This Is It (2009)
Geregisseerd door: Kenny Ortega
Met onder meer: Michael Jackson en Kenny Ortega
Releasedatum: 28 oktober 2009
Plot This Is It
"Like You've Never Seen Him Before"
De film is samengesteld uit de honderden uren opnames van de oefensessies en beelden achter de schermen van de wereldberoemde popster Michael Jackson. Ook zien we enkele interviews met vrienden en creatieve partners van Michael. De film bevat voornamelijk videomateriaal van de laatste repetities van Jackson voor zijn nieuwe reeks concerten, kort voor de dood van de popster op 25 juni.
Earth Child
Sampsoem
Hoezo, je vind zn dance-moves niet om over naar huis te schrijven... dan vraag ik wie z'n dance moves dan wel een berichtje naar huis mogen verwachten en dan doet het er niet toe?
Waarom wel? Moet ik per se iemand beter vinden, of van iets een vergelijking kunnen maken om te kunnen zeggen dat ik iets niet goed vind? Schei toch uit man!
Ik vind het gewoon verschrikkelijk, klaar.
Als ik dan toch een betere danser mag noemen: Rudolf Noerejev. Deze man deed ook Michael moves na, alleen dan veel zuiverder en beter!
Michael zelf had gewoon de pech dat ie over een zang beschikte die hij niet live kon brengen, ook bij deze film vind ik hem nog beroerder zingen als op de platen. Ik ben daarom ook blij dat veel mensen hun tijd in betere dingen hadden besteed, in plaats van naar deze show te gaan. En geloof me, deze hele show had niks anders dan een gespannen act geweest die erg gedateerd zou zijn qua sfeer en beleving.
Mensen zien niet in dat deze man al jaren dood was, niemand zag het.
jeteli
Ik ben geen Michael Jackson fan, heb de film ook niet gezien, ben het ook niet van plan, stem dan ook niet op deze film, maar de column van Nico Dijkshoorn over de film vond ik wel grappig. Ik wil de MJ fans hier niet mee tegen de schenen trappen, maar probeer ook die column eens objectief te bekijken...
Sampsoem
Kan het niet meer dan eens zijn met deze Columnist.
Mensen zien het eenmaal niet in, deze hele film is een wastle of time, en een manier om geld te spekken bij de fans. Een betere timing als deze hadden ze niet kunnen bedenken. Dat is de redenen waarom ik zo kots op de mediahype en dus ook op deze film.
De poster ziet er geweldig uit, maar achter dit ding schuilen een hoop mensen die in hun handjes wrijven om het geld te zien rollen. Het liefst hadden ze natuurlijk nog een nieuwe plaat van de ´king of pop´gehad, zodat ie nog verder uitgebuit kon worden. Eigenlijk hadden ze het logo 'Matel'' onder zijn voeten moeten brandmerken, dan hadden ze het plaatje compleet gemaakt.
Michael heeft nooit geleefd, het was altijd een speelgoedpoppetje voor de media en alles eromheen. Nu heeft hij rust, eindelijk.
Of juist niet...
AddictedToMovies
(...) een wastle of time, en een manier om geld te spekken bij de fans. Een betere timing als deze hadden ze niet kunnen bedenken. Dat is de redenen waarom ik zo kots op de mediahype en dus ook op deze film.
Speel je ze dan niet in de kaart om naar de film te gaan?
Sampsoem
Speel je hun dan niet in de kaart om naar de film te gaan?
Nogmaals, ik moest wel want anders had ik deze feiten niet op een rij kunnen noemen. Daarnaast ging ik absoluut niet omdat ik deze man zo waardeer. Nee, in tegendeel, ik observeerde de film juist zo dat ik precies kon zien hoe de vork in de steel zit. De column van Nico Dijkshoorn bevestigt eigenlijk al mijn bevindingen.
De column van Dijkshoorn is minimaal zo dom als de mensen die Jackson als een kudde schapen verafgoden: ze zijn alleen maar bezig met alles om MJ heen. Zaken waar niemand iets van af weet en dan maar een beetje dom staat te speculeren (en bovendien compleet oninteressant).
Het zegt echter geen ruk over Michaels talent, zijn tracks, zijn enorme shows, zijn danstalent en zijn muziek.
M.a.w. die Dijkshoorn zit mensen af te zeiken omdat ze naar randzaken kijken en hij doet zelf niks anders. Maar hij is zelf ook niet zo'n snuggere columnist heb ik al vaker opgemerkt.
jordandejong
VOLGENSMIJ heb jij zelf een minderwaardigheids complex.
en loop je dat nu af te reageren op mensen die Michael Jackson wel waarderen.
AddictedToMovies
This is starting to get nasty...
dutchtuga
Helemaal eens met kos. Compleet gebrek aan argumentatie heb jij, Sampsoem. Ik lees alleen moddergegooi en niets gegronds. Types die Michael Jackson zullen herinneren om zijn negatieve randzaken zijn mensen die te weinig over zijn muziek afweten, want die heeft veel meer impact op de muziekwereld gehad dan jij doet vermoeden. Beetje pijnlijk om zoveel onwetendheid te lezen, eigenlijk.
Masterstyle
Sampsoen, ik vind het gewoon zeer zielig hoe jij hier reageert.
Ten eerste begrijpt niemand waarom je een film gaat kijken terwijl je die persoon NOOIT heb kunnen uitstaan met zijn doen en laten, en ten 2e is de popindustrie ontstaan daar o.a Michael Jackson, dus ik kan niet meer concluderen dan dat je fabeltjes aan t vertellen bent.
Nu even over de film:
Woensdag gekeken en vond de film waanzinnig ! Waarom? dmv de opnames die per toeval zijn gemaakt, hebben ze er een goeie documentaire van gemaakt over hoe t er aan toe zou zijn gegaan in London.
Het enige wat ik persoonlijk jammer vond was dat MJ niet voluit zong (kon niemand weten dat hij ja zou overlijden en dat daardoor de docu beter was geworden), maar in de film werd meerdere malen duidelijk gemaakt dat hij zijn stem wou sparen wat dan ook wel duidelijk is.
Voor de rest hoop ik dat mensen hier alleen serieus reageren, vind je de film goed dan vind je hem goed en vind je hem slecht dan vind je hem slecht en dat kan qua smaak verschillen.
Maar hopenlijk word de film eerlijk beoordeeld en blijven mensen als hierboven genoemd gewoon weg.
Want ik blijf erbij, als t ooh zn slechte artiest was en ooh zn slechte kerel, waarom danst de halve wereld de Moonwalk? en waar komen de dansmoves van Justin Timberlake vandaan, en de hit van Rihanna waar ze een eigen draai aan heeft gegeven maar toch t orgineel van MJ was? dat bedoel ik ! Michael Jackson " KING OF POP "
RIP Kerel
doncorleone
@Samsoem: Michael Jackson geen bijzondere danser?
Youtube eens op "michael jackon tap dance", of "Jackson 5 locking" of "dancing machine" en bekijk dan de beelden uit de Jackson 5 variety show (rond '77).
Ik denk dat je heel snel je tong inslikt, want deze man barste van het talent.
Sterker nog.. hij had al meer talent in zijn donder dan de hele r&b scene bij elkaar sinds de auditie bij Motown (zie "Jackson Motown audition", of I got that feelin')
Dat is ook precies wat ik NIET verwacht te zien in deze film, omdat ik weet dat hij al 20 jaar in verval was, en zich zelf herhaalde. Maar het is ook absoluut niet eerlijk om zijn talenten te boordelen puur op de voorbereiding van zijn afscheidsconcerten (op zijn 50e!).
Toch wil ik deze film graag gaan zien, maar dan vooral omdat ik het fascinerend vind om een kijkje achter de schermen te kunnen nemen. En vanwege het bizare gegeven dat de laatste beelden van een icoon zijn ter voorbereiding op een concert dat nooit kwam.
Voor ieder wie Michael Jackson live op zijn top wil zien, kan ik de dvd van het openingsconcert van de Bad tour te Yokohama, Japan (1987) van harte aanraden.
Puur talent, energie, enthousiasme en muzikaal erg sterk en funky (a la The Jacksons), en nergens het zoete gedraal van later.
Dat is gelijk het bewijs dat hij wel degelijk eens stem had waarmij hij live kon zingen!
De commercieel uitgebrachte dvd's van de tournees daar ná, doen alleen maar enorme afbreuk aan zijn talent. Omdat hij zichzelf allen maar herhaalde, maar dan met een hoop grootheidswaanzin en tenenkrommende onzin er om heen, en minder sterk ging dansen en zingen.
Maar nogmaals, deze docu heeft een hele andere waarde..
EflYn
Net gezien in de bioscoop.
Wat een top documentraire... Ik had bijna constant kippenvel en het is net alsof je zelf bij de repetities bent.
Je voelt gewoon de energie die er was tijdens de repetities en die uitging van MJ.
Heel bijzonder om het laatste werk van The King Of Pop te zien, en die titel verdient hij.
Over fabeltjes gesproken.... Kan je net zo goed beweren dat de kinderliedjes markt is ontstaan door K3. Zeker nooit van The Beatles of Kinderen voor kinderen gehoord...
dutchtuga
De popindustrie die we vandaag kennen is inderdaad ontstaan door Michael Jackson. Weinig fabelachtigsaan hoor. De videoclip bijvoorbeeld werd een nieuwe kunstvorm en is een essentieel onderdeel geworden van elke grote hit die na Jacksons Thriller verscheen. The Beatles hebben de rockmuziek verbreed, Michael Jackson heeft de hele muziekindustrie verbreed.
Mooie quote uit Time Magazine, van Wikipedia gehaald:
Time described Jackson's influence at that point as "Star of records, radio, rock video. A one-man rescue team for the music business. A songwriter who sets the beat for a decade. A dancer with the fanciest feet on the street. A singer who cuts across all boundaries of taste and style and color too". The New York Times wrote that, "in the world of pop music, there is Michael Jackson and there is everybody else".
Helemaal waar wat mij betreft.
Nomak
Over welke feiten heb je het?
Je bent hier al een hele pagina lang de persoon en de artiest Michael Jackson aan het afzeiken terwijl je het niet over de film hebt gehad.
Cheapcaster
Als DIE-hard (DIE HARD....) Michael fan nu nog niet kunnen gaan kijken, een schande eigenlijk!
Pulse
Deze avond heen geweest.
Ik vond het in ieder geval schitterend en ontroerend.
De nieuw geschoten beelden om on stage "Thriller" en "Earth Song" te ondersteunen waren in één woord geweldig.
Potverdikkeme wat zouden dit goede concerten zijn geworden zeg.
Heel treurig en jammer dat het niet zo heeft mogen zijn.
Michael, arme kloot, rest in peace.
Zegt een pure muziekliefhebber en geen über MJ fan.
Heb zeer brede smaak en MJ zit daar ook bij.
sonyjh
michael jackson was cool in de film, de film zelf was matig. Ooit de voorbereidende films van elvis gezien? BV: that's the way it is?, die is bv veeeeel beter. Dan heb ik het niet over elvis zelf hoor, maar over de film.
Michael jackson vond ik perfect, maar de film miste het gevoel, een gevoel dat je wel kon terug vinden in that's the way it is (iedereen die die gezien heeft zal wel weten wat ik bedoel)
Het spijtige is ook dat er geen 1 echt concert geweest was, dat zou het voor de regisseur makkelijker gemaakt hebben.
Conclusie: de show zou zeker fenomenaal geweest zijn!!! De film is matig, jackson was super!!
grz
AddictedToMovies
Ik zie niet echt hoe That's The Way It Is goed kan zijn als het niet aan Elvis ligt. Ja het was allemaal netjes geëdit en inelkaar gezet, etc. Maar het is toch echt Elvis die het deed. Maar eigenlijk moet ik mijn bevooroordeelde mond dicht houden, maar dat kan ik niet.
AddictedToMovies
Als je 'm nog niet hebt gezien mogen die 5 sterren ook wel weg...
Esteban
Er bestaat geen twijfel over, de concertregistratie zal veel geld in het laatje brengen. Hoeven we daarom te schreeuwen dat het lijkenpikkerij is? Er zullen vanzelfsprekend mensen zijn die in de handjes wrijven, er zullen tevens tal van mensen zijn die meegewerkt hebben aan het filmproject in de veronderstelling dat het een ultieme laatste eerbetoon is. Het feit dat beide kanten hier deel van uit maken, maakt een eenduidige conclusie naar mijn mening totaal overbodig. Meer nog, naast de kwestie.
Wat mij betreft, ik ben blij dat ik nog één laatste keer deze artiest aan het werk kan zien. In de bioscoop dan nog, fijn.
Wat betreft nogal bedenkelijke uitspraken als '13 in een dozijn', think for a second. Er zijn enkele grote muziek-iconen waar ik niet bepaald een liefhebber van ben, maar die hun stempel op de muziekwereld hebben gezet. Dat ontkennen is simpelweg idioot, of ik ze nu kan luchten of niet. Michael Jackson was als kind al een frisse wind in 't motown-gebeuren, wist Disco van z'n eigen sound te voorzien, maar was bovenal de man die popmuziek maakte tot wat het is. Nu nog zijn de invloeden van hem (en natuurlijk z'n partners in crime van toen, niet te vergeten) dagelijks merkbaar bij de grootste hedendaagse artiesten binnen de popmuziek en enkele populaire genre-vertakkingen. Feit.
Drs. DAJA
Onzin. In de jaren '70 begon (met name na Bohemian Rhapsody) de clip al erg belangrijk te worden. Misschien is de rol van MTV en die van Bowie die er direct intens op insprong nog veel belangrijker.
En inderdaad The Beatles hebben rockmuziek verbreed en stonden aan de voet van de popmuziek. Jackson kwam pas veel later in de jaren '80 in een popklimaat wat al lang bestond en waarbij Madonna en (weer) David Bowie een hele grote rol bij het ontstaan in hebben gespeeld.
Onzin.

hm, davie bowie?
madonna hmm queen mischien, nou voor mij yep.
maar kom op mensen, wie o wie heeft micheal overtroffen of geevenaard.
alleen maar respect voor die man.
wou zn haar stond ooit in de fik. pfff
wacko jacko, lol
leuk hoor this is it, maar eh wtf weten wij noul
en laat ik vandaag nuo te horen krijgen dat aggasi een pruik op had
- 20609 berichten
hmm. ben niet eens een fan, maar eh billie yean was dan het hoogte punt, mar ok beat it deed het nog een beetje veel beter.
maar goed, daar komt ie, dat kon niet overtroffenworden dus zaten we allemaal aan de buis, ook al moest je naar bed, opeens mocht je wakker blijven om een grootheid te op zn bek zien gaan.
zoiets als wanneer ali ging boksen/ fenomeen.
maar afein, zitten we met zn allen, kan niet overtroffen worden maar heeee.
Triller eh.
ik kan alleen mar 1 ding doen.

Masterstyle
Ik denk dat je eens in de boeken moet duiken of anders je muziek kennis eens moet gaan verbreden.
Michael Jackson is 1 en misschien zelfs wel de grootste mbt de huidige popindustrie, tzelfde wat Elvis in de tijden van de Rock N Roll was en nog steeds is.
Michael Jackson
Elvis
The Beatles
Madonna
Zijn de grootste grondleggers van DE muziekindustrie, en zo heeft iedere artiest wat ik hier opnoem zijn eigen tijden gehad.
Deze mensen zijn Iconen, waarvan je de nummers wat ze hebben uitgebracht altijd zult blijven horen. ( en dat kun je van K3 niet zeggen nee, maar in hun genre zullen zij ook een belangrijke rol blijven spelen) .
De meeste artiesten maken 1 a 2 hits en boem je hoort er nooit meer wat van, maar een hit scoren kan iedereen met een beetje leuke stem en een goeie producer, maar aan de top blijven is de kunst en hiermee kun je onderscheiden wat een topartiest is of een wannabee, en de bovengenoemde mensen mogen ze zich dan ook TOPARTIESTEN noemen.
movieonly
ik hoopte dat het na zijn dood allemaal over zou zijn, maar de zware overwaardering gaat gewoon verder.
Masterstyle
Dan moet je geen documentaire over deze man gaan kijken
mcdaktari
Ik heb deze film gezien in de bios, en ik moet eerlijk zeggen: Wat een verschrikkelijke rotfilm van het begin tot eind.
Als eerst wil ik zeggen dat deze artiest verschrikkelijk overgewaardeerd is, en de muziek weinig voor stelt in vergeleken met de muziek die we nu dagelijks horen. Daarbij komt het ook nog eens dat michael jackson geen ballen had om een beetje nuchter over te komen. Deze man was geen mens, maar een artiest. Een speelgoedpoppetje van de popmuziek, een slaaf, karikatuur van zichzelf, een kinderlokker, en zo zal hij helaas nog lang herhinderd blijven worden. Deze concertreeks had hem alleen maar meer kapot gemaakt, het is een schande dat de mensheid hem dit aandeed, en hem dat leed naar zichzelf toegeworpen heeft.
En dat voor een 13 in een dozijn artiest, ik vind het zwaar triest.
0,5.
Het is dus wel duidelijk dat jij totaal maar dan ook totaal geen verstand hebt van muziek, anders zou je zoiets niet beweren.
Ook al ben je geen Jackson fan zelfs dan zou je zijn hele werk toch wel moeten waarderen. Teminste als je een beetje verstand van muziek hebt. Maar dat ontbreekt er bij jou dus duidelijk.

Waste Land
Documentaire, 2010