• 9.375.090 stemmen

Geregisseerd door: Kenny Ortega

Met onder meer: Michael Jackson en Kenny Ortega

Releasedatum: 28 oktober 2009

Plot This Is It

"Like You've Never Seen Him Before"

De film is samengesteld uit de honderden uren opnames van de oefensessies en beelden achter de schermen van de wereldberoemde popster Michael Jackson. Ook zien we enkele interviews met vrienden en creatieve partners van Michael. De film bevat voornamelijk videomateriaal van de laatste repetities van Jackson voor zijn nieuwe reeks concerten, kort voor de dood van de popster op 25 juni.

avatar van rep_robert

Daarom vond ik Freddy Mercury zo'n koning, hij kon bij lange na niet zo dansen als Jackson. Alleen de interactie met het publiek was hij een koning. Een van de redenen waarom Jackson toch flink tekort schoot als artiest, met z'n danspasjes en overdreven gedoe de hele tijd.

Vraag me af voor wie Jackson nou precies op het podium stond, voor zichzelf of voor z'n publiek?

avatar van GuyB

GuyB

Overdreven gedoe. Het podium was waar hij zich thuisvoelde, waar hij een kick beleefde, die tienduizenden hysterische fans...Dat moét in je gedachten spelen, niet? Het is niet omdat hij geen contact maakt à la Freddy Mercury dat hij er niet staat voor z'n publiek hoor, alles voor het publiek was zijn motto. Bij Jackson was er wel een soort van win-win situatie, hij kreeg er een evengrote kick van als het publiek zelf.

PS: Anders maar eens kijken bij the Dangerous Tour (1992-1993), toen mocht bij een bepaald liedje elke keer één willekeurig meisje uit het publiek hem omarmen, verliep niet altijd zonder geweld om haar er weer af te krijgen...

avatar van mcdaktari

mcdaktari

jij begrijpt het dus duidelijk niet, het is gewoon algemeen bekend dat Jackson weinig interaktie met z'n publiek fans had en ok dat er eens een keer een paar wijven op het podium mochten , ok .

en ik begrijp wel dat jij een zware jackson fan bent , ik ben ook gek op z'n muziek, maar naar z'n fans (tijdens concerten was hij maar koel)

avatar van mnrk

mnrk

Een indrukwekkende documentaire van een GROOT popster.

Deze docu laat erg goed zien hoe gedreven MJ was om het tot een succes te maken.

De muziek is nog steeds geweldig, vooral de nummers Smooth Criminal en They Don't Care About US zijn super om te zien en te horen.

Maar helaas heeft het niet zo mogen zijn allemaal

Nijmegen

Oké, een vraagje dan......

Was deze film er ook geweest als MJ niet was overleden? Waar was het filmmateriaal anders voor bedoeld geweest?

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Dan was het waarschijnlijk een extraatje op de dvd geworden.

Tegenvaller.

This is it brengt je 112 minuten aan film materiaal van de repetities voor de live-shows van Michael Jackson. De eerste zeer grote doelgroep zijn dus de fans en de teleurgestelde fans die een kaartje hadden voor zijn show in Londen. Zij hebben waarschijnlijk 112 minuten vol genoten van de king of pop, ik niet.

Na de dood van Michael Jackson was het normaal om MJ als je held te zien. Genoeg mensen in mijn omgeving zien hem 'nu' als en held en dergelijke. Die gevoelens heb ik niet. Ik heb 'm nooit als held gezien en dat zal het ook nooit worden. Wel ben ik ervan overtuigd dat MJ zeker dan wel een van of de grootste artiest uit de geschiedenis is.

De film zelf dan. Wat ik verwachte was een spektakel, swingende shows. Sfeerbeelden van fans, wat geschiedenis enz. Nee. Dat was wat ik graag had willen zien. Wat je er voor terug krijgt zijn gewoon beelden van de repetities waar ik niet van kon genieten. Dit heeft te maken met een aantal feiten. Wat je te zien krijgt zijn repetities met Michael die daar zeker niet op 100% zingt en swingt. Hij houd zich in en durft het daar ook niet aan om vol te zingen. Daarnaast loopt het beeld niet altijd synchroon aan het geluid, hierdoor krijg je een apart beeld wat ook niet echt bijdraagt aan fijne beelden.

Ligt het aan mij dat This Is It niet aan mijn werwachtingen voldeed? Geen idee. Duidelijk is dat het in ieder geval niet de kippenvel-beelden werden waar ik op had gehoopt. Verder is het leuk om te zien hoe MJ tips geeft en verteld hoe de show had moeten zijn. Matig.

avatar van Lennon

Lennon

GuyB schreef:

Echt spontaan was dat nou ook weer niet, want dat deed ie tijdens de Bad tour ook al En ik vraag me af of dit niet steeds hetzelfde meisje was? (kan me voorstellen dat dit ook show element was)

Nijmegen

Nou, als het iedere keer hetzelfde meisje was dan zou het gaan opvallen!

avatar van Lennon

Lennon

Nijmegen schreef:

Nou, als het iedere keer hetzelfde meisje was dan zou het gaan opvallen!

Ben ik met je eens.. maar aangezien niet elke show op dvd is uitgekomen valt dat niet te checken

avatar van Julie

Julie

Ik herzag hem

Michael is subliem

maar waarom bevat de cd van deze film niet de originele liedjes die ze IN DE FILM spelen, zoals het hoort, waar je Michael hoort improviseren en zijn hart uitstorten?!

pfff

avatar van Julie

Julie

Nijmegen schreef:

Oké, een vraagje dan......

Michael liet al zijn repetities én shows filmen voor privé-aangelegenheden, zodat hij kon zien wat er nog allemaal fout is gelopen, zodat hij het kon perfectioneren voor zijn volgende shows. Hij filmde ALLES voor zijn privécollectie en bepaalde zelf wat hij uitgaf op dvd en wat niet...

ik denk echter wel niet dat hij dit filmmateriaal zou uitgegeven hebben als hij nog leefde. Maar ja >> geld!!

avatar van melvddonk

melvddonk

Ik ben absoluut geen Michael Jackson fan. Wel houd ik van sommige van zijn liedjes (zoals bijvoorbeeld Ben en Smooth Criminal).

Maar deze film vond ik echt heel mooi. Ik vond het geweldig om te zien hoe gemotiveerd die man was en hoe toegewijd hij was aan zijn show. Ook echt geweldig om te zien hoe gemakkelijk hem het zingen en het dansen (zelf dans ik ook, dus vind het super om te zien hoe die man dat deed) af ging.

Ik vond het dus wel een geslaagde docu.

avatar van misk

misk

Voor mij als fan een zeer emotionele film. Toch zie je dat MJ helemaal op is en er niet echt van kan genieten. Deze film is een rip off for the money en snel elkaar geflanst.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De film is niet goed of slecht, maar het doet niet meer dan ik ervan had verwacht: nog het laatste beetje Michael Jackson eruit persen. Het is wel indrukwekkend om te bedenken dat deze magnifieke show nooit ten uitvoer gebracht kon worden als afsluiting van de carriere van deze imposante man.

avatar van stephan73

stephan73

Geen idee wat dit eigenlijk moet voorstellen. Een docu? Een concert? Het is gewoon bonusmateriaal voor een DVD. Meer is het ook niet.

Voor de fans was dit natuurlijk fantastisch, maar dat het in de bioscoop uitkwam (en nu al voor de derde keer op TV wordt uitgezonden) is belachelijk. Want goed is het uiteindelijk helemaal niet. Nee... eerder een zielige vertoning.

De muziek zelf is nog wel aardig, hoewel ik geen fan vanMichael Jackson ben, maar alles erom heen is pijnlijk om te zien.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Tja, This is it is in zijn genre compleet mislukt.

Wat is de documentairische waarde van deze film? Zijn we nou veel meer te weten gekomen over de man achter de artiest Michael Jackson? Zijn er nieuwe smeuige details over zijn leven onthuld? Want naast het feit dat Michael een perfectionist was, krijg je niks nieuws te horen.

Nee en nee. Alles wat je eigenlijk moet weten over deze artiest is alles wat je op het podium (mét publiek aanwezig) ziet. Dus ook geen repetities, want daar bestaat deze zogenaamde docu uit: saaie repetities waar de magie niet van afspat en waar het één en ander aan schort.

Michael is dan ook de hele film kritisch op zijn collega's en wil alles tot in de puntjes perfect hebben, daarnaast oogt hij zelf ook ongezond mager en vol stress.

En zo willen de fans hem natuurlijk herinneren; Als een neurotische controlfreak waarvan de pijp eigenlijk al tijdens de repetities uit is.

Aan de andere kant is Jackson's toewijding wel vertederend. Zelden heb ik een artiest zo gedisciplineerd bezig gezien om een concert tot in de puntjes perfect te krijgen.

Heel jammer is, dat alle beelden die we te zien krijgen, oorspronkelijk als extra thuishoren op een dvd van een concert. Maar misschien moeten we deze hele film ook zo zien: Als een klein extraatje na het missen van inkomsten aan de ingelaste concerten die zouden volgen na 25 juni.

Nee echte liefhebbers kunnen beter een concertregistratie van de History-tour in hun dvd-speler duwen. Dat levert veel meer vermaak op.

avatar van Qar

Qar

Ik kan dit ook moeilijk een documentaire noemen.

Het enige wat je te zien krijgt is een kijkje achter de schermen bij een show die er nooit is geweest. Soms best wel leuk om te zien, maar ik had er na een kwartiertje ook wel genoeg van eigenlijk.

avatar van Ninto

Ninto

Overgewaardeerde troep. Laat lekker links liggen.

avatar van chevy93

chevy93

Voor de een is Michael die pedofiele engerd die wel aardig kan zingen. Voor de ander is Michael het ultieme (pop)muziekidool, de man die geweldig kan zingen, als de beste kan dansen en de meeste en grootste hits van allemaal heeft gescoord. Ik schaar mezelf richting dat laatste.

Vrijdagochtend 26 juni, 2009.

Het is vakantie en dan ga ik op vrijdag altijd tennissen.

Ik zet mijn computer aan om nog even wat dingen te kijken.

Op een site zie ik een banner.

Vannacht is de King of Pop overleden valt er te lezen.

Onbegrip.

Nog altijd onbegrip, even mijn moeder erbij geroepen.

Nee, het staat er toch echt!

Google levert hetzelfde op.

Wat is hier in godsnaam aan de hand?

Zo zag die ochtend van mij eruit. Ik weet alles nog tot in detail. Maanden later besef ik pas dat het één van de meest legendarische momenten is in de muziekgeschiedenis. De hele wereld is in rep en roer: Michael Jackson is dood! Hoe kan dat nou? Hij had zelfs 50 concerten gepland!

Nu had ik nooit zo'n hoge pet op van Michael Jackson. Misschien wel omdat het doodgedraaid wordt in mijn familie. Pas zo'n 10 jaar na mijn eerste (bewuste) kennismaking met Michael voel ik wat al die fans voelen. Wat mij betreft is hij de meest legendarische artiest ooit.

De hype begint uiteraard en overal verschijnen de CD's (weer) in de schappen. Nu heb ik toch maar een CD opgezocht en pas nu besef ik hoe geniaal zijn nummers zijn, hoe ze op eenzame hoogte staan en hoe ze de muziekwereld compleet veranderd hebben.

De Dijk zong het al: "Je weet pas wat je mist, als het er niet meer is."

Dan is er die memorial. 1 miljard mensen waren getuigen van zijn memorial service. Emotioneel is het zeker. Bv. Paris met haar laatste woorden en We Are The World/Heal The World. Alleen mensen met een hart van steen, blijven hier emotieloos bij.

Wat blijkt: er zijn beelden van de "rehearsels" van de This Is It-tour! Even fit en gedreven als altijd zou dit één van de grootste en beste concertreeks ooit worden. Elk nummer maakt dat eens te meer duidelijk. De danspasjes kloppen, de muziek is sterker dan ooit en de zang is ook niet de slechtste. Pas tijdens het kijken van This Is It begon ik te beseffen hoe groots hij was en hoe erg hij gemist gaat worden. Kippenvel bij zo'n beetje elk nummer. Ik zou het heel graag willen beschrijven, maar dat kan ik gewoon niet. Iedere Michael Jackson-liefhebber weet wat ik bedoel. Alle anderen zullen een beetje loos om zich heen kijken, afvragend wat ik nou bedoel. Het blijft (gelukkig) nog redelijk aan de droge kant. Oftewel, weinig emotionele momenten. Hoewel het bij Man in the Mirror toch zwaar wordt. Het is ook zo'n mooi nummer.

Eigenlijk is deze 'recensie' veel te matig voor een grootheid zoals hij. Ik kan dan ook moeilijk verwoorden hoe ik me voel (jegens hem). Desondanks vind ik toch dat ik dit moet plaatsen, omdat het vanuit het hart komt.

R.I.P.

avatar van GuyB

GuyB

Ik weet wat je bedoelt, chevy. Het valt met een recensie niet uit te drukken maar het is toch redelijk goed verwoord.

avatar van jasper1991

jasper1991

wat mij op viel aan deze film is dat michael jackson een groot gedeelte van de choreografie in handen heeft.

bij veel pop artiesten worden dit soort diensten aan derden overgelaten.

zegt wel iets over zijn grootheid denk ik.

verder waren de dansende massa's erg fraai en de goed neergezette wedijver om in de dansgroep van michael jackson te mogen komen.

avatar van Halcyon

Halcyon

This is it. Spijtig dat zijn tournee er nooit gekomen is, want ik gunde het de man wel. En zijn fans natuurlijk ook. Zelf ben ik geen diehard, maar als ik een van zijn nummers op de radio hoor, durf ik de volumeknop wel eens wat luider zetten. Voorts heb ik een hekel aan pop, maar de pop die hij destijds maakte is in de verste verte niet te vergelijken met de rommel die tegenwoordig met karrenvrachten op de markt gedumpt wordt. Zowel qua compositie als qua inhoud overstijgen zijn songs (sommige toch) moeiteloos de gemiddelde hit. Voeg daar nog zijn unieke dansmoves aan toe en het feit dat hij zowel de zang, composities en choreografie voor zijn rekening nam, en je mag spreken van een genie. Niet zoals Einstein er een was, maar ieder zijn vak, nietwaar?

Over de documentaire zelf heb ik gemengde gevoelens. Het is hartverwarmend om te zien hoe die man nog barstte van energie tijdens de repetities, maar kwalitatief gezien is de docu simpelweg ondermaats. Wat nu precies de intenties van de regisseur en de producers waren weet ik niet, maar veel meer dan een registratie van wat deze laatste concertreeks geweest zou zijn, is This Is It uiteindelijk niet geworden. Vermoedelijk deels als concessie naar al diegenen die een ticket gekocht hadden en enorm teleurgesteld waren bij het te vroeg heengaan van hun idool. Veel liever had ik meer diepgaande analyses van zijn genialiteit en de invloed van zijn muziek gezien. Op dat vlak bleef ik op mijn honger zitten.

avatar van Reinbo

Halcyon schreef:

Wat nu precies de intenties van de producers waren weet ik niet.

Snel $$$$$$$$$$$$

Was natuurlijk oorspronkelijk bedoeld al making of docu op de dvd van de concerttour.

avatar van chevy93

chevy93

Halcyon schreef:

Dat zou helemaal niet logisch zijn. Dit is geen documentaire, het is gewoon een opeenvolging van repetities.

avatar van tommeke

tommeke

Sja, zo'n megaproductie waar de man himself een week voor de aanvang van de concerten het loodje legt:.. Financiële ramp he, alle kosten waren al uitbesteedt, en dan moeten de tickets allemaal worden terugbetaald... Dan moet je dingen als dit gaan uitbrengen om een deel van het budget te recupereren natuurlijk...

En dan waren er nog al die geruchten dat michael niet meer dan een levend lijk zou zijn, die dubbelgangers zou gebruiken voor zijn concerten etc... Aan de hand van deze beelden willen ze tonen dat hij er nog wel degelijk stond!

Maar 100% top is ie wel niet meer, er zit een serieuze rem op, de vraag is of hij die volledige concertreeks wel had volgehouden...

avatar van ManMetPet

ManMetPet

Eigenlijk weet je al wat er op het einde komt, MJ gaat dood. Maar het is gewoon verademing wat we eigenlijk te wachten stonden het is zo spectaculair. vooral dat stuk met die huiskraan waardoor MJ de lucht in ging Deze film moet je gewoon een keer hebben gezien.

avatar van Tisik

Tisik

rep_robert schreef:

Alsof niet iedereen vooral ook voor zichzelf op een podium staat. Bij Jackson hoorden die danspasjes en choreografie er gewoon bij en die maakten hem ook zo uniek waardoor hij tot op de dag van vandaag zovele artiesten inspireert. Het is je goed recht dat zoiets je smaak niet is, maar beweren dat Jackson daardoor flink tekort schoot als artiest is compleet van de pot gerukt.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

^O^

chevy93 schreef:

Vrijdagochtend 26 juni, 2009.

Het is vakantie en dan ga ik op vrijdag altijd tennissen.

Ik zet mijn computer aan om nog even wat dingen te kijken.

Op een site zie ik een banner.

Vannacht is de King of Pop overleden valt er te lezen.

Onbegrip.

Nog altijd onbegrip, even mijn moeder erbij geroepen.

Nee, het staat er toch echt!

Google levert hetzelfde op.

Wat is hier in godsnaam aan de hand?

De Dijk zong het al: "Je weet pas wat je mist, als het er niet meer is."

R.I.P.

avatar van mug13

mug13

Ik begin met(kippenvel).Aangrijpend,prachtig en triest te gelijk want je weet dit is het laatste wat je van de King of Pop zal zien.Tijdens de repetities zie je dat Michael Jackson nog altijd heer en meester is in dans en het zingen van zijn up-tempo nummers.Dit is een docu die ik nog heel vaak in mijn leven zal herzien en elke seconde die ik ooit weer eens zal bekijken zal altijd met bewondering blijven .

Ik sluit af met(kippenvel).