• 9.379.018 stemmen

Met onder meer: Kurt Russell, Stacy Keach en Steve Buscemi

Releasedatum: 7 november 1996

Plot Escape from L.A.

"Snake is back."

Na een schok van 9.6 op de schaal van Richter in 2013, komt Snake Plissken terecht in Los Angeles. Zijn missie: zoek in de vernietigde stad een verloren gegane Doomsday Device. Als hij de deadline niet haalt, wordt er een gif in zijn lichaam gespoten. Maar zo makkelijk lijkt deze missie niet te zijn...

Snake Plissken

Surgeon General of Beverly Hills

Hershe Las Palamas

avatar van coldheaven

coldheaven

Komt de basketbal-scene nou uit deze film of uit Escape from New York?

avatar van Quentin

Quentin

Deze.

avatar van coldheaven

coldheaven

Jammer dat ie zo'n laag gemiddelde krijgt; echt een aardige cultfilm is dit

avatar van DeCol

DeCol

Call me Snake.

Snake Plissken is terug in een soortgelijk verhaal en bijna net zo vermakelijk. In vergelijking met Escape from New York vond ik deze film wat minder spannend maar heeft in mijn ogen wel wat meer een komisch tintje. Steve Buscemi speelde een erg leuke rol als een "ik kies voor de beste-meneer" en ook Peter Fonda als Surfdude was leuk om te zien.

Plissken beland op de vreemdste plekken en moet de raarste dingen doen. Basketballen en scoren binnen 10 seonden, die laatste worp was echt vet , bij die dokter die verse lichaamsdelen nodig heeft en het surfen op de vloedgolf. De special effects waren niet al te best en dat zie je vooral goed bij het laatste puntje wat ik net noemde. Maar dit is juist de bedoeling geweest van John Carpenter. Dat sommige zich er aan storen kan ik begrijpen, ik vind het in ieder geval niet erg. De muziek vond ik leuk gebruikt en het einde was anders dan ik had verwacht maar wel goed!

Kortom leuke film die gewoon voor vermaak zorgt. Hij wordt erg ondergewaardeerd! Iets minder dan Escape from New York maar wel hetzelfde cijfer:

My name is Plissken

avatar van DragQueen

DragQueen

Een redelijk ondergewaardeerd vervolg, wat bijna net zo vermakelijk is als zijn voorganger. gelukkig staat carpenter weer aan het roer. en keert russel terug als snake plisskin. hetgeen een aardige cultfilm oplevert. weliswaar iets minder als het eerste deel, maar toch vermakelijk. 3 sterren.

avatar van charmed one

charmed one

een geweldig vervolg. een geweldige cast. en een spannende film. ik heb genoten.geen moment verveeld.

avatar van powerman

powerman

Op kwalitatief, filmisch gebied heeft deze film niet meer te bieden dan een doorsnee B-film. De special effects zijn soms erg slecht en dat zorgt ervoor dat het geheel soms wat belachelijk overkomt.

Maar toch is deze film best nog genietbaar. De acteerprestaties zijn in orde, Kurt Russel zet een rol neer die hem op het lijf geschreven staat en de rest van de cast doet het redelijk. De soundtrack is ook perfect. Maar dit zijn dan wel ongeveer alle plupunten van "Ecsape from L.A.". Voor de rest een matige B-film.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Herzien en de film blijft op 2,5 staan. Nergens voel je een echte Carpenter sfeer en LA mist al het duistere wat NY in 1982 had. Het is een groot speelkwartier geworden en dat is behoorlijk jammer. De SFX maken het geheel niet beter en de score is te bombastisch opgezet om van een echte Carpenter te spreken. Het kijkt allemaal aardig weg, maar daar zet je geen Carpenter voor op.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Herzien, wat blijft dit toch een geweldige film! Ik vind NY nog steeds beter, puur vanwege de sfeer die erin zit, maar deze kan nog steeds rekenen op een dikke 4 sterren. Wat heb ik me weer ongelofelijk vermaakt, heerlijke cult en genoeg leuke scenes zorgen voor een dikke voldoende. Het is dat ik eerlijk ben maar anders had ik 5* gegeven om het absurd lage gemiddelde wat omhoog te trekken. Schijnbaar is dit niet een "mainstream" genre, want ik kan me niet voorstellen dat mensen dit serieus gaan nemen. Voor mij is dit toch wel 1 van m'n favoriete genres. Is er iemand die toevallig meer van dit soort films weet van hetzelfde niveau? Post-acopalyptische cultfilms, iemand?

avatar van Zizzo

Zizzo

Ik weet nog vroeger dat ik deze zag, en was onder de indruk. Ik kan me op de dag van vandaag bepaalde stukken terughalen, van de uber stoere Snake toen ik hem van de week keer, viel die vies tegen, de special effects waren niet boeiend en hier en daar lachwekkend. Russell doet het wel aardig, de rest van de cast was niks. Verhaal is zeker ok, en misschien in de verre toekomst een remake. Jaren geleden vond ik deze film geweldig, nu vind ik het een aardige SF film.

krosnicky

kunnen ze kurt russell niet een come back laten maken als snake als hij stunt man kan spelen in death proof kan hij ook nog is zijn rol van snake aan maar goe zou de film dan noemen Escape From ????

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Best wel een zeer goede en hellaas ondergewardeerde film. Om eerlijk te zijn vondt ik deze film toch wel wat beter dan zijn voorganger: "Escape From New York". De rode draad in deze film is eigenlijk zo'n beetje hetzelfde: "De criminaliteit steigt, Alle criminelen worden naar één plaats gebracht. onder de gevangenen zit Snake Plissken, een ex-soldaat. Hij krijgt echter nog een kans op vrijheid. Hij wordt achter de muur gedropt om iets of iemand te zoeken en veilig terug te brengen".

Bon het is dus 2013. Na een aardbeving en de daaropvolgende vloedgolf is L.A. dus een gescheiden van het vaste land. En niet New York, maar L.A. is nu de grootste gevangenis ter wereld waar alle landen hun menselijk afval dumpen. Om een onbekende reden is ook "good old" Snake Plissken veroordeelt om de rest van zijn dagen te slijten in "L.A. PRISON" Welliswaar kent Snake iedereen en iedereen kent hem, dus komt (in deze film) de president met een voorstel: Levenslange verbanning naar L.A., of hij wordt ook in L.A. gedropt om een mysterieuz paktje op te halen. Lukt dit niet binnen de 8 uur, zal hij bezwijken aan een onbekent virus. Snake antwoord dan natuurlijk weer heel cool met Clint Eastwood stem: " Call me Snake" Waarop de tegenspeler antwoord:" I'l take that as a Yes?"

Ik vondt deze film beter dan zijn voorganger om... Tja ik denk om dat het verhaal wat uitgebreider is geworden. Een soort uitbreidingspakket van Escape from New York als je het mij vraagt. Ook zaten er een tal van leuke scénes in zoals de befaamde Besketballscene. Of de surf scéne met bijrol van Peter Fonda, dat was ook wel leuk. Welliswaar zag je hier weer dat de special FX wel wat minder waren dan in de vooganger. Voor de rest is de film mij toch goed bevallen. Goede acteerprestaties, coole muziek, vermakelijk verhaaltje. Tja dan kan een film bij mij meestal niet meer stuk.

krosnicky schreef:
kunnen ze kurt russell niet een come back laten maken als snake als hij stuntman kan spelen in death proof kan hij ook nog is zijn rol van snake aan maar goe zou de film dan noemen Escape From ????

Wel ik vrees dat er geen 3de Escape film komt. Kurt Russell en John Carpenter waren nog van plan om een 2de sequel te maken die "Escape From Earth" zou heten. Maar door het feit dat deze film (onterecht) flopte aan de kassa, werden de plannen in de koelkast gelegt. Mischien ooit... Maar dan is er nog iets. Ik zie net dat je nog niet hebt gestemt, dus ik weet niet zeker of je hem al gezien hebt. voor alle veiligheid onder spoilertags zetten Op het einde blijkt er in het rare koffertje een apparaat te zitten dat alle elentronica voor goed uitschakeld. Snake weet het apperaat te bemachtigen en voor de ogen van de president vernietigd hij alle technologie op aarde en gaat de planeet terug naar een stenen tijperk. Dus aangezien dit gebeurd vrees ik er voor dat er geen derde Snake/Escape film komt, hellaas.

avatar van Reinbo

EFNY eindigde ook al met het einde van de wereld, vernietiging door complete kernoorlog, dus dat hoeft geen probleem te zijn.....

avatar van PEN15

PEN15

Ik ben het hier met reinbo en mr blonde eens, goed commentaar dat ik dan zelf niet meer hoef te herhalen.
Dit is een van mijn lievelingsfilms, ik hou van de decors met verdwenen vernietigde samenleving, de manier waarop russell plissken speelt, het verloop waarbij zeer rap het ene moment het andere afwisselt, de scene met bruce campbell die echt briljant is. Ik wilde eigenlijk 4 of 4,5 stemmen, maar omdat de film zo zwaar ondergewaardeerd wordt krijgt hij van mij de volle 5. Alleen al om deze heerlijke kreet: you may have survived cleveland, you have escaped new york, but this is LA, and you'll find out that this city can kill anybody!!! wauw dat is pure poezie, ook geweldig hoe russell verslagen speelt als hij shot clock moet gaan spelen. Je hebt de eerste keer dat je kijkt totaal geen idee wat er zal gebeuren. Geniaal einde trouwens, zo zie ik ze graag.

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Heb de film overlaats aangeschaft op DVD. (2006 versie met blauwe omslag) en heb hem metteen herkeken. Hem nu ook gekeken met andere ogen. Deze film is niet goed, hij is gewoon fantastisch. Wanneer je goed oplet zie je dat Carpenter er allerlei leuke details heeft ingestoken die de spot drijven met hollywood. Zoals die scéne dat Snake met zij duikboot (die volgens mij express amateuristisch gemaakt is) over het onder water gelopen en vernielde Universal Studios vaart, en dat op hetzelfde moment een reuze haai hem probeert te vangen, dit is overduidelijk een verwijzing naar de "Universal-Flop francice "JAWS". Of dat hij bommen gooit vanuit zijn hanglider op het "Happy Kingdom Theme Park". Op het einde van die scéne zie je een gebouw met het opschrift "Miniatures" een verwijzing naar al die minatures die zijn gemaakt voor films. En zo zijn er nog hoor. Ook die scéne dat Bruce Campell ten tonele verschijnt, met al die misvormde patiente die om de 5 botten nieuwe organen nodig hadden Daar heb mij zeer kostelijk geamuseerd. My God, They 'r Real! Geweldig. Dus daarom krijgt deze film van mij een 5.0! Gegroet!

krosnicky

ik heb enkel escape from new york gezien en waarschijnlijk ook l.a toen ik klein was maar daar weet ik nx meer van nu ik zal ze binnenkort in mijn collectie hebben want heb ze besteld in video palace

krosnicky

Prachtige film wel een stuk minder dan deel 1 het is ook duidelijk te zien dat er een paar jaren tussen de 2 films was nu over de film het is eigenlijk weer het zelfde als deel 1 snake moet weer wat uit een gevangenis halen krijgt weer een virus in gespoten en komt vervolgens met opnieuw een kogel in zijn rechter been terug met het voorwerp einde aleen hier spelen wat meer bekende acteurs in snake heeft een coolere outfit en de film lijk goed op deel 1 met enkel hier en daar een verandering

avatar van Ninto

Ninto

Bah. Slechte film, maar toch vermakelijk op momenten.

avatar van Justinw

Justinw

Iemand enig idee of ik de escape from films ergens voor een redelijk prijsje kan kopen?

avatar van mister blonde

mister blonde

Overal voor rond de 5 euro.

avatar van Justinw

Justinw

Oke, dankje dan ga ik hem ff opzoeken in de stad.

avatar van movie fan

movie fan

vond dit wel een goede film , verhaal was weer goed , net zoals escape from new york , special effects vielen nog mee , maar daar kun je makelijk over kijken bij deze film . cast is goed , vooral Kurt Russell . gewoon puur vermaak en leuk voor naar te kijken , 4 sterren

avatar van the new guy

the new guy

Toch best een heftige film. Heftig hoe LA eruit ziet, en vette muziek. Kurt Russell in z'n vrij, maar dat leidt niet af.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Escape From L.A. is natuurlijk een B-film pur sang, maar dat lijken de makers zich ook maar al te goed te beseffen, wat het een stuk makkelijker maakt door het uiteraard dunne verhaaltje heen te kijken. De afzichtelijk lelijke special effects vergen helaas heel wat meer moeite. Voor het overige is de film echter best genietbaar: Kurt Russell is cool, de one-liners zijn leuk fout, de actie is aardig en de film kent een aantal erg grappige vondsten (met de kritiek op plastische chirurgie als hoogtepunt). De film is echter iets té campy naar mijn smaak; Carpenter kan beter dan dit en dat weet hij zelf ook best. Als tussendoortje is Escape From L.A. echter wel geslaagd.

avatar van thunderball

thunderball

Erg laat vervolg op de semi-cult klassieker uit 1981.

Feitelijk wordt het zelfde verhaaltje nog een keer over gedaan, N.Y. is veruild voor L.A. en dit keer gemaakt met wat meer geld en modernere technieken.

Helaas maakt het dat ook overbodig en alles behalve de moeite waard.

Russel is wederom goed in de hoofdrol, regelmatig hilarisch met zijn cynische opmerkingen en weet eigenlijk in zijn eentje het nog enigsinds de moeite waard te maken.

De special effects zijn regelmatig tenenkrommend slecht en lijken zo uit een computergame af komstig.

Heeft Carpenter eigenlijk sinds The Thing nog wel een goede film afgeleverd? In kan er zo snel geen enkele voor de geest halen.

Een vijf, ofwel 2,5 ster.

avatar van ASman

ASman

Geef mij deze toch maar. Op het gebied van totaal uitzinnige scènes ( special effects even over het hoofd gezien ) en absurde situaties, zuigt NY LA's pik.

thunderball schreef:

Prince of Darkness, Big Trouble in Little China, They Live zijn allemaal vrij briljant. En deze en Vampires en Mouth of Madness zijn ook zeer vermakelijk. En dan vergeet ik er vast nog een.

avatar van thunderball

thunderball

Reinbo schreef:

Mhwaa... PoD vind ik vrij saai, Big Trouble is idd wel geinig en vol spektakel, They live... ken ik niet, Vampires begint sterk, maar eindigt vrij slap, MoM heeft potentie, maar is uiteindelijk toch vrij onbevredigend.

Dit itt Haloween en The Thing die echt goed zijn en genre klassiekers genoemd kunnen worden. The Fog komt daar ook nog bij in de buurt.

avatar van Reinbo

Je zou toch echt PoD moeten herzien. Zeldzaam sfeervol horrorwerkje.

The Thing is uberklasse, bijna top 10 materiaal, staat ver boven 'echt goed'.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Village of the Damned is ook een vrij briljante film. Bijzonder sfeervol, maar welke Carpenter is dat niet? (Met uitzondering van dit overbodig vervolg btw ) Een sfeerregisseur pur sang, waar er veel en veel te weinig van zijn. PoD is inderdaad topmateriaal wat dat betreft. Wat kijk ik uit naar The Ward, zeg .