Escape from L.A. (1996)
Met onder meer: Kurt Russell, Stacy Keach en Steve Buscemi
Releasedatum: 7 november 1996
Plot Escape from L.A.
"Snake is back."
Na een schok van 9.6 op de schaal van Richter in 2013, komt Snake Plissken terecht in Los Angeles. Zijn missie: zoek in de vernietigde stad een verloren gegane Doomsday Device. Als hij de deadline niet haalt, wordt er een gif in zijn lichaam gespoten. Maar zo makkelijk lijkt deze missie niet te zijn...
Snake Plissken
Cuervo Jones
Skinhead
Brazen
dttom
Vond het met die blikjes wel grappig maar voor de rest echt een belachelijke film.
Jos2
Niet zo goed als het geniale Escape from New York, maar leuk dat men jaren na dato nog met een vervolg kwam.
Goodfella
Alleen een klein rolletje van Steve Buscemi, één van m'n favoriete acteurs, maakt deze film het kijken waard...
petey
- 1901 berichten
Totaal overbodig vervolg, maar trouwens wel knap van Kurt dat hij nog in de kleding paste.
kungfuzombie
Vergelijkbaar met het evil dead 2, een soort vervolg/remake maar dan met meer budget. En eigenlijk vindt ik deze nog leuker dan het eerste deel. Een heerlijke B-film die zichzelf niet zo serieus neemt. En natuurlijk een halve bonus ster omdat Bruce Cambell mee doet!
Chainsaw
Mist bepaalde dingen die Escape from New York zo goed maakten, maar is toch nog een erg amusant vervolg. Russel is weer cool als Plissken, maar ook de bijrolletjes van onder andere Buscemi en (uiteraard) Campbell mogen er zijn! Haalt nergens het niveau van de eerste film en bepaalde scènes (vooral de special effects) zijn behoorlijk matig, maar genietbaar is hij zeer zeker wel!
yosemite44
waardeloze special effects, maar daarom wel erg lachen. let vooral op de tsunami/surf scene!
Yak
Na een half uurtje maar uitgezet. Wel leuk vond ik dat Snake L.A. binnenkomt bij Mulholland Drive, en hetzelfde paadje naar beneden loopt als Camilla/Rita deed.
De Knip
Wat een ongelooflijke rotzooi zeg! Werkelijk waar, het verhaal is ontzettend C-film, Kurt met zijn belachelijke stem. Ik heb hier weinig goeds in gezien.
wackyboy
Wat een cast zeg, voor zo'n B movie. Stacy Keach, Peter Fonda, Pam Grier en zelfs dat meisje van "My So Called Life" A.J. Langer.
Een beetje zonde van de tijd zo'n film, maar niet het slechtste in het genre.
Veel ongeloofwaardige stunts zoals dat surfen op die golf en vervolgens die jump op die auto, volkomen belachelijk natuurlijk . Maar goed, ik moet misschien ook niet oordelen over een film uit een genre dat eigenlijk het mijne niet is. De liefhebber zal het wel leuk vinden.
Die stem van Kurt Russel ("call me Snake"), zo'n hese fluisterstem, die qua belachelijkheid de dialoog in een gemiddelde Arnie of Silvester Stallone film ver overtreft, is, nadat je er een paar keer om gelachen hebt, uiteindelijk erg irritant.
Maar goed, post-apocalypisch L.A. is wel erg leuk vormgegeven, met onder meer een brandend Hollywood Sign.
jedymaster
van welke planeet kom jij???????
AHHHHH......BAGGER......1* voor de geweldige quote: Call me snake.
Yak
Volgens mij heeft Gotti op de verkeerde gestemd. Escape from New York was vanavond op tv.
Macmanus
Da's uit de eerste.
Nee hoor, in deze zegt die het ook.
Quentin
Geweldige grappige/leuke cynische (vooral het einde :d) B-film 4*/5* Carpenter is en blijft geweldig (niet alle films maar de meeste toch wel
sn@ke
- 2077 berichten
Op filmisch kwalitatief gebied biedt deze film je niet meer dan een doorsnee B- film. De special effects waren soms erg slecht en dat maakte het geheel vrij belachelijk overkomen. Maar de film is bijwijlen wel vermakelijk en de cast niet mis. kurt Russel zet een rol neer die hem op het lijf geschreven staat. De soundtrack is ook erg goed. Dit zijn dan ook veruit de enige echte pluspunten,voor de rest is dit een matige B film. 2,5 a 3*.
nrggirl
deze film is zeker geen topper en zeker niet realistisch. meer woorden maak ik er niet aan vuil
John Doe
'Maar zo makkelijk lijkt deze missie niet te zijn... ' Toen ik het zo las dacht ik 'Piece of cake'.
Dat laatste probeert de film ook zeker niet te zijn.
braambes
dit is het niet, pure brol als je het mij vraagt
de regisseur bedoelde het ongetwijfeld allemaal voor te lachen ! 0.5 *
Captain Pervert
Het origineel was steengoed (heb hem 4 sterren gegeven) maar deze is wel wat minder. Vooral omdat de duistere sfeer heeft plaatsgemaakt voor een soort freakshow.
Al met al is Kurt Russell als uber bikkel leuk om naar te kijken. Let ook op zijn outfit, deel 1 is van 1981 en nu, 15 jaar later, heeft hij precies dezelfde broek etc. aan.
Vermakelijke onzin die ik beloon met 3 sterren.

Escape from New York
1981