• 9.374.079 stemmen

The Bone Collector (1999)

Misdaad / Thriller | 118 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Phillip Noyce

Met onder meer: Denzel Washington, Angelina Jolie en Queen Latifah

Releasedatum: 10 februari 2000

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot The Bone Collector

"Two cops on the trail of a serial killer. They must see as one... They must act as one... They must think as one... Before another victim falls."

Een forensisch expert is na een ongeluk verlamd en aan bed gekluisterd. Als er een reeks moorden gepleegd wordt, roept hij de hulp in van een jonge agente, die via camera- en radiocontact zijn ogen en oren zal zijn. Samen gaan ze op zoek naar de moordenaar.

Amelia Donaghy

Steve, Amelia's Boyfriend

Detective Paulie Sellitto

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Veel ongeloofwaardig en niet kloppende stukken in deze film. Een complete rechercheafdeling in een appartement. Eén af andere wijkagent die vervolgens het gehaal oplost. All Bundy die een serieuze rol heeft! Totaal niet realistisch. Maar past ook wel weer binnen het profiel van deze film.Daarnaast zat het me bij deze film niet echt in de weg. Kon er wel doorheen kijken en om lachen. Misschien doordat het acteerwerk dat, hoewel niet geweldig, wel geloofwaardig was.

avatar van xilyron

xilyron

Een megafilm!

Het acteerwerk van zowel DW en AJ zijn bijzonder goed te noemen. Het verhaal mag dan misschien een beetje van hetzelfde zijn, van begin tot het einde heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten!

Een van de betere films naar mijn idee, een 4,5

avatar van PeterMcCartney

PeterMcCartney

Een echte thriller zoals de bedoeling van de film was is het niet echt geworden. Maar een slechte film kan ik het niet noemen. Het is echt zo'n film waarbij je niet te veel hoeft na te denken.

4,0.

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Leuke film, maar hij word wel heeeel erg veel uitgezonden!

avatar van An']['oN

An']['oN

Even voor de mensen die dit een rip-off vinden: het is eigenlijk een boek dus het is 100% rip-off. Alleen is het in het boek een blanke man en ja, verder de gebruikelijke veranderingen die je bij alle verfilmingen krijgt.

Ik vond het boek beter, 2,5*

avatar van The Last

The Last

Vond 'm zeker niet slecht, er wordt prima gespeeld door Denzel en Jolie, maar het verhaal is al zo vaak en zoveel beter gedaan en daar komt ook nog eens bij dat het hier gigantisch ongeloofwaardig wordt. Het was wel vermakelijk en Denzel is erg goed. 3*

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Niet slecht maar ook niet goed. Die acteur Michael Rooker was echt irritant in deze film, idem in Cliffhanger.

avatar van Sangoni

Sangoni

Ik heb de film net weer gekeken, en wat een sound dat deze film heeft. Naast de gebruikelijke buitengewone prestatie van Washington (moet je nagaan, hij gebruikt alleen zijn hoofd) is ook de sound van deze film (wat wie is de mol onder meer heeft gebruikt) zo verschrikkelijk goed en doeltreffend dat ik er een punt bijgeef.

avatar van decsss

decsss

Leuk verhaal met een goed acterend Washintgon.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Knappe film, het is lang geleden dat ik deze nog gezien heb. Maar gelukkig spelen ze hem vrijdag op de belgische televisie

avatar van Sifra

Sifra

Spannend verhaal dat me bleef boeien tot het einde!

4.5 *

avatar van jippiekajee

jippiekajee

Heel boeiende film en heel spannend.

Ook prachtig acteerwerk van denzel en angelina.

Prachtige film

avatar van Zinema

Erg clichématige en voorspelbare thriller, die ondanks de aanwezigheid van Washington nergens echt goed wordt. Jolie is lachwekkend ongeloofwaardig. Gemiddeld filmpje.

avatar van roedie18

roedie18

ik vind deze film helemaal niet voorspelbaar... in deze film word zeer goed in geacteerd..

zit een super verhaal lijn in...

ik geef deze film dan ook 4,5*

avatar van The Oceanic Six

Verrassend aardige film die me goed is bevallen. Ik heb al de nodige van dit soort films gezien, met als toppers natuurlijk Seven en Silence of the lambs en ik was best benieuwd of deze film in die buurt zou komen.
Dat antwoord kan ik meteen geven: nee. Maar dat was dan ook wel erg lastig om net zo goed te zijn als zulke klassefilms. The Bone Collector is gewoon een hele prettige thriller geworden.

Het concept van een sadistische seriemoordenaar kennen we al heel wat jaren dus is het belangrijk hoe men dat uit werkt. En laat ik zeggen, dat doen ze best goed. Ik moet zeggen dat ik de manier van moorden behoorlijk grof vond. De 1e duidelijke moord met de buis die de hete stoom vol in het gezicht van de vrouw blaast...gruwelijk! Dat is wel een hele nare manier van sterven. De moord met een wond veroorzaken en daarna wachten tot de ratten erop af komen en hem langzaam kapot bijten was ook niet erg fris. Dat soort gruwelijke dingen maakt of verpest zon soort film. In dit geval maakt het de film want de film wilt duister, hard en rauw overkomen, wat op zich best lukt.

Dan naar de rollen toe. Denzil Washington is altijd al een bijzondere acteur geweest. Zelfs in deze best simpele rol waar hij volledig verlamd op bed ligt is hij zeer aangenaam om te zien. Geweldige acteur die eigenlijk nooit faalt. Angelina Jolie vind ik altijd een geweldig overschatte actrice die het vooral van haar grote cup moet hebben en niet van het acteren. Ik heb nauwelijks films van haar gezien die ik echt goed vond. Maar ik moet zeggen dat ze in TBC niet tegenvalt. Ze is nog geen acteerwonder maar ze past goed in de film. Wel is haar ''relatie'' met Washington in de film wat geforceerd. Eerst moet ze hem totaal niet en later zijn het uiteraard dikke maatjes. Ik noem ook nog even Ed O'Neill, beter bekend als schoenverkoper Al Bundy. Als groot fan van die serie en zeker van hem vond ik het leuk hem eens terug te zien. Hij zet best een goede rol neer maar ik zal hem voor eeuwig zien als Al. Het is raar als hij hier serieus speelt en zelfs fuck roept. Zo zie je maar hoe erg je soms vast komt te zitten in een bepaalde rol.

Alles bij elkaar is dit een heel behoorlijke film geworden maar wat wel opviel is dat het hele forensisch onderzoek best simplistisch wordt neergezet. De aanwijzingen die eigenlijk behoorlijk moeilijk zijn worden wel simpel ontcijferd door de aan het bed gekluisde Washington. Hij weet bijna alles en weet alles aan elkaar door te linken. Best soms wel vergezocht. De film bevat best veel cliche's en dat is wel jammer. Maar niet zo jammer dat het stoorde aangezien ik de volle 2 uur geboeid heb gekeken. Het is geen absoluut meesterwerk geworden maar wel een zeer vermakelijke en duistere politie thriller die iedere liefhebber gewoon moet zien. Het verhaal boeit, het acteerwerk is in orde en het loopt prima door.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Dit was trouwens de allereerste film die ik op DVD zag.

avatar van pentagirl

pentagirl

ik vond het een vrij goede film, de spanning hing er wel een beetje en het verhaal was goed. Trouwens zeer goed acteerprestaties van angelina en Denzel.

avatar van aburex

aburex

Spannende thriller met een uitstekende Denzel Washington en een goede Jolie als zijn tegenspeelster. In tegenstelling tot sommige anderen vond ik deze film wel goed en spannend

avatar van MrsDoodekins

MrsDoodekins

Een super sterk verhaal.

Zo mogen ze er van mij nog meer maken.

avatar van Seppe4ever

Seppe4ever

1 woord: aaargglll

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Seppe4ever schreef:

1 woord: aaargglll

Dat is geen correct Nederlands.

avatar van Don Dijk

Don Dijk

Tevens moet men zinnen afsluiten met een leesteken.

avatar van bild

bild

The Bone Collector zit boordevol clichés en is erg voorspelbaar. Toch vermaakt deze prent nog af en toe.

een goede film maar had er wel iets meer van verwacht alls je kijkt wie

er allenmaal in mee spelen !!!!

het einde is ook wel een beetje vorspel baar .....

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Damn wat een aaneenschakeling van cliches en kopies van eerdere films, vreselijk. Niet eng, niet spannend, niet origineel, tenenkrommend irritant, zoals wel meer rip offs van Silence of the Lambs.

avatar van SgtP

SgtP

Gewoon een middelmatige thriller. Geen topper en geen flopper.

avatar van Kristeeel

Kristeeel

Het is een normale film, maar deze film blijft mij intresseren.

Ik vind hem top!

avatar van misteryland

misteryland

wtf.. zo'n lage score

dit is een thriller zoals hij hoort te zijn!

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Lelijke poster, die het spooky sfeertje door de hele film heen, niet goed vertegenwoordigd. Jolie speelt hier 1 van haar beste rollen (wat bij haar overigens niet zo moeilijk is). Er zit een constante spanning in en ik zag het plot absoluut niet aankomen. Washington speelt grandioos. Hij wekte irritatie, medelijden en respect op bij mij. Heel knap om zoveel verschillende eigenschappen/emoties in 1 karakter te stoppen.
De moorden zijn ook mooi en origineel,(weliswaar uit een boek, maar goed. Het sfeertje en de muziek dragen bij aan een mooie filmervaring. Elke keer weer! En de eindaftiteling met het nummer "Don't give up" maakt het helemaal af.

avatar van Cinema072

Cinema072

Vroeger vond ik het wel spannende toen ik 13 was ofzo maar nu,

nee het raakt me niet meer:P