• 9.379.405 stemmen

Flickan Som Lekte med Elden (2009)

Thriller / Mystery | 129 minuten / 180 minuten (extended version)

Genre: Thriller / Mystery

Speelduur: 129 minuten / 180 minuten (extended version)

Alternatieve titels: Millennium 2: De Vrouw Die met Vuur Speelde / The Girl Who Played with Fire

Oorsprong: Zweden / Denemarken / Duitsland

Geregisseerd door: Daniel Alfredson

Met onder meer: Michael Nyqvist, Noomi Rapace en Lena Endre

Gesproken taal: Zweeds, Italiaans en Frans

Releasedatum: 21 januari 2010

Plot Flickan Som Lekte med Elden

"Fight Fire with Fire"

Het tijdschrift Millennium werkt aan een reportage over Human Traffic, mensensmokkel. Vlak voor de publicatie worden twee onderzoeksjournalisten van het blad vermoord. Door deze moord worden Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander weer herenigd.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Mikael Blomkvist

Ronald Niedermann

Alexander Zalachenko

avatar van gauke

gauke

Drie uur durende versie gezien en inderdaad een geweldig en spannend samengesteld vervolg, vol bijpassende vale en grauwe kleuren. Je moet het eerste deel gezien hebben om het verhaal te doorgronden.

avatar van kapteyn

kapteyn

deel 1 echte een super film, deel 2 veel minder! Hopelijk wordt deel drie een knaller, heb deze niet in de bios gezien, dus wachten op DVD!

avatar van ( J )

( J )

Wederom een erg sterke film...

Zoals de meesten hier vond ook ik de laatste delen (is eigelijk gewoon 1 film) iets minder dan het ijzersterke eerste deel...

Dit komt waarschijnlijk door de setting,het eerste deel straalde voor mij meer mysterie uit terwijl ik dat in de laatste delen minder terug kon vinden...

Gelukkig is over het algemeen gezien weinig tot niets veranderd aan het gevoel dat de makers je hebben geprobeerd te geven...

Dit klinkt mischien een beetje tegenstrijdig,maar Mannen die vrouwen haten had gewoon net dat beetje meer van hetzelfde...

Verder zijn de acteerprestatie's/dialogen/plot's gewoon weer dik in orde en valt er in mijn ogen weinig op aan te merken...

Blijft toch moeilijk om een cijfer aan films te geven aangezien je bewust/onbewust gaat vergelijken...

Als dit een op zichzelf staande film was geweest had ik deze waarschijnlijk een 4.5 gegeven gezien de qualiteiten en hoe ik de film beleefde,maar omdat ik het eerste deel toch...................................

laat maar...dit bericht is al onduidelijk genoeg zo

4.5

avatar van missl

missl

daar waar deel 1 de spanning vast hield, je mee liet denken, een interessant plot had, heeft deel 2 niks van dat.

avatar van Memphis

Memphis

Als je het boek gelezen hebt dan is de film niet leuk. Je weet alles al en je weet het beter. Ik ben benieuwd wat kijkers van deze film vinden als ze het boek niet hebben gelezen. Ik ga zeker deel drie kijken maar weet nu al dat ik weer teleurgesteld ga raken.

avatar van Cutiepie

Cutiepie

Deel 1 was beter, maar alsnog 4sterren omdat ook deze film me geen seconde heeft verveeld!

avatar van loesje81

loesje81

Ik vond het boek mooier. Hierin wordt alles dieper uitgelicht en de spanning wordt enorm opgebouwd. Ik kon 'm gewoon niet wegleggen.

Waarschijnlijk vanwege tijdsgebrek werd dit enigszins afgeraffeld in de film. Denk dat voor de niet lezers ook veel dingen niet erg duidelijk waren.

Persoonlijk hou ik ervan eerst het boek te lezen en vervolgens de film te kijken. Tot nu toe nog maar zelden meegemaakt dat de film het haalt bij het boek. In dit geval dus ook niet.

Deel 3 moet ik nog lezen...

avatar van DrMouse

DrMouse

minder goed dan de eerste maar zeker ook goeie film!

Ton Paulusse

Een aantal aardige fragmenten. Het verhaal gaat toch eigenlijk om Lisbeth, zij blijft een geweldige rol neerzetten, net als in het eerste deel.

Het slot is zeer onbevredigend, laat veel open (zeker om deel 3 mogelijk te maken??) en lijkt wat gemakkelijk gemaakt.

Aardige thriller maar niet meer dan dat.

avatar van Boogie1963

Boogie1963

zoals deel 1, verrassende film

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Verhaal minder dan deel één, maar wel spannender en wordt meer ingegaan op Lisbeths verleden, waar ik toch wel heel benieuwd naar was.

avatar van Zeriel

Zeriel

Weer dubbele TV-serie-aflevering, net als deel 1. Af en toe best aardige scenes, een mooi fikkie, maar ook regelmatig lachwekkend slecht, met onvervalste B-film gevechten. Cinematografisch is het helemaal niks.

Het grote pluspunt is dat ie een half uurtje korter duurt dan zijn voorganger.

Ik vraag me af of de film ook zo hoog gewaardeerd zou worden als ze Nederlands zouden praten. We verstaan geen Zweeds, wat het matige acteren verhuld. Ik kon de acteurs iig absoluut niet serieus nemen, komt misschien ook doordat Zweeds zo'n komisch taaltje is.

avatar van Theunissen

Na het sterke eerste deel was dit toch wat een tegenvaller. De film draait eigenlijk alleen om Lisbeth (wel goed dat je wat meer over haar verleden komt te weten) en Mikael Blomkvist speelt min of meer een bijrol in dit 2e deel. Het einde vond ik best aardig maar was tevens erg belachelijk want Lisbeth wordt nota bene 3 keer getroffen door een kogel (waarom niet daarna nog een genade schot geven ) en wordt daarna nog begraven. Maar nu komt het, na een paar uur klimt ze vrolijk uit haar graf (zoiets is niet mogelijk) en neemt daarna wraak Sorry hoor maar dit ging mij toch echt te ver en was ronduit belachelijk.

Het verhaal is niet slecht, zeker in het begin toen Lisbeth nog eens effen langs de advocaat ging die haar in deel 1 verkrachte, maar gaande weg de film had ik het idee dat deze film nergens naartoe ging. Maar gelukkig wordt op het einde weer veel duidelijk en is dit al met al toch nog een redelijk vervolg op het eerste deel.

Ton Paulusse

Ik moest bij het fragment waarin Lisbeth levend wordt begraven even denken aan een fragment uit Kill Bill 2 waarin the Bride ook levend wordt begraven. In tegenstelling tot Kill Bill, waarin duidelijk wordt hoe ze uit het graf komt en wat ze daarvoor heeft gedaan en geleerd, wordt Lisbeth ook levend begraven en kan hier zomaar uitkomen. Geeft aan waarom Kill Bill een zoveel betere film is.

avatar van mista_sloot

mista_sloot

ik vind dit een zeer waardig tweede deel van Millenium. Van begin tot eind een meer dan spannende en boeiende film. in deel 1 vond ik de film eigenlijk te kort voor wat er allemaal gebeurde. in dit deel heb ik dat minder. enige lichte kritiekpuntje is dat het wat te simpel overkomt als LS uit het graf komt.

al met al een zeer goeie en boeiende film!

avatar van rkdev

rkdev

Boeiende 2e film in de Millennium Trilogie, maar wel duidelijk een "overbruggingsfilm". Noomi Rapace was wederom erg sterk.

avatar van scorsese

Goed 2de deel in de Millennium Trilogie. Eigenlijk is het meer van hetzelfde. Gelukkig komen we wel meer te weten over de geschiedenis van Lisbeth, en is ze deze keer ook persoonlijk betrokken bij de zaak. Wel ziet ze er wat minder extreem uit in dit deel. Een groot deel van het onderzoek wordt deze keer ook verricht door de politie, en dat is een beetje jammer aangezien Lisbeth en Mikael toch wel de spil van de trilogie vormen. Maar desalniettemin zeker vermakelijk en morgen de afsluiter maar eens bekijken.

Die grote, blonde man -haar halfbroer- deed me meerdere malen denken aan Jaws uit James Bond.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Minder. Het verhaal boeit stukken minder en biedt weinig verrassing. De organisatie is matig uitgewerkt. Die blonde klerenkast had zo uit Bassie en Adriaan kunnen komen. Toch is het leuk om de personages weer terug te zien en de film is daarmee wel vermakelijk.

Een prima thriller, maar een lichte teleurstelling na het sterke eerste deel.

avatar van charly51

charly51

Evenals de eerste film "vrouwen die mannen haten" is ook deze film (eerste deel gisteren gezien) een redelijk getrouwe weergave van het boek van Larsson , maar waar in het boek de tamelijk vele personages en situatiewisselingen goed te volgen zijn voor een doorwinterde lezer , is dit in de filmversie minder goed en soms onduidelijk voor dezen die het boek niet hebben gelezen.

Verder niets dan lof voor de rol van Noomi Rapace.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

De aaneenschakeling van toevalligheden begon ik aan het einde van deel 1 al als een hinderlijke 'breuk' te ervaren ten opzichte van de zorgvuldige opbouw en geloofwaardigheid aan het begin. In dit deel draaft men helaas door in de waan van het afgeraffelde einde van het eerste deel. De ongeloofwaardigheden en toevalligheden stapelen zich in een rap tempo op en het niveau ontstijgt het verhaal van een gemiddelde KRO-anti-voetbal-detective amper.

Dat we uiteindelijk iets meer weten over de familie en de achtergrond van onze heldin Lisbeth, is niet meer dan een overbodig ingrediënt in een amateuristisch schouwspel.

Met steeds minder verwachting kijk ik uit naar deel 3; de 'ontknoping'? De titel is alles behalve verrassend: Gerechtigheid (Luftslottet som sprängdes, letterlijk: Het luchtkasteel dat werd opgeblazen).

avatar van Number23

Number23

Toch wat stukken minder dan het 1e deel. Zowel het acteerwerk, de sfeer, de locaties, het verhaal. het is allemaal ietsjes minder.

Maar goed, weer positief:) het is zeker een film die makkelijk wegkijkt, blijft boeien en toch vol zit met leuke personages. Buiten de 2 hoofdpersonen vielen de grote niet zo vriendelijke witte reus en het personage Gunnar Bjorck(spelfout?) positief op

avatar van richardb

richardb

Een veel te langdradige film. Van een film van 3 uur verwacht je dat het blijft boeien, maar deze film heeft dat niet. Gelukkig kan je de film in 2 delen bekijken, zodat je 2x 1.5 uur zit, anders is het bijna niet vol te houden. Wanneer je de film in 2 delen kijkt, zie je eigenlijk te weinig goede dialogen voorbij komen. Kan je nagaan als je hem in 1x kijkt. Een goed boek verfilmen is natuurlijk ook niet makkelijk, maar dit komt gewoon niet eens in de buurt van het boek. Mannen die vrouwen haten vond ik een heel goed boek en de film was vermakelijk. Helaas is het bij deze film niet het geval. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar het laatste deel Gerechtigheid.

Voor diegene die het boek niet gelezen hebben. Begin eerst aan het boek en kijk daarna de film. Als je het andersom doet, dan denk je waarschijnlijk bij je zelf; laat maar zitten dat boek, want die film was neit boeiend. Dat zou natuurlijk zonde zijn.

avatar van Fortune

Fortune

Goede Boekverfilming.

Maar in mijn ogen niet perfect. Komt doordat toch heel wat is weggelaten wat ik eigenlijk wel belangrijk vind. Met als grote voorbeeld het gevecht in dat schuurtje wat in het boek veel intenser is en langer duurt.

Wat ik ook minder vond was eigenlijk hoe iedereen eruit zag, had iedereen veel anders voorgesteld. Uiteraard is dat mijn probleem.

Voor de rest is het een goede thriller met een sterke soundtrack.

Acteerprestaties had ook wel beter gekund. Vind Blomkvist helemaal niet zo charismatisch als het boek zou zijn. Beetje een flapdrol eigenlijk.

Maar goed het doet het boek wel eer aan en het is gewoon een goede film.

avatar van annakin

annakin

Memphis schreef:

ja ik vond het een goede film net als deel 1 samen met moeder gekeken zij had het boek gelezen, ik niet.. Maar ga het zeker doen

avatar van Robi

Robi

Wat een afknapper is dit als je net het eerste deel hebt gezien. De eerste film was een knap in elkaar gezet verhaal. Dit lijkt meer op een standaard Amerikaanse gangsterfilm met vooral veel bloed en geweld, omdat het zo goed scoort bij een groot publiek. De eindscene haalt de film dan ook nog eens extra naar beneden, vooral door de belachelijke wederopstanding van twee hoofdfiguren.

En dan is er ook nog een deel 3, waarvan ik nu toch eigenlijk nauwelijks nog hoge verwachtingen meer heb.

Ton Paulusse

Ik had hetzelfde gevoel als Robi bij het zien van deel 2. Ik kan hem geruststellen, deel 3 is wel weer beter.

avatar van jumperjack

jumperjack

Viel me tegen, ik had hoge verwachtingen na deel 1. Deze film kon me niet echt boeien, ik had moeite wakker te blijven.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Zeker geen verkeerd vervolg en gaat weer verder waar deel 1 geeindigt is.

En wel jammer van de vele kritieken over de film, want ook deel 2 is toch gewoon net zo goed. Verhaaltje is weer goed opgezet en die Lisbeth Salander/Noomi Rapace blijf ik toch echt een ubercoole stoere personage vinden en ook Michael Salander was weer prima, alleen had die dan weer een minder grote rol. En het is gewoon weer genieten van de vele verassingen en plotwendingen. We zien nu dat Salander beter niet die pistool van die verkrachter van haar uit deel 1 had kunnen vastpakken want later worden er met hetzelfte pistool moorden gepleegt op Millenium-redactie leden en staat er een prijs op Lisbeths voorhoofd. Zo krijgen we met deel 2 een runaway movie voorgeschoteld wat ik ook altijd graag waardeer. Verder vond ik de vader van Lisbeth ook erg goed spelen en krijgen ook steeds meer te weten over Lisbeths verleden, ook die blonde reus was bruut en die ene politieagent (ben even die naam kwijt) waarin hij het in die schuur opneemt tegen die blonde reus. Verder waren de vele shots ook sfeervol.

En ook maken we kennis met de Zweedse Hells Angels.

Verder een prima vervolg en ik kijk al uit naar deel 3. Is er trouwens ook degelijk een verschil tussen die dvd versie en de bioscoopversie (waren de films in de bioscoop ook in 2 delen te zien zoals op de dvd? )

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede opvolger van deel 1, maar lang niet zo spannend.

Ook hier is de rol van Noomi Rapace weer zeer goed, maar ik vond het allemaal minder mysterieus dan de eerste film, waardoor de suspense er een beetje uit was.

Ben toch zeer benieuwd wat het derde deel zal brengen, want teleurgesteld ben ik in dit tweede deel zeker niet.

avatar van miwaja

miwaja

heb ze inmiddels alle drie gezien eerste was het beste maar deel 2 en 3 toch zeker ook 4 sterren