• 9.378.314 stemmen

Geregisseerd door: Kenny Ortega

Met onder meer: Michael Jackson en Kenny Ortega

Releasedatum: 28 oktober 2009

Plot This Is It

"Like You've Never Seen Him Before"

De film is samengesteld uit de honderden uren opnames van de oefensessies en beelden achter de schermen van de wereldberoemde popster Michael Jackson. Ook zien we enkele interviews met vrienden en creatieve partners van Michael. De film bevat voornamelijk videomateriaal van de laatste repetities van Jackson voor zijn nieuwe reeks concerten, kort voor de dood van de popster op 25 juni.

avatar van neo

neo

Berichten verplaatst naar Film > Cast en crew > Michael Jackson

Tevens enkele offtopic berichten verwijderd.

jordybeukeboom

Deze 'film' is gewoon een reddingsboei van de organisatoren om de financiele flop van de geannuleerde Londen-concerten te verzachten. Ik heb hem gekeken, maar eigenlijk raad ik dit alleen de echte Jackson-fans aan. Je ziet feitelijk hoe de Londen-concerten zouden zijn, alleen dan 'kaal': met repetitiefoutjes, zonder de concertkleding- en aankleding. Maar met een klein kijkje achter de schermen. Helaas zijn alle meewerkende artiesten en dansers logischerwijs nogal kritiekloos Jackson-adept. Je ziet eigenlijk weinig nieuws: Jackson zingt goed, danst zijn overschatte dansjes (veel pirouettes en spastische bewegingen) en zingt zijn hits die we na zijn dood iets te vaak hebben gehoord.

Ik was dan ook blij dat dit weinig interessante hype-project over was, maar de Jackson-fan zal het ongetwijfeld niet met me eens zijn. Jackson is voor mij een aardig artiest, die door goede producers mooie hits kreeg aangeboden. In This Is It laat hij af en toe blijken muzikaal inzicht te hebben, maar vernieuwend of echt interessant is het niet te noemen.

Hij blijft echter ook het zachtaardige, weinig serieus te nemen en kinderlijke personage. Neem zijn lachwekkende zin "Als we nu niets doen vergaat de wereld over vier jaar". Begrijp me goed; ik waardeer zijn zorgen over de wereld, maar ik vind hem nou typisch een persoon veel geschreeuw weinig wol. Wat denk je dat de bouw van Neverland alleen al aan Co2 veroorzaakt heeft? Aangezien ik persoonlijk het effect van Co2 nog niet helemaal duidelijk voor ogen heb neem ik hem dit allerminst kwalijk. Maar dan moet ie ook niet steeds moord en brand schreeuwen over de wereld die vergaat. Nu maar hopen dat er wat dollars van This Is It naar WWF gaan, maar veel vertrouwen heb ik daar niet in

avatar van kelama3

kelama3

Prachtige verfilming van zijn laatste momenten... Soms kreeg ik het even koud hoor! Vooral tijdens Human Nature!

Vanaf mijn 10e was ik een grote fan en ook al hadden we de laatste jaren( door de vernietiging van de media) weinig van hem gezien, hij liet hiermee merken dat hij er weer helemaal klaar voor was en zich niet liet breken.

Eeuwig zonde dat hij niet meer onder ons is, even kon ik me voorstellen hoe de wereld zich voelde toen Elvis overleed...dat gaf net zo'n schok als de plotselinge dood van Michael.

Geweldig om te zien hoe perfectionistisch hij was en toch zo bescheiden tegenover zijn "personeel"

De dansers zijn waaannnzinnig! Timor Steffens: Jij had So you think you can dance moeten winnen trouwens maar buiten dat: wat een eer dat jij daar hebt mogen staan bij zo'n grootheid! En wat kan jij dansen zeg!

Onbegrijpelijk dat hij zo in die tour zat en ineens was het over.

Ik geloof, nu ik dit heb gezien, totaal niet meer in die verhalen over een eventuele zelfmoord..

Een legende is heengegaan, maar vergeten wordt hij nooit!

Thom1994

Deze 'film' is gewoon een reddingsboei van de organisatoren om de financiele flop van de geannuleerde Londen-concerten te verzachten Vind het nog steeds jammer dat mensen als jij zo'n documentaire toch kijken, maar je geeft tenminste wel goede argumenten.

avatar van Man On Fire

Man On Fire

jordybeukeboom schreef:

Ik vraag mij af of je wel weet waar je het over hebt. Denk het namelijk niet. Je hbet een eigen mening dat is goed, maar je noemt een hoop onzin in je post.

Michael zijn dans is vooral een hoop pirouettes en spastische beweigingen zeg je. Elk professioneel danser in de wereld roemt zijn danskwaliteiten (ook voor zijn dood, dat je er niet van houd is iets anders. Maar Locken, Popping is gewoon breakdance, en ook in de streetdance is hij vernieuwend en grondleggend geweest. Dat hij er weinig van heeft laten zien in This Is It ben ik met je eens, maar overschat? Als je geen of weinig verstand verstand van dans hebt moet je je daar eigenlijk niet over uitlaten. En anders toch Youtube openen en eens gaan kijken wat hij al zoal heeft laten zien. Zijn carriere bestaat niet alleen uit this is it. Dancing Machine (live) is een aanrader, veel poppin' en locking en electric (wat dus onder breakdance valt). Maar scream met zijn zus, zie je dat hij ook veel breder is wat dans betreft dan alleen maar electric en de moonwalk. Maar ook met streetdance erg goed was. In blood on the dance floor danst hij weer salsa, kortom erg breed.

Vervolgens zeg je: Jackson is voor mij een aardig artiest, die door goede producers mooie hits kreeg aangeboden. In This Is It laat hij af en toe blijken muzikaal inzicht te hebben, maar vernieuwend of echt interessant is het niet te noemen.

Dat zegt alles al, dat je maar gewoon wat roept. Feiten wijzen uit dat Michael al zijn hits bijna zelf schreef en componeerde, 90% van het werk dus. Sla de boeken er maar op na. Dat je zijn muziekaal inzicht een beetje ter sprake stelt (Dat maak ik er uit op, maar dat kan ik ook verkeerd opvatten) vind ik erg raar, iedereen die maar een beetje verstand van muziek heeft zal beamen dat het een genie was. Hoef je niet voor van zijn muziek te houden om dat te zien.

Niet vernieuwend zeg je ook nog! Ook belachelijk, aangezien de drie demensionaal schermen nog nooit eerder op zo'n evenement gebruikt zijn, dus compleet vernieuwend, evenals de Thriller clip, Earth Song Clip en Smooth Criminal clip (alle drie vernieuwd). Dat de nummers niet vernieuwend zijn lijkt me logisch he, aangezien het een concert was met nummers die zijn fans wouden horen. Oudere nummers dus, en daar moet je niet aan gaan lopen sleutelen.

Iedereen houd van andere muziek en dat is maar goed ook, maar bijna je hele post bestaat uit argumenten die met feiten gewoon te weerleggen zijn.

ps. Hij heeft niet gezegd dat de wereld over 4 jaar vergaat. Heb dat stuk even opgezocht. Misschien was het zo ondertitelt, maar hij zegt het niet, wel dat wij de wereld inderdaad kapot maken en dat wij degene zijn die het ook weer recht kunnen zetten voor het te laat is.

Om dan over de bouw van Neverland te beginnen is erg makkelijk natuurlijk, ik denk ook niet dat je het zo zwart wit moet zien. En veel woorden weinig wol gaat niet op bij Michael Jackson. Aangezien hij in het Guiniss Book of Records als grootste filantroop ooit te boek staat. (750 miljoen dollar geschonken aan uiteenlopende doelen) Dan lijkt het me niet dat je alleen maar woorden hebt.

Plus dat je met nummers als Erth Song, Heal the World, We are The World natuurlijk ook een hoop mensen bereikt als publiek persoon.

Nogmaals, het is niet dat ik je mening niet respecteer, want dat doe ik wel. Maar feitelijk klopt niet alles wat je zegt

avatar van movieonly

movieonly

Thom1994 schreef:

Als je niets met MJ hebt, kijk hem dan toch niet..

En hoe weet je nou hoe de show van hem er uit zou komen te zien? En als je dat dan weet, wat heeft dit dan met de film te maken..?

En overhyped vind ik niet het juiste woord. Hij was, en is, een van de beste zangers van de wereld. En daar hoeft niet iedereen het mee eens te zijn. Jaloers op hem?

En tenslotte, de enige keren dat ik hem de laatste jaren in het nieuws heb gezien, waren de keren dat hij besculdigd werd van seksueel contact met kinderen, en zijn dood. Nou, ik denk dat hij echt blij was/zou zijn met deze aandacht.

Beste zanger , schei toch uit gewoon een middelmatige zanger waar een geweldig commercieel verhaal achter zat. ( Quincy Jones )

Wil je een geweldig concert zien , kijk dan maar eens naar Pink met haar Funhouse tour , helemaal mijn smaak niet maar wel geweldig wat zij neer zet .

avatar van doncorleone

doncorleone

movieonly schreef:

Ik durf zonder meer te stellen dat de ware grootte van Michael Jackson's talent NIET door de grote massa gezien werd. Juist omdat er ook zoveel gedoe om heen zat!

Ook deze film zal dat niet geheel kunnen tonen, omdat hij daar voor simpleweg te ver over zijn top heen was.

Als zanger:

Hij was wel degelijk een goede zanger (tot i.i.g. 1988 ook live).

Hij zong als jong jochie al technisch zo goed, met zo ongelovelijk veel beleving en soul, en ook als volwassene had hij een geheel eigen (krachtige) stijl.

Als componist:

Het is zo'n onzin gepapagaai dat de artiest Jackson bestond bij de gratie van Quincy Jones. Jones is een geweldig producer, en natuurlijk was hij erg belangrijk, maar kijk alleen al wat Michael voor The Jacksons betekende in de jaren 70 (hij was The jacksons) en je weet genoeg.

En zijn sterkste songs en grootste hits komen, zoals veel mensen niet weten inderdaad (zoals boven ook al genoemd) bijna stevast uit eigen pen:

(oa.) Things i do for you, Shake your body down to the ground, Can you feel it?, Lovely one, This place hotel, Don't stop til you get enough, Working day and night, Wanna Be Startin' Somethin', The Girl Is Mine, Beat it, Billy Jean, State of shock, We are the world (samen met Lionel Richie), Bad, The way you make me feel, I just can't stop loving you, Liberian girl, Another part of me, Dirty Diana, Smooth criminal, In the closet, Black or white, Remember the time, Give in to me (deels), Who is it?, They Don't Care About Us, Earth song, Stranger in Moscow, Blood on the Dance Floor..

Een aardig repetoire lijkt me zo..

Als danser:

Maar vooral als danser, weet de massa zeker niet hoe goed hij echt was. Al lijkt Man On Fire (2 post hier boven) wel te weten waar hij het over heeft.

Gedurende de eerste 20 jaar van zijn carriere ('68 tot '88) heeft hij een enorme verscheidenheid van dit talent laten zien. Mat name de oude filmpjes van de Jackson 5 variety show halverwege jaren '70 (waar ik hier al eerder over postte) zullen velen versteld doen staan, maar ook zijn James Brown moves mochten er wezen.

Als live performer:

Tenslotte denk ik wel redelijk veilig te kunnen zeggen dat door Movieonly genoemde Pink totaal verbleekt naast het door Jackson getoonde talent als zanger en danser, de energie, het charisma en de zeldzame performance kwaliteiten tijdens bijvoorbeeld de Bad tournee.

Maar nu ga ik mezelf herhalen..

Goed gezegd.

Movie. Je loopt die film van alle kanten af te zeiken, puur omdat je duidelijk niks met MJ hebt, en ook niks met zijn muziek. Ook zijn concerten vond je zwak. Kortom : MJ was in jouw ogen een grote mislukking.

Kijk dan niet naar een documentaire over de repetities van het laatste concert van MJ. Is dat dan niet een beetje dom

avatar van Film Pegasus

Er zijn uiteraard beter zangers dan MJ. Waarom hij zo goed is als artiest, is de combinatie van grote marketing (Quincy Jones en Motown Label) en een veelzijdig talent (danser, choreograaf, muzikant, zanger, showartiest). Niet per se de beste in die zaken (de moonwalk komt zelfs niet van hem zelf), maar vrij goed zijn op al die vlakken tegelijkertijd is niet iedereen meegegeven. Al blijft muziek en z'n facetten wel een kwestie van smaak.

Maar dat staat los van de film en ik heb het gevoel (meer dan een gevoel zelfs) dat deze documentaire puur wordt gequoteerd op het feit of je Michael Jackson goed vind en niet of dit wel een mooie documentaire is. Uiteraard speelt dat deels mee, Jackson is het onderwerp van deze film. Maar het blijft een documentairefilm over een repetitie, geen biopic van de man of een geweldig concert. Films als The Last Waltz, Woodstock en Buena Vista Social Club zijn ook muzikale documentaires, maar daar is meer werk in gestoken dan louter het vastleggen van wat beelden.

mcdaktari

ja maar dat komt ook omdat deze film in eerste instantie niet bedoeld was om uit te brengen maar puur voor zijn prive verzameling. Als het echt de bedoeling was geweest om deze uit te geven als muziek/docu dan hadden ze er neem ik aan toch wel wat beters van gemaakt. Maar de Diehard fans zullen zelfs hier heel blij mee zijn. Nou dat mogen ze van mij.

avatar van doncorleone

doncorleone

Wim Wender's Buena Vista is inderdaad ontzettend mooi en artistiek geschoten! Ik was bij een aantal stukken erg onder de indruk.

Niet te vergelijken met de insteek van deze docu (wat dat oospronkelijk dan mocht zijn). De beelden hebben natuurlijk vooral een extra lading gekregen door zijn dood.

Man On Fire schreef:

OK heb je waarschijnlijk gelijk in, trek ik even na. Maar Michael zijn dansen in This Is It was weinig vernieuwend, veel pirouettes en laat ik respectvoller zeggen elastische bewegingen

Man On Fire schreef:

OK bij mijn weten was Quincy Jones het grote brein, maar het kan goed zijn dat Michael veel teksten schreef en ik hem waarschijnlijk onderschat heb in deze

Man On Fire schreef:

Nee maar voor een miljardair is geld schenken wel het allermakkelijkst. Om er een bescheiden milieubewuste levenswijze op na te houden is veel moeilijker, daarin schiet Michael toch wat tekort.

Verder heb ik geen enkel probleem met je weerleggingen. Ik ging er vanuit dat ik het bij het rechte eind had in deze kwesties, maar kennelijk ligt het toch wat genuanceerder.

Ik heb niks tegen MJ, maar This Is It kan mij nog steeds niet bekoren en blijft voor mij op 1,5* staan

Thom1994 schreef:

Ja wilde hem eerst niet zien, maar vriend nodigde me uit. Persoonlijk had ik liever een twee uur durend persoonlijk diepte interview met MJ (liefst door Oprah) gezien, waarin alle taboes (kindermisbruik, rechten gekocht van Macca (Paul McCartney)+ruzie, plastische chirurgie + huidziekte/bleking, band met familie, relaties, kinderen) besprokren zouden worden. Dan waren er waarschijnlijk vier uur nodig geweest, maar die had ik dan zonder morren uitgezeten. Zo jammer eigenlijk dat MJ hier nooit eens openlijk over ondervraagd is. Iedereen heeft wel n idee hoe het zit, maar om het uit eerste mond te horen zou toch een verademing geweest zijn.

Nu heeft ie die mythes met zich mee het graf ingenomen, en dat heeft eigenlijk ook wel wat.

Thom1994

Ja, dat was misschien wel interessanter geweest.

Natuurlijk kan je ook zeggen dat een film reggiseren een stuk moeilijker is dan opnames van audities te laten zien. Maarja, als moviemeter en IMDB dit als een film zien, stem ik er toch hoog op. Omdat hij mij geraakt heeft

avatar van daantje81

daantje81

jordybeukeboom schreef:

Eindelijk iemand die mijn mening deelt

maar tegen de echte fans dring je toch niet door die zijn zo idolaat dat ze alles mooi vinden van hem

terwijl alle critische kijkers niets bijzonders uit deze film halen behalva dan dat hij veel geld op moet leveren voor de geldwolven achter mj en daar hoort voornamelijk de familie Jackson zelf bij!!!!

avatar van Brooklyn

Brooklyn

tja, de fans voor de Bourne-films of Pirates zullen eventuele vervolgen ook enthousiaster ontvangen dan de mensen die er wat objectiever tegen aan kijken...

Thom1994

Ik snap niet wat je bedoelt hoor..

podverdikkeme wat een held, en op de hoeveelheid kippevel die ik in de bioscoopzaal had zou menig pluimveehouder jaloers zijn.

avatar van zidane01

zidane01

movieonly schreef:

''michael jackson is voor de grote massa die niet zelfstandig kan bepalen wat goed is''

Haha je hebt het hier over één van de meest bekritiseerde personen van de laatste decenia!

''Ik heb ook andere shows van hem gezien, en ik kan me niet voorstellen dat hij deze shows beter in vorm geweest zou zijn.''

Je hoeft je niks voor te stellen, je moet gewoon kijken en dan beoordelen, nonsens verhaal van je.

avatar van Film Pegasus

Zo nonsens is dat niet. De man had dit hiervan de grootte niet echt ingeschat. Op één nummer na niets nieuws. En met z'n zwakke gezondheid is het zeer knap wat hij gedaan heeft. De man is geen 20 meer en door medicatie (niet per se overvloedig) was hij minder vitaal dan vroeger. Als groot ervaren artiest zal hij wel een prachtige show neerzetten, maar meteen beweren dat dit het beste uit z'n carrière is lijkt me nogal kort door de bocht. Het is een mooi eerbetoon, maar hij heeft toch grotere pieken gekend.

Thom1994

Bedankt Zidane. Ik snap niet dat mensen die zo'n hekel aan MJ hebben, een documentaire van de audities voor zijn afscheidsconcert gaan kijken.

mcdaktari

Nee dat kan ik ook niet goed plaatsen, maar geloof me, ze hebben er dan misschien wel een hekel aan maar stiekum willen ze het maar al te graag zien.. En wat een onzin om een hekel aan MJ te hebben, waarom eigenlijk?? ze kennen hem toch niet persoonlijk en gezien wat hij allemaal gedaan heeft voor de muziek en dans kun je er alleen maar bewondering voor hebben.

avatar van Willy Wonka

Willy Wonka

miljardair??

dacht het ff niet.

Thom1994

Volgens mij was hij niet zo rijk meer hoor. Hij had alles al uitgegeven aan plastische chirurgie Nee, serieus, ik dacht dat ik gehoord had dat hij heel weinig geld over had. Maar zijn kinderen zullen niets tekort komen. ( Qua aandacht en vermogen )

helemaal mee eens:D

jordybeukeboom schreef:

hij heeft daar toch behoorlijk vaak over gesproken

movieonly schreef:

Wil je een geweldig concert zien , kijk dan maar eens naar Pink ...

...michael jackson is voor de grote massa die niet zelfstandig kan bepalen wat goed is,.

jij kijkt liever naar Pink? over smaak valt te twisten... ik val je er niet op aan maar ik neem je, na deze twee opmerkingen, mijn leven lang niet meer serieus

0o.

mooie docu trouwens, geweldig materiaal voor fans en ik denk voor muziek/kunst liefhebbers in het algemeen wel. Een kijkje achter de schermen bij een van de grootste artiesten ooit. Mooi aan elkaar gemonteerd en het geluid is erg goed. Was behoorlijk verrast, had het 'Amerikaanser' verwacht.

hahahaha nog Amerikaanser???

0o.

ja het viel mij mee dat het niet eindigde met Heal The World (had me daar al verbeten op ingesteld; leek mij haast wel zeker) en dat You Are Not Alone niet werd gedraaid. Heel mooi en verassend vond ik ook dat er geen moment werd stil gestaan bij zijn overlijden. Deze film ging duidelijk over een artiest.

Enig moment wat me niet aanstond was het introfilmpje van Earth Song. Maar dat hoor er anderzijds ook weer bij, zijn boodschap is daarin ook niet verkeerd maar de sfeer erbij bezorgt mij een netjes gezegd een slap plassertje.

Maar buiten die minuten om heb ik waanzinnig genoten van een man die nog steeds een goede stem had, conditie, fantastische lichaamsbeheersing, soms zelfs grappige humor en de waardering en bewondering voor hem van de mensen om hem heen.