• 9.378.603 stemmen

Geregisseerd door: Kenny Ortega

Met onder meer: Michael Jackson en Kenny Ortega

Releasedatum: 28 oktober 2009

Plot This Is It

"Like You've Never Seen Him Before"

De film is samengesteld uit de honderden uren opnames van de oefensessies en beelden achter de schermen van de wereldberoemde popster Michael Jackson. Ook zien we enkele interviews met vrienden en creatieve partners van Michael. De film bevat voornamelijk videomateriaal van de laatste repetities van Jackson voor zijn nieuwe reeks concerten, kort voor de dood van de popster op 25 juni.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Aardige docu, boeiend om te zien wat er allemaal bij zo'n gigantische show komt kijken en hoe MJ zich met zijn crew onderhoudt. Hij kwam naar voren als een heel ander soort controlefreak dan veel andere artiesten. Veel meer bescheiden en vriendelijk. Van de show kreeg ik hoge verwachtingen (jammer dat die er nooit gaat komen). Mijn interesse werd met name gewekt door de manier waarop de introvideo's voor Smooth Criminal en Thriller werden gemaakt (netjes gedaan zo, zonder spoilers weg te geven ). Was ook verrast door de kwaliteit van MJ's stem (veel beter dan ik gedacht had). Over zijn dansvermogen valt niet te twisten; deze man is van elastiek. Wat ik jammer genoeg wel miste was een emotionele connectie. Veel mensen om mij heen in de zaal hadden die blijkbaar wel, want zij raakten zo nu en dan geëmotioneerd. Ik ben op geen enkel moment emotioneel geraakt door wat ik in beeld zag. Dat gemis meegerekend kom ik uit op 3*.

Thom1994

Waarom zouden audities van een concert emotioneel moeten zijn

avatar van rep_robert

Man On Fire schreef:

Om dan over de bouw van Neverland te beginnen is erg makkelijk natuurlijk, ik denk ook niet dat je het zo zwart wit moet zien. En veel woorden weinig wol gaat niet op bij Michael Jackson. Aangezien hij in het Guiniss Book of Records als grootste filantroop ooit te boek staat. (750 miljoen dollar geschonken aan uiteenlopende doelen) Dan lijkt het me niet dat je alleen maar woorden hebt.

Plus dat je met nummers als Erth Song, Heal the World, We are The World natuurlijk ook een hoop mensen bereikt als publiek persoon.

Hmmm, dit is een beetje overdreven natuurlijk. Bill Gates heeft naar verluid bijvoorbeeld al ruim 30 miljard dollar geschonken aan goede doelen.

Zo zijn er nog meer mensen die al miljarden in goede doelen hebben gestoken, ja, nog grotere filantropen

Je hebt overigens wel gelijk dat hij met die nummers de wereld wat duidelijk wilde maken. Daarvoor moet ie wel de credits krijgen!

Heb wel mijn twijfels bij deze beoordeling, pure fanboy stemmen lijkt me?(waarom zou je anders een plek reserveren voor This is It en in de bios gaan zien?). 90% van de mensen die dit heeft gezien is fan, denk niet dat je dan een goed, objectief oordeel over de docu kan geven.

Dit is gewoon extra beeldmateriaal wat anders als extraatje op de dvd zou komen, maar nu dankzij de dood van MJ wordt er een financieel slaatje uit geslagen.

Er zijn zat meer FILMS die wel het recht hebben om in een eventuele toplijst te komen.

Los gezien van zijn kwaliteiten natuurlijk.

Hoop nu niet dat mensen zich aangevallen voelen? Vraag me alleen af of je na afloop van de docu het ook kan aanraden bij mensen die geen fan zijn van hem, wat dus duidelijk ook van invloed op de beoordeling moet zijn.

avatar van Nomak

Nomak

rep_robert schreef:

Waarom heb je geen kritiek op de mensen die 0,5* geven?

Sommigen van die sterren staan er al van de eerste dag. Waarom zou iemand die 0,5* geeft dit al zo snel willen zien dat ze meteen naar de bioscoop rennen voor deze film?

Duidelijk dat dat soort mensen de film gewoon niet heeft gezien en zomaar een 0,5* geeft. Natuurlijk worden deze stemmen ook nog eens gegeven zonder enige vorm van argumentatie.

avatar van rep_robert

Ik heb het niet over indeviduen, gewoon over het totale plaatje.

Niet dat je ongelijk hebt hoor, waarom je uberhaupt heen gaan als je een hekel aan MJ hebt of als het je niet interesseert is mij ook een raadsel(en gelijk het grootste probleem van deze docu).

avatar van dre001

dre001

ik ben zelf ook niet zoeen fan van MJ ,maar de docu is echt wel de moeite waard.

avatar van Ewoudhaha

Ewoudhaha

This Is It is echt een super goeie documentaire.

iedereen die hem nog niet gezien heeft moet er echt heen!!

Nou, laten we daarvan maken : Iedereen die geen hekel aan MJ heeft / had

avatar van ange21

ange21

Ik was verbaasd dat hij nog zo goed kon zingen :S

maar echt cool om hem te zien.

maar op een op andere manier vond ik de documentaire niet echt SPECTACULAIR.

waar bleef heal the world en de ZEER MOOIE: YOU ARE NOT ALONE :(

JAMMER JAMMER JAMMER.

vond het een beetje op een of andere manier te lang..

werd een beetje te saai toen we steeds dezelfde gingen kijken... alleen met andere nummer.

Thom1994

Je weet toch van tevoren dat je alleen maar audities te zien krijgt? En dat jouw lievelingsliedjes er niet tussen zaten heeft toch geen invloed op je definitieve beoordeling hoop ik?

DieGo

Dat Michael Jackson nog zó bruisend was had ik niet verwacht. Hij zingt en danst misschien iets minder dan in zijn hoogtij dagen maar er zat nog zeker genoeg gedrevenheid en passie achter om die 50 concerten vol te maken. Ook nooit geweten dat ie zó'n perfectionist was.

Vooral het begin gedeelte, waarin veel interactie met de dansers te zien is, is zeer de moeite waard. Richting het einde lijkt het er op of de meeste creativiteit ervan af is en gaat het wat meer op de automatische piloot. Toch blijven de liedjes (uiteraard vooral voor de Jackson fans) zeer de moeite waard, Jackson is één van de weinige artiesten wiens werk de tand des tijds moeiteloos doorstaat.

ange21 schreef:

Ik was verbaasd dat hij nog zo goed kon zingen :S

maar echt cool om hem te zien.

maar op een op andere manier vond ik de documentaire niet echt SPECTACULAIR.

waar bleef heal the world en de ZEER MOOIE: YOU ARE NOT ALONE :(

JAMMER JAMMER JAMMER.

vond het een beetje op een of andere manier te lang..

Ik ben juist blij dat die 2 draken van nummers de kijkers bespaard blijven!

Dit zijn wat mij betreft samen met "Will you be there" de absolute (muzikale) dieptepunten uit zijn verder geweldige hits oeuvre (er staan op de 3 post-Bad albums ook nog een paar albumfillers van dit caliber).

De tracklist en ook de kledingkeuze (geen badpakjes meer) deden mij juist vermoeden dat het qua stijl weer een beetje de goede kant op ging.

Ik heb de film nog steeds niet gezien (wacht op de dvd) maar ik hoop dat ook de kinderkoren achterwege zijn gebleven.

doncorleone schreef:

Ik ben blij dat ik de film alsnog in de bioscoop gezien heb, komt toch krachtiger over dan thuis op de bank.

Heb geen kinderkoren kunnen ontdekken.

avatar van decicco

decicco

Erg mooie docu heb er van genoten toen ik deze bekeek in de bios. Super mooie beelden en erg jammer dat de tour niet door kan gaan want dat zou me een spectacel zijn geweest! Denk de Earth Song met de opkomst van het super grote machine! En idd wat DieGo hierboven zegt is het toch beter om deze film te bekijken in de bioscoop dat maakt het nog wat specialer.

doncorleone

Dvd (of nog liever blu ray) is hele bewuste keuze hoor..

Een thuisbioscoop is namelijk ook een optie. Het beste van 2 werelden: groot en erg mooie kwaliteit, maar geen irritante bellende en popcorn gooiende kinderen in mijn nek.

ps: laat ik door dit en mijn vorige bericht niet de indruk wekken een hekel te hebben aan kinderen. Dit geldt alleen in een bepaalde context.

DieGo

Op zich begrijp ik je wel ware het niet dat tussen mijn (bescheiden) thuisbioscoop en de 'gewone' bioscoop alsnog een groot verschil zit.

Wij zaten trouwens op zondagmiddag met 10 man in de bioscoopzaal (waaronder geen popcorn gooiende kinderen) en dat was zonder meer een verademing.

doncorleone

Oke, beetje off-topic, maar.. er is een ideale kijkhoek waardoor je op kleinere afstand een kleiner (ideaal) beeld nodig hebt.

Anders moet je alleen maar irritant rond kijken om alles te overzien, net zoals wanneer je op een van de voorste rijen in de bios te recht komt.

Een vlak van 2,20 breed op zo'n 4,5 meter afstand is prima.

En het geluid hoeft niet knetterhard van mij (voor mij geen boembox), wel op een lekker volume, en vooral mooi strak in het laag en overvormd klinkend.

Reken maar dit ik geniet van muziek dvd's, en ik heb hier ook zin in

DieGo

Ik had het eigenlijk over beleving en niet over kijkomstandigheden dus snap je verhaal over kijkhoeken en afstanden niet echt maar zolang jij ervan geniet vind ik het prima

doncorleone

Film = beeld + geluid toch?

Tenminste, de laatste keer dat ik het checkte wel.

Of is er nog meer?

DieGo

Technisch gezien wel ja. De bioscoop heeft wat mij betreft echter een sfeer en ambiance die ik thuis op de bank nooit zal ervaren (zeker bij een muziekfilm zoals This Is It), Hoe perfect de kijkhoeken, afstanden, beeldoppervlaktes en volumes thuis ook mogen zijn (wat bij mij overigens zeker niet het geval is).

Maar dit gaat wel redelijk off-topic inderdaad.

doncorleone

Nog een laatste opmerking hier over dan (als het mag van de moderator-politie).

Ik geef toe dat het een algemene discussie is, maar wel een leuke.

Prima, Het gaat je dus om het avondje uit..

Persoonlijk zit ik er "helemaal in", vanaf het moment dat het licht uit gaat, tot het einde van de film.

Als het goed is tenminste! Namelijk.. als dit niet gebeurd. kan de film mij niet helemaal boeien, of ben ik afgeleidt door omgevingsfactoren (waarop veel meer kans in een bioscoopzaal).

Daarom heb ik het naar de bioscoop gaan nagenoeg afgezworen.

Al die termen die je opsomt gaan om één en het zelfde ding: grootte van het beeld (prettige beeldhoek en afstand = beeldgrootte), dus dat hoef je niet ingewikkelder te laten lijken dan het is.

Ik legde het alleen maar even uit omdat veel mensen heel simpel zeggen: "nou.. eh.. in de bioscoop is het beeld wel groter".

Ok, duidelijk.

Overigens is het niet alleen het avondje uit maar heeft de bioscoop iets waardoor ik de film intenser kan beleven (iets wat blijkbaar moeilijk in woorden uit te drukken is ), maar ik denk dat we elkaar redelijk begrijpen.

avatar van deft0nes

deft0nes

Ik vind het moeilijk hier een waardering voor te geven. Ik heb echt genoten van deze docu. Heerlijk om de genialiteit en creativiteit van de King in actie te zien. Wat een zonde dat deze toer niet is doorgegaan. De mensen die kaartjes hadden gekocht hadden dan echt iets unieks gezien.

Love, L.O.V.E.

(kots)

avatar van mcdaktari

mcdaktari

SanderSander88 schreef:

Love, L.O.V.E.

(kots)

Bedankt voor je bijdrage.. Zo had ik het nog niet bekeken..

SanderSander88

Nee inderdaad, die stickers op de posters in de bioscoop (Wegens succes verlengd) had ik ook niet aan zien komen. Wat een poppenshow dit.

Thom1994

Omdat er veel MJ fans zijn denk ik. Jij bent nou eenmaal geen fan. ( Dat is wat ik tenminste op kan maken uit je cijfergeving. )

(@ Sandersander)

En.. je kunt je blijkbaar totaal niet inleven in anderen (lezers) als je iets schrijft, want ik begrijp nog steeds niet wat je bedoelde met je eerst regeltje!

SanderSander88

Ik geef geen cijfer op basis van fan zijn ergens van. Dat terzijde, Don Corleone, ik quote meneer Jackson en gaf aan dat ik daar een beetje om moest kotsen toen ik het hoorde.