• 9.378.596 stemmen

Met onder meer: Seth Rogen, Jay Chou en Christoph Waltz

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 13 januari 2011

Plot The Green Hornet

"Breaking the Law to Protect It."

Britt Reid is de zoon van de bekendste en meest gerespecteerde mediamagnaat van Los Angeles. Zijn zorgeloze leventje bestaat voornamelijk uit feestvieren, totdat zijn vader op mysterieuze wijze sterft en aan Britt zijn omvangrijke imperium nalaat. Britt sluit daarop vriendschap met één van zijn vaders werknemers, de toegewijde en inventieve Kato. Ze besluiten om voor het eerst in hun leven iets zinvols te doen: de misdaad bestrijden. En de beste manier om dit te doen is door zelf crimineel te worden. Met behulp van Britts nieuwe secretaresse, Lenore Case, openen ze de jacht op de man die de onderwereld van L.A. beheerst: Benjamin Chudnofsky.

avatar van filmfr3@k

filmfr3@k

lekkere actiefilm waar geloofwaardigheid je eventjes helemaal weg moet schuiven met mooie actiescene's met camerawerk di je er mooi en soepel doorheen laat glijden de acteerprestaties waren van hoog niveau vooral van Christopher Walz.

avatar van DjPhantom

DjPhantom

beetje teveel aagedikt....

vond persoonlijk het verhaal en acteerwerk niet "je van het"

Dit komt denk ik door de originele serie waarin (net als de oude batman films) nog klappen werden uitgedeeld waarna je kapow! of kaboom, klatsh enzovoort zag...

Helaas was deze film dan ook een teleurstelling omdat de verwachting vanuit de oude serie zijn ontstaan en dus hopend op een beter verhaal dan het afgeraffelde verhaal wat te zien is.

Maar goed, dit is mijn mening over deze film....

Laat maar weten wat de rest van onze critici hierop te melden hebben

avatar van willemfilm

willemfilm

Verhaal en uitvoering leuk voor in een stripboek. Er zijn vast mensen die het een topfilm vinden. Ik niet. Soms geglimlacht. Verder is het een kul-film.

avatar van JohnMovieLover

JohnMovieLover

Waardeloze film.

Het verhaal is leuk bedacht en vrij goed uitgewerkt. Maar het "Kato die ruzie krijgt met Britt" - gedeelte was zo cliché en ontzettend afgezaagd. Tevens vond ik de komedie momenten, die er overigens amper waren, niet leuk.

Er is één factor die de hele film heeft verpest en dat is Seth Rogen, die knul kan niet acteren. Hij heeft zelf het script geschreven en dat merk ik wel aan zijn waardeloze dialogen en slechte acteertalent. Ook is komedie ver te zoeken.

Jay Chou deed duidelijk zijn best en de gadgets die die maakte waren erg leuk. De zogenaamde attack moves van hem waren een beetje fake en niet echt professioneel te noemen. Christoph Waltz was ook een goede bad guy en wel redelijk grappig.

Het einde was een beetje saai, het had flitsend moeten eindigen, dat gebeurde niet.

avatar van Crook

Crook

Aardig, maar toen ik bij de aftiteling zag dat Michael Gondry hiervoor verantwoordelijk was, raakte ik toch enigszins teleurgesteld. Ik vind dat hij hier niet echt heeft laten zien waartoe hij in staat is.

avatar van TriplaR

TriplaR

Zeer tegenvallende film.

Het verhaaltje op zich is leuk, maar er zijn nogal wat storende factoren.
Komedie is ver te zoeken, de enige persoon die leuk was was Chudnovski, wat een baasje.
Verder acteerde Seth Rogen strontvervelend, Jay Chou was totaal niet bijzonder en alleen Christoph Waltz wist de gemiddelde acteerprestatie op te krikken.
Zoals gezegd hierboven ergens, de ruzie tussen Britt en Kato was veel te cliché, gewoon niet-leuk, en dit duurde veels te lang voort.
Verder miste ik iets, kan het niet goed verwoorden, maar de film voelde gewoon niet 'goed' aan.
De laatste (lange) actiescene was dan wel weer vermakelijk om te zien, maar door de tegenvallende rest van de film was het meer wachten op die scene.
De aanwezigheid van Diaz was gelukkig ook zeer plezierig, jammer dat ze ietwat weinig screentime heeft gekregen.

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik had er meer van verwacht.

Er zaten wel leuke elementen in,

maar de film zakte wel af en toe in. 2.5

avatar van Xironx

Xironx

Had echt wel veel meer van deze film verwacht.

avatar van reentje1975

reentje1975

Wat een waardeloze film. Sorry, maar die Seth Rogen, wat een irritante papzak is dat. Voor dit soort films verwacht je toch wel afgetrainde hoofdrolspelers die het zo ver het kan, enigszins geloofwaardig maken. Niet zo'n opgeblazen absoluut niet grappige vetzak. Jammer. Gelukkig maakt Christoph Waltz het nog een beetje van niveau. Kan er niet meer dan een 1 voor geven.

avatar van multiemate

multiemate

Goeie film

avatar van happie

happie

Zeer zwakke verfilming en Rogan is zwaar irritant.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Erg leuke film. Je moet de film niet serieus nemen. Een typische Seth Rogan rol in combinatie met de Taiwanees is erg leuk. Maar ook Christoph Waltz was hilarisch. Verder is de film erg vlot en zit er veel actie in.

avatar van Gumball

Gumball

Erg leuke film. Leuk dat je je bijna kan irriteren aan Rogan en dat het dan toch grappig blijft!

De rol van Diaz viel wel tegen. 3 ster.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Seth Rogen, in welke film irriteert hij niet?

avatar van otherfool

otherfool

Luidruchtige en zwaar vermoeiende 'komische' variant op een superheldenfilm, zeg maar een mix van Kick-Ass en IronMan met een vleugje Pink Panther. Het illustere duo dat de misdaad moet gaan bestrijden bestaat dit keer uit een rijke lapzwans en zijn Aziatische ninja-sidekick, waarbij de sidekick duidelijk de betere moves en ook de betere rol op zich neemt. Rogen is erg vervelend als het Groene Gevaarte, en Gondry slaat de plank stevig mis met mislukte humor, een armetierige bad guy, een te lange speelduur, een lauw plot en een onnozele love-interest.

1,5*.

avatar van Reinbo

Ik vond m wel geinig. Had iets korter gemogen, maar hou wel van de tongue in cheek aanpak en de luidruchtigheid. Vermakelijke wegkijker. Leuke rol van Waltz als ambivalente bad guy.

avatar van Tarkus

Tarkus

Leuke film is het wel, al is het niet echt wat ik ervan verwachtte.

Ben geen liefhebber van komedies, maar af en toe kan het wel, en dit is dan wel iets wat ik graag zie.

Niet te veel nadenken en genieten van de beelden.

Overigens is Christoph Waltz de betere acteur van de ganse cast.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Na Eternal Sunshine of the Spotless Mind zijn de films van Michel Gondry niet zo heel denderend ontvangen. Ik snap het maar niet! De beste man heeft een leuke stijl van filmen, die me wel aanstaat. In The Green Hornet heeft ie weer een vrolijke chaos op het filmdoek getoverd. Verder biedt dit een grappig standaard superhelden-plotje met gelukkig de nodige humor, anders was dit zeker een draak van een film geworden.

avatar van Jeremiah1989

Jeremiah1989

Seth Rogen; FAIL!!

avatar van Precies

Precies

4 sterren voor de regie/productie. -2,5 sterren voor het waardeloze acteerwerk, met name van Seth Rogen.

avatar van mnrk

mnrk

Ik vond dit een leuke film....

De combinatie van actie en humor was een leuke combinatie, ook zagen de "black beauties" er geweldig uit, de overige special effects waren ook in orde.

Dat het verhaal even op gang moet komen vond ik persoonlijk niet zo storend....

Het acteerwerk van Seth Rogan vond ik wat minder, Jay Chou en Christoph Waltz speelde wel goed ( ook Cameron Diaz en natuurlijk Edward James Olmes ).

avatar van boef1988

boef1988

Redelijke film had er wel meer van verwacht

avatar van bvonk

bvonk

Ik had juist niet zoveel verwacht van deze film, heb de serie nooit echt gevolgt. Maar wou deze film wel een keertje zien omdat Diaz en Olmes er in zitten. Vond het toch wel een leuke verrassing, natuurlijk een beetje overdreven allemaal maar kijkt toch wel goed weg.

4.0

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Als fervent liefhebber van de Green Hornet, was er niet razend enthousiast over meer een verplichte kost die niet verkeerd viel maar ook niet overtuigde in smaak.

avatar van SiD3Sp|N

SiD3Sp|N

Wat een slechte film. Springt van de hak op de tak en die Seth Rogen is echt verkeerd gecast voor deze rol, wat een figuur.

avatar van DVD-T

DVD-T

Had een leuke film kunnen zijn, hadden ze een leuke acteur genomen.

Een film met twee gezichten. Waltz en Chou modderen maar wat aan, maar zijn best leuk neergezet. Leuk om te zien dat acteurs nog iets van een erg mager personage weten te maken. De onzekerheid van Waltz is erg leuk gedaan, en ook Chou als sidekick heeft zo zijn leuke momenten. Daarnaast is het evrhaal best onderhoudend, maar mist enorm veel inspiratie, en Gondry kan er niet echt mee uit de voeten. Viel me reuze mee dat hij wel leuke actiescènes in beeld kan brengen, want die grote achtervolging ziet er fraai uit. Ook het vertragen van de tijd en het uitrekken van dingen zijn leuke vondsten.

Aan de andere kant heb je een erg vervelende acteur. Rogen, die de film toch enorm naar beneden trekt. Zijn geschreven script slaat helemaal nergens op, en hij heeft zicghzelf ook nog eens de eer toegekend om The Green Hornet te spelen. Hij denkt erg grappig te zijn en probeert het heel hard, en dat werkt in ale films waar hij in speelt averechts, want Rogen is alles behalve grappig. Een erg vervelende acteur uit de nieuwe generatie komedie acteurs uit Amerika. Zo iemand moet nooit meer grappen kunnen maken.

De postieve punten worden volledig gecompenseerd door een slecht element, en dat is Rogen. Jammer want dit is nu typisch een gevalletje van een gemiste kans, zeker met Gondry aan het roer. Een beter verhaal was noodzakelijk geweest en ook de Leading man had vervangen mogen worden. Verder is het allemaal best onderhouden, maar stijgt de film niet boven andere superhelden films uit, die vaak ook nog eens beter zijn.

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Leuke actie-helden film.

Niks speciaals, maar mag er best wel wezen.

avatar van SamDekker

SamDekker

Heb niks tegen actie komedie's maar dit is echt een afrader. Flauwe grappen en vervelende hoofdrolspelers. De scéne ergens in het begin met Chudnofsky bij Danny 'Crystal Clear' (James Franco van 127 hours) was één van de weinige interessante momenten.

avatar van panjoe

panjoe

Waltz kan geweldig acteren, maar ik vond zijn rol niet zo goed geschreven... Verder wel een vermakelijk filmpje met een leuk verhaal, met alle superheldenfilms waarmee we tegenwoordig doodgegooid worden moet je haast wel origineel blijven. Omdat ik wel heb gelachen een 3,0*.

reentje1975 schreef:

Dat was juist de bedoeling van zijn personage: een opgeblazen lui verwend rijkeluiskind die niet om uit te staan is.

avatar van Rodger

Rodger

Wat valt deze film zwaar tegen, ik had echt moeite om hem uit te kijken...

1* voor de scene met de lift.