• 9.375.149 stemmen

The Bone Collector (1999)

Misdaad / Thriller | 118 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Phillip Noyce

Met onder meer: Denzel Washington, Angelina Jolie en Queen Latifah

Releasedatum: 10 februari 2000

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot The Bone Collector

"Two cops on the trail of a serial killer. They must see as one... They must act as one... They must think as one... Before another victim falls."

Een forensisch expert is na een ongeluk verlamd en aan bed gekluisterd. Als er een reeks moorden gepleegd wordt, roept hij de hulp in van een jonge agente, die via camera- en radiocontact zijn ogen en oren zal zijn. Samen gaan ze op zoek naar de moordenaar.

Amelia Donaghy

my style

keihard verhaal , mooie beelden en super acteerwerk 4*

avatar van Witch-king

Witch-king

Net gezien, mooi verhaal, goed gespeeld, schitterende film.

****4,5*****

avatar van nielstreurniet

nielstreurniet

Zeker Super Film!!!

Blijf heel de tijd in spanning!..

Erg spannend... 1 van de beste trillers die ik heb gezien.

een mooie dikke vette 5.0

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Een meeslepende horrorthtiller die mij van het begin tot het einde aan mijn stoel gekluisterd hield. Prima cast en zeer sfeerrijke soundtrack.

Kineast Phillip Noyce weet alleszins hoe hij voor een suspens moet zorgen. Een aangename verrassing.

*4,5*

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Film was op zijn minst redelijk, maar een echt sterke film is het nu ook weer niet.

De moordenaar en sommige van zijn aanwijzingen zijn wel heel ver gezocht bijvoorbeeld. Ook wordt er nogal met cliche's gestrooid en wordt de vaart er niet de hele film ingehouden.

Het acteerwerk is in orde (zeker Washington) maar ook niet uitzonderlijk. De soundtrack past opzich wel bij de film maar wordt soms een beetje knullig gebruikt.

De DVD hoes weet tee melden: "Na Silence of the Lambs... Na seven.... Nu... The Bone Collector" maar dat doet de film teveel eer aan. De film mist iets wat die films wel hebben.

De moorden in deze film en de opzet van de film (een zwaar gehandicapte agent en zijn jonge pupil op zoek naar een clue's achterlatende moordenaar) zijn dan wel weer dik in orde en leuk bedacht. En eerlijk is eerlijk, de moorden zien er vies uit en de locaties van de film ook. Wat dat betreft is de film wel goed.

Jammer dus van de cliches, dat de vaart van de film er soms was uit ligt en van wat andere minpuntjes, maar verder een prima spannende film met degelijkacteerwerk voor een filmkijkavondje. 3*

avatar van snip

snip

Dit is en blijft een top film..

het had iets van se7en weg maar se7en blijft tog beter.

sterk verhaal en blijft spannend.

goed acteerwek van Jolie en Washington.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

een top verhaal en heel goed uitgewerkt
maar ik vond angelina echt kut vooral dat stuk dat ze aan denzel washington's vinger zat te vrijen (omdat dat 1 van zijn weinige plekken is waar hij nog voelt) en dat ze net verliefd op hem was ofzo iets dat was echt om niet aan te zien
zo was het ook op het einde op de feest

avatar van OT_Stijn

OT_Stijn

beetje tussen de twee. Gelukkig werd hij beter naar het einde toe. Angelina Jolie vond ik het eerste uur zeer zwak acteren (misschien lag dat wel een beetje in haar rol van onzekere flik).

Het verhaal op zich kon wel veel beter uitgewerkt worden. Ik vond het einde nogal vlugjes eraan geflanst.

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Toffe verfilming van het boek 'Tot op het bot' van Jeffery Deaver. Het boek blijft toch beter, maar dat is bij elke verfilming. Zeker een 4 waard.

De boeken 'Het wespenkind' en 'De illusionist' gaan ook over Lincoln Rhyme en zijn zeker aan te raden!

avatar van mickmick

mickmick

Hele goeie film, van het begin tot einde is deze film spannend

en ook het acteerwerk is geweldig van Jolie en Washington!!

avatar van moustafa

moustafa

ook al een aftreksel van seven

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

moustafa schreef:

ook al een aftreksel van seven

Nou jah, als dat zo is kan ik het geen slechte noemen in ieder geval....!

avatar van TheVoice

TheVoice

Net als Se7en een hele goede sfeer en goed gefilmd.

Toch blijft Se7en bij mij favoriet.

avatar van Stijntje

Stijntje

tergend slechte, voorspelbare en nergens opslaande film.

Oef wat een bagger.

2 *

avatar van DragQueen

DragQueen

Een sterke thriller, met her en der wat ripp-off misschien. maar daarbuiten heeft de film een stevig verhaal, en er heerst een duistere sfeer in de prent. verder originele moorden, en een vrij goede eind ontknoping. over z'n geheel gezien een spannende film, met goed acteerwerk van washington en jolie. een krappe 4 sterren.

avatar van Materny

Materny

Sterke film, maar moet het meer hebben van het acteerwerk dan wat anders. Maarja, Denzel Washington, dan krijg je sterk acteewerk, of je het nu wil of niet.

avatar van horrorfriek

horrorfriek

zal hem is lekker bekijken vanavond. Ik lees een hoop positieve meningen erover.

avatar van DaKKiE1984

DaKKiE1984

Omdat ik nu ineens bedenk dat dit weleens verfilmd zou kunnen zijn naar het boek van Jeffery Deaver (ongelooflijk dat ik daar niet eerder opgekomen ben), ga ik de film nog eens kijken.

Overigens heel jammer dat "De Illusionist" nooit verfilmd is, echt een geweldig boek.

Of is dat wel verfilmd, nee toch?

avatar van DaKKiE1984

DaKKiE1984

Eigenlijk best een goede film, alhoewel het einde wat vreemd was voor mij, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik nogal wat afgeleid werd tijdens de film.

Wat dus ook betekend dat hij voor mij niet continue boeiend is.

Ik geef de film 3,5 sterren, één van de weinige keren dat ik het met de Veronicagids review eens ben ....

Voor de rest natuurlijk uitstekend acteerwerk van Denzel Washington, maar we zijn ook niet anders gewend van hem.

Ook Angelina doet het goed, alhoewel ik me bij de Amelia van de boeken toch iets anders voorstel.

En nu maar hopen dat "De Illusionist" nog verfilmd gaat worden.

avatar van sjowel

sjowel

Boeiende film met een sterk acterende Jolie. En natuurlijk was Denzel ook weer goed. Zij maken deze film tot een redelijk succes.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Redelijke film. Er wordt goed geacteerd, het blijft leuk om het verhaal te volgen ondanks dat het weinig bijzonder is. Het einde is zwakker en slechter dan je ooit kunt vooraf kunt bedenken.

avatar van rewping

rewping

Zeer goed geacteerd en een sterk doordacht verhaal. Na deze film tekende Angelina alleen een dalende lijn. 4*

avatar van Couch Potato

Couch Potato

tukkerstein schreef:

Ik heb deze vannacht op teevee één (België) zitten bekijken. Gelukkig acteert Denzel goed, want het verhaal is ontzettend ongeloofwaardig. Met hoe weinig tips ze zo vlug de plaats van de misdaad weten op te sporen... pffff.

Ik heb wel geboeid - niet met boeien om hoor - zitten kijken, maar vind het desondanks een lichtgewicht film. Het scenario had wat sterker uitgewerkt moeten worden;

***

avatar van ericos

ericos

Ik heb deze film gister nacht ook zitten kijken. Ik wilde eigennlijk naar bed, maar het verhaal bleef me van begin tot eind te boeien.

Goed acteerwerk en een leuk verhaal.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Mijn God, wat een enorme zaadfilm. Deze film probeert van alles, maar loopt constant zichzelf in de weg. Veel te vergezochte aanwijzingen en een sfeer, die er net niet is, maken van dit wanproduct een eerste klas flop. Ooit had ik deze op video (voor het dvd-tijdperk), maar ik voel er de behoefte niet voor om deze op dvd te vervangen. Een blamage!

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Een standaard cliché en ongeloofwaardige thriller uit Hollywood. O.b.v. alle namen die erin spelen, had ik zeer zeker meer verwacht. En dan heb ik nog niets gezegd over het einde. Dat is toch echt te erg voor woorden.

2,5 sterren

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Geweldige film! het verhaal is spannend en boeiend van begin tot einde. Het feit dat er kleine rip-off aspecten inzitten maakt dat het een 4.5 ipv een 5* wordt. Voor de rest is het een film die in mijn top 10 zou passen!

avatar van Mary_Shaw

Mary_Shaw

leuke film jammer dat de leukste stukken er niet in voorkomen :d

avatar van Robberke

Robberke

In het genre 'profile-killer' een absolute topper! 2 van mijn voorgangers weten volgens mij niet wat die term inhoudt.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Moeilijk, ik hink een beetje op twee gedachten: 3.00
En toen lag daar opeens The Bone Collector voor mijn neus. Want dat was nou niet echt de bedoeling... Ik had me al voor honderd procent opgemaakt om The Godfather Part II te gaan bekijken, maar er bleek iets mis met de DVD, en moet ik het kijken van 'die' trilogy dus voorlopig eventjes staken. Ik baal er enorm van, want wanneer ik nu wel Part II kan gaan kijken weet ik niet, en ben ik bijna genoodzaakt het origineel weer opnieuw te kijken om het verhaal weer een beetje op te pikken. Maar goed, voor zover de reden waarom ik opeens The Bone Collector voor de kiezen kreeg. Laat ik maar meteen beginnen met het verhaal van de film.

En met dat verhaal hink ik zoals gezegd nogal op twee gedachten. Anderzijds is het verhaal origineel gevonden en best boeiend, maar tegelijkertijd slaat het werkelijk helemaal nergens op hoe het onderzoek zich ontwikkelt. Dit onderzoek mag met recht een heus 'hollywood-onderzoek' genoemd worden, want hoe de zaken zich ontwikkelen bij de recherche in deze film dat strookt in de verste verte niet met de werkelijkheid... Maar goed, als ik dat even opzij zet staat er best een aardige misdaad thriller met een redelijk verhaal, maar er hangt nogal een geur van cliche om het plot heen, en is de manier waarop Rhyme het onderzoek vanuit zijn ziektebed leid haast lachwekkend. Maar daar kom ik straks nog even op terug bij het onderdeel realisme. Op bepaalde momenten zit er veel vaart in het verhaal, maar andere scenes lijken weer een 'eeuw' te duren. Hier had wel een iets betere balans in gevonden mogen worden.

Het acteerwerk is aardig, maar geen moment hoogstaand. Het is de laatste jaren Angelina Jolie dit en Angelina Jolie dat, maar moet ik in alle redelijkheid bekennen dat ik nog nooit een filmpje van haar bekeken heb! Voor het eerst zie ik haar aan het werk, en ik vond haar nogal stroef acteren. Naarmate de film vorderde leek ze zich iets meer op haar plaats te voelen, maar de vonken sprongen er geen moment echt vanaf. Denzel Washington is erg degelijk, maar ik heb wel een aantal keren een betere Washington gezien. De dialoog tussen Washington en Jolie is bij tijd en wijlen erg geforceerd, waar ik overigens geen echte reden voor kan aanvoeren. De bijrollen zijn over het algemeen aardig, maar ook voor de bijrollen geld dat niemand echt een bijzondere indruk achterlaat.

Dan kom ik aan bij het realisme. Ik lichte al een tipje van de sluier op in de tweede alinea, maar enige vorm van realisme is in deze film ongelofelijk ver te zoeken. Het begint al meteen met het feit dat in de woning van een (oud)agent die, naar later bleek, al vier jaar gedeeltelijk verlamd is, een volledig mobiel recherche team word opgericht, waar ook nog eens een half forensisch laboratorium aan toegevoegd word... Dit slaat echt helemaal nergens op, en al helemaal niet gezien het feit dat Rhyme zijn functie ogenschijnlijk vier jaar niet meer heeft uitgeoefend. De manier waarop hij Amelia vervolgens door het onderzoek praat om sporen op te snorren is ronduit belachelijk. Tevens is de manier waarop aan de 'puzzelstukjes' locaties in New York worden verbonden wel heel erg goedkoop. Aan het minste of geringste koppelt Rhyme een gedachte, wat ik persoonlijk wel heel erg ongelofelijkwaardig vind. Tot slot slaan de laatste drie minuten van de film werkelijk helemaal nergens op. Het voegt geen ene reet toe, en doet wat mij betreft zelfs afbreuk aan deze prent.

Visueel is de film aardig, maar ook op dit onderdeel geen moment echt indrukwekkend. Het camerawerk was zoals de hele film degelijk, maar verder niets bijzonders, al zitten er een paar fraai geschoten scenes in de film. Enkel de locaties van de plaats delicten vond ik nog wel een bepaalde sfeer uitademen en het mysterieuze karakter aardig wist uit te dragen, maar daar hielt het dan ook wel mee op. De special effects en vooral de make up van de vermoorde mensen zijn wel dik in orde, maar daar scoort een film voor mij nauwelijks punten mee. Ook voor de montage en de cinematografie is het woord degelijk van toepassing, en kan ik daar de muziek min of meer ook wel onder scharen. Het doet allemaal nogal standaard aan, het is nergens echt bijzonder zodat een scene je lange tijd bij blijft bijvoorbeeld.

De film beschikt over een alleraardigst concept, maar mijn inziens doet men er vrij weinig mee. De strekking van het verhaal had vele malen beter gekund, inhoudelijk is vrijwel elke onderneming van de personages uiterst ongeloofwaardig, en is het overmatige gebruik aan cliches debet aan de kwaliteit van het script. Voor het acteerwerk, cinematografie, muziek, en weet ik het wat nog meer voor randzaken geld eigenlijk maar een woord: degelijk. Enkel de moorden zitten leuk in elkaar, en blijft het tot het einde aan toe een volslagen verrassing wie er nou achter de moorden zou zitten, maar daar houd het dan ook wel bij op. Volgens mij moet er meer uit een script als dit gehaald kunnen worden, al zal ik persoonlijk die films waarin dat het geval is nog moeten ontdekken. Leuk om deze prent een keer gezien te hebben, maar dat is het dan ook wel. Bij een standaard, degelijke film hoort een standaard, degelijk cijfer: 3.00 (2.90).