Genre: Misdaad / Drama
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot The Killer inside Me
"Nobody Sees It Coming"
Hulpsheriff Lou Ford (Casey Affleck) wordt in het rustige Central City beschouwd als een goede man. Hij leidt een onopvallend leven in dit stadje in het westen van Texas, maar zijn ontmoeting met het mooie hoertje Joyce Lakeland (Jessica Alba) zal daar voorgoed verandering in brengen. Hij moet haar voor een ander overtuigen om de stad te verlaten, maar het bezoek pakt heel anders uit en brengt het slechtste in Lou naar boven. Zijn vriendin Amy (Kate Hudson) weet echter nog van niets.
Lou Ford
Joe Rothman
Johnnie Pappas
Bum
Erg jammer.
Dit leek me een interessante, boeiende film maar is een flinke teleurstelling.
Casey Affleck acteert wel echt goed hierin en fijn om hem te zien als psychopaat en daarmee is alles wel gezegd vind ik.
Want je komt eigenlijk niet veel te weten waarom Casey zich nou zo voelt aangetrokken tot geweldpleging vooral tegen zijn naasten. Hier en daar krijg je een flashback van vroeger maar dat was imo niet echt baanbrekend en eigenlijk nietszeggend.
Sfeer en soundtrack waren redelijk in orde en het southern beeld van Amerika word wel goed neergezet.
Maar in het algemeen een nietszeggende, middelmatige film normaal zou ik zoiets zeggen van leuk om een keer te zien maar als je hem niet kijkt mis je ook niks.
Insignificance
Wat had je dan nog meer willen weten?
Fortune
Ik wil niet perse meer weten, volgens mij weet Lou zelf niet eens precies waarom hij die neigingen heeft die hij heeft. Paar flashbacks van vroeger moet min of meer het antwoord hierop geven maar geeft mij geen voldoening.
Ik las ergens iets hierover dat het je meer na gaat denken over gedrag van mensen waarom mensen geweld plegen.
Kan aan mij liggen maar dat effect had het totaal niet op mij.
Insignificance
Volgens mij weet Lou Ford heel goed wat hij met zich mee torst. Affleck wordt hier als saai en zeikerig omschreven. Dat is precies de façade die Lou Ford optrekt om zijn sociopathische aard te verbergen.
Fortune
Ik vond hem helemaal niet saai en zeikerig dat is meer persoonlijk hoe je hem vindt.
Zijn werk en imago helpen hem inderdaad om zijn psychopathische praktijken te verbergen.
Mooie scene vond ik toen hij met een sigaar op bed ligt en nog keihard bleef volhouden tegen die ander 2 agenten dat hij het niet was met een soort glimlach of uitdrukking in zijn gezicht van ik kom er toch mee weg jongens.
Maar de film deed mij heel weinig eigenlijk.
Wat een vreselijke staaltjes vrouwenmisbruik zitten er in deze film zeg. Kan ik buitengewoon slecht tegen.
SaNDuTjE
Ik wil net zeggen dat ik dit als het kan ook het liefst vermijdt, maar dat komt met Irreversible in mijn Top 10 niet echt geloofwaardig over...
Maar jouw bericht weerhoudt me er wel van om deze te gaan kijken, hoe gek dat ook mag klinken.
Mornixuur
Beetje terloopse film met op zich goeie sfeer. Het feit dat de verhaallijn nogal leunde op toevalligheden vond ik juist wel boeiend. Echter als geheel deed hij me minder en vooral de eindscene was heel ongeloofwaardig. Zouden die lui niks geroken hebben toen ze dat pand binnenliepen?
Partyboooi
Ontzettend saaie film, heb em ook na 1 uur afgezet. En dan zie ik een trailer in de bios...dan lijkt ie wel leuk. Mooi niet dus.
1.5
Ach, het kan ook overdreven worden. Als het een kerel was geweest dan zou het wel goed zijn?
Fortune
Inderdaad mannen en vrouwen zijn tegenwoordig toch gelijk.
Filmkriebel
Inderdaad mannen en vrouwen zijn tegenwoordig toch gelijk.
zalig!
Ja, ben het er wel redelijk mee eens hoor. Martelingen zijn martelingen, of het nou mannen of vrouwen zijn. Toch?
. waar heb je het over man. Vind het wel heel wat anders of je een vrouw molesteert op de manier zoals hier gebeurt of een kerel.
Elineloves
Mannen zijn toch vaak veel beter in staat om zichzelf te verdedigen? Mannen zien vrouwen daarom toch ook als ''het zwakkere geslacht''?
Fortune
Mij doet het ook wel wat meer als een vrouw in elkaar geslagen word.
Maar je moet het eigenlijk zien als een mens dat in elkaar geslagen, man/vrouw zou niet uit moeten maken.
Het is sowieso bruut geweld tegen een persoon.
Of je bent voor geweld in films of tegen, maar niet ik ben alleen voor geweld tegen mannen in films.
Filmkriebel
De acceptatie van die scène is moeilijker omdat het verhaal veel realistischer is dan bvb horror... je identificeert je gemakkelijker met de situaties. Waarom anders kraait er geen haan naar als vrouwen gemarteld worden in horrorfilms?
Dus als er een hulpeloze kerel op de grond ligt dan kan je het wel accepteren. Dit is gewoon je reinste discriminatie man
En ja, het is een sadistische scene, ben ik het helemaal mee eens. ALleen ik ben gewoon nog steeds van mening dat sadisme gewoon sadisme is en altijd even erg. Of het nou op een onschuldige man, vrouw of kind is.
Ja, en of je een golden retriever puppie of een spin in elkaar schopt is ook even erg.
Komop he, dit heeft toch niks met rationaliteit te maken.
Waar heeft het dan wel mee te maken? Dat je geen vrouwen slaat?
Volgens mij moet je sowieso geen andere mensen of dieren slaan, trappen of martelen. Ik vind het echt niet walgelijker wanneer het specifiek bij een vrouw gebeurt hoor. Daarnaast is dit ook heus niet de 1e keer dat ik een vrouw gemept zie worden in een film. Genoeg films waar ik dit vaker zie(Martyrs, The Girl Next Door, Irreversible etc. etc.)
Overigens vind ik het wel erg cru dat je een golden retriever puppie erbij betrekt. Die zijn veel te schattig, dan zou ik het wel erg vinden ja
Fortune
Als het nou iemand in een rolstoel was dan kon ik het wel begrijpen.
Leland Palmer
Niet die met Elisha Cuthbert hoor Eline. ZOek maar even Jack Ketchum's The Girl Next door op. Is een horrorvariant van An American Crime.
HJS heeft hem ook al te pakken. Voor de liefhebbers van het martelgenre wel redelijk aan te raden.
Daar is het idd mee te vergelijken. Die scenes waren ook walgelijk.
Dat is natuurlijk ook gewoon de bedoeling.
Daar is het idd mee te vergelijken. Die scenes waren ook walgelijk.
Dan hebben die scenes hun doel toch bereikt als ze jouw doen walgen? Die fims zijn geen popcorn vermaak.
Ja hoor, dat klopt. Vind het verder ook niet slecht of zo, kan er gewoon slecht tegen.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime