gone Baby Gone, en zijn zeikerige stem doet mij in deze 2 minuten trailer al irriteren.

Kortom, hier ga ik niet aan beginnen.

avatar van ghostman

ghostman

Ah , het is maar waar je op let . Wat is Jessica Alba toch een fotogenieke / filmgenieke vrouw . In het echt vind ik haar niet zo bijzonder . Michael Winterbottom is m’n held en wat een soundtrack !!!

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Ik vind de poster niet zo mooi. Vind het er een beetje goedkoop uitzien. Lijkt echt op zo'n jaren tachtig B-film of zo.

avatar van moontje1980

moontje1980

Xx_se7en_xX schreef:

Vandaar dat er voor Nederland een veel mooiere poster is...

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Dan heb ik liever de 'lelijke' poster...

avatar van eppy

eppy

lekkere film met een leuke plotwending aan het eind..

avatar van tboezem

tboezem

Als ik het zo lees doet het verhaal me een beetje aan Dexter denken. Op het oog ook een simpele medewerker van de politie, maar stiekem een sociopaat en moordenaar.

Ben zeer benieuwd of deze film ook zo goed is.

avatar van Artemis

Artemis

Mwah, Lou Ford is totaal niet te vergelijken met Dexter hoor.

avatar van WanderingStar

WanderingStar

@ Filmkriebel..

Pfff .. als ik dat lees, dan hoef ik gelijk de film helemaal al niet meer te zien!!

avatar van yeyo

yeyo

Ach ja, Henry: Portrait of a Serial Killer zal ook wel wat boe-geroep hebben moeten ondergaan op de première. Het is alleszins treffend wat Winterbottom erover te zeggen heeft. Films als Saw en Hostel gebruiken ziekelijk geweld puur als entertainment en geen haan die er om kraait. Maar van zodra een film een realistische weergave van een psychopaat probeert te schetsen, ontstaat er een controverse rond.

Ik ben benieuwd!

Leland Palmer

Totaal niet schokkend, deze Killer Inside Me. Er zitten best een paar brute scénes in, maar hier had ik veel meer van verwacht. Film is voor de rest best wel aardig.

Affleck is prima bezig, Alba redelijk - alleen Hudson vond ik nogal misplaatst. Met de sfeer, muziek en fotografie zit het (grotendeels) wel goed, vond alleen de momenten dat Affleck o.a. Alba en Hudson even een lekker pak slaag gaf matig geschoten. Veel off-screen, nergens expliciet in beeld gebracht; voor de rest zie je Alba ineens met zo'n dik hoofd (zo snel gaat dat niet) en er valt ook helemaal geen naakt te zien, op een blote reet na. Wat dat betreft toch aardig braaf allemaal, en dat had ik niet verwacht na bepaalde commentaren.

Helaas blijven de personages wat te vlak, waardoor het me allemaal ook maar weinig deed. Het verhaaltje zelf kwam soms ook nogal wat vaag en rommelig over.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

WanderingStar schreef:

@ Filmkriebel..

Bang van een beetje geweld? Harmjan geeft aan dat het nog best meevalt. In de pers durven ze nogal vaak van een mug een olifant maken. Die wil ik asap bekijken.

avatar van Le Edzel

Le Edzel

14 Oktober pas in de bios? In Antwerpen draaide deze gisteren al..

avatar van yeyo

yeyo

Ik heb de blu-ray op play.com al in pre-order (komt uit op 27/09) staan, want in Leuven speelt hij natuurlijk weer niet..

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Leland Palmer schreef:

Misschien toevallig een gecutte versie?

Le Edzel schreef:

Misschien toevallig een gecutte versie?

Nee hoor.

avatar van Raffael77

Raffael77

Zeer matige film dat een hoog tv gehalte heeft.