Flickan Som Lekte med Elden (2009)
Genre: Thriller / Mystery
Speelduur: 129 minuten / 180 minuten (extended version)
Alternatieve titels: Millennium 2: De Vrouw Die met Vuur Speelde / The Girl Who Played with Fire
Zweden / Denemarken / Duitsland
Geregisseerd door: Daniel Alfredson
Met onder meer: Michael Nyqvist, Noomi Rapace en Lena Endre
Gesproken taal: Zweeds, Italiaans en Frans
Releasedatum: 21 januari 2010
Plot Flickan Som Lekte med Elden
"Fight Fire with Fire"
Het tijdschrift Millennium werkt aan een reportage over Human Traffic, mensensmokkel. Vlak voor de publicatie worden twee onderzoeksjournalisten van het blad vermoord. Door deze moord worden Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander weer herenigd.
Mikael Blomkvist
Ronald Niedermann
Alexander Zalachenko
Zichzelf
Sven Vermant
vandaag gezien in de sneak. Inderdaad wat minder sterk dan het eerste deel maar dankzij het puike acteerwerk van Noomi Rapace en de spanning toch zeer de moeite waard.
Ben benieuwd naar deel III.
Dikke 3,5*
Pazkall
Super!
En zeker niet minder dan het eerste deel, alleen uiteraard wel anders.
Makkelijk 4 sterren waard!
Tolkienfan
Ik vond het een waardige opvolger van mannen die vrouwen haten.In het begin moest ik er wel even inkomen..
_Casper_
goeie film maar haald het bij langerna niet bij deel 1, maar toch 3.5 * zeker waard om te zien!
Redlop
Alhoewel het verhaal beter is dan deel I is de verfilming een stuk minder. Deel I was een spannende stijlvol geregisseerde detective-thriller. Deel II raffelt het verhaal te snel af en heeft meer oog voor actie dan interactie.
Veel interessant materiaal ( o,a computerhacking waarmee Lisbeth daders opspoort en politie en Blomkwist helpt) is geschrapt. Blijft een thriller over die zeer de moeite waard is maar toch ook een teleurstelling na deel I.
3,5*.
Vond hem echt niet minder dan de eerste, misschien wel iets beter aangezien het niet zoveel vergezochte onzin was.
Maar nog steeds niet veel meer dan een leuke tv-thriller.
Ik hoop maar dat de boeken wat beter zijn om de hype te rechtvaardigen.
Franklin1975
Ik heb vandaag de eerste film gezien van de Millennium-trilogie en vond die film echt super goed en spannend. Aangezien de 3 boeken zo goed als even dik zijn, verwachtte ik ook dat de films ongeveer even lang zouden (kunnen) duren. Maar deze 2e film duurt al een stukje korter dan de dvd-release van de eerste film. Misschien komt er ook een extended versie van deze 2e film uit op dvd. Ben erg benieuwd.
cafe1900
geweldig tweede deel van Millenium, ben nu al aan het wachten op het derde deel. dikke 4 sterren waard.
Ricochan38
Ben ook heel erg benieuwd naar deel 3, want de eerste 2 zijn top films.
Tandje minder.
Dan deel 1, welteverstaan.
Toch niet gek. Onderhoudend, soms zelfs spannend en prima acteerwerk.
Het verhaaltje had iets minder makkelijk gemogen, alsmede de uitvoering. Toch happen de 2 uurtjes lekker weg.
Goed.
morpheus31
Even een vraagje voor degenen de de film al gezien hebben, want ik twijfel : moet ik eerst het boek lezen of eerst de film kijken ?
otherfool
Het eerste deel van de Millennium-reeks was al niet alles, maar het kan blijkbaar allemaal nog (een stuk) dommer. Tattoo-lijkje en uitbuik-casanova zijn weer op 17 verschillende manieren betrokken bij de zaak, genetisch gestoorde blonde Duitse Frankenstein knokt een robbertje met een paar halfslachtige boksers, om ze vervolgens in brand te steken (?), politie doet maar wat, telefoons doen het blijkbaar nooit en tatoo-lijkje blijkt zowaar op te kunnen staan uit de dood. Zelfs lesbisch naakt redt deze gigantische rommelboel niet.
1*.
Bla
Ik hoop maar dat de boeken wat beter zijn om de hype te rechtvaardigen.
Ik vond de eerste film ook tegenvallen, aangezien de boeken (aanrader!) zo ongelooflijk goed zijn. Kijk wel uit naar deze en deel 3.
mancomann
ook dit was weer een prima deel vind ik ik wacht op deel drie
(mss ook maar het boek eens lezen)
Baasje
Ik heb eerst het boek gelezen en vond de film daarom misschien maar matig.
Baasje
Geen grootse film ,kon er net mee door , dit komt misschien ook wel dat ik het boek eerst gelezen heb .
sannedepmann
Wel een ok film. Wanneer je het boek niet gelezen hebt, gaat de film te snel. In het boek wordt eerst een inleiding gegeven waarin je de personages beter leert kennen, voordat het daadwerkelijke verhaal start. In de film worden de personages er ineens ingegooid en begin je midden in het (boek)verhaal.
Dit alles neemt niet weg dat het een spannende film is. Kijk uit naar deel 3!
tal1b
wel aardige deel, goed eind, alleen wat overdreven hoe ze uit dr graf stapte
wwelover
De minste van de trilogie, het verhaal is wederom prima maar er zitten nu helaas wat vreemde 'soap' momenten in. En dan doel ik vooral op dat ze zolang in haar 'graf' kon overleven . Maar toch heb ik me prima vermaakt met deze film. Want het is gewoon weer erg boeiend, maar het ging allemaal wel wat vlotter dan deel 1, en misschien ging het wel even te vlot. Ze hadden het best iets uitgebreider kunnen doen.
De film liep dus lekker vlot, ondanks dat het af en toe wat in kakte maar dat werd weer ruimschoots goed gemaakt met het slot. Het einde was echt hele goed en weer erg verrassend. Irriteerde me alleen wat aan de Sylvester Stalone look-a-like, al is dat eigenlijk ook de bedoeling denk ik.
De actie scenes, waren prima in beeld gebracht, dit deel is ook compleet anders dan deel 1, minder dat wel maar ook opzich ook gewoon een hoogstaande film. Muziek en cast waren weer erg goed.
Atheistus
Ik wilde deze graag zien, omdat ik het eerste deel erg goed vond.
Wat was dit een anticlimax zeg.
Het op wonderbaarlijke wijze vluchten uit een schuur waar de vlammen uit de ramen komen, jezelf uitgraven uit een graf terwijl je zwaar gewond bent en eerst je rugzak neerzetten om een ladder op te ruimen, getuigen van een zeer zwak script.
Misschien zijn de boeken beter (heb ik dus niet gelezen), maar de film was echt zonde van de tijd.
rikdegroot
Nu begint het verhaal pas echt!
Het eerste deel van deze trilogie is voor het overgrote deel een losstaand verhaal, deel 2 gaat dieper in op het verleden van de hoofdrolspeelster. Omdat deel 2 eindigt met een cliffhanger, wordt deze trend doorgezet in het laatste deel van de trilogie.
De opnames en SE zijn vergelijkbaar met het eerste deel (niet spectaculair). Behalve het feit dat Stockholm mooi in beeld wordt gebracht. Maar de spanning is weer om te snijden, ik ben blij dat ik de marathonuitzending heb gezien bij Pathe, anders moest ik tot 21 maart wachten.
Het enige minpuntje is het gebrek aan realisme op sommige momenten. Ten eerste de badguy, die geen pijn kan voelen (doet me denken aan JB: The world is not enough), dit vind ik niet thuishoren in deze film. Ten tweede de scene waarin ze wordt begraven en weer opstaat uit haar graf. Een PC hacken lijkt me ook erg eenvoudig:P
Voor de rest is dit uiteraard een topfilm!
manecas36
Ik vond dit deel een stuk minder dan het eerste deel. Allemaal een beetje tè onwaarschijnlijk! Drie sterren vind ik al veel voor deze film. Deel 3 zal zeker ook nog komen, maar die hoef ik niet te zien. Of misschien toch uit nieuwsgierigheid. Enfin, niet de moeite waard.
Scoopz
Deze was echt een heel stuk minder dan het eerste deel. Het 3de deel maakt het daarna weer helemaal goed
Nooiert
Ik heb zelf net het boek uitgelezen en meteen met deel 3 begonnen. De film moet ik nog gaan zien en was al wat sceptisch na her en der wat te lezen. Hier vallen de berichten nog mee.
Voor degene die niet begrijpen hoe het kan dat LS uit haar graf op kan staan na 3x beschoten te zijn: de eerste 2 schoten komen terecht op geheel onschuldige plaatsen nl haar heup en haar schouder. Het 3de schot kan dodelijk zijn, ware het niet dat het kaliber waarmee geschoten wordt niet zo heel schadelijk is. Daarom (waarschijnlijk) ook de weinige klachten aan de rest van het lichaam van de eerste schoten.
Al met al zeer benieuwd naar deze film. Jammer dat die zo low budget geschoten is, waardoor er waarschijnlijk weinig franje aan zit. Daarom echter wel dat vrij ruwe van Stieg Larsson weer heel latend, waardoor een vrij authentieke verfilming kan ontstaan, ondanks het feit dat veel verhaallijnen geschrapt moesten worden, zodat voor de doorgewinterde filmkijker veel vragen open blijven staan.
De reactie dat een miniserie per boek misschien logischer zou zijn vind ik een goede. Die zou ik zeker gaan kijken. Helaas moeten we het over enkele jaren doen met Hollywood remakes. Een gemiste kans.

Män Som Hatar Kvinnor
2009

Luftslottet Som Sprängdes
2009

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Carlos
Biografie / Misdaad, 2010

Pusher II
Drama / Misdaad, 2004
journalisthackernew identityonderzoekvriendschapdomestic abusearsonsex traffickingmillenniumsoviet defector