• 9.377.664 stemmen

Met onder meer: Kurt Russell, Stacy Keach en Steve Buscemi

Releasedatum: 7 november 1996

Plot Escape from L.A.

"Snake is back."

Na een schok van 9.6 op de schaal van Richter in 2013, komt Snake Plissken terecht in Los Angeles. Zijn missie: zoek in de vernietigde stad een verloren gegane Doomsday Device. Als hij de deadline niet haalt, wordt er een gif in zijn lichaam gespoten. Maar zo makkelijk lijkt deze missie niet te zijn...

Snake Plissken

Surgeon General of Beverly Hills

Hershe Las Palamas

Quentin

Eens, vergeet ook niet het heerlijk anarchistische einde.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Toch wel een actie klassieker.

Het verhaal is orgineel, Russell zet een echte actieheld neer en verder is de bijrol van Buscemi erg goed.

De special-effects zijn erg slecht tot dramatisch slecht maar daarintegen staat volop actie gegarandeerd.

3,5.

avatar van Diesel

Diesel

Wat een belachelijk laag gemiddelde zeg. Dit is een coole, donkere actiefilm die geen moment verveelt. Snake blijft een geweldige personage. Daarnaast is het verhaal zeker niet hersenloos, interessant toekomstbeeld en een heerlijke parodie op domme actiefilms. + een hilarische bijrol van B. Campbell. Fuck you, I'm going to Hollywood...

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Na het herzien snap ik het lage gemiddelde nog gigantisch veel minder. Een wat humoristische take op het Snake Plissken verhaal uit Escape From New York. Meer over-the-top maar wel erg goed uitgevoerd. Net voor het einde verliest de film zich wat mij betreft in iets te veel über-nonsens maar verder is hij gewoon erg goed. Dikke 4 sterren.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

ik vind deze score ook te laag.

als je de slechte special effects, het domme muziekje op het einde en de "over the top" actie, wat ik wel vond meevallen, weglaat heb je toch wel een cultklassieker.

ik vond deze minder dan escpape from New York, maar alsnog een goede actie titel..

Welcome, to the human race!

avatar van Halcyon

Halcyon

Iron Maiden schreef:

ik vind deze score ook te laag.

Laat dat nu net dé ingredienten zijn die een film als deze horen goed te maken.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

ik zeg toch ook dat ik het vond meevallen?

en sinds wanneer maken slechte special effects een film goed?

Stukje stevige trash cinema.

Heb NY al gezien maar vind deze daardoor niet veel beter. Russell blijft een enorme stoorfactor en verpest een hoop. Een echte Z-acteur.

Verder geloof ik alle camp en cheesy verhalen wel, maar wat is deze film dan saai (!) in dat opzicht. Anti-Hollywood ? Misschien, maar wel mooi binnen dezelfde lijntjes gekleurd dan. Bang om buiten de lijntjes te kleuren ? Flauw flauw.

Verder ziet het er niet uit, vreselijk decors en pijnlijke special effects, muziek is dom. Gelukkig zijn er enkele aardige personages en de basis van een serieus leuke foute film die het nog wat amusant houden.

De scene met de tsunami en het basketbal veld. Eén groot campy feest ? Daar is Carpenter veel en veel te braaf voor, en Russell absoluut geen geschikt acteur voor. Plissken is een idioot personage.

avatar van Reinbo

Wat een hoge score, je begeleidende tekst doet toch echt een 0,5 vermoeden. Wat waren de pluspunten?

Vond Buscemi een aardige rol hebben. En zoals ik al zei, de basis van een serieus leuke foute film. Onnozel vermakelijk vermaak, alleen kwam het er niet uit door bepaalde stoorzenders. Los daarvan keek het gewoon nog wel aardig weg (hoewel iets te lang).

En kleine details zoals de helicopter waarvan de wieken maar al te cool uitschuiven.

avatar van Erwinner

Erwinner

2 films die ik niet meer wilde afkijken in de bioscoop.

1 was Gladiator (lekker oogjes dichtgedaan)

2 was deze, wel afgekeken, had ik nooit moeten doen.

Waarom? De pakkans was gewoon niet aanwezig in mijn systeem.

avatar van Sasja

Sasja

Deze had ik gezien voordat ik Escape from NY had gezien en ik vond em meteen top. erg goed vervolg. Nu zit ik EFNY te kijken en die is tot nu toe ook erg goed

avatar van Ejerika

Ejerika

Ik geef deze film 5 sterren. Dit omdat ik Snakes personage het einde vind. Geweldig. Love Snake. Verder is het een super spannende en harde actiefilm met een prettig zondagmiddag verhaaltje.

avatar van SanderSander88

SanderSander88

Zo stom dat het leuk is, deze vind ik beter dan Escape from N.Y.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Fantastische post-apocalyptische actie film. Zo goed, dat ik niet ga wachten om hem donderdag op tv te kijken, maar nu al naar de videotheek ga en hem voor de 3e keer te zien.

(eerste 2 keren waren toen ik 12 was. ALS DAT MAAR GOED GAAT!)

Nu alvast een 5 geven, strax zie ik het wel weer

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Nee, ik blijf bij mijn mening. Een fantastische actie-film. Hij was eigenlijk beter dan ik me kon herinneren.

Jammer dat we niet hoger dan een 5 kunnen geven...

avatar van Nivo

Nivo

wat ik hier dus heel mooi vind,, is dat mensen lopen te zeiken over de special effects in deze film, ga dit ook niet vergelijken met the matrix o.i.d. want je hebt gewoon 10 jaar meer tijd gehad.

verder, Kurt Russel speelt heerlijk z''n rol als ruwe amerikaanse revolver held die zich van de regering niets aan trekt.

verder, beelden maken voor mij een film niet minder aantrekkelijk, tuurlijk zijn hier de beelden niet zo goed als tegenwoordig, maar daar moet je dan maar mee leren leven want dit is toch echt wel een film om te zien, zeker als je een fan van actiefilms bent.

3,5 **

avatar van Reinbo

Alles is zo heerlijk fout aan deze film. Hij blijft leuk.

avatar van Honkie

Honkie

Heb wel gelachen, maar dan meer vanwege de bizar slechte effecten en het knullige acteerwerk. Steve Buscemi zorgt nog voor een extra 1,5 punt.

avatar van maerk

maerk

Nogal slechte film en een beroerd vervolg op Escape from New York.

Ik moet toegeven dat ik Escape From New York ook niet goed vond(2,5*). Ik had mijn verwachtingen al best laag gelegd maar toch is Escape from L.A. oersaai. Alles uit Escape from New York is dunnetjes overgedaan, maar dan minder goed. De actie is slecht, de dialogen komen erg slap over, de muziek is niet goed en Kurt Russel is een flutacteur. Verder zijn de special effects ook beroerd, ik stoorde me er mateloos aan. En ja, ik las hier dat je dit niet moet vergelijken met The Matrix ofzo want die film was er pas later en toen waren er betere technieken...Maar Jurassic Park was er 3 jaar eerder en die heeft echt prachtige CGI.

Duidelijk niet mijn film, krijgt nog net 1,5* door Steve Buscemi. Die kon me nog een beetje opvrolijken.

avatar van Reinbo

Blijf me verbazen hoeveel mensen de film zo verkeerd totaal kunnen interpreteren. De effecten het verhaal en de personages moeten immers cheesy, oppervlakkig en doorzichtig zijn. Het is geen film die bedoeld is als serieus zaterdagavond vermaak gaat hier immers om een zeer cynische persiflage op L.A. (en de hele Hollywoord remake cultuur. Carpenter heeft zelfs het lef om zijn originele film soms shot voor shot na te doen.). Vooral het einde geeft perfect aan wat Carpenter van Hollywood vindt.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Gisteravond bekeken en vond het een zeer vermakelijk vervolg los gezien van de dramatische special effects.

Daar stoorde ik me toch wel een beetje aan, als ze daar wat meer moeite in hadden gestoken was deze film nog veel beter geweest.

Ik vraag me toch af hoe het kan dat ze in 1996 zulke belabberde special effects maakten voor deze film, enige minpunt.

Moet er ook wel bij zeggen dat deze stukken minder is dan het geniale Escape From New York.

Toch zit er een goed verhaal in en blijft het van begin tot eind vermakelijk.

Ik vind Russell het wel wat minder goed doen als in EFNY.

Het lijkt soms wel alsof die er geen zin in had ofzo...

Het einde van de film vind ik ook erg sterk, dat ze vanuit de lucht komen, het ziet er niet uit maar toch is het wel leuk bedacht.

Als de special effects beter waren had ik er 4,5* of 5* gegeven.

avatar van Zinema

Dit overbodige vervolg op het Goede New York is helaas in vrijwel alle opzichten gemiddeld. Nergens wordt de sfeer of het niveau van New York gehaald.

avatar van Theunissen

Ik vond de film er erg goedkoop uitzien. Het verhaal stelde ook weinig voor. Qua niveau was deze film eigenlijk hetzelfde als Escape From New York. Kurt Russell doet het overigens wel weer goed.

avatar van DVD-T

DVD-T

Best een leuke film.Russel is weer helemaal in z'n element als Snake Plissken.

De actie is erg leuk en compleet over de top.De setting is ook goed gedaan met het na een aardbeving vervallen L.A., maar die vond ik er in NY iets beter uitzien.Leuke rollen voor een aantal ster acteurs waarvan ik Peter Fonda toch wel erg cool vond als surfer-dude.De muziek vond ik wel wat minder en ik had dan ook liever een voortzetting op de foute 80's muziek uit NY gehoord.De special-effects zagen er niet heel goed uit, maar vreemd genoeg vond ik dat erg goed bij deze film passen en heb ik me daar ook geen enkel moment aan gestoord.Het einde maakt nog erg veel goed en zorgt voor net een half puntje meer dan ik had gedacht te gaan geven aan Escape from L.A. Wel een film die ik net als Escape from New York wat vaker wil gaan zien enkel voor het top vermaak wat er inzit.En wie weet zit er ook nog wel een verhoging in.

avatar van starwars321

starwars321

dit is wel een vermakelijke film pure actie, gangsters en een goed verhaal

avatar van finalman

finalman

zo'n slechte effecten zeg, zelfs de kleinste kind kan zien dat vb de helicopter niet echt is. En waar was Car Jack - Hershe na de helicoptercrash? Is ze dood of zo

Quentin

Dat zie ik ook in de nieuwste blockbusters hoor, net of de film daar bij valt of staat.

avatar van finalman

finalman

Nou en, zelfs bij een nieuwe film zou ik ook kritisch zijn hoor.

Quentin

Bij deze film maakt het ook nog eens stukken minder uit vanwege het hoge comic book-gehalte.