• 9.377.370 stemmen

Met onder meer: Kurt Russell, Stacy Keach en Steve Buscemi

Releasedatum: 7 november 1996

Plot Escape from L.A.

"Snake is back."

Na een schok van 9.6 op de schaal van Richter in 2013, komt Snake Plissken terecht in Los Angeles. Zijn missie: zoek in de vernietigde stad een verloren gegane Doomsday Device. Als hij de deadline niet haalt, wordt er een gif in zijn lichaam gespoten. Maar zo makkelijk lijkt deze missie niet te zijn...

Snake Plissken

Surgeon General of Beverly Hills

Hershe Las Palamas

avatar van gotti

L.A. kan bij lange na niet tippen aan New York, al moet ik zeggen dat ik deze zag, voordat ik New York voor het eerst zag. Wellicht deze film maar eens aan een herziening onderwerpen. Mischien bevalt ie dan beter...

avatar van NIGHTWOLF_ONE

NIGHTWOLF_ONE

Ik heb EFNW nog niet gezien, las net dat dit een vervolg is, kan ik dit zo. wel zien dan of doe ik er verstandig aan eerst NY te kijken?

avatar van Reinbo

't is eigenlijk meer een soort tongue in cheek remake. Ik zou eerst voor het origineel gaan, anders is de kans groot dat je deze erg flauw vindt.

avatar van Wouter

NIGHTWOLF_ONE schreef:

Ja.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Heej deze ga ik wel zien ik vond Escape from New York best een aardige film.

avatar van Noud

Noud

Deze film te lang geleden gezien, was toch nog een kleine jongen. Weet wel dat er een cool intro muziekje bijzit.

avatar van gotti

Zag deze voordat ik NY zag en vond het helemaal niks. NY vond ik geweldig en vanavond deze weer herzien. Hij is stukken beter bevallen dan de eerste kijkbeurt.

Jammer van de beroerde special effects, maar stoorde me er veel minder aan dan bij de eerste kijkbeurt. Plisskin's coolness kan veel doen in deze film.

L.A. haalt niet het niveau van NY, maar is zeker erg leuk (wel aan te raden dus om eerst NY te kijken voordat je deze kijkt...)

zoutzak schreef:

snake, pliskin... overeenkomsten met Metal Gear Solid?

Lijkt me wel. Speelde MGS laatst bij iemand en in een tussenfilmpje wordt letterlijk "Call me Snake..." gezegd, nadat deze persoon een tijd zat ondergedoken oid.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

wackyboy schreef:
Wat een cast zeg, voor zo'n B movie. Stacy Keach, Peter Fonda, Pam Grier en zelfs dat meisje van "My So Called Life" A.J. Langer.
Een beetje zonde van de tijd zo'n film, maar niet het slechtste in het genre.
Veel ongeloofwaardige stunts zoals dat surfen op die golf en vervolgens die jump op die auto, volkomen belachelijk natuurlijk . Maar goed, ik moet misschien ook niet oordelen over een film uit een genre dat eigenlijk het mijne niet is. De liefhebber zal het wel leuk vinden.
Die stem van Kurt Russel ("call me Snake"), zo'n hese fluisterstem, die qua belachelijkheid de dialoog in een gemiddelde Arnie of Silvester Stallone film ver overtreft, is, nadat je er een paar keer om gelachen hebt, uiteindelijk erg irritant.
Maar goed, post-apocalypisch L.A. is wel erg leuk vormgegeven, met onder meer een brandend Hollywood Sign.

Het is dat hij maar een paar woorden zegt...
Verder is het bij mij eigenlijk hetzelfde, niet zo'n actie-liefhebber. Naast de surf-scène zijn er nog een aantal fragment hartstikke belachelijk maar wel grappig. Voorbeelden hiervan zijn de chirurgen en het basketbal.
Over de special effects van de duikboot-scène zal ik het ook maar niet hebben...
De film moest het ook al niet van het verhaal hebben, maar toch vond ik de film ondanks het bovenstaande wel lekker wegkijken. Daarom nog 2*
EDIT: de muziek was trouwens ook 1 van de sterke punten.

avatar van predator

predator

• 1953 stemmen

Aardig maar bij lange niet het niveau van NY.

avatar van mikey

mikey

Een scene deed me denken aan mijn lievelingsliedje Burn Hollywood Burn van Public Enemy die in deze film wel heel nauwkeurig werd nagebootst. dan vliegen ze met die gliders over de brandende heuvel met die H O L L Y W O O D-letters

avatar van D-ark

D-ark

Ik weet niet hoe Buscemi die ik een erg goede acteur vindt in dit flut filmpje is gekomen.

Goed er is een of ander flut verhaaltje en Russell moet alle gasten neermaaien en dan uit L.A vluchten.

Rotzooi alleen het geweldige nummer Burn Hollywood Burn wordt flink misbruikt in deze flutfilm.

sorry 1,5

avatar van 606

zelfde als vorige film leuk om de actie en de omgeving.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Deze was even minder dan EFNY.

Maar veel dingen werden weer goed in beeld gebracht deze was ook leuk, staat vermaak niet in de weg.

2,5

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

deze film is soo bad ,

ik bedoel het had veel beter gekund.

echt jammer want het is een goede cast .

ik geef 1.5

jack-sparrow schreef:

deze film is soo bad ,

ik bedoel het had veel beter gekund.

echt jammer want het is een goede cast .

ik geef 1.5

Volgens mij was het de bedoeling om alles zo cheesy mogelijk te houden.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Gewoon cool en superoverthetop vervolg op het eerste deel. Weer coole bijpersonages, cliché doch coole oneliners een geweldige Kurt Russel en dit keer ook Buscemi in een leuke rol. Niet zo geniaal als deel 1 maar zeker erg leuk. 3.5*

avatar van sonyjh

sonyjh

ow please, deze film is zo ongewardeerd...

Er zijn veel misbaksel films op deze site die gewoon meer scoren dan deze superstoere film!!

De film is zo superstoer, kurt russel speelt zo goed.

Verdient gewoon 4 sterren.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Gewoon een herhaling van 'Escape From New York', maar wel met geweldige bijrollen en cameo's van o.a. Bruce Campbell, Pam Grier, Stacy Keach en David Carradine, een supercoole Kurt Russell, een campy sfeertje en 'over the top'-stunts. Nadeel is dat sommige special effects wel erg slecht zijn, maar dat versterkt de "camp-factor" wel. > 3.5*

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Redelijke film. In ieder geval beter dan ik had verwacht. De special effects vond ik nog geen eens zo slecht. Leuk, om te zien hoe die golf naast de straat raasde.

Steve Buscemi is erg grappig in deze film. In tegenstelling tot Kurt Russel. Ik werd een beetje moe, van dat ooglapje van hem. Het was ietwat overdreven allemaal. Jammer dat de film de spanning van de andere Carpenters, die ik tot nu toe heb gezien, mist. De bijna constant aanwezige muziek vond ik wel passen bij deze redelijke b - film. En dan nu maar hopen dat dit de slechtste kant van Carpenter was. 2,5*

avatar van nightbreed

nightbreed

Deel 1 was stukken beter en vette cult, dit is een redelijk aftreksel die nergens het niveau van het origineel weet te bereiken.

Een leuk pulpwerkje dus.

Cijfer: 3

avatar van Minority_Check

Minority_Check

leuke actie met een mooi beeld van de toekomst

maar de film was toch saai

avatar van kiriyama

kiriyama

Godsgruwlijk slechte film waarin Russel zich onsterfelijk belachelijk maakt. Die snake is wel het meest trieste geval dat ik ooit heb gezien. Vind zichzelf erg cool maar is het absoluut niet. De special effects zijn lachwekkend en de visuele flair van de film is nihil. Daarbij is het geheel slaapverwekend, actie: vast wel, boeiend: absoluut niet.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Jammer genoeg zijn de geweldige special effects waar John Carpenter vroeger bekend om stond volledig weg in deze film. Desondanks blijft dit een geweldige film, met die heerlijk rauwe rol van Kurt Russell. Escape From New York blijft wel de betere film uiteraard.

kiriyama schreef:

Heeft nu niemand door dat deze film in wezen een persflerende remake is van het origineel? Het is allemaal zo over the top, camp en anti Hollywood dat ik niet kan voorstellen dat iemand hier serieus over gaat lopen doen.

De lege blockbuster cultuur wordt mety deze film volledig te kakken gezet. Carpenter bewoog zich immers al meer dan tien jaar buiten mainstream Hollywood toen hij de kans kreeg met een vet budget zijn eigen film te remaken. Het veranderde vrijwel niets aan de structuur en het shooting script. Film is shot voor shot vrijwel een kopie van het origineel, maar in alles leger, meer over the top en cheesier. Waar het bij de meeste vervolgen/remakes uit creatieve armoede voortkomt is het hier volledig bewust en express gedaan..... Anyone?

avatar van kiriyama

kiriyama

Dat kan ik allemaal nog wel inzien maar daar wordt de film niet beter van. Blijf snake irritant vinden en de film slaapverwekkend. Mocht dat de bedoeling zijn, dan hierbij een dikke pluim voor Carpenter, het is hem gelukt.

avatar van Reinbo

Wellicht zou het helpen als je het origineel kent (je hebt er niet op gestemd..) , maar aan de andere kant zou ik zeggen: kijk maar geen film waarbij je de hoofdpersoon irritant .

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Ik vind sowieso dat veel mensen de heerlijk satirische boodschap missen. De film is tegenwoordig zelfs relevanter dan ooit.

Ga maar na:

Naast het universele thema van de Amerikaanse politiestaat, heeft de film enkele zaken wel heel nauwkeurig weten te voorspellen.

Een subplot met misvormde plastisch chirurgisch opgepompte freaks, en toevallig is plastische chirurgie tegenwoordig steeds populairder.

Roken (en een boel andere zaken) zijn compleet verboden in het Amerika van de toekomst. Lijkt toch wel erg veel op hoe roken nu systematisch overal verbannen wordt.

Taslima, de vrouw die naar LA was verbannen omdat ze een moslim is. Op het moment meer relevant dan wat dan ook.

avatar van Reinbo

idd film is alweer 11 jaar oud, je zou denken dat ze het vorige week bedacht hebben.

avatar van mister blonde

mister blonde

Houden de mensen hier niet van campy B-films, konden 'jullie laagstemmers' de humor hier niet van in zien, of zijn 'jullie' uberhaupt geen Carpenter fan? Het zal wel aan mij liggen, maar ik vond dit echt een vette (en ik gebruik dat woord nooit) film. Niet eens zo heel veel minder dan Escape from New York.

Er zitten zeker 3 of 4 geweldige scènes in deze film. De eerste keer dat ie die mislukte Che Guevara te lijf gaat en eindigt met het valsspelen bij die Bangkok stand off. Echt geweldig. Of anders die scène met die plastische chirurgie. Bruce Campbell als doorgedraaide slager was briljant. Zo kan ik nog wel een aantal momenten bedenken (de onzin in dat stadion, het meisje die een belangrijke rol lijkt te krijgen en meteen voor haar bakkes wordt geschoten). Ik vond zelfs de tsunami geestig.

Naar het eind toe wordt het helaas wel wat minder (beetje Street Fighter niveau af en toe), maar Carpenter komt er mee weg. Typische 3,75 * film. Gezien het belachelijk lage gemiddelde wordt dat dus 4 sterren.