• 9.378.163 stemmen

Flickan Som Lekte med Elden (2009)

Thriller / Mystery | 129 minuten / 180 minuten (extended version)

Genre: Thriller / Mystery

Speelduur: 129 minuten / 180 minuten (extended version)

Alternatieve titels: Millennium 2: De Vrouw Die met Vuur Speelde / The Girl Who Played with Fire

Oorsprong: Zweden / Denemarken / Duitsland

Geregisseerd door: Daniel Alfredson

Met onder meer: Michael Nyqvist, Noomi Rapace en Lena Endre

Gesproken taal: Zweeds, Italiaans en Frans

Releasedatum: 21 januari 2010

Plot Flickan Som Lekte med Elden

"Fight Fire with Fire"

Het tijdschrift Millennium werkt aan een reportage over Human Traffic, mensensmokkel. Vlak voor de publicatie worden twee onderzoeksjournalisten van het blad vermoord. Door deze moord worden Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander weer herenigd.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Mikael Blomkvist

Ronald Niedermann

Alexander Zalachenko

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Deel 2 van de Millennium reeks en ook deze is boeiend mede wegens het sterke acteertalent van Noomi Rapace.

avatar van goedefilms

goedefilms

Ik vond het beslist een goede film maar ook hier vindt ik het

belangrijk om eerst het boek te lezen.

Daarna zal je de film een stuk beter begrijpen.

De seks-scenes waren niet storend en niet overdreven ?

4 sterren zeker waard

avatar van ikkie01

ikkie01

Deel 1 was vele malen beter. Deze komt nu uit op het nivo van een gemiddelde Wallander vind ik. Echt niet slecht dat niet maar niet de topper van deel 1 en dat is dan wel weer jammer.

avatar van Zinema

Tandje minder.

Dan deel 1, welteverstaan.

Toch niet gek. Onderhoudend, soms zelfs spannend en prima acteerwerk.

Het verhaaltje had iets minder makkelijk gemogen, alsmede de uitvoering. Toch happen de 2 uurtjes lekker weg.

Goed.

avatar van otherfool

otherfool

Het eerste deel van de Millennium-reeks was al niet alles, maar het kan blijkbaar allemaal nog (een stuk) dommer. Tattoo-lijkje en uitbuik-casanova zijn weer op 17 verschillende manieren betrokken bij de zaak, genetisch gestoorde blonde Duitse Frankenstein knokt een robbertje met een paar halfslachtige boksers, om ze vervolgens in brand te steken (?), politie doet maar wat, telefoons doen het blijkbaar nooit en tatoo-lijkje blijkt zowaar op te kunnen staan uit de dood. Zelfs lesbisch naakt redt deze gigantische rommelboel niet.

1*.

avatar van wwelover

wwelover

De minste van de trilogie, het verhaal is wederom prima maar er zitten nu helaas wat vreemde 'soap' momenten in. En dan doel ik vooral op dat ze zolang in haar 'graf' kon overleven . Maar toch heb ik me prima vermaakt met deze film. Want het is gewoon weer erg boeiend, maar het ging allemaal wel wat vlotter dan deel 1, en misschien ging het wel even te vlot. Ze hadden het best iets uitgebreider kunnen doen.

De film liep dus lekker vlot, ondanks dat het af en toe wat in kakte maar dat werd weer ruimschoots goed gemaakt met het slot. Het einde was echt hele goed en weer erg verrassend. Irriteerde me alleen wat aan de Sylvester Stalone look-a-like, al is dat eigenlijk ook de bedoeling denk ik.

De actie scenes, waren prima in beeld gebracht, dit deel is ook compleet anders dan deel 1, minder dat wel maar ook opzich ook gewoon een hoogstaande film. Muziek en cast waren weer erg goed.

avatar van rikdegroot

rikdegroot

Nu begint het verhaal pas echt!

Het eerste deel van deze trilogie is voor het overgrote deel een losstaand verhaal, deel 2 gaat dieper in op het verleden van de hoofdrolspeelster. Omdat deel 2 eindigt met een cliffhanger, wordt deze trend doorgezet in het laatste deel van de trilogie.

De opnames en SE zijn vergelijkbaar met het eerste deel (niet spectaculair). Behalve het feit dat Stockholm mooi in beeld wordt gebracht. Maar de spanning is weer om te snijden, ik ben blij dat ik de marathonuitzending heb gezien bij Pathe, anders moest ik tot 21 maart wachten.

Het enige minpuntje is het gebrek aan realisme op sommige momenten. Ten eerste de badguy, die geen pijn kan voelen (doet me denken aan JB: The world is not enough), dit vind ik niet thuishoren in deze film. Ten tweede de scene waarin ze wordt begraven en weer opstaat uit haar graf. Een PC hacken lijkt me ook erg eenvoudig:P

Voor de rest is dit uiteraard een topfilm!

avatar van Fixi88

Fixi88

Een zeer waardige opvolger van Mannen Die Vrouwen Haten. Ik moet er wel bij zeggen dat het eerste deel beter was. Dit deel wat af en toe te langdradig. Er gebeurde dan te weinig. Verder had ik een paar keer dat ik dacht van : " zou dat wel kunnen?". Maar voor de rest heb ik me prima vermaakt. Ik wacht op deel drie.

avatar van Beloki

Beloki

Zwakke opvolger van het eerste deel. Nauwelijks spanning, enorm voorspelbaar. Gewoon een zwak verhaal.

Kan er niet meer van maken dan

B.

avatar van Mescaline

Mescaline

Een hele aparte film ervaring, en zeker anders dan de meeste standaard meuk die ik tot nu toe in de bios zag.
Heb zelf deel 1 niet gezien en ook de boeken niet gelezen dus het verhaal was allemaal wat moeilijker te begrijpen.
Wat me opviel is dat het simpel is gemonteerd en gefilmd maar daar in tegen wel hele goede overtuigende acteurs aan het werk zijn, ook al was het eerste gedeelte van de film voor mij moeilijk om te volgen toch bleef ik boeiend kijken door de sterke acteer prestaties!
2de deel van de film wordt het gas erop gezet en komen er wat meer plotwendingen en spannende momenten in voor.
Het einde had ik zeker niet zo verwacht, al hoe wel het wel een beetje ver ging dat die vrouw als nog leefde onder het zand na meerdere uren daar gelegen te hebben
Maar goed, blij deze in de bios te hebben mogen zien en ik ga ook zeker de andere 2 delen eens een kansje gunnen!

tot nu toe 3,5 sterren, dit komt grotendeels omdat ik het verhaal moeizaam kon volgen dus misschien is dit voor mij een tijdelijke stem.

avatar van Spetie

Een lichtelijk tegenvallend tweede deel. Het was wel weer even inkomen, aangezien ik het eerste deel een tijd geleden heb gezien en er vooral in de eerste helft van deze film een hoop gebeurt wat ook betrekking op de vorige film heeft. Het is dan ook goed opletten geblazen voor iemand als ik, die verder niet bekend is met de boeken. In de eerste helft gebeurt een hoop, maar het wordt allemaal wat minder boeiend en iets rommeliger gebracht. Het tweede gedeelte bevat dan wel een stuk meer vaart, al wordt het naar het einde misschien iets te snel afgewikkeld. Toch is het dan allemaal wel weer wat boeiender dan in het begin. De hoofdrolspelers leveren hier goed acteerwerk af, maar cinematografisch is het allemaal stukken minder dan in het voorgaande deel. Ook bevat de film een stuk minder spanning. Toch ben ik wel benieuwd hoe het afloopt, dus het derde deel zal ik zeker nog wel gaan kijken, al heb ik er niet heel veel verwachtingen van.

avatar van Halcyon

Halcyon

Redelijk vervolg, al kostte het me wat tijd om erin te komen. De vorige film zat niet vers meer in m'n geheugen en pas na een twintigtal minuten kon ik terug volgen; bepaalde dingen bleven in eerste instantie nogal vaag.

Over het algemeen is ook deze film weer erg degelijk. Het scenario blijft solide en de suspens, die in het eerste deel zo hoog opgevoerd werd, is nog steeds goed voelbaar. Soms gaat het qua plotwendingen een tikkeltje te ver naar mijn mening, waardoor de film naar het einde toe verzandt in een gemiddelde Hollywood-thriller, ook al is hij dat natuurlijk niet. In deel 1 was soberheid de sleutel en dat is in dit vervolg helaas niet altijd het geval. Maar toch steekt deze prent met kop en schouders boven de doordeweekse meuk uit omwille van de sterke personages en het boeiende verhaal dat zich met mondjesmaat ontvouwt. Op naar deel 3, maar misschien dat ik dan eerst delen 1 en 2 nog eens bekijk; dat lijkt me geen overbodige luxe gezien de complexiteit van het hele (com)plot.

avatar van Metalfist

Metalfist

Het tweede deel van de trilogie - 17u15

Afgelopen zondag (23 mei) deden ze in Metropolis ten Antwerpen, samen met nog wat andere bioscopen, een Millenium trilogie. De 3 verfilmingen van Stieg Larssons trilogie kwamen allemaal achter aan bod en Metalfist had samen met zijn broer tickets bemachtigd. We hadden de boeken nog nooit gelezen en zelfs nog geen enkele trailer van de films gezien. Toch leek het ons wel interessant om eens te doen.

We hadden juist Mannen Die Vrouwen Haten achter de rug en na wat gezever over de plaatsen en spullen die onterecht waren weggehaald door iemand van Metropolis zelf konden we dan toch aan De Vrouw Die met Vuur Speelde beginnen. Het eerste deel was van een ontzettend hoog niveau dus de verwachtingen stonden hoog gespannen. Jammer genoeg is Alfredson geen Oplev en voelt het allemaal een tikkeltje minder aan. Het grootste minpunt is denk ik wel dat dit tweede deel overduidelijk als overbrugging tussen het eerste en derde deel geldt. We hebben kennis gemaakt met Lisbeth en Mikael en de relaties zijn gevormd maar toch weet Alfredson hier niet ten volle gebruik van te maken. Geen idee of het in de originele boeken ook zo is maar het begin van de film leek meer op een samenvatting van de eerste film te zijn. Het stoorde me dan ook even dat er aan een compleet nieuw verhaal wordt begonnen, een verhaal dat niet leek te tippen aan het plot dat we in de eerste film kregen. Gelukkig zette ik me rap over mijn teleurstelling heen en besloot ik alles maar zijn verloop te laten gaan. Gelukkig want hoewel De Vrouw Die met Vuur Speelde van een ander kaliber is, is het zeker geen slechte film. Het plot dat grotendeels over Lisbeth jeugd gaat is bij vlagen wel te Amerikaans. Pas op, ik kan hier perfect mee leven maar dan had de scène waar Lisbeth 3x wordt neergeschoten en levend wordt begraven om dan uit haar graf op te staan om onze Nazi bad-guy van dienst van wat ijzeren bonen te voorzien niet gehoeven. Waar Oplev ook de tijd nam om zijn verhaal te vertellen, voelt het hier soms nogal wat gerusht aan. Misschien had het beter geweest om de film af te klokken tegen dezelfde speelduur als deel 1 en 3. Wat wel jammer is, is dat de film nogal abrupt eindigt. Ik had geen idee dat het hier om een rechtstreeks vervolg ging gaan, Millennium 1 was dat tenslotte ook niet, dus het kwam nogal geknipt over.

De toon van het tegenstellende duo was in deel 1 al gezet en Alfredson gaat hier gelukkig mooi op voort. Noomi Rapace is en blijft nog altijd geniaal in haar rol van Lisbeth en ook Michael Nyqvist is uitstekend als Mikael. Nu is er ook een wat grotere rol weggelegd voor de nieuwsdienst van Millennium en ook daar zijn de rollen goed verdeeld. De bad-guys zijn van een ander kaliber dan in Mannen Die Vrouwen Haten maar daarom nog niet minder goed. Vooral Zalachenko is een welkome toevoeging aan het clubje. De meest hilarische, het lijkt me wel dat dit onbedoeld is, blijft toch wel Ronald Niedermann. Vanaf dat hij voor de eerste keer in beeld komt weet je gewoon dat hij een Duitser moet voorstellen en Mikael Spreitz doet dat dan ook met verve. Maar net zoals het bij de eerste Millenium het geval was, is er hier ook nergens sprake van miscasts of iets dergelijks want echt elk personage komt geloofwaardig over, al balanceert Niedermann wel op het randje. De rol van Peter Andersson die Bjurman was trouwens ook wel vrij ziek.

Minder als het eerste deel maar nog altijd wel de moeite waard. Deze keer wordt er een andere toon gezet maar anders is niet noodzakelijk slechter. Het verhaal is boeiend maar het zijn vooral de geweldige personages die de film maken tot wat hij is. Lisbeth blijft ontzettend cool.

Kleine 4*

avatar van Aapje81

Aapje81

Heel degelijk vervolg met prima acteerwerk en een verhaal dat spannend genoeg blijft om de aandacht vast te houden. Helaas wel net iets minder dan zijn voorganger.

Boven gemiddeld

avatar van Zeriel

Zeriel

Weer dubbele TV-serie-aflevering, net als deel 1. Af en toe best aardige scenes, een mooi fikkie, maar ook regelmatig lachwekkend slecht, met onvervalste B-film gevechten. Cinematografisch is het helemaal niks.

Het grote pluspunt is dat ie een half uurtje korter duurt dan zijn voorganger.

Ik vraag me af of de film ook zo hoog gewaardeerd zou worden als ze Nederlands zouden praten. We verstaan geen Zweeds, wat het matige acteren verhuld. Ik kon de acteurs iig absoluut niet serieus nemen, komt misschien ook doordat Zweeds zo'n komisch taaltje is.

avatar van Theunissen

Na het sterke eerste deel was dit toch wat een tegenvaller. De film draait eigenlijk alleen om Lisbeth (wel goed dat je wat meer over haar verleden komt te weten) en Mikael Blomkvist speelt min of meer een bijrol in dit 2e deel. Het einde vond ik best aardig maar was tevens erg belachelijk want Lisbeth wordt nota bene 3 keer getroffen door een kogel (waarom niet daarna nog een genade schot geven ) en wordt daarna nog begraven. Maar nu komt het, na een paar uur klimt ze vrolijk uit haar graf (zoiets is niet mogelijk) en neemt daarna wraak Sorry hoor maar dit ging mij toch echt te ver en was ronduit belachelijk.

Het verhaal is niet slecht, zeker in het begin toen Lisbeth nog eens effen langs de advocaat ging die haar in deel 1 verkrachte, maar gaande weg de film had ik het idee dat deze film nergens naartoe ging. Maar gelukkig wordt op het einde weer veel duidelijk en is dit al met al toch nog een redelijk vervolg op het eerste deel.

avatar van scorsese

Goed 2de deel in de Millennium Trilogie. Eigenlijk is het meer van hetzelfde. Gelukkig komen we wel meer te weten over de geschiedenis van Lisbeth, en is ze deze keer ook persoonlijk betrokken bij de zaak. Wel ziet ze er wat minder extreem uit in dit deel. Een groot deel van het onderzoek wordt deze keer ook verricht door de politie, en dat is een beetje jammer aangezien Lisbeth en Mikael toch wel de spil van de trilogie vormen. Maar desalniettemin zeker vermakelijk en morgen de afsluiter maar eens bekijken.

Die grote, blonde man -haar halfbroer- deed me meerdere malen denken aan Jaws uit James Bond.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Minder. Het verhaal boeit stukken minder en biedt weinig verrassing. De organisatie is matig uitgewerkt. Die blonde klerenkast had zo uit Bassie en Adriaan kunnen komen. Toch is het leuk om de personages weer terug te zien en de film is daarmee wel vermakelijk.

Een prima thriller, maar een lichte teleurstelling na het sterke eerste deel.

avatar van charly51

charly51

Evenals de eerste film "vrouwen die mannen haten" is ook deze film (eerste deel gisteren gezien) een redelijk getrouwe weergave van het boek van Larsson , maar waar in het boek de tamelijk vele personages en situatiewisselingen goed te volgen zijn voor een doorwinterde lezer , is dit in de filmversie minder goed en soms onduidelijk voor dezen die het boek niet hebben gelezen.

Verder niets dan lof voor de rol van Noomi Rapace.

avatar van richardb

richardb

Een veel te langdradige film. Van een film van 3 uur verwacht je dat het blijft boeien, maar deze film heeft dat niet. Gelukkig kan je de film in 2 delen bekijken, zodat je 2x 1.5 uur zit, anders is het bijna niet vol te houden. Wanneer je de film in 2 delen kijkt, zie je eigenlijk te weinig goede dialogen voorbij komen. Kan je nagaan als je hem in 1x kijkt. Een goed boek verfilmen is natuurlijk ook niet makkelijk, maar dit komt gewoon niet eens in de buurt van het boek. Mannen die vrouwen haten vond ik een heel goed boek en de film was vermakelijk. Helaas is het bij deze film niet het geval. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar het laatste deel Gerechtigheid.

Voor diegene die het boek niet gelezen hebben. Begin eerst aan het boek en kijk daarna de film. Als je het andersom doet, dan denk je waarschijnlijk bij je zelf; laat maar zitten dat boek, want die film was neit boeiend. Dat zou natuurlijk zonde zijn.

avatar van Fortune

Fortune

Goede Boekverfilming.

Maar in mijn ogen niet perfect. Komt doordat toch heel wat is weggelaten wat ik eigenlijk wel belangrijk vind. Met als grote voorbeeld het gevecht in dat schuurtje wat in het boek veel intenser is en langer duurt.

Wat ik ook minder vond was eigenlijk hoe iedereen eruit zag, had iedereen veel anders voorgesteld. Uiteraard is dat mijn probleem.

Voor de rest is het een goede thriller met een sterke soundtrack.

Acteerprestaties had ook wel beter gekund. Vind Blomkvist helemaal niet zo charismatisch als het boek zou zijn. Beetje een flapdrol eigenlijk.

Maar goed het doet het boek wel eer aan en het is gewoon een goede film.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Zeker geen verkeerd vervolg en gaat weer verder waar deel 1 geeindigt is.

En wel jammer van de vele kritieken over de film, want ook deel 2 is toch gewoon net zo goed. Verhaaltje is weer goed opgezet en die Lisbeth Salander/Noomi Rapace blijf ik toch echt een ubercoole stoere personage vinden en ook Michael Salander was weer prima, alleen had die dan weer een minder grote rol. En het is gewoon weer genieten van de vele verassingen en plotwendingen. We zien nu dat Salander beter niet die pistool van die verkrachter van haar uit deel 1 had kunnen vastpakken want later worden er met hetzelfte pistool moorden gepleegt op Millenium-redactie leden en staat er een prijs op Lisbeths voorhoofd. Zo krijgen we met deel 2 een runaway movie voorgeschoteld wat ik ook altijd graag waardeer. Verder vond ik de vader van Lisbeth ook erg goed spelen en krijgen ook steeds meer te weten over Lisbeths verleden, ook die blonde reus was bruut en die ene politieagent (ben even die naam kwijt) waarin hij het in die schuur opneemt tegen die blonde reus. Verder waren de vele shots ook sfeervol.

En ook maken we kennis met de Zweedse Hells Angels.

Verder een prima vervolg en ik kijk al uit naar deel 3. Is er trouwens ook degelijk een verschil tussen die dvd versie en de bioscoopversie (waren de films in de bioscoop ook in 2 delen te zien zoals op de dvd? )

avatar van thunderball

thunderball

Deze tweede Millennium film valt een beetje tegen.
Dit komt vooral omdat de feitelijk hoofdrolspelers, Mikael en Lisbeth, minder te doen hebben en al helemaal niet meer als duo opereren.
Het sterkste punt van de eerste film!
Naar het einde toe wordt het wel steeds beter en de film heeft een behoorlijk spannend einde.
Wat ik wel vreemd vond is dat de halfbroer van Lisbeth gewoon rustig weg kon lopen, beetje zwak en onbevredigend.

Een zes, ofwel 3 sterren.

avatar van Film Pegasus

Het is duidelijk gebleken dat de boeken beter zijn dan de filmreeks. Geen echt verwijt, maar wel een vaststelling. De boeken zijn niet van de dunste en het is dan ook grondig snijden en keuzes maken bij het vertalen naar het witte doek. Daarmee moet je een film krijgen die ook voor mensen die de boeken niet kennen, goed te volgen is. Dat is op zich geen probleem geworden denk ik. Wel jammer is de uitwerking van de personages, wat in deel 1 ook niet echt lukte. Groot verschil met z'n voorganger trouwens is het gebrek aan interactie tussen Blomkvist en Salander in dit deel, wat in deel 1 net zo sterk was. Hier zijn der personages meer functioneel voor het verhaal. Het zijn vrij veel figuren en dan zijn er nog enkele weggelaten die in het boek wel voorkwamen of meer speelruimte hadden.

Deze film is op zich niet slecht. Mooi gemaakt, spannend, avontuurlijk. Alleen is de uitwerking niet altijd even goed gelukt en wordt het onoverzichtelijk met te veel personages. Toch voor wie de boeken niet gelezen heeft. Maar ben wel benieuwd voor het 3e deel.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Het 2e deel is iets minder dan het 1e maar toch nog steeds zeer vermakelijk!

Laat ik allereerst maar opmerken dat Noomi Rapace een geweldige actrice is. De beste die ik in jaren heb gezien. Elke gezichtsuitdrukking klopt en ze is een gigantisch interessant personage..
Bang is ze zeer zeker niet uitgevallen en met hetgeen ze in het verleden te maken heeft gehad, spreekt het voor haar dat ze zich zo gedraagt.

Het verhaal vond ik eerlijk gezegd iets minder boeiend dan in deel 1. Met dat vrouwenhandel kwam niet zo goed uit de verf eerlijk gezegd.
Wat natuurlijk wel als een verrassing kwam was het feit dat Lisbeths vader nog in leven was. Hoe hij dat overleeft heeft is me een raadsel, maar goed. Het was wel een prachtige wending die niemand ziet aankomen..

Ben heel benieuwd naar deel 3 eerlijk gezegd. Ik kan niet anders zeggen dan dat deze films een prima toevoeging zijn aan het mystery/thriller-genre!

avatar van killerfreak

killerfreak

vond dit deel een stuk minder als de 1ste. Alles klopte net dat tikkeltje minder, en de interactie was bij momenten onbestaande. Jammer... 3*

avatar van blurp194

blurp194

Prima vervolg op deel 1. Wel wat minder spannend misschien - en het verschil met een aflevering van Wallander is er niet groter op geworden.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Helaas.

Waar het eerste deel van deze serie nog sympathie en erkenning krijgt als losstaande film, heeft dit deel zijn rebelse karakter de kop gekost. Ik ben net een dag of twee klaar met het tweede boek en ging daarom vandaag de film bekijken. Nu wist ik al dat de filmreeks zich niet hield aan chronologie of ook maar enige echte richting van het verhaal, toch wordt hier belachelijk veel weggelaten of verknalt. Nu geef ik toe dat de film, mochten ze de karakters en richtlijnen van het werkelijke verhaal hebben gevolgd, de film waarschijnlijk 3 uur of langer zou duren, daarmee zou wel de sfeer en de uiteindelijk spanning naar boven komen. Het hele politie team wordt compleet genegeerd, de verdenkingen en zoektocht naar Lisbeth was absoluut niet wat het Stiegman bedoelt heeft. Dit was gewoon afgezaagd en te gemakkelijk weggelaten. Je wordt als kijker door het verhaal gesleurd, maakt de meeste dingen mee, niet altijd gelijknamig aan het boek, maar krijgt totaal geen emotie of sfeer. Erg slecht Alfredje.

Als film begon het geloofwaardig en goed maar het zakte totaal in qua stijl. De rustige manier van filmen, soundtrack (beetje te sentimenteel) en belichting werkte prima het gedurende eerste halfuurtje, maar wanneer de film actie, chaos en spanning nodig had, slaagde daar de ''stijl'' totaal niet in. Het werd allemaal lekker afstandelijk en absoluut niet creatief verfilmd, waardoor het eigenlijk gewoon saai word. Een groot pluspunt is de cast, die een werkelijke goede daad verricht (vooral onze Lisbeth, wereld personage om te mogen/kunnen spelen) en dus het eerste halfuur. Al met al zal het allemaal wel een goede film zijn, het is ook wel vermakelijk, maar er had veel meer ingezeten. Zeker omdat het een boekverfilming is van ongekende klassen (het boek dan)... Nee, dit was dubbel.

Een lichte 2,5 ster, ik kan nu iig al niet wachten op Fincher's remake, want dit mag niet DE verfilming blijven...

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Quelle horreur! aan het eind

De combinatie van de uitstraling van een gemiddelde detective met toch wel expliciet geweld ingebouwd, vormt een aparte combinatie en tilt het geheel weer wat hoger voor mij.

Het verhaal vind ik onderhoudend, af en toe heerlijk spannend.
Lisbeth Salander steelt de show, maar dat vond ik bij deel 1 ook al

avatar van brabusRUS

brabusRUS

De eerste was nog best okay, maar deze is erg saai en totaal niet boeiend. Vooral de cast vond ik matig. Beetje ongeloofwaardig. Ook kwam de film erg goedkoop over. Leek alsof ik naar een goedkope TV-serie zat te kijken. 1*