• 9.374.112 stemmen

The Bone Collector (1999)

Misdaad / Thriller | 118 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Phillip Noyce

Met onder meer: Denzel Washington, Angelina Jolie en Queen Latifah

Releasedatum: 10 februari 2000

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot The Bone Collector

"Two cops on the trail of a serial killer. They must see as one... They must act as one... They must think as one... Before another victim falls."

Een forensisch expert is na een ongeluk verlamd en aan bed gekluisterd. Als er een reeks moorden gepleegd wordt, roept hij de hulp in van een jonge agente, die via camera- en radiocontact zijn ogen en oren zal zijn. Samen gaan ze op zoek naar de moordenaar.

Amelia Donaghy

Steve, Amelia's Boyfriend

Detective Paulie Sellitto

avatar van Big-T

Big-T

Einde vind ik toch wat minder.

Toch een welverdiende 4.0*

avatar van EliasZ

EliasZ

sterke thriller met een beetje horror

goede cast

niet heel goed, niet slecht.. wel dikke voldoende

avatar van Ronhart

Ronhart

Dit is een van de films die me in de loop van de jaren is bijgebleven en die ik de moeite waard vind om zo nu en dan opnieuw te zien.

Voor mij daarom 4***

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Erg tegengevallen zeg! Ik had op zijn minst nog gewoon een spannende thriller verwacht, maar The Bone Collector heeft wel een erg laag niveau. Zoals veel mensen al zeggen is de vergelijking met The Silence of the Lambs en Se7en snel gemaakt.

Die films zijn alleen een stuk beter. Deze is erg erg cliché, en je hebt echt het idee het allemaal een keer eerder te hebben gezien. Zelfs de op het eerste gezicht uitstekende acteurs, kunnen de film niet redden. Alleen de toch altijd leuke Luis Guzman, zette nog wel een goeie rol neer.

De muziek was verder ook erg matig, en dat de seriemoordenaar uiteindelijk dat nerdje met die bril was, kwam al helemaal als een teleurstelling. Toen hij in beeld was het direct gedaan met de spanning, vond ik. Wat dat is de film op sommige momenten wel. Vooral de riool scenes waren erg spannend.

Opzich is de film ook nog wel redelijk vermakelijk, maar dat is het dan ook wel. Weinig goeie dingen in de film.

avatar van Tarkus

Tarkus

Sterk ondergewaardeerde film. Voor mij is dit een topfilm, een van de betere met Denzel Washington en Angelina Jolie.

Prachtig script, spannend van begin tot einde.

De film bevat weinig actie, maar dat wil niet betekenen dat dat geen boeiende film kan opleveren, integendeel.

Alles zit hem in de dialogen en onderzoekstechnieken, een prent om je hoofd bij te houden.. en genieten maar..

avatar van ErikP

ErikP

Deze film kijkt lekker weg, maar erg origineel is deze film volgens mij niet

• 19752 berichten

Leuk, denk dat ik hem voor de 20e keer ga kijken vanavond.

Verstand weer op 0 en gaan met die banaan. Blijft een spannende film!

avatar van The Oceanic Six

Deze film is toch niet zo heel speciaal?

Het is voor mij vooral de film waarin ik ''Al Bundy'' in een filmrol zie

• 19752 berichten

Ik vind het overall sfeertje in deze film wel prettig. Jolie in haar lekkerste tijd, goede muziek, ook wel lekker donker geschoten alles, maar toch zichtbaar voor de kijker. En dat hij op zijn ziekbed afgezien van het denkwerk fysiek haast niks meer kan is natuurlijk extra eng, want je weet nooit wie er bij hem binnenkomt die niet te vertrouwen is.
Ja,ik weet niet, heb gewoon wat met deze film, terwijl ik helemaal geen fan van Washington ben.

avatar van Lennert

Lennert

Blij dat de film voorbij is. Ik herinnerde me dat ik hem tien jaar geleden had gezien, toen boeide het me redelijk, maar vandaag de dag is het alleen maar irritatie over de afgrijselijke soundtrack, het complete gebrek aan spanning en de vervelende acteerprestaties. Ik ben een Denzel Washington liefhebber, maar zelfs zijn (redelijke) rol is niet voldoende om de film van een voldoende te voorzien. De obsessie van velen met Jolie heb ik al helemaal nooit begrepen: ze is helemaal hier weinig aantrekkelijk en acteert zeer standaard.

Het motief van de moordenaar interesseerde me niet, de moorden die hij pleegde waren al evenmin interessant. Allemaal heel veilig, geen bloed te zien, waardoor de hele impact van de moorden helemaal wegviel. De oninteressante regie maakt het geheel helemaal af: werkelijk niets in The Bone Collector springt boven de grijze middelmaat uit.

Goed, echt een slechte film is het ook niet, daarvoor oogt het allemaal te verzorgd, maar ik heb weinig gevonden wat me uiteindelijk heeft doen genieten. Had zoveel beter gekund.

avatar van Elineloves

Elineloves

Moet bekennen dat ik het grotendeels eens ben met Lennert. Jaren geleden wist deze film me nog te boeien, maar met name het vlakke acteerwerk van Jolie, die ik sowieso al niet kan uitstaan, was een storende factor.

De aan bed gekluisterde Denzel vond ik ook minder interessant dan ik me herinnerde, maar gelukkig hadden we Ed, of moet ik Al zeggen? nog.

Degelijk genrefilmpje, met als grote zonde dat Washington alleen kan werken met zijn gezichtsuitdrukkingen en zijn stem.

De beweegredenen van de serialkiller zijn ook totaal niet boeiend. Het zal je op 't einde van de film werkelijk een worst wezen waarom hij het gedaan heeft. Zonde.

Halfje er af.

avatar van La Barca

La Barca

Had hem een aantal jaren geleden voor het laatst gezien, was toen erg tevreden over deze film! Na vanavond is mijn mening daar eigenlijk niet over veranderd.

Vond het acteerwerk goed, heb me vrijwel aan niemand gestoord! Denzel zette een erg goede rol neer, datzelfde geld voor Jolie (wat een bloedmooie vrouw blijft dat zeg *kwijl Kwijl )

Bij Ed had ik ook de heletijd het idee dat ik naar Al schoenenverkoper Bundy zat te kijken. Dat neemt niet weg dat hij als cop best wel te pruimeng is!

Bluebell

Gister op tv gezien. Best wel een boeiende film!

avatar van Ruiter13

Ruiter13

Het is al even geleden dat ik deze film gezien heb, maar het is toch zo dat Denzel op het einde de badguy verslaat met zijn vingerkootje

Ruiter13 schreef:

Nee, hij drukt op een knopje zodat de hand van de badguy tussen dat bed komt van Denzel, en even later bijt hij in die badguy zijn nek tot bloedens toe xD, gisteravond nog gezien namelijk

avatar van Elineloves

Elineloves

Bluebell schreef:

Gister op tv gezien. Best wel een boeiende film!

Best wel boeiend, maar toch een onvoldoende?

Elineloves schreef:

Best wel boeiend, maar toch een onvoldoende?

oeps! excuse me, ff verbeterd

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Al heel vaak gezien, omdat ik toch wel een zwak heb voor dit soort serial killer-thrillers, die indertijd (zo ongeveer na het monumentale 'Se7en') per dertien in een dozijn verschenen. Denzel en Angelina ( ) trekken de kar uitstekend, ook al is de poltiek correctheid er wat al te dik op gelegd. Geen nood, de brute moorden zorgen voor een flink tegenwicht, maar de finale is dan weer tamelijk zwakjes qua 'wie & waarom'. Ook al is daar de actie wel weer goed te pruimen. Ik maak er een krappe drie sterren van, ook mede door prima bijrollen van Ed O'Neill en Luis Guzman.

2,5* ---> 3,0*.

avatar van 606

Leuke film met een spannend verhaal, er wordt goed in geacteerd.

De sfeer is goed en je weet niet wie het is tot het einde nadert

avatar van Theunissen

Aardige thriller met goede rollen van Denzel Washington en Angelina Jolie. Dit was voor mij destijds de eerste kennismaking met Angelina Jolie in een hoofdrol. Het verhaal is best goed en weet ook te boeien.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Alleraardigste thriller met een uitstekend verhaal. Had z'n mindere momenten, maar is spannend genoeg voor een avondje vermaak.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

The Bone Collector en Panic Room waren toch 2 van de weinige thrillers die me uit me jeugd goed zijn bijgebleven. Panic Room laatst herzien, en dat viel niet al te erg tegen. En ook dit blijkt nog een prima filmpje.

Tuurlijk is (bij beiden) de spanning een stuk weggevlogen t.o.v. vroeger, maar het weet bovenal nog goed te beklijven en de muziek draagt genoeg bij aan de film.

Het helpt natuurlijk ook dat Denzel Washinton en Angelina Jolie hun rol goed spelen. Daarbij is Ed O'Neill ook altijd wel leuk om te zien.

4* blijven staan, krapjes.

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Intersante film, die tot de laatste seconde blijft boeien.

avatar van Nick4

Nick4

Lekker spannende, prima opbouwende thriller. Jolie en Washington spelen beide een fijne rol en ook de muziek was opvallend goed. Ik vond alleen het einde vrij slecht, omdat ik halverwege de film al doorhad wie de dader was. Bovendien waren zijn motieven nu niet erg sterk. Net geen 4*, dus 3,5*

avatar van jipt

jipt

Jammer ik gelijk al door had wie de killer was. Voor de rest is het niveau vd film niet beter dan een standaard CSI aflevering. 2,5*

• 19752 berichten

Hoe kon je dat in godsnaam gelijk doorhebben dan? Gokje neem ik aan dat toevallig uitkwam?

avatar van DBTim

DBTim

Inderdaad, de dader is echt niet voorspelbaar. Enigste voorspelbare is natuurlijk dat Lincoln en Amelia bij elkaar komen Dat zoetsappige en sentimentele had van mij niet gehoeven, maar was natuurlijk te verwachten. Dat is dan ook het enige minpuntje vind ik. Verhaal zit erg goed in elkaar, acteerprestaties zijn stuk voor stuk in orde. Veel bekende gezichten. De jonge Jolie (nog mooier met korte haren ), Denzel Washington, Queen Latifah, Ed O'Neill etc. Prima film!

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Goede thriller... Het verhaal is niet echt origineel, maar het steekt wel goed in elkaar. Verder moet deze thriller het vooral hebben van de sterke cast, met Denzel Washington die wederom uitstekend in zijn rol zit en Angelina Jolie die het ook meer dan behoorlijk doet. Ten slotte moet ik toegeven dat ik niet meteen zag aankomen wie de seriemoordenaar was, wat dus ook een positief punt is.

avatar van Zeriel

Zeriel

Draak van een film.

avatar van Sid-the-gekste

Sid-the-gekste

Is al een tijdje geleden dat ik deze film gezien heb, zou hem maar eens gaan kijken..

Goede acteurs en goed gespeeld..

Een 3,5 waard